Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Kasım 2003
Sayı: 66
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  YÖK Yasa Tasarısı'na karşı eyleme, boykota, Kızılay'a!
  6 Kasım gösterileri...
  Ankara sokaklarında militan direniş!
  İstanbul'da 6 Kasım eylemleri...
  Diğer üniversitelerde 6 Kasım...
  5 Kasım'da Kemal Gürüz'ün görev süresi doldu...
  Eyleme, boykota, direnişe...
  Irak bataklığında dibe doğru
  Kampanyamıza işçilerden destek!
  Kampanya çalışmalarımızdan....
  İstanbul Üniversitesi kampanya çalışması...
  Etkin bir pratikle faaliyetimiz sürüyor!.
  ODTÜ'nün arkası: Bir silah fabrikası....
  ODTÜ-İSEM sömürü üretiyor!.
  YÖK'e, tasarıya ve emperyalist işgale karşı görev başına!
  "Sosyal Konsey"
  25 Ekim "Cumhuriyeti kollama" yürüyüşü...
  Rektörlere ve darbe çığırtkanlarına karşı komünistler alanlardaydı!
  Yeni Ekimler'in partisi 5 yaşında!
  Parti gençliğin omuzlarında yükselecektir!
  İÜ'yü parti sloganları ile inlettik!
  Alman Kasım Devrimi
  Komünist Tartışmalar
  Filistin'e barıış ancak zaferle gelecek!
  Onuruyla direnen ülke: Küba
  Politeknik direnişi
  Şehir uyanacak bir gün...
  Yabancılaşmış hikayeler...
  Gökhan Birben'le söyleşi
  "Yaşamak güzel şey be kardeşim!"
  Ankara Gazi Lisesi'nden...
  Okur mektupları



 
  Yeni dönemde Beytepe...

Etkin bir pratikle faaliyetimiz sürüyor!

Okulun değişik yerlerinde açılan standlarla kampanyamızı başlattık. Kampanya içerikli bildirilerimizi yemekhane başta olmak üzere öğrencilerin yoğun olarak bulundukları yerlerde dağıttık.

Öğrencilerin en geniş katılımıyla saldırıları püskürtebilmenin mümkün olduğu bilinciyle, geniş bir bileşimle 15 Ekim’de kampüsümüzde bir eylem gerçekleştirdik. YÖK Yasa Tasarısı ve işgal karşıtı eyleme yaklaşık 150 öğrenci katıldı. Eylem sırasında tiyatro gösteriminin de yapıldığı alanda, Ekim Gençliği’nin kampanyası, dergi standı ve dağıtılan bildiriler yoğun ilgi gördü.

Beytepe Kampüsü’nde hazırlık öğrencilerinin kampüsten yalıtılarak apolitizasyona mahkum edilmesine karşı biz de 17 Ekim’de bir açılış ve tanışma şenliği gerçekleştirdik. Etkinlikte Grup Yaren’in türküleri ve şiir dinletisi olumlu bir atmosfer ve ilgi yarattı. Aynı zamanda işgal ve YÖK gündemli konuşmalar yapıldı. Birçok insanla tanışma imkanı yakalayarak onlara işgal ve YÖK gündemlerini taşıyabildik.

Ekim Gençliği’nin yeni sayısının çıkması ile birlikte kampüs genelinde elden satışlara başladık. Bu çalışma bize dergimizi geniş kitlelere ulaştırma olanağı sağladı. Ayrıca öğrencilerle sıcak gündemler üzerine birebir tartışma olanağı yarattı.

Eylemli süreçlerin yoğunlaştırılması için çabalarımızı arttıracağız.

Ekim Gençliği/Beytepe



Ondokuzmayıs Üniversitesi...

Kampanya çalışmamızı güçlendirerek sürdüreceğiz!

Üniversitemizde işgali ve YÖK yasa tasarısını gençliğin gündemine taşımaya çalıştık. Süreci özlü bir şekilde ifade eden “Irak’ta işgalci, okulda müşteri olmayacağıma söz veriyorum!” kampanyasını başlatmaya karar verdik.

Üniversitemizin koşulları gereği böyle bir kampanyayı yürütmenin hayli zor olduğunu gördük. Üniversitenin yakın geçmişinde belli bir hareketlilik yaşanmış olsa da, gelinen yerde anlamlı bir birikimden sözedilemez. Bunun nedeni ısrarlı ve kesintisiz bir siyasal çalışmanın yürütülmemiş olmasıdır.

Kampanya çerçevesinde en küçük bir çalışmanın OMÜ için ayrı bir anlam ifade edeceği ve belli bir etki yaratacağı sonucuna vardık. Aynı zamanda kampanyanın üniversite sınırları içerisinde kalmaması gerektiği açıktı. Bir planlama yaparak önümüze bazı hedefler koyduk.

Kampanyamızın ilk adımını bazı sendikalara imza föylerini bırakarak attık. Daha sonra yakın çevremize Ekim Gençliği dergisinin dağıtımını yaptık. 3-4 kişilik ev sohbetlerinde ve sınıflarda hem söz aldık, hem de dergimizi tanıttık. Şu ana kadar yaklaşık 90 kişiden söz almış bulunuyoruz.

Kampanya çalışmamızı güçlendirerek devam ettireceğiz.

Ekim Gençliği/Samsun



“Gençliğin sözü söz!” kampanyası
işçi ve emekçilerle de buluşuyor!

İstanbul Anadolu Yakası’nda 4 fabrikadan imza toplamış bulunuyoruz. İstanbul Avrupa Yakası’ndan da onlarca işyeri temsilcisinden ve sendikacıdan imza aldık. İmza föylerimizi sendikalara, mahallelere ve işyerlerine taşımaya devam ediyoruz.

Şu ana kadar kampanyamıza destek sunan sendikacılar:

Şavaş Kaplan, Birleşik Metal 2 No’lu Şube Başkanı, Ali Karasu, Birleşik Metal Kocaeli Şube Başkanı, Salim Celiloğlu, Birleşik Metal 2 Nolu Şube (Form Pact temsilcisi), Fedayi Öztürk, Lastik İş İstanbul Şube Başkanı, Şenol Şentürk, Birleşik Metal 2 No’lu Şube (Ar-Yıldız), Sebahat Türkler (DİSK genel Başkanı Türkler’in eşi), Akın Şahin, Birleşik Metal 2 No’lu Şube Baştemsilcisi, Hasan Arslan, Birleşik Metal 2 No’lu Şube Örgütlenme Uzmanı, Muzaffer Şahin, Birleşik Metal Sendikası Genel Sekreteri, Ali Cancı, Birleşik Metal Sendikası (sendikacı), Üzeyir Demirtaş, Birleşik Metal 2 No’lu Şube (sendikacı), Recep Ay, Birleşik Metal 2 No’lu Şube (sendikacı), Muhammet Yurtsever, Birleşik Metal Sendikası Genel Merkez, Yaşar Yasadan, PDK işyeri temsilcisi, Soylu Bektaş, işyeri temsilcisi, Hıdır Aydın, Konvekta temsilcisi, Hüseyin Gültekin, Himale temsilcisi, Tuğba Kazar, Ar-Yıldız temsilcisi, Hüseyin Uzun, PDK delegesi,Serkan Deral, PDK delegesi, Doğan Gündüz, PDK delegesi, Necip İlgüz, işyeri temsilcisi, Şahin Karayılan, Birleşik Metal Sendikası (sendikacı), Direnişteki Karyel işçileri adına Savaş Kaplan

İstanbul Ekim Gençliği