06 Ekim 2006 Sayı: 2006/39 (39)
  Kızıl Bayrak'tan
   Düzen ordusunun dizginleri ele almaya
yönelik çıkışları
  Türkiye'nin gerçek anayasası ya da
kontrgerilla devleti gerçeği!
  Egemenlerin utanç verici Amerikancılık
yarışı
  Erdoğan'ın ABD ziyaretinden yansıyanlar
  PKK'nin yeni ateşkes süreci ve ötesi
Üniversitelerde sertleşen süreç ve
büyüyen tepki
Kadın emeğinin istihdama katılımı
çalışmaları ve kapitalist düzen gerçeği
Yasaların dili ve
sendikaların tututumu/ Yüksel Akkaya
Darbe şakşakçıları vazife başında!
 Gelişen saldırıları göğüslemek için
Devrimci birleşik mücadelenin artan
önemi / Orta sayfa
  Ulucanlar anmalarından
  Emekli-Sen Kartal Şube Başkanı Emir
Babakuş'la 7 Ekim mitingi üzerine
konuştuk
  Ders din kültürü ve ahlak bilgisi... Konu
Kneipp kürü!
  Türkiye Sosyal Forumu
etkinliklerinden
  Genel-İş Sendikası işyeri temsilcisi Göker
Şahin ile sınıf hareketinin durumu ve İstanbul İşçi Kurultayı’nı konuştuk
  Gürcistan: NATO-Rusya çekişme arenası
  Ortadoğu'da savaş cephesini genişletme
tehditleri!
  Meksika'da öğretmenlerin grevi sürüyor
  Brezilyaída başkanlık seçimleri ikinci
tura kaldı.
  Sorgulanan Doğu
  ESP ile dayanışma eylemlerinden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Basılan kurumlarla dayanışma eylemlerinden...

 

“Faşizme karşı tek yumruk tek barikat!”

ESP'ye ve çeşitli devrimci, demokrat kurumlara yönelik süren devlet terörü 29 Eylül günü İstanbul Galatasaray Postanesi önünde yapılan bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Eylem “Faşizme karşı tek yumruk tek barikat!/ESP” imzalı pankartın açılması ve yaşanan saldırıların özetlendiği bir sunuş konuşması ile başladı. Basın açıklamasında, Türkiye burjuvazisinin emperyalizmin Ortadoğu politikalarına hizmette kusur etmemek için elinden geleni yaptığı ve Kürt halkına karşı kirli savaşın tırmandırıldığı belirtilerek, devlet terörüne karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Eylemde “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Bize gücünüz yetmez!”, “Faşizme karşı tek yumruk, tek barikat!”, “Tutuklamalar, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Devlet terörüne son!” sloganları atıldı. Eyleme BDSP, EHP, HÖC, Öğrenci Kolektifleri, ÖMP, Tohum Kültür Merkezi, Proleter Devrimci Duruş, Kara Kızıl Notlar, DTP ve Halkevleri destek verdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

 

“Devlet terörüne son!”

Türkiye Sosyal Formu'nun ikinci gününde (1 Ekim günü) Ezilenlerin Sosyalist Platformu baskılar ve tutuklamalarla ilgili bir eylem gerçekleştirdi.

Darphane Matbaası'nın önünden saat 12:00'de yürüyüşe geçen kitle “Toplumla mücadele yasası iptal edilsin! Devlet terörüne son!/ESP” imzalı pankart açtı. Yürüyüş boyunca sık sık “Bize gücünüz yetmez!”, “Biz kazanacağız!”, “Bu abluka dağıtılacak!”, “Gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!”, “Komplolar sökmedi, sökmeyecek!”, “Ne ABD, ne AB çözüm devrimde sosyalizmde!”, “Devlet terörüne son!”, “Kahrolsun faşist diktatörlük!”, “TMY geri çekilsin!”, “Partiyle devrime sosyalizme!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Ortadoğu halkları yalnız değildir!”, “Eşitlik, kardeşlik, Kürt halkına özgürlük!”, “ESP susmadı susmayacak!” vb. Sloganlar coşkulu bir şekilde atıldı.

Gülhane Parkı çıkışında kitlenin önü kesildi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine basın açıklaması yapıldı. Açıklama dayanışma ve mücadele çağrısıyla sonlandırıldı. Eyleme 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

 

Gazi'de ESP ile dayanışma eylemi

ESP, Atılım ve birçok kitle örgütüne yönelik baskınları ve tutuklamaları protesto etmek, saldırıya uğrayan kurumlarla dayanışmak amacıyla 29 Eylül günü Gazi Mahallesi'nde meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Heykel Parkı'ndan başlayan yürüyüş boyunca saldırıları teşhir eden konuşmalar yapıldı. Dörtyol'a kadar yürüyen kitle sık sık “Atılım susmadı susmayacak!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları attı.

