Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
15 Ocak-15 Şubat
2003
Sayı: 57
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Savaşa karşı etkili bir direniş hattı örelim!
  AKP-YÖK çatışması...
  Yıkıcı emperyalist savaş ve gençlik
  Savaşa değil eğitime/emekçiye bütçe!
  Halkların kardeşliği ve mücadelesi emperyalistlerin oyununu bozacak!
  Rehavet değil devrimci çalışma!
  Ne cephede ne laboratuvarda!..
  YTÜ'de bir dönemin ardından...
  GATS ve paralı eğitim saldırısında son durum
  AB'nin eğitim projesi: Socrates ve gerçekler
  Tarihte gençliğin anti-emperyalist mücadelesi
  Gençlik hareketinin bir yılı
  Gençlik hareketinin sorunları...
  Gençlik hareketinde tasfiyecilik...
  ÖO direnişi yeni şehitlerle sürüyor...
  Nurbay Irmak'a özgürlük!
  Burjuvazinin tarihi: Provokasyanların tarihi!..
  MÜ'de politik faaliyetin zorlukları ve imkanları
  Eylemlerden...
  Dünyadan kısa kısa...
  Milli üniversite komutanı
  Trakya Üniversitesi'nde soruşturma terörü
  Mustafa Suphiler'in idealleri ve mücadelesini...
  Okur mektupları



 
 
İP’li çeteden yine saldırı...

İstanbul Üniversitesi’nde Fikir Kulübü’nün düzenlediği AB ve Kıbrıs konulu panele katılan Doğu Perinçek’i protesto etmek isteyen öğrencilere kameraların önünde saldıran İP’li çete birçok devrimci öğrenciyi yaraladı. Olayın ardından Doğu Perinçek, arsızca bir tutumla saldırıyı sahiplenmiş, devrimcileri eli sopalı olarak göstermeye çalışmış ve İP’lilerin kendilerini savunduklarını iddia etmiştir. Oysa protestoyu gerçekleştirmek isteyen öğrenciler yalnızca konuşmak istemişler, fakat konuşmalarına bile fırsat verilmeden üzerlerine saldırılmıştır. Bu olay, sırtını devlete ve generallere dayayan İP’li çetenin yeni dönemde giderek örnekleri çoğalan zorbalığının yeni bir örneğidir.

Ekim Gençliği/İstanbul



Divriği Kültür Derneği 50. Yıl gençlik şenliği

Kuruluşunun 50. yılını, yaptığı birçok etkinlikle kultayan Divriği Kültür Derneği bu etkinliklerden birini de Okmeydanı’nda gerçekleştirdi. Derneğin yaptığı faaliyetlerde çok önemli katkıları olan Divriği Kültür Derneği’nin genç çalışanları tarafından Okmeydanı Salon Simge’de düzenlenen gecede, derneğin çalışmaları anlatıldı.

Son dönemde atılan savaş çığlıklarına karşı “Emperyalist savaşa hayır!” diyen Genç Divriğililer’in seslerine ezgileriyle Kazım Koyuncu, Grup Vardiya, Nurettin Rençber, Nurgül Ateş; şiirleriyle Aydın Öztür ve İbrahim Karaca ses kattılar. Açılış konuşmasında gençliğin bu tür kurumlardaki yapıcılığına, üretkenliğine ve önemine değinen Dernek Başkanı Cafer Yıldız, gençlere teşekkürlerini sundu. Ayrıca Divriği Kültür Derneği’nin 50 yıllık bir birikime sahip olması nedeniyle ve Demokratik Kitle Örgütü olma yolunda yaptığı çalışmalarla benzer derneklere örnek olduğunu belirtti.

50. Yıl Gençlik Şenliği Divriği Kültür Derneği’nin tiyatro ve halkoyunları çalışanlarının ürettiklerini paylaşmasıyla, “Savaşsız bir dünya” ve yeni bir buluşma dileği ile sona erdi.

Sivas Divriği Derneği’nden bir EG okuru



YÖK ve savaş karşıtı eylem

27 Aralık Cuma günü DTCF öğrencileri tarafından YÖK’e ve emperyalist savaşa karşı “YÖK’ün ve ABD’nin askeri olmayacağız!” yazılı pankartın açıldığı bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde ana bina katları dolaşıldı. Dekanın saldırılarına rağmen, ana bina dolaşıldıktan sonra okulun dışına çıkılıp basın açıklaması gerçekleştirildi. “YÖK, polis, medya, bu abluka dağıtılacak!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Savaşa hayır! Kahrolsun emperyalizm!”, “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek!” sloganları sıkça atıldı. Basın açıkamasından sonra orta bahçede dekanın saldırısı teşhir edilerek eylem sonlandırıldı.

Ekim Gençliği/DTCF