11 Mart 2006 Sayı: 2006/09 (09)
  Kızıl Bayrak'tan
   8 Mart’ın politik başarısı
  Beyazıt’ta fiili 8 Mart mitingi coşkusu
  Ankara Devrimci 8 Mart Platformu’nun devrimci içeriği güçlü etkinliği
  Ankara’da 8 Mart
fiili-meşru bir miting ile kutlandı
Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu’nun faaliyetlerinden
  İzmir’de kitlesel 8 Mart
İzmir’de 8 Mart tartışmaları
Mersin’de fiili 8 Mart eylemi
  Köln İşçi-Gençlik Kültür Evi’nde kadın sorunu semineri
  Şemdinli iddianamesinde kirli savaş faaliyetlerinin merkezi olarak
Genelkurmay gösterildi
Ankara’daki işbirlikçiler “arabuluculuk” adına işgalcilerin hizmetinde!
  DİSK yönetiminin “sol parti” girişimi
  Direnişe geçen Has Alüminyum işçileriyle sınıf dayanışmasını
yükseltelim!
  Kadın sorunu ve kapitalizm (Orta sayfa)
   TÜPRAŞ işçisi uyarı eylemleri yapıyor!
   Sağlıkta özelleştirmenin faturası
   Yüce Divan ne işe yarar?
  Göç, emekçiler ve kentsel şiddet/Yüksel Akkaya
  Bush’un Asya gezisi
  Hamas heyetinin Moskova ziyareti
etkisini gösterdi
  İran dayatmalara karşı direnişini sürdürüyor
  İşgalciler kukla hükümet kurmakta
zorlanıyor
  Köln’de neo-nazi karşıtı gösteri
  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
kutlu olsun!
  Bültenlerden
  İddianame: Büyükanıt askerlerle çete kurdu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Beytepe'de film gösterimi

Beytepe'den genç komünistler olarak başlattığımız ve dostlarımızın desteğiyle büyüttüğümüz çalışmamızın ilk ayağını bir film gösterimiyle ördük.

Film gösterimini yapacağımız haftanın ilk günlerinde çok yoğun bir şekilde afişlerimizi ve film şeritlerinden oluşturduğumuz fotoğraf sergilerimizi kullandık. Kullandığımız fotoğraflarla; bugüne kadarki işgalleriyle, yıkımlarıyla, katliamlarıyla emperyalizmi teşhir ederek gençliği taraf olmaya, “suçsuz” olmaya çağırdık. Etkinliğimize çağrı amaçlı hazırladığımız küçük el ilanlarını kampusün her yerine ulaştırmaya çalıştık.

2 Mart günü gerçekleştirdiğimiz ve oldukça coşkulu geçen film gösterimine 70 kişi katıldı. Gösterimini yaptığımız film, 1994 yılında emperyalist katiller tarafından bizzat gerçekleştirilen ve bir milyon kişinin ölümüne yol açan katliamı anlatan “Hotel Ruanda” isimli filmdi. Şu anda nasıl Sünni-Şii çatışması, bataklığa saplanan emperyalistler tarafından kendi çıkarları doğrultusunda yaratılmaya çalışılıyorsa; 1994 yılında da Tutsi-Hutu çatışması ve bu çatışma sonucu yaşanan katliamlar gerçekleştirilmişti.

Filmin sonrasında yaptığımız konuşmada; suçsuz olmanın ancak anti- emperyalist mücadeleyle mümkün olduğunu belirterek ve herkesi çalışmamızın bir parçası olmaları için düzenleyeceğimiz toplantıya çağırarak etkinliğimizi bitirdik.

Beytepe Ekim Gençliği

------------------------------------------------------------------------------------------

Zindandan...

8 Mart emekçi kadınlar için özgürlük ve eşitliğin simgesidir!

Değerli dostlar,

Devrimci selam ve sevgiyle merhaba!

