30 Mart 2007 Sayı: 2007/12(12)

  Kızıl Bayrak'tan
   Kontrgerilla katliamının 30. yılında Taksim yasağı kırılmalıdır!..
  Sermaye devleti kendini tahkim ediyor
Düzen siyaseti keskin bir çatışmanın arifesinde!
Dink cinayetinde yeni ipuçları da devlete uzanıyor
Hüsnü Mübarek-Necdet Sezer buluşması...
 Newroz Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı...
  Gençlik’ten Newroz kutlamaları...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu 3. hazırlık toplantısı…
  “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu ve İstanbul TMMOB yöneticilerinin tutumu üzerine kamuoyuna zorunlu bir açıklama…
  İddialı, etkili ve başarılı bir kampanya çalışması örneği...
  Gençlik hareketi...
  Birleşmiş Milletler savaş kundakçılarının güdümünde!
  Emperyalist güçler Filistin sorununa
çözüm mü arıyor?
  Sınıf hareketi...
  Devrimci yurtsever gençlik, durumu,
görev ve sorumlulukları / IV
  Bültenlerden...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

“Nükleer santrale hayır!” oylaması

Birinci dönem Trabzon yerelinde ve KTÜ’de nükleer santrallere karşı mücadele başlatmıştık. “Nükleer Karşıtı Öğrenciler” ismiyle başlattığımız kampanya kaldığı yerden devam ediyor. Son olarak topladığımız 4500 imzayı basınla birlikte meclise yollamıştık. Trabzon yerelinde gündemleştirdiğimiz kampanyaya “Trabzon nükleeri oyluyor” referandumuyla devam ediyoruz.

26 Mart’ta Meydan Parkı’nda referandum standı açarak insanlara nükleer santrallerin zararlarını anlattık. Bir hafta sürecek olan referandumun son günü sonuçları basına açıklayacağız.

Trabzon Ekim Gençliği

Yıkıma karşı Sulukule etkinlikleri

Sermayenin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında listesine aldığı Sulukule’de rant planına karşı “40 Gün 40 Gece etkinlikleri” 24 Mart Cumartesi günü başladı. Etkinlikler kapsamında semtteki evler boyanıyor, müzik dinletileri yapılıyor ve kentsel dönüşüme karşı oyunlar oynanıyor. İçinde sanatçılar, mimarlar, şehir planlamacıları ve mahalle halkının da bulunduğu “40 Gün 40 Gece Platformu” 24 Mart günü yaptığı basın açıklaması ile Sulukule’nin tarihi ve kültürel dokusuna sahip çıkmak üzere yola çıktıklarını duyurdu, bölgede yaşanan sorunları kamuoyuyla paylaşmak hedefinde olduklarını vurguladı. Farklı ritm gruplarının ve tiyatro gösterimlerinin yapıldığı ilk gün etkinlikleri oldukça coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Devrimci tutsaklar yalnız değildir!

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, 25 Mart günü Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde saat 19.00’da hapishanelerde bulunan hasta devrimci tutsaklarla dayanışma ve tecridin kaldırılması amacıyla bir etkinlik gerekleştirdi. Etkinliğe 300 kişi katıldı.

Etkinlik salonuna “Önce çocuklarımızı savunuyorduk Şimdi onların düşüncelerini!/PŞTA” imzalı pankart ile “Tecrite karşı hasta tutsaklara sahip çıkalım!”, “Tecrit kaldırılsın talepler kabul edilsin!”, “Tecrit kaldırılsın hasta tutsaklar serbest bırakılsın!”, “Devrimci tutsaklar yalnız değildir!” ve “Devrimci irade teslim alınmaz!” yazılı dövizler asıldı.

Savaş Kör’ün salona gelmesiyle “Devrimci tutsaklar yalnız değildir!” sloganları atıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına bir konuşma yapıldı.

Daha sonra çeşitli dillerde türküler söyleyen Grup Asmin sahnede yerini aldı. Devrimci dayanışmaya vurgu yapan mesajlardan sonra Tohum Kültür Merkezi’nin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra TUYAB adına bir konuşma yapıldı.

Sincan 1 No’lu Hapishanesi’nden Partizan tutsaklarının gönderdiği mesaj okundu. TUAD adına yapılan konuşmanın ardından Vardiya müzik grubu şarkılar ve marşlar söyledi. Ardından Erol Zavar’ın eşi Elif Zavar ve TTB adına bir konuşma yapıldı. Savaş Kör kürsüye çıkarak katılımcıları selamladı. Alınteri İşçi Korosu ve Hilmi Yarayıcı’nın söylediği şarkı ve marşlardan sonra etkinlik sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul


 

Trabzon Gençlik Kültür ve Sanat Evi’nde film gösterimi


25 Mart günü Gençlik Evi’nde “Kaplumbağalar da uçar” filminin gösterimini gerçekleştirdik. Yönetmenliğini Bahman Ghobadı’nın yaptığı film, Irak-Türkiye sınırında Amerikan işgali altındaki bir Kürt mülteci kampında geçiyor. Kampta yerli ve mülteci çocukların zor yaşam koşulları anlatılıyor. İşgalin ve savaşın tüm vahşetini gözler önüne seren film aynı zamanda savaş sonrası Irak’ta çekilen ilk film olma özelliğini de taşıyor.

Anlamlı bir katılımla gerçekleştirdiğimiz film gösterimlerine periyodik bir şekilde devam edeceğiz.

Trabzon Ekim Gençliği


NHKM Tiyatro Günü’nü kutladı

Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Cephesi sokak tiyatroları ve yürüyüşle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.

Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan NHKM ve Sanat Cephesi çalışanları “Tiyatrocular korkmuyor!” ve “Emperyalizmin oyuncusu olmayacağız!” yazılı pankartlar açarak kısa bir tiyatral gösteri sergilediler. Basın açıklaması sonrası Bahariye Caddesi’ne yürüyen tiyatrocular NHKM bahçesinde de aynı açıklamayı okuyarak oyunlarını sergilediler. Yürüyüş boyunca sıkça “Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat!” sloganı atıldı ve bildiri dağıtımı yapıldı.

45 tiyatro ve Tiyatro Derneği’nin imza attığı ortak açıklamayı okuyan Şilannaz Kambur; devlete ait salon kiralarının fahiş fiyatlara çıkarıldığını, oyunların yasaklandığını, özel tiyatrolara yardımın kaldırıldığını ifade etti. “Özel tiyatrolar bir bir kapanacak, kurum tiyatroları çökertilecek dedi.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Kırşehir’de işgal protestosu

ABD emperyalizminin Irak’a ilk attığı bombanın yıldönümü olan 20 Mart akşamı Kırşehir’de bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Yeraltı çarşısı önünde toplanan yaklaşık 40 kişi Eğitim-Sen binasına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Susma haykır, savaşa hayır!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!” sloganları atıldı.

Eğitim-Sen Kırşehir Şubesi önünde basın açıklamasını KESK dönem sözcüsü Ömer Kutlu yaptı. Eyleme genel olarak emekli öğretmenler ilgi gösterdi. Eylemi düzenleyen KESK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin önemli bir kısmının eyleme katılmaması kitlenin tepkisine neden oldu.

Kızıl Bayrak/Kırşehir