Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Mayıs 2003
Sayı: 60
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Emperyalistler ve işbirlikçiler saldırıyorlar... Yanıtını alacaklar!
  1 Mayıs ve gençlik
  İstanbul'da 1 Mayıs...
  Ankara'da 1 Mayıs...
   1 Mayıs eylemlerinden...
  Gençlik 1 Mayıs'ta alanlardaydı!
  Dünyada 1 Mayıs...
  Kurtlar sofrasında Irak!
  Halklar emperyalist saldırganlığa boyun eğmiyor!
  İşgal altındaki Irak'tan manzaralar....
  Bu yasa meclisten geçmeyecek!
  Devrimci mirasa sahip çıkmak!
  Devrim için düşenler kavganın en onurlu yerinde bayraklaşıyorlar!..
  Deprem ve Bingöl'de yaşananlar!
  Öğrenci gençliğe yönelik planlı provokatif saldırılar üzerine
  MİT, kışkırtıcı elemanını feda etti
  Partimizin direnişçi kimliğine leke sürdürmedik!
  Okullar ticarethaneye dönüştürülüyor!
  Söz üniversitede!
  İTÜ şenlikleri nereye?
  ODTÜ'de Alternatif Şenlik...
  Almanya 2. Bir-Kar Gençlik Kampı...
  İsviçre'de 9. Ekim Gençliği Kampı...
  Paris Komünü...
  Okur mektupları



 
 
İşte “Türk Solu” çetesinin başındaki adam hakkında eski partisi İP’in tanıklığı:

MİT, kışkırtıcı elemanını feda etti

Aydınlık, sayı: 660, 12 Mart 2000

İşçi Partisi’nin “kışkırtıcı eleman” olarak saptadığı ve partiden ihraç ettiği Gökçe Fırat Çulhaoğlu, 8 Mart Çarşamba günü Kanal 7 televizyonuna gitti. İşçi Partisi ve Genel Başkan Doğu Perinçek aleyhinde açıklamalarda bulunarak, partiyi karalamak amacıyla üretilmiş görüntü ve ses kasetleri verdi. Çulhaoğlu, Kanal 7’ye, parti içindeyken, bağlı bulunduğu istihbarat odağının talimatı ile imal ettiği bir kaseti ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 12 Mart 1971’de Kontrgerilla merkezindeki sorgusunun ses kasetini verdi. Çulhaoğlu’nun aynı malzemeyi, öğleden sonra da Mason Derneği’ne götürdüğü öğrenildi.

İşçi Partisi Basın Bürosu, 9 Mart tarihinde bir basın açıklaması yaparak, basın kuruluşlarını uyardı. Açıklamada şu bilgiler verildi: “İşçi Partisi tarafından istihbarat elemanı olduğu saptanan ve 5 Mart 2000 tarihli Aydınlık dergisinde kamuoyuna açıklanan Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun televizyon ve gazetelere İşçi Partisi’ni karalamak için bazı ses ve görüntü kasetleri getireceği veya getirdiği öğrenilmiştir.

“Bu kasetlerden bazıları, Gökçe Çulhaoğlu tarafından, bağlı olduğu istihbarat odağının talimatı ile imal edilmiştir. Bazıları ise ancak kontrgerilla ve MİT’in elinde bulunabilecek kasetlerdir. Sözü geçen şahsın bu tür kasetleri dağıtması, bağlı bulunduğu merkezi ele vermektedir...

Doğu Perinçek
Genel Başkan.”



SİP-TKP’nin çirkin oportünizmi...

İtiraf edilenler ve edilemeyenler!

Türk Solu adlı eli kanlı güruhun üniversitelere yönelik saldırısının ardından pek çok siyasal çevrenin bu konudaki tutumları da açıklık kazandı. Bunlardan biri de kendine komünist deme cüretini gösteren SİP-TKP’ydi. Merak edenler için küçük bir not düşelim; 30 Nisan’da ilk gerilim YTÜ’de SİP-TKP’nin pankartının Türk Solu afişini kapatması ve Türk Solu çetesinin zorbaca tutumuna karşı bizim de içinde olduğumuz devrimci ve demokrat öğrencilerin ortak tutum almasıyla başlamıştı. Alttaki açıklamada soğukkanlılıklarını koruduklarını söyleyenler, Türk Solu çetesinin zorbalığı karşısında kitleye “2 Mayıs’ta hesabını soracağız!” açıklamasını yapmışlardı.