Kapitalizmin insan üzerindeki baskı ve sömürüsü, kadın cinsi üzerinde iki kat daha fazladır. Elbette bu baskı ve sömürü kapitalizmin doğasından kaynaklanır. Bu nedenle sistem içi mücadele ile kadının gerçek kurtuluşu mümkün değildir. Kadının gerçek kurtuluşu ancak sistem tarafından ezilen, sömürülen diğer yığınlar ile birlikte kapitalizme karşı verilecek olan sınıf mücadelesi ile, yani sosyalizm ile mümkün olacaktır.

8 Mart kurtuluşa giden yolda kazanılmış önemli bir mevzidir. 8 Martlar'ın daha kitlesel katılımlarla emekçi halkın kadın cinsini derinliğine kapsayacak, her yaşta, her milletten kadınlara gerçek kurtuluşun nasıl mümkün olacağını gösterecek, geçmiş çalışmaların sonucu olan kazanımları veya eksiklerimizi görebileceğimiz önemli bir gündür.

Emekçi kadınlar için özgürlük ve eşitlik simgesi olan 8 Mart, özellikle Kürt kadınlarının gelişen özgürlük mücadelesinde önemli bir yer tutmaktadır. Emekçi Kürt kadını büyük bedellerle yaratmış olduğu özgürlük yürüyüşünü sistem içine bağlamaya çalışan her türlü teslimiyetçi anlayışa karşı mücadelesini yükseltecektir.

Bu inançla biz cezaevlerinde bulunan Sosyalist-Şoreşger (Kürdistan Devrimci Sosyalistleri) tutsakları olarak başta Kızıl Bayrak kadın emekçileri olmak üzere, ezilen, sömürülen, kurşunlanan her milletten emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

27 Şubat 2006

Azat Mehmet Yamaç–Şükrü Yıldız

A-5 14 PK 50

41100 Kocaeli

----------------------------------------------------------------------------------------

Artvin Hopa'da tutuklama terörü

26 Şubat gece yarısı iki gencin tinerciler tarafından bıçaklanması ile başlayan olaylar, devrimci-demokrat güçlere yönelik tutuklama terörüne dönüştürüldü.

Hopa festivali esnasında devrimci gençlere yapılan bıçaklı saldırının faillerinin bulunmamış olmasına tepki gösteren Hopalılar bu saldırı karşısında tepkilerini göstermek için Adliye önünde toplandılar. Toplanan yaklaşık 250 kişiye azgınca saldıran jandarma ile halk arasında çatışma çıktı.

Bunun üzerine 3 Mart sabah 06.00'da polis, jandarma ve özel tim ekipleri tarafından evlere düzenlenen baskınlar sonucu 24 kişi elleri kelepçelenerek gözaltına alındı. 3 Mart günü arkadaşlarının akıbetini öğrenmeye gelen 3 kişi daha gözaltına alındı ve çıkartıldıkları mahkemede 20 kişi “kamu malına zarar ve yargılamayı engelleme” suçlamasıyla tutuklanarak Artvin Cezaevi'ne gönderildi.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Önder Babat anıldı...

3 Mart 2004 tarihinde okuru olduğu Devrimci Hareket Dergisi bürosunun önünde öldürülen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Önder Babat, ölümünün ikinci yılında saat 18.45'te vurularak öldürüldüğü Taksim İmam Adnan Sokak'ta bir basın açıklamasıyla anıldı. Dostları ve yoldaşlarından oluşan 200 kişi, “Önder Babat ölümsüzdür!” sloganlarıyla İmam Adnan Sokak'ta biraraya geldi. Önder Babat'ın öldürüldüğü yere karanfil bırakılmasının ardından “Dev-Genç” marşı söylendi. “Faşizme ölüm, tek yol devrim!”, “Önder Babat ölümsüzdür!” sloganlarının ardından anma sona erdi.

Önder Babat için 4 Mart Cumartesi günü saat 17.00–23.00 arasında Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliğinde ise Grup Yorum, Hasan Sağlam, Kızılırmak ve Domane Dersim grupları yeraldı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı ve Önder'in yaşamının anlatıldığı etkinlik, faali meçhul cinayatlere karşı mücadele çağrısı ile bitirildi.

Kızıl Bayrak/İstanbul