30 Mart 2007 Sayı: 2007/12(12)

  Kızıl Bayrak'tan
   Kontrgerilla katliamının 30. yılında Taksim yasağı kırılmalıdır!..
  Sermaye devleti kendini tahkim ediyor
Düzen siyaseti keskin bir çatışmanın arifesinde!
Dink cinayetinde yeni ipuçları da devlete uzanıyor
Hüsnü Mübarek-Necdet Sezer buluşması...
 Newroz Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı...
  Gençlik’ten Newroz kutlamaları...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu 3. hazırlık toplantısı…
  “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu ve İstanbul TMMOB yöneticilerinin tutumu üzerine kamuoyuna zorunlu bir açıklama…
  İddialı, etkili ve başarılı bir kampanya çalışması örneği...
  Gençlik hareketi...
  Birleşmiş Milletler savaş kundakçılarının güdümünde!
  Emperyalist güçler Filistin sorununa
çözüm mü arıyor?
  Sınıf hareketi...
  Devrimci yurtsever gençlik, durumu,
görev ve sorumlulukları / IV
  Bültenlerden...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu 3. hazırlık toplantısı…

Sempozyumu en geniş katılımla örgütlemek için etkin bir kararlılık ortaya konuldu!


Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent şubesinde yaklaşık 35 kişinin katıldığı bir toplantı ile sempozyumun örgütlenme adımları ve kararlılığı ortaya konuldu. 10 civarında kurum ve komisyondan katılımcıların bulunduğu toplantıda 13-14 Nisan’da YTÜ Odütoryumunda gerçekleştirilecek olan sempozyum örgütlenme sürecine dair anlamlı kararların alındı. İstanbul Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, Çağdaş Avukatlar Derneği, Maden Mühendisleri Odası Gençlik Komisyonu sempozyuma destek olacaklarını açıkladılar. Oldukça anlamlı tartışmaların yapıldığı toplantıda şu kararlar alındı:


“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu 3. hazırlık toplantısı karar bildirgesi…

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu örgütlenme sürecine katılan kişi ve kurumların katılımı ile oluşturulan “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu 3. hazırlık toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır:

Bu toplantı ile beraber bundan sonra sempozyum hazırlık toplantılarında alınan bütün kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu 13-14 Nisan’da YTÜ Oditoryumu’nda gerçekleştirilecektir. Çalışmaları başlamış ve anlamlı bir katılımla sürdürülen sempozyum toplantılarında sempozyumun başarılı bir biçimde ve mümkün olan geniş katılımla örgütlenmesi için etkin bir çaba ortaya konulmaktadır. Sempozyumun örgütlenme süreci halen kişi ve kurumların aktif katılımına açık bir biçimde sürdürülmektedir.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu hazırlık toplantıları haftalık olarak sürmektedir. Bu toplantılar her kişi ve kurumun sempozyumun örgütlenme sürecinde belirleyici olabileceği bir biçimde, demokratik tartışma toplantıları olarak sürmektedir. Bugüne kadar alınan tüm kararlar bu demokratik katılımın esas alındığı toplantılarda alınmıştır. Bugünden sonra da kamuoyuna deklare edilecek olan toplantılar, sempozyumun örgütlenme sürecine dair her tür tartışmaya ve katılıma açık bir biçimde sürdürülecektir. Sempozyum hazırlık toplantılarına, duyarlı tüm kişi ve kurumların katkı sunması, mesleki dönüşümler üzerine tartışmalarda daha geniş bir çevrenin düşünceleri ve eğilimlerini toplantılara ve sempozyuma taşıması, sempozyumun en geniş katılımla ve demokratik bir biçimde örgütlenme asli hedefinin vazgeçilmez bir parçası olmaya devam edecektir.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu örgütlenme sürecinde TMMOB İstanbul İKK’nın görüş ve önerileri çerçevesinde düzenleyenler listesindeki çağrıcılar dışındaki tüm kurum isimleri çıkartılmıştır. Sempozyum sürecinde toplantılara katılan ve/veya sempozyuma destek olan tüm kurumlar destekleyen kurum ve kişiler olarak tanımlanmıştır.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu hazırlıkları çerçevesinde sempozyum programı genel hatları ile şekillendirilmiştir. Elbette çeşitli yeni katılımlar ve önerilerle genişletilmesi hedeflenen sempozyum programı bugün için aşağıdaki biçimdedir:


