20 Kasım 2009
Sayı: SİKB 2009/45

  Kızıl Bayrak'tan
  Süresiz iş bırakma
eylemi örgütlenmelidir!
  Düzenin çözümsüz denklemleri
Sermaye devletinin kulakları: “Telekulak”!
“Ücretsiz ulaşım hakkı için
mücadeleye!”.
Metal işçileri Netaş grevinin
yıldönümünde MESS önündeydi!
  25 Kasım uyarı grevi hazırlıklarından.
  25 Kasım üzerine konuştuk.
  Sınıf hareketinden…
  Küçükçekmece’de eğitim seminerleri sürüyor
  Yaşasın Karahan Tekstil
direnişimiz!
  TKİP III. Kongresi toplandı!
  III. Parti Kongresi Gündemi
  Kapitalist kriz tipleri
- Volkan Yaraşır
  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’de emekçi kadınlar bir adım öne
  “Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Planlamada Toplumcu Eksen”
çıkarken...
  Öğrenci gençlik neoliberal
saldırılara başkaldırdı!
  Pentagon’un savaş baronları namluları yeniden Latin Amerika halklarına çeviriyor...
  Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 2 - M. Can Yüce.
  Zere’den mektup var!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Metal işçileri Netaş grevinin yıldönümünde MESS önündeydi!

Metal İşçileri Kurultayı Hazırlık Komitesi, Netaş grevinin 23. yıldönümünde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) önündeydi.

Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan MESS binasına yakın bir noktadan “Kavel, Demirdöküm, Profilo, Netaş... mücadele geleneğimizdir! İşçilerin birliği MESS'i yenecek!” pankartı açarak yürüyüşe geçen metal işçileri 12 Eylül karanlığını yırtan şanlı Netaş grevini selamladılar, 22 Kasım Pazar günü toplanacak olan Metal İşçileri Kurultayı'na çağrı yaptılar.

Metal İşçileri Kurultayı Hazırlık Komitesi adına açıklamayı okuyan Entes direnişçisi Gülistan Kobatan Netaş işçilerinin 12 Eylül karanlığını yırtan grevlerinin örgütlenme sürecini hatırlattı. Grevin işçi sınıfı mücadelesi açısından önemine değindi.

Kobatan, ağırlaşan çalışma ve yaşam koşullarında MESS'in oynadığı rolü vurgulayarak “Bundan 50 yıl önce metal işçilerine örgütlü bir şekilde saldırmak için metal patronları tarafından kurulan MESS, tam 50 yıldır boynumuzda taşıdığımız bir prangadır” dedi.

MESS'le birlikte Türk Metal ihanet şebekesinin de metal işçilerine dayatılan bu yıkımda özel bir rolü olduğunu söyleyen Kobatan metal işçisinin mücadele tarihinin sömürüye boyun eğmediğinin kanıtı olduğunu belirtti.

Metal İşçileri Kurultayı'nın ise bu ihtiyaca yanıt vermek için toplandığını hatırlatan Kobatan, Metal İşçileri Birliği'nin ve mücadele programının metal işçisinin rehberi olacağını söyledi.

Açıklama, kurultaya katılım çağrısı ve Netaş grevinin yol göstericiliğine yapılan vurguyla sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 


Kurultay çalışmalarından...

İzmir’de kurultay çağrısı

 İzmir’de Metal İşçileri Kurultayı’nın hazırlık çalışmaları ve kurultaya katılım çağrıları devam ediyor.

“Metal işçilerinin birliği için Metal İşçileri Kurultayı” şiarlı afişler, Menemen merkez, Asarlık, Çiğli merkez ve servis güzergahlarına yaygın bir şekilde yapıldı. Daha sonra “Birliğimiz için 22 Kasım’da Metal İşçileri Kurultayı’na” başlıklı bildiriler Menemen merkez ve Asarlık gibi işçilerin servis güzergahlarının bulunduğu yerlerde dağıtıldı. Ayrıca aylık çıkan Demir-Çelik İşçileri Bülteni’nin dağıtımı da Menemen merkez ve Asarlık’ta yapıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir


GOP’ta Metal İşçileri Kurultayı çalışmaları...

