Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Kasım 2003
Sayı: 66
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  YÖK Yasa Tasarısı'na karşı eyleme, boykota, Kızılay'a!
  6 Kasım gösterileri...
  Ankara sokaklarında militan direniş!
  İstanbul'da 6 Kasım eylemleri...
  Diğer üniversitelerde 6 Kasım...
  5 Kasım'da Kemal Gürüz'ün görev süresi doldu...
  Eyleme, boykota, direnişe...
  Irak bataklığında dibe doğru
  Kampanyamıza işçilerden destek!
  Kampanya çalışmalarımızdan....
  İstanbul Üniversitesi kampanya çalışması...
  Etkin bir pratikle faaliyetimiz sürüyor!.
  ODTÜ'nün arkası: Bir silah fabrikası....
  ODTÜ-İSEM sömürü üretiyor!.
  YÖK'e, tasarıya ve emperyalist işgale karşı görev başına!
  "Sosyal Konsey"
  25 Ekim "Cumhuriyeti kollama" yürüyüşü...
  Rektörlere ve darbe çığırtkanlarına karşı komünistler alanlardaydı!
  Yeni Ekimler'in partisi 5 yaşında!
  Parti gençliğin omuzlarında yükselecektir!
  İÜ'yü parti sloganları ile inlettik!
  Alman Kasım Devrimi
  Komünist Tartışmalar
  Filistin'e barıış ancak zaferle gelecek!
  Onuruyla direnen ülke: Küba
  Politeknik direnişi
  Şehir uyanacak bir gün...
  Yabancılaşmış hikayeler...
  Gökhan Birben'le söyleşi
  "Yaşamak güzel şey be kardeşim!"
  Ankara Gazi Lisesi'nden...
  Okur mektupları



 
  İstanbul Üniversitesi kampanya çalışması...

Her açıdan güçlü ve etkin bir faaliyet yürütüyoruz!

Yeni eğitim-öğretim dönemine sağlam bir bakış ve güçlü hazırlıkla giren genç komünistler olarak üniversitelerin açılışından bu yana etkin bir kitle çalışması örmekteyiz. Bu yıl çalışmamızın etkin ve yaygın bir şekilde başlamış olmasında yaz dönemi hazırlığımızın önemli bir yeri var.

Üniversitelerdeki geçmiş iki yıl çalışmamız güçlü bir siyasal etki yaratmıştı. Genç komünistler kitle çalışmasının araçlarını kampüslerde, fakültelerde, sınıflarda, kantinlerde etkili bir tarzda kullandılar. Bu yıl da bu açıdan güçlü ve yaygın bir kitle çalışması ve propaganda-ajitasyon faaliyeti ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Çalışmanın aktivistleri ile yapılan toplantılar

Dönemin açılması ile beraber kampanyamızın hedefleri, amaçları ve gündemleri üzerine çalışmanın aktivistleri ile iki toplantı yaptık. Yeni başlayan bir çalışmanın hedeflerinin somutlanması ve siyasal yöneliminin güçlendirilmesi bakımından bu toplantılar oldukça işlevseldi. Bu toplantılardan biri İstanbul’daki kampanya aktivisti tüm üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantıydı. Bu toplantıda YÖK yasa tasarısı ve işgal gündemleri ayrıntılarıyla tartışıldı. Bu gündemlere dayalı bir çalışmayla neyi hedefleyeceğimiz somut bir planlamaya bağlandı. İstanbul Üniversitesi kampanya aktivistleri olarak yaptığımız toplantılarda ise çalışmaya katılan arkadaşlarda bir bilinç açıklığı oluşturmaya çalışıldı. Ayrıca kampanya çalışmasının alanlara nasıl taşınacağı konusunda bir bir somut plan yapıldı. Böylece kampanya &ccedi;alışması boyunca bu toplantılar aracılığıyla konuştuğumuz ve kampanya çalışmasına olumlu bakan herkesi bu çalışmanın bir parçası haline getirmeye çalıştık.

Yaygın bir propaganda-ajitasyon çalışması

Üniversitemizde yaygın, güçlü ve etkili bir kitle çalışması ile propaganda-ajitasyon faaliyeti yürütmekteyiz. İlk günden itibaren Edebiyat Fakültesi başta olmak üzere Hukuk, Fen ve İktisat fakültelerine materyallerimizi taşıdık.

Binlerce bildiriyi yemekhanelerde, koridorlarda ve amfilerde insanlara ulaştırdık. Bildiri dağıtımları sırasında zaman zaman kullandığımız önlükler ilgi çekiyor. Aynı anda önlüklerimizi giyerek dağıttığımız bildiriler, aldığımız sözler ve sattığımız Ekim Gençliği çalışmamızın etkili olarak örülmesini sağladı.

İÜ açılış şenlikleri de dahil olarak 1500 İÜ öğrencisinden söz aldık. İmza vermek konusundaki yaşanan tüm tereddütlere rağmen alınan bu söz çalışmayı gerçekleştirenlerin harcadığı çabanın bir göstergesi sayılmalıdır.

Çeşitli fakültelerde yaygın bir afiş çalışması yapmaktayız. Şu ana kadar iniş çıkışları ile beraber yaklaşık 400-500 civarı Ekim Gençliği kampanya afişimizi üniversitenin çeşitli yerlerine astık. “Örümcek beyinlilerin orta oyununa geçit vermeyeceğiz! Ne YÖK, NE AKP üniversiteler bizimle özgürleşecek!/Ekim Gençliği” imzalı afişimizle, 25 Ekim günü Beyazıt’ta AKP ve YÖK’e karşı üniversitelerin gerçek temsilcilerinin sloganlarının yankılandığı eyleme çağrı yapan afişlerimizi yaptık. Yine 6 Kasım çalışması kapsamında yüzlerce afiş ve binlerce bildiri kullandık. Neredeyse 6 Kasım afişlerimizi asmadığımız fakülte kalmadı.

Afişlerimizi Edebiyat Fakültesi’ne açtığımız “Irak’ta işgalci, okulda müşteri olmayacağız!/Ekim Gençliği” pankartı tamamlamaktadır.

Bu propaganda-ajitasyon çalışmamızı tamamlayan bir başka aracımız kampanyamızı tanıtan masaların açılmasıdır. Kitle çalışmamızda bu masalar önemli bir araca dönüşmüştür.

Eylemlere etkin katılım ve inisiyatifli müdahale

Üniversitemizdeki çalışmayı her açıdan etkin ve güçlü olarak örmeye devam etmekteyiz. Yapılan etkinliklere kampanyamızı güçlü bir şekilde taşımaktayız. Kampanyamızın gündemleri üzerinden diğer gençlik çevreleriyle ortak ya da bağımsız eylemler örgütledik. Meclisin açıldığı gün yapılan işgal ve yasa tasarısı karşıtı eylem, İÜ Konferans Salonu’nda Kemal Alemdaroğlu ve MGK-ordu mensuplarına karşı şiarlarımızı haykırmamız, İÜ açılış şenliğinde kampanyamızın tüm araçlarını etkin bir şekilde kullanmamız, 25 Ekim’de rektörlere, YÖK’e ve AKP’ye karşı yaptığımız Beyazıt eylemi, yine yaklaşık 100 kişiyle Beyazıt’ta yaptığımız 6 Kasım çağrı eylemi... Tüm bu çalışmalar, yeni döneme iddia ve inisiyatif planında çok daha güçlü girdiğimizin bir g&oum;stergesi sayılmalıdır.

Ekim Gençliği/İstanbul Üniversitesi