11 Mart 2006 Sayı: 2006/09 (09)
  Kızıl Bayrak'tan
   8 Mart’ın politik başarısı
  Beyazıt’ta fiili 8 Mart mitingi coşkusu
  Ankara Devrimci 8 Mart Platformu’nun devrimci içeriği güçlü etkinliği
  Ankara’da 8 Mart
fiili-meşru bir miting ile kutlandı
Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu’nun faaliyetlerinden
  İzmir’de kitlesel 8 Mart
İzmir’de 8 Mart tartışmaları
Mersin’de fiili 8 Mart eylemi
  Köln İşçi-Gençlik Kültür Evi’nde kadın sorunu semineri
  Şemdinli iddianamesinde kirli savaş faaliyetlerinin merkezi olarak
Genelkurmay gösterildi
Ankara’daki işbirlikçiler “arabuluculuk” adına işgalcilerin hizmetinde!
  DİSK yönetiminin “sol parti” girişimi
  Direnişe geçen Has Alüminyum işçileriyle sınıf dayanışmasını
yükseltelim!
  Kadın sorunu ve kapitalizm (Orta sayfa)
   TÜPRAŞ işçisi uyarı eylemleri yapıyor!
   Sağlıkta özelleştirmenin faturası
   Yüce Divan ne işe yarar?
  Göç, emekçiler ve kentsel şiddet/Yüksel Akkaya
  Bush’un Asya gezisi
  Hamas heyetinin Moskova ziyareti
etkisini gösterdi
  İran dayatmalara karşı direnişini sürdürüyor
  İşgalciler kukla hükümet kurmakta
zorlanıyor
  Köln’de neo-nazi karşıtı gösteri
  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
kutlu olsun!
  Bültenlerden
  İddianame: Büyükanıt askerlerle çete kurdu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Kızıl Bayrak'tan...

8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü birçok kentte yapılan eylem ve etkinliklerle kutlandı. Bu sayımızda bu eylem ve etkinliklerin haber/yorum yazılarına genişçe yer verdik.

Bu yılki kutlamaların en belirgin özelliği ve kazanımı 8 Mart'ın sınıfsal anlamına ve devrimci içeriğine uygun kutlanmasında yakalanan asgari başarıdır. Bu kazanımın, özellikle önümüzdeki yıllardaki 8 Martlar'a damgasını vuracağını şimdiden görmek gerekiyor. Bu devrimci güçler payına politik ve pratik başarıdır.

“Baharı kazanmak 8 Mart'ı kazanmaktan geçiyor” demiştik. 8 Mart'ın politik ve pratik başarısı Newroz, ardından 1 Mayıs'ın daha güçlü ve kitlesel bir temelde kazanılmasının imkanlarını yaratmaktadır. Devrimci ve ilerici güçler bahar döneminin devrimci siyasal mücadeleye katacağı temiz havayı soluyarak baharı kazanmanın yolunu açmalıdırlar.

Mart, devrimci mücadele tarihinde önemli bir aydır. 8 Mart, 12 Mart Gazi direnişi, 21 Mart Newroz... Mart, aynı zamanda kitlesel katliamların da yaşandığı bir aydır. 16 Mart Beyazıt ve Halepçe, 30 Mart Kızıldere... Katliam ve direnişlerin içiçe geçtiği bu ayda mücadeleyi ivmelendirecek devrimcilerin ortak iradesi ve kararlılığı olacaktır.

***

Irak işgalinin 3. yılında emperyalist işgalcilere ve işbirlikçilerine, emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı “İşçilerin birliği halkların kardeşliği!” şiarıyla önümüzdeki günlerde dünyada ve Türkiye'de kitlesel gösteri ve eylemler düzenlenecek. Bu gösteriler aynı zamana Newroz kutlamalarına da denk gelecek.

Sınıf devrimcileri hem Newroz kutlamaları hem de Irak işgalinin 3. yılında yapılacak protesto gösterilerine etkin ve kitlesel katılım için şimdiden harekete geçmelidirler.

Sınıf devrimcileri “Yaşasın Newroz! Özgürlük, Eşitlik, Gönüllü Birlik!” şiarı ile kendi bağımsız çalışmalarını örgütleyeceklerdir. Newroz vesilesiyle Kürt sorununun devrimci çözümü konusundaki ilkesel ve politik tutumlarının kararlı bir savunusunu yapacaklardır.

***

Ekim Gençliği'nin Mart ‘06 tarihli 93. sayısı çıktı. Okurlarımız Ekim Gençliği'nin yeni sayısını tüm YAY-SAT bayii ve kitapçılarından temin edebilirler. Ayrıca Özgür Bir Gelecek için Liselileri Sesi'nin Mart ‘06 tarihli 5. sayısı ile Kamu Emekçileri Bülteni'nin Mart sayısı da çıktı. Okurlarımız Liselilerin Sesi dergisini ve Kamu Emekçileri Bülteni'ni Eksen Yayıncılık bürolarından temin edebilirler.