9 Mart 2007 Sayı: 2007/09(09)

  Kızıl Bayrak'tan
   Kuşatmayı yarmak için devrimci sınıf mücadelesini yükseltelim!
  Irkçı-şoven histeriye karşı işçilerin birliği,
halkların kardeşliği!
  Kamu TİS’leri hükümetin ve sendika
ağalarının seçim taktiklerinin gölgesi altında
Darbeci Evren’in yeni çıkışının anlamı
Türkiye’de ve dünyada metal işçilerinin
ücretlerinin satın alma gücü - Yüksel Akkaya
Ticari Eğitime Karşı Gençlik koordinasyonu’nun 4. toplantısı…
 Ekim Gençliği’nin 100. sayı etkinliği...
  “Geleceğimiz hakkında söz söylemek
bizim için acil bir ihtiyaç!..”
  13-14 Nisan “GATS, AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye? Sempozyumu...”
  İşçi sınıfının kurtuluşunun kadınların da kurtuluşu olduğunu gören, bunun için
çarpan bir yürek…
  Kadınlar emperyalizme, şovenizme, sömürüye ve ezilmeye karşı alanlardaydı!
  8 Mart etkinliklerinden.
  8 Mart faaliyetlerinden...
  Grev tüm Airbus işletmelerinde!
  Dünyadan kısa kısa...
  ÖSS’ye karşı mücadeleye!
  Özgürlük ve gelecek mücadeleyle
kazanılır!
  Devrimci yurtsever gençlik, durumu görev ve sorumlulukları
  Etkinliklerden...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

8 Mart faaliyetlerinden...

8 Mart çalışmamız engellenemez!

Bir süredir bildiri ve imza metinleriyle emekçi kadınlara sesleniyoruz. Ayrıca ev toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu hafta da Gülsuyu ve Gülensu’dan emekçi kadınlarla buluştuk.

28 Şubat günü semt pazarında imza standımızı açtık. Bildirilerimiz ve mitinge dönük çağrıların olduğu el ilanlarıyla onlarca kadına ulaştık. 1 Mart gün Heykel Meydanı’nda sabah erken saatte işçi servislerine çağrı bildirilerimizi ve el ilanlarımızı dağıttık.

Esenyol Köprüsü’nde işçi güzergahına 500 civarında bildiriyi işçi ve emekçilere ulaştırdık. Dağıtım sonunda kolluk güçleri “trafiği engellemek” gibi komik bir gerekçeyle bizi gözaltına almaya çalıştılar, sorun çıkartmadan karakola gelmemizi istediler. “Hiçbir yere gitmeyeceğimizi” yaptıkları muamelenin keyfi olduğunu söyledik. Uzun tartışmaların ardından kararlılığımız karşısında geri adım attılar.

Maltepe/BDSP


Forbes’te 8 Mart çalışması

8 Mart çalışmalarımız devam ediyor. 8 Mart afişleri ile ve “Faşizm ve şovenizme karşı halkların kardeşliği!/BDSP” imzalı afişlerimizi Yıldız, Kuruçeşme, Üçkuyular, Kozağaç ve Çamlıkule semtlerinde yaygın olarak kullandık.

Afiş çalışmalarının ardından emekçi kadınların ücretsiz ve nitelikli kreş hakkı, zorunlu mesailerin ve gece çalışmasının kaldırılması, ev kadınlarının sigortalanması ve sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi ve 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi talepleri doğrultusunda Buca Forbes’te imza standı açtık.

Bir yandan BDSP bildirilerini dağıtıp diğer yandan ise imza topladık. Kızıl Bayrak 8 Mart özel sayısını da emekçi kadınlara ulaştırdık. İmza toplarken emekçi kadınlara yönelik okuduğumuz şiirler çalışmamıza ilgiyi yoğunlaştırdı. İki saat içinde 250 imza topladık. Emekçi kadınlarla 8 Mart üzerinde konuşmalar yaptık.

Buca’da 8 Mart’ın mücadele çağrısını kadın-erkek tüm emekçilere duyurduk ve kadın-erkek emekçileri bu mücadeleyi büyütmeye davet ettik.

Buca BDSP çalışanları


Ümraniye’de emekçi kadınlara 8 Mart çağrısı

1 Mayıs, Yeni Çamlıca, Samandıra, Sultanbeyli gibi emekçi semtlerinin yanısıra İMES ve OSB çevresi “Kapitalizm çifte sömürü, baskı ve eşitsizlik demektir! Eşitlik ve özgürlük için 8 Mart’ta alanlara!/BDSP” imzalı afişlerle donatıldı.

Sabah iş girişlerinde ve öğlen saatlerinde emekçi semtlerinde bildiri dağıtımları, imza kampanyası ve ev toplantıları gerçekleştirildi. İki hafta boyunca Dudullu OSB’de kadınların yoğun olarak çalıştığı fabrikalarda 8 Mart çağrı bildirileri dağıtıldı, İMES’in A ve E kapıları ile İstanbul Çarşısı önünde açılan imza standlarıyla emekçi kadınların talepleri dile getirildi.

2 Mart günü Samandıra’da semt pazarında bir kez daha bildiri dağıtan ve imza toplayan BDSP, 4 Mart günü gerçekleştirilecek mitinge de çağrı yaptı.

1 Mayıs, Yeni Çamlıca ve Samandıra’da gerçekleştirilen ev toplantıları ile de miting hazırlıklarını sürdüren Ümraniye BDSP, emekçi kadınları erkek sınıf kardeşleri ile birlikte mücadeledeye ve kendi talepleri ile 8 Mart alanında yer almaya çağırdı.

