Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Kasım 2003
Sayı: 66
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  YÖK Yasa Tasarısı'na karşı eyleme, boykota, Kızılay'a!
  6 Kasım gösterileri...
  Ankara sokaklarında militan direniş!
  İstanbul'da 6 Kasım eylemleri...
  Diğer üniversitelerde 6 Kasım...
  5 Kasım'da Kemal Gürüz'ün görev süresi doldu...
  Eyleme, boykota, direnişe...
  Irak bataklığında dibe doğru
  Kampanyamıza işçilerden destek!
  Kampanya çalışmalarımızdan....
  İstanbul Üniversitesi kampanya çalışması...
  Etkin bir pratikle faaliyetimiz sürüyor!.
  ODTÜ'nün arkası: Bir silah fabrikası....
  ODTÜ-İSEM sömürü üretiyor!.
  YÖK'e, tasarıya ve emperyalist işgale karşı görev başına!
  "Sosyal Konsey"
  25 Ekim "Cumhuriyeti kollama" yürüyüşü...
  Rektörlere ve darbe çığırtkanlarına karşı komünistler alanlardaydı!
  Yeni Ekimler'in partisi 5 yaşında!
  Parti gençliğin omuzlarında yükselecektir!
  İÜ'yü parti sloganları ile inlettik!
  Alman Kasım Devrimi
  Komünist Tartışmalar
  Filistin'e barıış ancak zaferle gelecek!
  Onuruyla direnen ülke: Küba
  Politeknik direnişi
  Şehir uyanacak bir gün...
  Yabancılaşmış hikayeler...
  Gökhan Birben'le söyleşi
  "Yaşamak güzel şey be kardeşim!"
  Ankara Gazi Lisesi'nden...
  Okur mektupları



 
  Kampanya çalışmalarımızdan...

“Gençliğin sözü söz!” kampanyası
hız kazanarak sürüyor!

“Gençliğin sözü söz!” kampanyası tüm hızıyla yayılarak devam ediyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte devam eden kampanya çalışmamızı, Özgür Üniversite’nin düzenlediği 10. yıl Şenliği’ne taşıdık. 25 Ekim günü yapılan şenliğe 1000 civarında bir katılım oldu.

Yaptığımız planlama ve işbölümü ile şenliğe katılanlardan hem söz aldık, hem de dergimizin satışını gerçekleştirdik. Birçoğuyla Türkiye’nin ve dünyanın mevcut durumu, gençliğin sorunları üzerine konuşmalar yaptık. Şenliğe katılan sanatçılarla ve yazarlarla konuşma imkanı bulduk. Konuştuğumuz herkesten kampanyamızı destekleme sözü aldık.

Şenlik boyunca yaptığımız röportaj ve konuşmalarla aldığımız bazı mesajları aşağıda sunuyoruz:

“Savaşa karşı çıkmak bir insanlık borcudur!”

“Savaşa karşı çıkmak bir insanlık borcudur. Toplulukların karşısına çıkabilecek, bu tür durumlarda insanları etkileyebilecek insanlar gerekiyor. İnsanlığın hayvanlığa dönüşmemesi için insanlık borcunu yerine getiren insanların yetişmesi, kendi çıkarları için başka insanları öldüremeyecek düzeyde bir kültürün oluşturulması gereklidir.” (Alaeddin Şenel)

“Bu savaş haksız bir savaştır!”

“Amerika’nın Irak’ı işgaline kesinlikle karşıyım. Türkiye’nin bu işgale ortaklığına ve asker göndermesine de karşıyım. Yürütülen bu savaş haksız bir savaştır. Aslında bir savaş değil, tamamiyle Amerikan’ın başka bir devleti işgalidir.” (Fikret Başkaya)

“Özgürlük savaşının yanındayım!”

“İşgale karşıyım. İşgale tezkereyle destek veren bu ülke hükümetine de karşıyım. Özgürlük savaşının yanındayım ama emperyalist savaşlara karşıyım. Umarım kampanyanız kağıtta ve sözde kalmaz.” (Ahu Sağlam)

“İşgal en büyük sömürgecilik politikalarından biridir!”

“İşgal bütün dünyanın gözü önünde olmasına rağmen kimsenin ses çıkartmadığı tarihimizin en büyük sömürgecilik politikalarından biridir. Dünyada yaşayan herhangi biri olarak bu durumdan utanç duyuyorum.” (Ahmet Şaylan)

“Savaşa kesinlikle karşıyım!”

“Üniversiteler özerk olmalıdır. YÖK’e yapısı ve uygulamaları yüzünden karşıyım. Yapılan yeni tasarı ve tartışmalarla daha geri bir konuma getirilmeye çalışılıyor. Elbette buna da karşıyım. Savaş konusunda ise kesinlikle karşıyım, böyle birşey düşünemeyiz.” (Nejat Yavaşoğulları)

***

Başka bazı sanatçılarla röportaj yaptık ve mesaj aldık. Şenliğe katılan insanlarla yaptığımız konuşmalarla insanların üzerindeki durgunluğu bir nebze de olsa atmaya başardık. Ancak yine de toplumun geneline hakim olan durgunluk burada da karşımıza çıktı. Yürüttüğümüz kampanya çalışmasıyla insanlardaki bu durgunluğu atmak için biz genç komünistlere görev düşüyor.

“Irak’ta işgalci, okulda müşteri olmayacağız!”

Ekim Gençliği/Ankara



İstanbul’da kampanya çalışması...

Kenti baştan başa afişlerimizle süsledik!

“Irak’ta işgalci okulda müşteri olmayacağız!” şiarıyla başlattığımız kampanya çalışmamız üniversitelerde, emekçi semtlerinde, sendikalarda ve işyerlerinde tüm hızıyla sürüyor. 29 Ekim günü devletin cumhuriyet kutlamaları sırasında İstanbul’da bir dizi merkezi yeri afişlerimizle süsledik. Cevizlibağ-Topkapı-Fındıkzade-Aksaray-Fatih-Karaköy-Tophane-Beşiktaş-Beyazıt-Taksim-Gümüşsuyu ve Yıldız’a yaygın bir afiş çalışması yaptık.

Tüm afiş çalışması boyunca çevredeki insanlardan oldukça güzel tepkiler aldık. Afiş sırasında çevremize toplanan onlarca insan afişlerimiz ve sloganlarımız hakkında sorular sordu. Bir yandan bazı yoldaşlarımız afiş yaparken, bir yandan da insanlara kampanyamızı ve gündemlerimizi anlattık. Katılan tüm arkadaşlarımızın büyük bir coşku ve moralle yaptığı çalışma sabah saat 10.00’dan 18.00’a kadar devam etti.

Çalışmamızı işyeri temsilcilerine, sendikalara ve işyerlerine taşımaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde Kartal bölgesinden lombardini, ABB, Aksan temsilcilerinden ve işçilerinden kampanyamıza destek imzası aldık.

İstanbul Ekim Gençliği