Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Kasım 2003
Sayı: 66
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  YÖK Yasa Tasarısı'na karşı eyleme, boykota, Kızılay'a!
  6 Kasım gösterileri...
  Ankara sokaklarında militan direniş!
  İstanbul'da 6 Kasım eylemleri...
  Diğer üniversitelerde 6 Kasım...
  5 Kasım'da Kemal Gürüz'ün görev süresi doldu...
  Eyleme, boykota, direnişe...
  Irak bataklığında dibe doğru
  Kampanyamıza işçilerden destek!
  Kampanya çalışmalarımızdan....
  İstanbul Üniversitesi kampanya çalışması...
  Etkin bir pratikle faaliyetimiz sürüyor!.
  ODTÜ'nün arkası: Bir silah fabrikası....
  ODTÜ-İSEM sömürü üretiyor!.
  YÖK'e, tasarıya ve emperyalist işgale karşı görev başına!
  "Sosyal Konsey"
  25 Ekim "Cumhuriyeti kollama" yürüyüşü...
  Rektörlere ve darbe çığırtkanlarına karşı komünistler alanlardaydı!
  Yeni Ekimler'in partisi 5 yaşında!
  Parti gençliğin omuzlarında yükselecektir!
  İÜ'yü parti sloganları ile inlettik!
  Alman Kasım Devrimi
  Komünist Tartışmalar
  Filistin'e barıış ancak zaferle gelecek!
  Onuruyla direnen ülke: Küba
  Politeknik direnişi
  Şehir uyanacak bir gün...
  Yabancılaşmış hikayeler...
  Gökhan Birben'le söyleşi
  "Yaşamak güzel şey be kardeşim!"
  Ankara Gazi Lisesi'nden...
  Okur mektupları



 
 
Yeni Ekimler’in Partisi
gençliğin omuzlarında yükselecektir!

Türkiye devrim tarihinde bir kilometre taşı olan partimiz, zor bir dönemde, devrimci bir program, yeni bir örgütsel yapı, yeni bir sınıfsal konumla, kısacası Türkiye topraklarında ilk gerçek sınıf partisi olarak tarih sahnesine çıktı.

Bu yenilik, birçok zorluğu da beraberinde getiriyordu elbet. Sıfır denilebilecek olanaklarla, çok zorlu bir mücadeleyle ve ağır bedeller ödenerek bugünlere varılmıştır. Partimiz bütün bu zorlukların üstesinden, eski gelenekler ve eskinin geleneksel alışkanlıklarıyla yoğrulmuş kadrolarıyla gelemezdi. Tüm bir parti süreci bunun böyle olduğunu göstermiştir. Geçmişin devrimci mirasını devralarak, ama daha çok da yeni ve genç güçlere dayanarak güçlenmiştir. Ve bugün dostun-düşmanın önünde göndere çekilmiş kızıl bir parti bayrağı vardır artık.

Özellikle son bir yılda Türkiye’deki Ekimci Genç Komünistler’in “Parti bayrağı ellerimizde!” şiariyla yükselttikleri mücadele biz Avrupa’daki genç komünistleri de derinden etkiliyor. Onların bu ataklığını, coşkusunu ve kararlılığını yürekten selamlıyoruz.

Avrupa’daki parti örgütümüz de bir süreden beridir, gençlik çalışmasına, örgütlemesine ve gençlik içinde kadrolaşmaya önemli bir ağırlık vermektedir. Yapılan her faaliyette -merkezi ve yerel- gençliğin enerjisinden ve dinamizminden azami düzeyde faydalanma perspektifi ile hareket etmektedir.

Partimizin 5. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle yapılan “Sınıfsız, sömürüsüz ve savaşsız bir dünya için Yeni Ekimler’in Partisi’ni güçlendirelim“ gecesine de bu bakışla hazırlanıldı. Gençliğin çalışmalarda öne çıkmasını sağlamak için onlara daha çok görev ve inisiyatif verme hedefiyle hareket edildi.

Bizler, genç komünistler olarak Parti’nin bize olan bu güvenini boşa çıkarmadık. Daha öncesindeki bazı önemli etkinliklerde oldugu gibi parti gecesi için de önemli sorumluluklar üstlendik. Gerek gece hazırlık çalışmalarında gerekse de gece sırasında aktif bir katılım gösterdik. Bu çerçevede gece öncesi hem merkezi, hem de yerel düzeyde toplantılar yaptık. Bu toplantılarda, gece öncesi ve sırasında neler yapabileceğimizi ayrıntılı bir şekilde tartışarak somut görevlendirmeler yaptık.