Kızıl Bayrak/Ümraniye


Başaran Gençlik Birliği’nden karanfilli bildiri

Başaran Gençlik Birliği, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili mahallenin emekçi kadınlarına farklı araçlarla sesleniyor. 2 Mart sabah erken saatlerinde işçi servislerine, 3 Mart günü ise evlere yapılan ziyaretlerle emekçi kadınlar mitinge çağırıldı.

Gençlik Birliği bileşenleri 2 Mart sabah servis bekleyen işçi kadınları kızıl karanfillerle karşıladılar. 8 Mart’ın tarihçesinin de karanfillere eklendiği dağıtımda, aynı zamanda miting alanına çağrı bildirileri de ulaştırıldı.

Başaran Gençlik Birliği, dağıtım yaptıkları sırasında kadın işçilerden kiminin tedirgin bir gülümseme ile karşıladığını, kimisinin ise beklenmeyen bir olayın şaşkınlığıyla anlam vermeye çalıştıklarını dile getirdiler. Ancak tartışmasız olarak tüm kadın işçilerin dağıtımı hoşnutlukla karşıladığını belirtiler.

Aynı zamanda birlik adına yapılan afişler ve dağıtılan bildirilerle de emekçileri 4 Mart’ta Kadıköy’de gerçekleştirelecek olar 8 Mart mitingine katılmaya çağırdılar.

Kızıl Bayrak/Ümraniye


8 Mart’ı, ardından tüm baharı kazanacağız!

Erken bir tarihte başladığımız 8 Mart çalışmamızda imza kampanyasını tamamlamamızın ardından faaliyetimizi diğer araçlarla sürdürmeye devam ediyoruz.

Afiş çalışmamız 4 Mart mitingi öncesi iyice hızlandı. Çarşı merkez, E-5 üzeri, TEKEL Sigara Fabrikası çevresi, Güney Sanayi Yolu, Denizli Mahallesi ve Şakirpaşa Mahallesi’ni afişlerimizle donattık. Çalışma yürüttüğümüz alanlarda bildirilerimizi de etkin olarak kullandık. Şakirpaşa, Uçak, Onur, Ova ve Meydan mahallelerinde binlerce bildiriyi ev ev dolaşarak emekçilere ulaştırdık.

Ayrıca Şakirpaşa sanayide çalışan işçilere de bildirilerimizle seslendik. Bildiri dağıtımı sırasında yürüttüğümüz çalışmalarıın sürekliliği sonucu artık bizi tanıyan işçileri 4 Mart günü yapılacak mitinge çağırdık.

Bu arada ev ziyaretlerine devam ediyoruz. Yanısıra insanlarla tek tek görüşerek mitinge katılmaya çağırıyoruz. 8 Mart çalışmasıyla yakaladığımız tempoyu arttırarak tüm baharı kazanacağız.

Adana BDSP


Çam-Der çalışanlarına 8 Mart gözaltısı

Çamlıkule Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği, 1. yıl etkinliğinin hemen ardından mahallede oturan kadınlarla yapılan anlamlı bir tartışmanın ardından, 8 Mart’ın mücadele çağrısını mahalle halkına duyurmak için 4 Mart günü dernek binasında bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik programı çerçevesinde biraraya gelen arkadaşlarımız müzik ve şiir dinletileri için yoğun bir çalışma temposuna girdi. Etkinliğin mahalleye duyurusu için afişler, el ilanları ve davetiyeler çıkarıldı. Etkinlik tanıtımı için 1 Mart günü afiş yapan derneğimizin “Gençlik Komisyonu”ndan iki arkadaşımız, kimlik göstermeyen sivil polisler tarafından durdurulup zorla alıkonulmak istendi. Arkadaşlarımızın direnmesi üzerine ve arkadaşlarımızın mahalle halkına yaptıkları ajitasyon konuşmalarıyla toplanan mahalleliler polis terörüne karşı tepki gösterdiler. Sivil polisler ancak takviye ekip çağırarak arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Akşam saat 18.30 civarında gözaltına alınan arkadaşlarımız ertesi gün savcılığa çıkarıldı ve serbest bırakıldı.

Çam-Der çalışanları


İzmir’de 8 Mart çalışmaları

“Eşitlik ve özgürlük için 8 Mart’ta alanlara/BDSP” şiarlı afişler Buca’nın ve Çiğli’nin emekçi mahalleleri ile merkezi yerlerinin yanı sıra, Konak merkezinde de yaygın olarak yapıldı. Buralarda aynı zamanda bildiri dağıtımları gerçekleştirildi. Yanısıra açılan imza masalarıyla da işçi ve emekçi kadınlara ulaşıldı.

Son olarak 6 Mart günü Kemeraltı girişinde açılan imza masasından emekçi kadınlara seslenme fırsatı bulduk. BDSP bildirilerinin yaygın olarak dağıtımının yapıldığı bu faaliyetin devamında, 8 Mart günü yapacağımız bir basın açıklamasıyla topladığımız imzaları TBMM’ye göndereceğiz. 11 Mart günü devrimci güçlerle birlikte ortaklaşa gerçekleştireceğimiz mitinge de 8 Mart öncesi yürüttüğümüz çalışmanın sonuçlarını toplayacak bir şekilde katılmayı hedefliyoruz.

BDSP/İzmir