Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Mart-Nisan 2004
Sayı: 70
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Barbarlar geliyor!
  İstanbul'u emperyalistlere dar etmek için görev başına!
  Barbarlar geliyor!
  Gençlik geleceği için Kızılay'daydı!
  13 Mart'ın ardından...
  Beyazıt Meydanı'ndan haykırdık...
  1 Mayıs'ta alanlara!
  Irak işgalinin birinci yılında tüm dünyada kitlesel protesto gösterileri düzenlendi!
  Newroz kutlamaları...
  Gerici dersler kaldırılsın!
  Edirne'de Ekim Gençliği okurlarına polis terörü...
  Trakya Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi...
  Eğitimin özelleştirilmesine karşı mücadeleye!
  Tasarıda değişen bir şey yok!
  Lisansüstü eğitim sınavları...
  Zafer direnen Irak halkının olacak!
  Emperyalist bir saldırı ve savaş örgütü: NATO
  "Derin devlet"e ilişkin itiraflar
  ABD emperyalizmi/2
  Gençlik baskılara boyun eğmeyecek!
  Hewler'de Halepçe çığlığı
  Cejna Newroz piroz be!
  Ateş saçan yürekli yoldaş
  Paris Komünü: Toplumsal devrimin şafağı
  Orkestranın şefini 14 Mart 1883'te yitirmiştik... Senfoni sürüyor!
  İLGP kuruldu!
  Refhan Tümer Lisesi'nde olmak bir ayrıcalıktır!
  Savaşan halklar kazanacak!
  Germinal ve Emile Zola
  Ev kölelerinin kurtuluşu
  Sabahattin Ali: Halkçı-gerçekçiliğin ilk temsilcisi
  Kara civciv katilleri
  İÜ öğrencisi Önder Babat vuruldu!



 
 
İstanbul Üniversitesi öğrencisi Önder Babat vuruldu!

Yeni bir “faili meçhul”!

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi ve Devrimci Hareket dergisi çalışanı Önder Babat, İstiklal Caddesi’nde dergi bürosu çıkışında arkadaşlarının yanında aniden yere düştü. Arkadaşları kafasında kan olduğunu ve nefes alamadığını gördüler. Bunun üzerine Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırılan Önder Babat on dakika sonra öldü.

Polis olay yerinden “delil” olarak getirdiği taşa dayanarak, “kafasına taş düşmesi sonucu öldü” raporu hazırladı. Ancak ailesi ve yoldaşlarının isteği ile yapılan otopsi sonucu avukatlardan ilk alınan bilgiye göre, 9 mm’lik bir silah ile uzak mesafeden ve susturucu kullanılarak başının arkasından vurularak öldürüldüğü anlaşıldı.

Adli Tıp önünde basın açıklaması yapan yakınları, arkadaşları ve yoldaşları olaydan polisin sorumlu olduğunu söylediler. Adli Tıp önünde yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir basın açıklaması yapıldıktan sonra cenaze Yenibosna Cemevi’ne götürüldü. Buradan “Önder yoldaş ölümsüzdür! Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!” sloganları ve Beyazıt Marşı’yla memleketi Dersim’e uğurlandı.



Gençlik Önder’i sahipsiz bırakmayacak!

Katili bulunsun hesap sorulsun!

3 Mart Çarşamba, saat: 18.50

Önder Babat Taksim’de İmam Adnan Sokak’ta vuruldu.

4 Mart Perşembe, saat 13.00

İstanbul Üniversitesi’nde Önder Babat’ın vurulması ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Sabah bütün üniversite afişlerle donatıldı. Saat 13.00’de yapılan basın açıklamasına tüm siyasetler ve çok sayıda bağımsız öğrenci katıldı. Henüz birçok insanın haberi olmamasına rağmen, basın açıklamasında 400’e yakın öğrenci vardı. “Önder Babat ölümsüzdür!”, “Katiller bulunsun, hesap sorulsun!” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında Önder’in vurulduğu gün ve sonrasında yaşanan gelişmeler aktarıldı. Basın açıklaması marşların söylenmesi ile son buldu.

7 -11 Mart, saat: 12.50

İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Edebiyat fakültelerinde her gün aynı saatte alkışlı protestolar yapıldı. Eylemlere yaklaşık 100’er kişi katıldı. Amfi, yemekhane ve kantin konuşmaları yapıldı. Konuşmaların yapıldığı yerlerde neredeyse tüm dinleyicilerin protestoya katıldıkları gözlendi. Hafta boyunca, tüm siyasetler ortak olarak Önder Babat’ın afişlerini astılar. Afişlerin İstanbul’daki tüm üniversitelere dağıtılması sağlandı.

11 Mart Perşembe, saat: 18.50

Önder Babat’ın vurulduğu saat ve yerde bir basın açıklaması ve meşaleli bir anma yapıldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı anmada, Önder Babat’ın dayısı da bir konuşma yaptı. “Önder Babat geleceği temsil eder. Onlar geleceğimizi vurmayı istediler. Buradan uyarıyoruz. Bizler Önder’e sahip çıkacağız. Geleceğimize sahip çıkacağız” dedi. Daha sonra Önder vurulduğu sırada yanında olan sınıf arkadaşı olay anını ve sonrasında yaşananları aktardı. Yaklaşık yarım saat süren anma, saygı duruşu ve Önder’in vurulduğu yere karanfillerin bırakılması ile son buldu. O sırada İstiklal Caddesi’nde yürümekte olan çok sayıda insan eyleme alkışlarıyla destek verdi.

Ekim Gençliği/İstanbul