Özellikle güçlerimizin yeterli olduğu yerlerde bilet satışından afiş çalışmasına, gece çağrılarının dağıtımından işçi-emekçi ve gençlere dönük birebir ajitasyona kadar tüm çalışmalarda gerçekten başarılı bir performans sergiledik.

Gece sırasında da görevlerin neredeyse tamamını gençlik güçleri üstlendi. Gece programının kendisinde de genç yoldaşların büyük emeği vardı. Katılımcı kitlenin büyük bir kısmının gençlerden ve genç işçilerden oluşması ise bizim için ayrıca sevindiricidir ve önemli bir kazanımdır.

Sonuç olarak Parti’miz son yılların en kitlesel, en coşkulu ve en devrimci etkinliklerinden birini gerçekleştirmiştir. Tamamen politik bir şiarla gerçekleştirdiğimiz bu gece, son zamanlarda politik geceleri terkederek, işi piyasa konserlerine çevirererek yozlaştıranlara önemli ve anlamlı bir yanıt olmuştur. Bu Partimiz adına önemli bir ideolojik ve moral kazanımdır.

Bu başarılı organizasyonda biz genç komünistlerin önemli bir payı vardır. Bunun haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. İstenildiğinde ve emek verildiğinde başarılabileceği inancı şimdi daha güçlü bizde. Fakat bütün bunların yanı sıra teorik, politik, örgütsel ve pratik anlamda gidermemiz gereken önemli eksiklik ve zaaflarımız da yok değil. Yakaladığımız bu moral ve motivasyonla eksiklerimizi en kısa zamanda giderecek, daha ileri hedefler için etkin ve yaygın bir çaba ortaya koyacağız.

Avrupa’da da “Parti bayrağı ellerimizde!” diyebilmek için genç komünistler görev başına!

Şan olsun Yeni Ekimler’in Partisi’ne!

Ekimci Genç Komünistler/Avrupa



Gecelerimize devrim ve sosyalizm düşünceleri
damgasını vuruyor!

Her yıl düzenlenen ve bu yıl da “Yeni Ekimler’in Partisi’ni güçlendirelim!” şiarı altında gerçekleşen geceye Paris Gençlik Korosu olarak katıldık. Birçok etkinlik için yaptığımız gibi bu geceyle ilgili duygu ve düşüncelerimizi de kısaca paylaşmak istiyoruz.
Müzik grubumuz için, Parti kuruluş gecesine katılmak, bayrağımızın ve önderlerimizin resimleri altında sahneye çıkmak büyük bir heyecanın ve mutluluğun yaşandığı özel bir an oldu.

Bizim gecelerimize her zaman devrim ve sosyalizm düşünceleri damgasını vuruyor, devrimci değerlere sahip çıkılıyor. Fakat en son katıldığımız etkinlik ayrı bir önem taşıyordu. Yurtdışında sıkça ticari amaçlı konserlerin düzenlendiği ve ünlü “sanatçılar” sayesinde kitlelerin seferber edildiği bir dönemde, bizler, tümüyle politik bir içerikli bir gecede, işçilerin yanısıra özellikle gençlerden oluşan büyük bir kitlenin karşısında bulduk kendimizi. Bu da bize, yıllardır politik etkinliklere ilişkin ısrarla savunduğumuz tutumumuzun başarısını kanıtladı. Gençlik sadece salonda değil, sahnede de etkinliğini gösterdi. Gecenin programı yoğun bir emekle hazırlanan kendi öz ürünlerimizden oluşuyordu.

Bizler, gençlik ve kültürel çalışma alanlarında artık bir birikime sahip olarak kendi öz gücümüzle ve inandığımız çizgide ısrarla yürümeye kararlıyız. Düzenin dayattığı kapitalist yoz kültüre karşı mücadelemizi daha güçlü bir biçimde yükselteceğiz. Grubumuz, ezilen halkların, işçi ve emekçilerin mücadelelerinin safını seçtiği için bugüne kadar devrim ve sosyalizm adına düzenlenen her etkinlikte yeraldı ve bundan sonra da yeralmayı sürdürecek.

Paris Gençlik Korosu