 Metal İşçileri Kurultayı hazırlıkları Gaziosmanpaşa’da sürüyor. Kurultay çalışmaları kapsamında kurultaya çağrı yapan bildiriler Aksel Tencere işçilerine ulaştırıldı. Bildiri dağıtımında işçilerle sohbet edildi ve işçilerin, kurultayın amacı ve gündemleri üzerine sordukları sorular yanıtlandı.

Ayrıca kurultay davetiyeleri de GOP’taki ilerici kurum ve kişilere ulaştırılıyor. Davetiyelerin verildiği kişi ve kurumlarla metal işçilerinin birligi üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

14 Kasım Cumartesi günü de Sultançiftliği 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 350 kişinin çalıştığı Duyar Vana Fabrikası çevresine kurultaya çağrı yapan afişler yaygın bir şekilde yapıldı.

15 Kasım günü Bereç, Rami, Bayrampaşa yolu üzerinde bulunan metal fabrikaları etrafında kurultaya çağrı afişleri yapıldı.

Kızıl Bayrak / GOP


Gebze’de kurultay çalışmaları…

  22 Kasım günü gerçekleştirilecek olan Metal İşçileri Kurultayı hazırlık çalışmaları kapsamında Gebze’de de yoğun bir şekilde faaliyetler sürüyor.

Kurultaya çağrı yapan afişler Çayırova ve Gebze arasına yaygın bir biçimde yapıldı. Yine kurultaya çağrı amacı ile çıkan yaklaşık 2000 bildiri Kroman Çelik, Sarkuysan fabrikalarına ve Fen-İş Köprüsü civarında dağıtıldı. Ayrıca kurultay için hazırlanan dosya ve davetiyeler de kullanılarak işçiler kurultaya çağrıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze


Pendik’te kurultay çalışmaları sürüyor

22 Kasım tarihinde toplanacak Metal İşçileri Kurultayı’nın çalışmaları Pendik’te sürüyor.

Metal fabrikalarında çalışan işçilerin geçiş güzergahlarında yapılan bildiri dağıtımı ile işçiler kurultaya çağrıldı. Kurtköy’de metal fabrikalarında ve küçük çaplı metal atölyelerinde de bildiri dağıtımları gerçekleştirildi. Yine kurultaya çağrı afişleri Kurtköy sanayi bölgesine ve fabrika servis güzergahlarının bulunduğu bölgelere yapıldı.

Dağıtımlar sırasında işçilerle kurultay üzerine sohbet etme fırsatı yakalandı. Sohbetlerde Metal İşçileri Kurultayı’nın amacı anlatılırken, patronların örgütlülüğü karşısında Metal İşçileri Birliği’nin önemine vurgu yapıldı.

Kızıl Bayrak / Pendik


Kartal’da kurultay hazırlıkları

Kartal’da uzun süredir yürütülen kurultay hazırlıkları ev ziyaretleri, afiş, bildiri dağıtımlarıyla ilerliyor.

Kartal merkez, Kartal E-5, Karlıktepe, Kurfalı mahalleleri ile aynı bölgede bulunan Lombardini, Aksan, ABB, Aldem gibi metal fabrikalarının olduğu yerlere kurultaya çağrı yapan 350 afiş ulaştırılmış bulunuyor.

Diğer yandan Aksan, ABB, Aldem gibi fabrikalara da kurultaya çağrı yapan 500 adet bildirinin dağıtımı da geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Özellikle Lombardini fabrikasına yaklaşık 10 kişilik bir ekiple ajitasyonlar eşliğinde yapılan bildiri dağıtımı oldukça anlamlıydı.

Burada sendika odasında Birleşik Metal-İş’in temsilcileriyle görüşülüp kurultay süreci üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Kartal bölgesindeki çok yönlü hazırlıklar kurultay gününe kadar devam edecek.

Kızıl Bayrak / Kartal