18 Ocak '03
Sayı: 03 (93)


  Kızıl Bayrak'tan
  Daha kitlesel, daha militan, daha örgütlü!
  Emperyalist savaşa geçit yok!
  Emperyalist savaş ve saldıranlığa karşı direnişi yükseltelim!
  Savaş karşıtı eylemlerden...
  Savaş karşıtı kitle hareketinin sorunları ve görevleri
  Emperyalist savaşa açık destek talep ediyorlar!
  Emperyalist savaş başlamadan basına yönelik sansür uygulaması başlatıldı
  Emek, Barış ve Demokrasi Bloğu...
  Kürt işbirlikçilerinin tarihi emperyalizme uşaklığın tarihidir
  Özelleştirme saldırısında yeni dönem
  Ciddiyetsizliğin son perdesi/4
  TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan ile görüştük...
  Yeni iş yasasına ilişkin pazarlıklar yapıldı...
  Denktaş köşeye sıkıştı
  Eylemlerden...
  Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht anmasına yüzbini aşkın insan katıldı...
  Pendik İKE'de "İş yasası tasarısı" konulu panel
  Hiçbir güç devrimci iradeyi teslim alamaz!
  ÖO direnişçisi Özlem Türk ölümsüzleşti!
  Ekim Gençliği'nden...
  "Ölümden korkarak intihar etmek"
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
KESK’ten soruşturma ve
cezalara karşı dilekçe eylemi

KESK’e üye kamu emekçileri 15 Ocak günü Adliye önünde dilekçe verme eylemi yaptılar. 7 Haziran 2001’de sahte sendika yasasına karşı yapılan basın açıklamasına katılan 35 kamu emekçisine 15’er ay hapis cezası verilmişti. Aynı gün ve tarihte yapılan eyleme kendilerinin de katılmış olduklarını bildiren, eğer eylem yasalara aykırı ise kendilerinin de arkadaşları gibi yargılanmaları ve ceza almaları gerektiğini vurgulayan dilekçeler Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verildi.

Eylem 12:30’da alkışlarla başladı. KESK Ankara Şubeleri pankartının ve çeşitli dövizlerin açıldığı eyleme 200’ün üzerinde emekçi katıldı. “Yaşasın demokrasi mücadelemiz!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı. Basın açıklamasının okunmasının ardından dilekçeler verildi ve eylem sona erdi.

SY Kızıl Bayrak/Ankara



Nemalar konusunda bir eğitim emekçisi ile konuştuk...

“Hak verilmez alınır!”

- Nemalar konusunda nasıl bir mücadele hattı izlenmelidir?

KESK süreci baştan değil sondan yakalamaya çalışıyor. Gelinen noktada emekçilerin haklarının teslim edilmesidir yaşanan. “Hak verilmez alınır” şiarından vazgeçilmiştir.

Tüm hak sahiplerinin nemaları tamamen alınana kadar düzenli ve artan dozda eylemlilikler yapılmalıdır. KESK işçi sendikaları ile ortak hareket etmelidir. Üretimden gelen gücün kullanılması esas alınmalıdır. Mücadele sokaklara taşımalıdır ve nemalara karşı verilecek olan mücadele personel rejimi yasasını da püskürtmeyi esas almalıdır. Bu mücadele, bölge toplantılarından çok işyeri temelinde yürütülen örgütlenmeler üzerinde yükselmelidir. Yani taban örgütlenmelidir. Kamu emekçilerinin yarattığı birikim ve geleneğe dayanılmalıdır.

SY Kızıl Bayrak/Adana



Dünyada savaş karşıtı eylemlerden kısa kısa...

İngiltere’de makinistlerin silah taşımama eylemi

İngiltere’de iki makinist Basra Körfezi’ne gönderilen silahları taşıdıkları treni durdurarak emperyalist savaşa karşı dayanışmaya güç kattılar. ASLEF Sendikası’na bağlı işçiler sendikalarından da destek görüyorlar. İngiliz hükümeti bir taraftan sendika ile görüşürken, diğer taraftan trenin hava şartlarından kaynaklı olarak yolda kaldığı açıklamasını yaptı. Irak halkına saldırı hazırlığında olan İngiliz askerlerine gidecek olan silahlar şimdi karayolu ile taşınmaya çalışılacak.

ABD’de 5 bin kişilik protesto eylemi

Los Angeles kentinde yapılan savaş karşıtı eylemde “Petrol için kan dökülmesin!”, “Bush’u durdurun!” sloganları atıldı. Gösteriye ünlü aktörler de katıldı.

Fas’ta protesto eylemi

Fas’ın başkenti Rabat’ta 2500 kişi Irak ve Filistin bayrakları taşıyarak savaşa karşı gösteri düzenledi. Eylemde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

ABD’li akademisyenler Irak’ta

ABD’de bulunan 28 üniversiteden 35 öğretim görevlisi Bağdat’a gitti. Savaş karşıtı ABD’li akademisyenler daha önce de Bush’un savaş politikasına karşı imza kampanyası başlatmışlardı. Bağdat’ta hastaneleri ve sığınakları gezen öğretim görevlileri, savaşa karşı çıkan açıklama yaptılar.