Tüm bunlara rağmen SİP-TKP, Kemal Okuyan’ın ağzından yapılan açıklamada, TKP’li Öğrenciler’in bu sorunlarla hiç ilgilerinin olmadığını söyleniyordu. TKP’li Öğrenciler de açıklamalarında, devrimcilerin üniversiteye ve öğrenci hareketine saldıranlara karşı buraları korudukları sırada kendilerinin ne yaptıklarını itiraf ediyorlar; kantinde oturuyorlarmış! Eğer saldırı “arkadaşlarının öğrenim ve siyaset haklarını engellemeye dönük girişimler ve genel olarak sola karşı saldırganlık” dahilinde olsaymış müdahale ederlermiş, ancak saldırı bu kapsama girmiyormuş!

Peki o zaman bu saldırı hangi kapsama giriyor? Pankart indirtmeye çalışmak ve tehdit etmek “öğrenim ve siyaset haklarını engellemek” değil de nedir? Siz ne dediğinizin farkında mısınız? Devrimciler öldürülmeye çalışılırken kantinde oturacak kadar “soğukkanlı” ve “ilkeli” olduğunuzu söylemekten utanmıyor musunuz? Biz bu tutum ve ardından yapılan açıklamaya dair söyleyecek bir şey olmadığını düşünüyoruz. TKP’li Öğrenciler’in 5 Mayıs tarihli açıklamalarını aynen yayınlamakla yetiniyoruz.

Ekim Gençliği



Yıldız Üniversitesi’nde yaşananlara dair:

TKP’Lİ ÖĞRENCİLER SOĞUKKANLILIKLARINI KORUYACAKTIR

5 Mayıs 2003 Pazartesi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bugün yaşananlar bir sol içi çatışma değildir. Yaşananlar, sol siyasetin üniversitelerdeki etkinliğini azaltmaya dönük girişimlerdir. Olayların ardından YTÜ’de başlayan polis işgali ve çatışmalarda başından beri hiçbir biçimde yer almamasına rağmen TKP’li öğrencilerin gözaltına alınmış olması bunun açık göstergesidir.

Olaylar, “Türk Solu” adlı dergiyi çıkaran büyük çoğunluğu okul dışından 60 kişilik milliyetçi bir grubun solcu öğrencilere müdahale etmek amacıyla okula girmek istemesiyle başlamıştır. Bu grup bir süre okul girişinde beklemiş ve çatışmalar bu esnada okula gelen diğer sol gruplarla bu grup arasında yaşanmıştır. Üniversite içerisinde bekleyen TKP’li öğrenciler bu çatışmalarda yer almamıştır. Ancak, okula giren polis öğrenci kantininde bulunan öğrencileri gözaltına almaya başlamış ve öğrenim haklarını kullanmak isteyen 18 TKP üyesi de hiçbir gerekçe olmaksızın emniyet güçleri tarafından alıkonulmuştur. Şu anda arkadaşlarımız Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaktadırlar.

Türkiye Komünist Partili Öğrenciler okullarda öğrenim ve siyaset hakkının devlet tarafından gaspedilmesine yol açan bu gelişmelerde başından beri soğukkanlı bir tutum almış ve hiçbir çatışmaya katılmamıştır. Bundan sonra da arkadaşlarımız öğrenim ve siyaset haklarını engellemeye dönük girişimler ve genel olarak sola karşı saldırganlık söz konusu olmadıkça herhangi bir gerilimin tarafı olmayacaklardır. Gelişmeler TKP’nin bu tavrında ne kadar haklı olduğunu ve üniversitelerin devletin işine gelen provokasyonlara ne denli açık olduğunu göstermiştir.

TKP’li Öğrenciler