1. gün:

1. Oturum

GATS ve AB uyum yasalarının eğitim sürecine ve meslek alanlarına yansımaları üzerine panel:

Panelistler: Fuat Ercan, Gaye Yılmaz

2. Oturum

Avukatlık ve hukuk alanındaki dönüşümler:

Panelistler: Yücel Sayman, Selçuk Kozağaçlı

Tıp alanında yaşanan dönüşümler:

Panelistler: TTB ve SES’ten temsilciler

Mühendislik ve mimarlık alanında yaşanan dönüşümler:

Timur Akçalı, Celal Beşiktepe, Mustafa Aral

Eğitim alanında yaşanan dönüşümler:

Sempozyuma destek olan Eğitim sen 6 Nolu şube tarafından önerilen 2 öğretim görevlisi (Sezai Temelli, Adalet Alada)


2. Gün:

Forum:

Sempozyuma katılan tüm bireylerin söz alarak katkı sunmasına olanak tanıyan bir biçimde serbest bir kürsü kullanımı temelinde örgütlenecek. Sempozyum öncesinde sempozyuma tebliğ sunmak isteyenler önden bilgilendirerek kendi tartışmalarını sempozyuma taşıyabilecekler ve bu tebliğlere ilişkin serbest tartışmalar yapılarak forum örgütlenecek. Tercihen forum sırasında serbest kürsü etkin ve demokratik bir biçimde işletilecek ve ciddi bir zaman sorunu yaşanmadığı ölçüde sınırlamaya gidilmeyecek.

Bunların yanında sempozyum hazırlık toplantısına katılan bütün bileşenlerin kolektif bir biçimde oluşturacağı tebliğ veya tebliğler de sempozyuma sunulacaktır.


Etkinlik (Konser):

Hazırlıkları halihazırda süren kısa bir şenlik programı planlanmaktadır. Cuma akşamı görüşülen isimler netleşecektir. Halihazırda katılımı netleşmiş öğrenci grupları vardır. Ancak yanı sıra Mor ve Ötesi, Nejat Yavaşoğulları, Hilmi Yarayıcı ile görüşmeler yapılmaktadır.


Sonuç deklerasyonu:

Sempozyumda yürütülen tartışmaların ve açığa çıkan sonuçların bir özeti olacak olan sonuç deklarasyonun sunumu ile “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu bitirilecektir.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumunun örgütlenme sürecine destek olan katılımcıların tam listesi sempozyum tarihinden kısa bir süre önce geniş bir deklarasyon ile kamuoyuna açıklanacaktır.

Önümüzdeki hafta içerisinde sempozyum program metni afiş ve bildiri formunda çıkartılarak kent merkezlerinde ve üniversitelerde yaygın bir biçimde kullanılacaktır.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu öncesinde olanaklı olan tüm yerellerde sempozyum hazırlık toplantıları, paneller ve söyleşiler örgütlenerek sempozyumun hazırlık süreci yerel demokratik tartışma platformları örgütlenerek sürdürülecektir.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu çalışmaları kapsamında bir internet sitesi hazırlanacak. Sempozyum faaliyetleri bu site aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacaktır.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu 3. hazırlık toplantısı tüm demokratik kamuoyunu sempozyum hazırlık toplantılarına katılmaya ve sempozyum sürecine dair görüş ve düşüncelerini sunmaya çağırmaktadır.

“GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu hazırlık toplantıları tarihleri

28 Mart Çarşamba

4 Nisan Çarşamba

11 Nisan Çarşamba

GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye? Sempozyumu 3. Hazırlık Toplantısı

22 Mart 2007