7 Eylül 2007 Sayı: 2007/35(35)

  Kızıl Bayrak'tan
   Kapsamlı saldırılar dönemi ve
düzenin açmazları
  2. AKP hükümeti ve demokrasi beklentileri…
Yeni hükümet programı...
Devlet ve düzen cephesinden
barış mesajları!
1 Eylül Dünya Barış günü eylemlerle kutlandı...
Dünya Bankası’ndan yüksek öğrenimde “reform” talebi!
  12 Eylül karanlığı bugünün mayasıdır!
  Türk-İş’in Bakü toplantısı....
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Seçimler ve yeni dönem / 4
  Yazılı medyanın işlevi ve güncel sorunları üzerine - U. Taner
  Mamak 4. Kültür Sanat Festivali üzerine...
  İşgalci İngiliz ordusu
Irak kentlerini terketti!
  Dünyadan kısa kısa...
  Ortadoğu’dan...
  Viktor Jara: “Biz kazanacağız!”
  Jose Maria Sison derhal serbest bırakılsın!
  Yeni döneme geleceği yaratacak olmanın umuduyla merhaba…
  Yılmaz Güney’i ölümünün 23. yılında saygıyla anıyoruz…
  Günlük Kızıl Bayrak sitesinin Ağustos ayı rakamları...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Günlük Kızıl Bayrak sitesinin Ağustos ayı rakamları

Sitemizin aylık izlenme rakamlarında Haziran ve Temmuz aylarından yaşanan önemli artışın Ağustos ayında korunamadığını görüyoruz. Bu sözkonusu artışın önemli ölçüde seçim döneminin yoğun politik atmosferi bağlantılı olduğunu, seçimlerin geride kalmasının ardından olağan sınırlara dönüldüğünü göstermektedir.

Temmuz ayının aylık toplam ziyaretçi sayısı 130.501 olmuştu. Bu sayı yaklaşık 30 bin izleyici kaybıyla Ağustos ayı için 99.369 olarak gerçekleşmiş durumda. Buna göre Temmuz ayında 4.210 olan günlük ortalama ziyaretçi sayısı, günlük ortalama bin izleyici kaybıyla Ağustos ayında 3.206’ya inmiştir.

Bu ayın izlenme rakamlarına ilişkin istatistik verilerimizde bazı sorunlar var. Muhtemelen 12 Ağustos akşamından başlayarak izleyicilerden biri sitemizin tüm içeriğini “grab” denilen işlem yoluyla indirmeye kalktı. Yüklü siteler sözkonusu olduğunda günlerce sürebilen bu işlem sitemizi zorlayarak onu bir tam gün (17 Ağustos) devre dışı bırakmakla kalmadı, izlenme sayılarımızda anormal sapmalara da neden oldu. Bu nedenle sitemizin bakılan sayfa sayısına ilişkin rakamları sunarken gerçek durumu yansıtmayan bu abartılı rakamları kullanmayacağız. Bunun yerine bunları dışında bırakarak hesaplanmış ortalamayı sözkonusu günler için de geçerli rakam olarak almak, Ağustos ayına ilişkin rakamları buna göre sunmak yoluna gideceğiz. Benzer bir düzeltmeyi benzer bir sapma gösteren 23 Ağustos için de yapacağız.

Bu düzeltilmiş biçimiyle Ağustos ayında bakılan sayfa sayısı aylık toplam olarak 459.607 ve günlük ortalama olarak 14.826 gerçekleşmiş durumda. Aynı rakamlar Temmuz ayı için 514.583 ve 16.600 olarak gerçekleşmişti. Bu durum, ziyaretçi sayısındaki belirgin azalmanın aynı düzeyde olmasa da bakılan sayfa sayısında da yaşandığını göstermektedir.

Bu bilgilerin ardından Ağustos ayına ilişkin tabloların sunuşuna geçiyoruz. Bu tabloların sunuluşunu, her zamanki gibi tüm bir yayın dönemimize ilişkin tabloların karşılaştırmalı sunumu tamamlayacak.

 

Ağustos (2007) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Grafik olarak):
 

 

Ağustos (2007) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Rakam olarak):

 

 

Ağustos (2007) ayı günlük bakılan sayfa tablosu (Rakam olarak):