06 Ekim 2006 Sayı: 2006/39 (39)
  Kızıl Bayrak'tan
   Düzen ordusunun dizginleri ele almaya
yönelik çıkışları
  Türkiye'nin gerçek anayasası ya da
kontrgerilla devleti gerçeği!
  Egemenlerin utanç verici Amerikancılık
yarışı
  Erdoğan'ın ABD ziyaretinden yansıyanlar
  PKK'nin yeni ateşkes süreci ve ötesi
Üniversitelerde sertleşen süreç ve
büyüyen tepki
Kadın emeğinin istihdama katılımı
çalışmaları ve kapitalist düzen gerçeği
Yasaların dili ve
sendikaların tututumu/ Yüksel Akkaya
Darbe şakşakçıları vazife başında!
 Gelişen saldırıları göğüslemek için
Devrimci birleşik mücadelenin artan
önemi / Orta sayfa
  Ulucanlar anmalarından
  Emekli-Sen Kartal Şube Başkanı Emir
Babakuş'la 7 Ekim mitingi üzerine
konuştuk
  Ders din kültürü ve ahlak bilgisi... Konu
Kneipp kürü!
  Türkiye Sosyal Forumu
etkinliklerinden
  Genel-İş Sendikası işyeri temsilcisi Göker
Şahin ile sınıf hareketinin durumu ve İstanbul İşçi Kurultayı’nı konuştuk
  Gürcistan: NATO-Rusya çekişme arenası
  Ortadoğu'da savaş cephesini genişletme
tehditleri!
  Meksika'da öğretmenlerin grevi sürüyor
  Brezilyaída başkanlık seçimleri ikinci
tura kaldı.
  Sorgulanan Doğu
  ESP ile dayanışma eylemlerinden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ulucanlar şehitlerini anma etkinlikleri

Mamak'ta Ulucanlar direnişi selamlandı

Mamak İşçi Kültür Evleri olarak 30 Eylül Cumartesi günü Ulucanlar direnişini selamlayan bir anma etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliği Tuzluçayır'da bulunan Mamak İşçi Kültür Evi'nde düzenledik. Sahneye On'ların resimlerinin bulunduğu “Yaşasın Ulucanlar direnişimiz! Unutmadık, unutturmayacağız!” yazılı pankart astık.

Anma programı On'ların şahsında devrim ve sosyalizm davasında ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başladı. Ulucanlar katliamının arka planını ve direnişini anlatan konuşmaları işçi sınıfı davasında tereddütsüzce ölümü göğüsleyen Ümit Altıntaş ve Habip Gül'ü anlatan konuşmalar izledi. Mamak İşçi Kültür Evleri Müzik Topluluğu devrimci marşlarla sahnede yer aldı. Sinevizyon gösterimi ve yoldaşların kalemlerinden Ulucanlar direnişini anlatan sunum ve şiirlerle birlikte güçlü bir etkinlik gerçekleştirildi.

Konuşmalarda devrimci siper yoldaşlığının ve Ulucanlar katliamı aynasında 7 yıllık siyasal süreci değerlendirebilmenin önemi vurgulandı. On'ların isimleri tek tek haykırılarak “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganı atıldı. Anma etkinliği “Enternasyonal Marşı”yla sona erdi.

Mamak İşçi Kültür Evleri

 

Mamak BDSP: Yaşasın Ulucanlar direnişimiz!

BDSP olarak 30 Eylül günü Ulucanlar direnişinin sesini Tuzluçayır sokaklarına taşıdık. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte “Yaşasın Ulucanlar direnişimiz!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!”, “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!”, “İçerde dışarıda hücreleri parçala!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük!”, “İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!” sloganlarını haykırdık. Yanısıra Ulucanlar'da şehit düşen devrimcilerin isimleri Tuzluçayır sokaklarında yankılandı. Ümit ve Habip yoldaşların partili mücadelesi selamlandı.

Tuzluçayır'ın ara sokaklarında başlayan yürüyüş mahallenin merkezinde devam etti. Ulucanlar'da yakılan direniş ateşi Tuzluçayır'ın merkezinde bir kez daha harlandı. Ardından kitle tekrar mahalle içine doğru yürüyüşe geçti. Eylem Ulucanlar katliamı ve direnişinde şehit düşen devrimcilerin mücadele bayrağını taşıdığımızı vurgulayan konuşma ile sona erdi.

Komünistler olarak yıllardır bulunduğumuz alanlara Ulucanlar barikatlarından yükselen Habipler'in, Ümitler'in sesini taşıyoruz. Tuzluçayır'da yapılan eylem bu açıdan ayrı bir yerde duruyor. Yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü fabrikalarda, meydanlarda ve emekçi mahallelerinde hayata geçirmek için tüm coşkumuzla mücadelemize devam edeceğiz.

Mamak BDSP/Ankara

 

İzmir: Habip yoldaşı ve Ulucanlar şehitlerini andık!

