29 Mart '03
Sayı: 12 (102)


  Kızıl Bayrak'tan
  Irak direniyor, dünya halkları direniyor!
  Amerikan uşaklarının kirli oyunları
  "Stratejik ortaklık" adı altında utanç verici bir uşaklık!
  ABD'nin kirli yalan makinesi parçalanıyor
  Irak halkının direnişi emperyalistlerin kolay zafer beklentisini boşa çıkardı!
  Emperyalist savaşa karşı halkların ve emekçi kitlelerin dinmeyen eylem dalgası
  Dünyada emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  Dünyada emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  Emperyalizm özgürlük değil, ölüm, yıkım ve kölelik bahşeder!
  Emperyalist işgal ve saldırılara karşı Irak halkı dişiyle, tırnağıyla ve onuruyla direniyor!
  Tayyip Erdoğan'ın "ulusa sesleniş" konuşması...
  Emperyalist savaş, Kürt sorunu ve CHP
  Türkiye'de emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  Türkiye'de emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  Türkiye'de emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  Türkiye'de emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  Kocaeli mitinginde binler alanlardaydı...
  Kocaeli mitinginde emekçilerle savaş üzerine konuştuk...
  Newroz kutlamaları...
  Emperyalistlere ve uşaklarına karşı kavgayı yükseltelim!
  Irak'a saldırı ve ilk planda göze çarpan gerçekler...
  ÖO direnişçisi Yusuf Arıcı şehit düştü
  Kızıldere: Kavga bayrağımızda bir kilometre taşı...
  Hollywood'dan yükselen savaş karşıtı tepkiler büyüyor!
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
İstanbul 27 Mart iş bırakma eylemi...

5 bin kişi emperyalist savaşı lanetledi!

Emperyalist savaş karşıtları 27 Mart günü üç ayrı koldan gerçekleştirdikleri yürüyüşle Dolmabahçe’de buluştular. 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş saat 12:30’da başladı.

Eylem öncesi KESK iş bırakma kararı aldı. Ön çalışmasının yetersizliğine rağmen kamu emekçilerinin katılımı yoğun oldu. KESK’e bağlı Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen, EMS, Yapı Yol-Sen, BTS, SES sendika ve şubeleri eyleme pankartlarıyla katıldılar. Türk-İş ve DİSK’in katılımı ise sınırlı oldu. Belediye-İş, Genel-İş, Tez Koop-İş, TÜMTİS eyleme katılan sendikalar arasındaydı. Ayrıca eyleme reformist sol partiler, TTB, TMMOB, Irak’ta Savaşa Hayır Koordinasyonu, üniversite öğrencileri, Özgür Der, anarşistler, Green Peace üyeleri ve devrimciler katıldı.

Komünistler eyleme BDSP imzalı “Tüm ABD ve NATO üsleri kapatılsın!” pankartı, genç komünistler ise paralı eğitim ve savaş karşıtı platformların yanı sıra “Emperyalist savaşa ve YÖK’e karşı savaşacağız!” Ekim Gençliği imzalı pankartıyla katıldılar.

Coşkulu geçen eylemde ABD emperyalizmi ve hükümet karşıtı sloganlar sıklıkla atıldı. Eylemin 6. Filo’nun denize döküldüğü Dolmabahçe’de yapılması kitledeki coşku ve öfkeyi artıran bir etken oldu.

Alana girildikten sonra ilk konuşmayı KESK Genel Başkanı Siyami Evren yaptı. Evren konuşmasında savaşı isteyen sermaye çevrelerini, emperyalist kurum ve kuruluşları, medya patronlarını teşhir etti. Savaş ortamını fırsat bilen hükümetin sınıfa yönelik saldırılarına değindi. Savaş ve saldırılara karşı halkı mücadeleye çağırdı. Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi bir konuşma yaptı. Konuşmacılar ‘68’in anti-emperyalist mücadele ruhuna vurgu yaptılar, Denizler’in mücadelesine sahip çıktılar.

Savaş karşıtı eylem kararlarının en fazla birkaç gün öncesinden alınmasına ve ön çalışmalarının yetersizliğine rağmen ağırlığını emekçilerin oluşturduğu 5 bin kişinin eyleme katılması anlamlıydı. Eylemde anti-emperyalist mücadeleye yapılan vurgu ve ‘68 ruhunun kitlede yarattığı coşku ise eylemi anlamlı kılan bir diğer etken oldu.

SY Kızıl Bayrak/İstanbul



“Irak halkı yalnız değildir!”

Adana 27 Mart iş bırakma eylemi...

27 Mart Perşembe günü KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin yoksulluk, faiz, savaş ve İMF bütçesine, sadaka zamlara, Amerikan saldırganlığına karşı gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eylemi Adana’da da yapıldı. Kamu emekçileri işyerlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren bir araya gelerek halaylar çekip, sloganlar atarak iş bırakma eylemini işyerinde karşıladılar.

Saat 12.30’da sloganlar eşliğinde işyerlerinden ve sendikalardan Uğur Mumcu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. 700 civarında bir katılımın gerçekleştiği eylemde, KESK’e bağlı sendikalardan Eğitim-Sen’in katılımı güçlüydü. Eylemde “Savaşa değil emekçiye bütçe!”, “Katil ABD işbirlikçi AKP!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Savaşa karşı genel grev genel direniş!”, “Irak halkı yalnız değildir!”, “Emperyalist savaşa hayır!” sloganları atıldı. Eylem basın metninin okunmasının ardından bitirildi. Eyleme emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı şiarların yer aldığı BDSP imzalı dövizlerimizle katıldık. (BDSP çalışanları/Adana)

Antakya 27 Mart...

27 Mart Perşembe günü saat 12:30’da Eğitim-Sen tarafından Antakya Arkeoloji Müzesi’nin önünde emperyalist savaş karşıtı bir basın açıklaması düzenlendi. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı açıklamada sık sık “Irak halkı yalnız değildir”, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “Katil ABD Vietnam’ı unutma!”, “Savaşa hayır! Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı. Açıklamada işbirlikçi AKP hükümeti ve sermayenin savaş politikaları teşhir edildi. Açıklama herkesin savaşa karşı mücadeleye çağırılması ile sona erdirildi. (SY Kızıl Bayrak/Antakya)

Kayseri’de 27 Mart...

KESK’e üye kamu emekçileri 2003 bütçesine ve savaşa tepkilerini ortaya koymak için 27 Mart günü saat 11:00’de sevk alarak bir basın açıklaması yaptılar. Mimar Sinan Parkı’nda yapılan açıklamaya 90 kişi katıldı. Açıklamada “Katil ABD, işbirlikçi AKP!”, “Savaşa değil emekçiye bütçe!”, “Savaş bütçesine hayır!”, “Irak halkın yalnız değildir!” sloganları atıldı. (SY Kızıl Bayrak/Kayseri)