BDSP, ESP, DHP, Mücadele Birliği ve Partizan'ın örgütlediği yürüyüşe yaklaşık 100 kişi katıldı. Eylemde katılımcıları temsilen birer flama ile Atılım gazetesi taşındı. temsili birer flamasının ve atılım gazetesinin taşındığı yürüyüş, Eylem Dörtyol'da yapılan açklama ile sona erdi.

Kızıl Bayrak/GOP

 

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu'ndan açıklama...

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu 2 Ekim günü saat 17:30'da Adalar Migros önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada baskılara rağmen mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

BDSP'nin de destek verdiği basın açıklamasına 30 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Eskişehir

 

Devlet terörüne karşı Kadıköy ve Kartal'da ortak gazete satışı

28 Eylül günü saat 18.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda devrimci dayanışmanın anlamlı örneklerinden biri sergilendi. Atılım gazetesinin satışı ortak ve toplu bir şekilde yapıldı. 29 Eylül günü Kartal Merkez'de de toplu satış gerçekleştirildi. Ajitasyon konuşmalarında devlet terörü teşhir edildi. Yaklaşık bir saat süren satışa BDSP, DHP ve Partizan destek verdi.

Kızıl Bayrak/Kartal

 

BEKSAV'dan baskılara karşı protesto

BEKSAV ile Sanat ve Hayat Dergisi demokratik kurumlara dönük baskı, gözaltı ve tutuklama terörüne karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

28 Eylül günü saat 13.00'te Kadıköy İskele Meydanı'nda “Hepimiz BEKSAV'LIYIZ, Hepimiz Sanat ve Hayat'lıyız!” pankartının açıldığı eyleme Grup Munzur, Grup Yel, YÇKM, Başka Kültür Merkezi, sanatçı Cihan Çelik, Koma Dengi Hewi, Ruhan Mavruk, Grup Vardiya, Tiyatro İmge, Gülsuyu Sanat ve Hayat, Güney Kültür Merkezi, 1 Mayıs Güzelleştirme Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği de destek verdi.

Eylemde yapılan açıklamada, 122 kişinin gözaltına alındığı, 43 kişinin tutuklandığı, tadilat halinde olan BEKSAV'ın binasının polisler tarafından tahrip edildiği, BEKSAV Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanat ve Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Orman'ın taciz ve takip edildiği, defalarca kez gözaltına alınmak istendiği belirtildi.

Açıklamanın ardından Tiyatro İmge oynadığı bir skeçle devlet terörünü teşhir etti. Açıklama, müzik gruplarının söylediği şarkı ve marşlarla devam etti. Eyleme Ruhan Mavruk da şiirlerini okuyarak destek verdi. Eylemde; “Devrimci sanat susturulamaz!”, “ Baskılar bizi yıldıramaz!”, “ Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Kartal

 

Eğitim-Sen: Tutuklanan sendikacı ve gazeteciler serbest bırakılsın!

Son dönemde Atılım ve ESP'nin de arasında bulunduğu birçok devrimci kuruma, sendikaya, demokratik kitle örgütüne yönelik baskı ve tutuklamalar devam ediyor. Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, 28 Eylül tarihinde yaptığı yazılı açıklamada; 12 Eylül darbesinden bu yana demokratikleşmenin hala en yakıcı sorun olduğunu vurguladı. Çıkarılan yasalar ve yapılan değişikliklerle toplumun mücadeleci kesimlerinin kuşatılmak ve sindirilmek istendiği dile getirildi.

Açıklamada şunlar söylendi: “Son olarak ‘terörle mücadele' bahanesiyle aralarında Limter-İş, Tekstil-Sen gibi sendikaların, Atılım gazetesi, Özgür Radyo ve Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) gibi gazete, radyo gibi çok sayıda kurum ve kuruluşa yapılan baskınlarda gözaltına alınan 118 kişiden 43'ü tutuklanmıştır. Tutuklananlar arasında sendikacı ve gazetecilerin bulunuyor olması, yeni TMY'nin toplumun mücadeleci kesimlerinden duyduğu rahatsızlığı göstermektedir. ... Tutuklananlar serbest bırakılmalı, tüm emek ve demokrasi güçlerine yönelik bir tehdit haline gelen Terörle Mücadele Yasası kaldırılmalıdır.”