Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
15 Ocak-15 Şubat
2003
Sayı: 57
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Savaşa karşı etkili bir direniş hattı örelim!
  AKP-YÖK çatışması...
  Yıkıcı emperyalist savaş ve gençlik
  Savaşa değil eğitime/emekçiye bütçe!
  Halkların kardeşliği ve mücadelesi emperyalistlerin oyununu bozacak!
  Rehavet değil devrimci çalışma!
  Ne cephede ne laboratuvarda!..
  YTÜ'de bir dönemin ardından...
  GATS ve paralı eğitim saldırısında son durum
  AB'nin eğitim projesi: Socrates ve gerçekler
  Tarihte gençliğin anti-emperyalist mücadelesi
  Gençlik hareketinin bir yılı
  Gençlik hareketinin sorunları...
  Gençlik hareketinde tasfiyecilik...
  ÖO direnişi yeni şehitlerle sürüyor...
  Nurbay Irmak'a özgürlük!
  Burjuvazinin tarihi: Provokasyanların tarihi!..
  MÜ'de politik faaliyetin zorlukları ve imkanları
  Eylemlerden...
  Dünyadan kısa kısa...
  Milli üniversite komutanı
  Trakya Üniversitesi'nde soruşturma terörü
  Mustafa Suphiler'in idealleri ve mücadelesini...
  Okur mektupları



 
 

Ekim Gençliği'nden

Merhaba

Savaş hazırlıklarının tüm hızıyla sürüp gittiği bir dönemde yeni sayımızla karşınızdayız. Bir tarafta insanlığın yıkımını hızlandıran emperyalist-kapitalist sistemin halklara dönük sınır tanımayan saldırganlığı, diğer tarafta YÖK-AKP sözde çatışması gençliğin temel gündemlerini oluşturuyor.

Bu sayımızda savaşla ilgili dosyamızda emperyalist savaşı değişik açılardan değerlendiren yazılara yer vermeye çalıştık. Savaş hazırlıkları, silahlanma, militarizm ve emperyelist savaşın gençlik üzerindeki yıkımı...

Tatil dönemi çalışmasını değerlendirdiğimiz diğer bir yazımızda ise, ara dönemi kazanacak çalışma tarzımızı, görev ve sorumluluk alanlarımızı, geçmiş deneyimlerimizin ışığında ortaya koymaya çalıştık.

Birçok üniversiteden eylem haberleri ve dönem değerlendirmelerinin okurlarımız tarafından ilgiyle karşılanacağını düşünüyoruz.

Gençlik hareketi ve gençlik grupları ile ilgili temel değerlendirmelerimizin yer aldığı orta sayfa yazımız ile birlikte “Gençlik hareketinde tasfiyecilik ve devrimci önderlik sorumluluğu” yazımızın birlikte incelenmesinin birçok açıdan yararlı olacağını düşünüyoruz.

Emperyalistlerin saldırılarını hızlandırdığı, “devrimci gençlik hareketi”nde tasfiye rüzgarlarının estiği bir dönemde emperyalist savaşa karşı örülecek kitle muhalefetini yaratmanın yanında, gençlik hareketinde tasfiyeci süreçten etkilenmeden devrimci bir kitle çalışması örmek genç komünistlerin omuzlarındadır. Bunun gereklerini yerine getirmek ve yayınımıza yansıtmak gençlik hareketine karşı en temel sorumluluğumuz.

Okurlarımızdan bir diğer isteğimizde yayınımızı güçlendirmek için birçok konuda bize yazmalarıdır. Bunun dışında yayına yönelik her türlü eleştirilerin bize iletilmesi yayınımız açısından büyük önem taşımaktadır. Dergimizin ulaştığı her okurumuzdan bir eleştiri ve öneri yazısı istiyoruz.

Yeni yılın devrim ve sosyalizm bayrağının yükseltileceği bir yıl olması dileğiyle gelecek sayımızda görüşmek üzere...