26 Eylül ‘99 yılında Ulucanlar Cezaevi'nde 10 devrimciyi katleden faşist sermaye iktidarı katliamcı tarihine bir yenisi eklemişti. Ulucanlar aynı zamanda zindanlardaki direnişçi geleneğin yeni bir örneği olmuştu. Devrimciler saldırıyı destansı bir direnişle karşılamış,10 yiğit devrimci canı pahasına bu direniş geleneğine sahip çıkmıştı.

Bu katliamı lanetlemek ve direnişi selamlamak için İzmir'de devrimci güçler ortak bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Anma 1 Ekim günü Habip Gül yoldaşımızın mezarı başında gerçekleştirildi. BDSP, HÖC, Partizan, Kaldıraç, DHP, Alınteri ve İCİ tarafından ortak olarak örgütlenen anmaya Ege ‘78'liler Derneği de destek verdi.

Yoldaşımızın mezarının bulunduğu Menemen Helvacı mezarı girişinde her yıl olduğu gibi jandarma ablukasıyla karşılaşıldı. Katliamcı devletin katlettiği devrimcilerin sahiplenilmesinden ne kadar korktuğunu bir kez daha görmüş olduk.

Anma etkinliği Ulucanlar ve tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Anma, ortak metnin ve katledilen devrimcilerin yaşam öykülerinin okunmasıyla devam etti. Ardından Habip yoldaşın devrimci yaşamını anlatan bir yazı okundu. Yazıda, Habip yoldaşın işkencede, zindanda ve düzenin mahkemelerindeki başeğmez devrimci tutumuna, düşünen ve savaşan kimliğine vurgu yapıldı. Sanki bir düğündeymişçesine ölümü halaylarla karşılayan On'ların şahsında yürütülen devrim davasının sahiplenilmesine yönelik çağrı yapıldı. Konuşmanın ardından şiirler ve marşlarla anma bitirildi.

Anmada sıklıkla “Habip yoldaş ölümsüzdür!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Ulucanlar şehitleri ölümsüzdür!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek!” sloganları atıldı.

Oldukça coşkulu geçen anmaya 75 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir

 

İzmir: “Ulucanlar katliamını unutmadık, unutturmayacağız!”

26 Eylül günü İzmir/Kemeraltı girişinde yapılan basın açıklamasıyla Ulucanlar katliamı lanetlendi.

Alınteri, BDSP, DHP, Devrimci Hareket, ESP, HÖC, İCİ, Partizan, Kaldıraç, Kurtuluş Partisi tarafından gerçekleştirilen eylem, Buca, Diyarbakır, Ulucanlar şehitleri şahsında devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Buca, Diyarbakır, Ulucanlar şehitleri ölümsüzdür!”, “İçerde, dışarıda hücreleri parçala!”, “Tecrit kaldırılsın, ölümler durdurulsun!” sloganlar atıldı.

Basın açıklamasını Mihriban Karakaya okudu. Basın açıklamasına hapishanelerin, tarih boyunca toplumsal muhalefeti yola getirmenin aracı olarak kullanılmak istendiği, ülkemizde 10 yılda 300'e yakın devrimci tutsağın katledildiği dile getirildi.

Buca ve Diyarbakır katliamlarındaki şehitlerin isimlerinin okunduğu açıklamada, Ulucanlar katliamının F tipi saldırının startı olduğu vurgulandı. Açıklamanın sonunda, “Sınıfsız, sömürüsüz, eşitlikçi bir dünya özleyen bizlerin özlem ve düşüncelerimizi F Tipi, L Tipi, D Tipi, E Tipi cezaevlerine hapsetmek isteyenlere yanıtımız daima özgürlük türkülerimiz, halaylarımız ve ölenlerimizden devir aldığımız onurlu mirasımız olacaktır” denildi.

Şehitlerin tek tek isimleri haykırılarak “Ölümsüzdür!” sloganı atıldı. Kemeraltı'ndan geçen insanların yoğun ilgi gösterdiği basın açıklaması sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak/İzmir

 

Antakya'da Ulucanlar katliamının yıldönümünde anma

25 Ekim 2001'de İstanbul Emniyeti tarfından gözaltında katledilen Yunus Güzel'in mezarı başında, Ulucanlar katliamının yıldönümü nedeniyle, Antakya HÖC, BDSP, HKM, Alınteri ve Partizan tarafından, 28 Eylül günü bir anma gerçekleştirildi. Anma programı mezarlığa yakın bir yol ayrımından yürüyüşle başladı. Sloganlar eşliğinde mezarlığa gelindi. Yunus Güzel'in mezarı başında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından ortak metin okundu.

Açıklamada sınıflar var olduğu sürece sınıf savaşının da devam edeceği vurgulandı. Hakim sınıfların emekçilerin iktidarını savunanları Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Diyarbakır'da, Buca'da, Ulucanlar'da katlettiği söylendi. Bu onurlu mücadeleye devam edileceği sözü verildi.

Söylenen marşların ardından anma etkinliği sona erdi.

BDSP/Antakya