Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Mayıs 2003
Sayı: 60
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Emperyalistler ve işbirlikçiler saldırıyorlar... Yanıtını alacaklar!
  1 Mayıs ve gençlik
  İstanbul'da 1 Mayıs...
  Ankara'da 1 Mayıs...
   1 Mayıs eylemlerinden...
  Gençlik 1 Mayıs'ta alanlardaydı!
  Dünyada 1 Mayıs...
  Kurtlar sofrasında Irak!
  Halklar emperyalist saldırganlığa boyun eğmiyor!
  İşgal altındaki Irak'tan manzaralar....
  Bu yasa meclisten geçmeyecek!
  Devrimci mirasa sahip çıkmak!
  Devrim için düşenler kavganın en onurlu yerinde bayraklaşıyorlar!..
  Deprem ve Bingöl'de yaşananlar!
  Öğrenci gençliğe yönelik planlı provokatif saldırılar üzerine
  MİT, kışkırtıcı elemanını feda etti
  Partimizin direnişçi kimliğine leke sürdürmedik!
  Okullar ticarethaneye dönüştürülüyor!
  Söz üniversitede!
  İTÜ şenlikleri nereye?
  ODTÜ'de Alternatif Şenlik...
  Almanya 2. Bir-Kar Gençlik Kampı...
  İsviçre'de 9. Ekim Gençliği Kampı...
  Paris Komünü...
  Okur mektupları



 
 
Bütün olanaksızlıklara ve baskılara rağmen!..

ODTÜ’de Alternatif Şenlik...

7 Mayıs günü okulumuzda gerçekleştirilecek olan bahar şenliğinin ilk günüydü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ODTÜ’de iki farklı şenlik gerçekleşiyor. Birisi okulun önayak olduğu, her türlü satışın gerçekleştiği, standların kiralandığı, alkolün, bağırıp çağırmanın serbest olduğu, birlik, beraberlik ve dayanışma adına hiçbir değerin yaşanmadığı, düzen tarafından bize dayatılan şenlik. İkincisi ise, öğrencilerin kendi çabalarıyla birlik ve beraberlik içerisinde yapmaya çalıştığı, üniversitedeki gençlik kitlesinin ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların yürütüldüğü, tüm olanaksızlıklara rağmen yaşatılan “Alternatif Şenlik”.

Bu yılki şenliğimizin ilk gününe “Alternatif Şenlik” imzalı pankartımızı asarak başladık. Pankartta “Şenlik adına ticaret değil; birlikte üretmeye, paylaşmaya!” yazılıydı. Pankartımız ile birlikte yürümeye başladık. Yürüyüşümüz boyunca konuşmalar yaptık, insanları alternatif şenliğimize çağırdık. “Sermaye defol üniversiteler bizimdir!”, “Ticari değil, alternatif şenlik!” vb. sloganlar attık.

Şenlik boyunca okul görevlileri ile astığımız pankartın yeri konusunda bir dizi tartışma yaşadık. İlk önce pankartımızın yerini değiştirmemiz için “emirler” yağdırdılar. Kararlı bir duruş sergileyerek pankartın yerini değiştirmedik. Bu olaydan yarım saat sonra sessizce pankartımızı indirip götürmeye çalıştılar. Ortak bir tutum sergileyerek tepki göstermemiz sonucunda pankartımızı geri almayı başardık ve eski yerine astık.

Alternatif şenliğimizi engelleme ve sabote etme girişimleri bununla sınırlı kalmadı. Jandarma Alternatif Şenlik alanına birçok kez girmeye çalıştı. Ancak karşılarına dikilerek bu alana giremeyeceklerini söyledik. Kararlı tutumumuz sonucunda gün boyunca alanımıza giremediler.

Alternatif şenliğimizin ikinci günü, yasak materyaller bulundurulduğu iddiasıyla, yaklaşık 10 arabalık jandarma timleri şenlik alanına girmeye çalıştı. Robokopların gelişini önceden gören ilerici, devrimci öğrenciler alanın girişine barikat kurarak olası bir çatışma için gerekli önlemleri aldılar. Slogan ve marşlarla jandarma karşısında kararlı bir duruş sergilediler. Yapılan tartışmalar neticesinde alana giremeyeceğini anlayan jandarma “yuh!” sesleri ve ıslıklarla okulu terketmek zorunda kaldı.

Devrimci gruplar arasında dayanışma ve birlikte hareket etme noktasında yaşanan zayıflıkları tam olarak aşamasak da etkinlikte gösterdiğimiz çaba bunun çok da zor olmadığını gösterdi. Bütün zorluklara, engellemelere ve maddi olanaksızlıklarımıza rağmen Alternatif Şenliğimizi başarıyla örgütledik.

Ekim Gençliği/ODTÜ