22 Eylül 2006 Sayı: 2006/37 (37)
  Kızıl Bayrak'tan
   Özgürlüğün yolu emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı birleşik devrimci mücadeleden geçer
  Diyarbakır halkı devlet terörüne boyun eğmedi
  Uzun soluklu bir mücadeleye hazırlanmalıyız
  Sendikacılar Miami'ye, askerler Lübnan'a!
  İMF-TÜSİAD patentli sosyal yıkım programlarına geçit vermeyelim!
"Laik Cumhuriyet" düzeninde tarikatlar cirit atıyor
"Meşru ve fiili mücadele" bir söz kalıbı olmaktan çıkarılmalıdır!
BJ Tekstil işçileri mücadelelerine devam ediyor!
Eylem ve etkinliklerden
 "Tarihin sonu"ndan "post demokrasi"ye... / Orta sayfa
  Ulucanlar katliamının 7. yılında; Direniş öğretmeye devam ediyor!
  Tersane İşçileri Birliği Derneği açıldı!
  TMMOB mecliste görüşülen yasalara karşı yürüdü
  Siyonistler savaşı yeniden başlatma tehdidi savuruyor
  14. Bağlantısızlar Zirvesi Havana'da gerçekleşti
  Dünya'dan kısa kısa
  Büyük tekeller rekabetin faturasını işçilere kesiyor
  Diyarbakır katliamını lanetliyoruz! / Sosyalist Şoreşger
  Eylem ve etkinlik haberleri
  Bir-Kar Gençliği "Enternasyonal Gençlik Buluşması"na hazırlanıyor!
  Sermayeyi okullardan, emperyalizmi Ortadoğu'dan kovacağız!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Bir-Kar Gençliği “Enternasyonal Gençlik Buluşması”na hazırlanıyor!

Yurtdışında bir süredir perspektifimize uygun bir çalışmayı nihayet hayata geçirmenin yoğun çabası içerisindeyiz. Bu çalışmanın temel alanlarından biri de gençliktir.

Yurtdışında gençlik denince hemen akla gelen ise ‘'üçüncü kuşak'' olmaktadır. Sözkonusu bu kuşak, Almanya, Fransa ya da başka bir Avrupa ülkesinde doğup-büyüyen, tamamıyla olmasa bile, çok büyük ölçüde buranın kültürüyle şekillenen ve yaşamın hemen her alanında esas olarak yaşadığı ülkelerin dilini konuşan gençlerden oluşmaktadır. Gerçek şu ki, bu gençlerin ezici bir çoğunluğu için Türkiye, sadece tatile gidilen, anne ve babalarının ülkesi, ya da akrabalarının yaşadığı bir ülke olmanın dışında pek bir anlam ifade etmemektedir.

‘'Üçüncü kuşak'' bu gençler, dünyanın en zengin ülkelerinde yaşamalarına rağmen, tümü de emekçi olan aileleri gibi, günden güne yaşamlarını biraz daha çekilmez hale getiren sorunlarla boğuşmaktadır. Göçmen olmaktan kaynaklanan sorunlar, işsizlik, meslek yeri bulamama, eğitimin ticarileştirilmesi, kültürel yozlaşma ve geleceksizlik, bu sorunların en temel olanlarıdır.

Bir göçmen ülkesi olan Almanya, Türkiyeliler'in dışında, İtalyan, Rus, İspanyol, Polonyalı, Arjantinli, Yunanlı gibi birçok ulustan emekçilerin de yaşadığı bir ülkedir. On milyonun üzerindeki bu göçmen kitlesinin ezici bir çoğunluğunu ise gençler oluşturmaktadır. Yerli ve göçmen, hepsi de aynı sorunlarla yüzyüzedirler.

Aynı sorunları yaşayan farklı uluslardan bu gençler, ne yazık ki, enternasyonal bir mücadele ve bunun aracı olan örgütlenmelerden yoksundurlar. Var olan gençlik örgütleri ise çoğunlukla kapsayıcılıktan uzak, marjinal örgütlenmelerdir. Göçmenlere ait olanlanlar da bundan farklı olmayıp, ulusalcı dar bir bakışa mahkum durumdadırlar. Bu arada gençlik hareketi de parçalıdır.

Dolayısıyla bizim için, yerli-yabancı, doğulu-batılı tüm uluslardan gençliğin ortak sorunları temelinde mücadele birliğinin koşullarını yaratma çabası içinde olmak, sadece bir tercih değil kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Bir-Kar gençliği olarak, gelinen yerde, bu kaçınılmazlığın gereklerini yapmanın tam zamanıdır diyerek harekete geçmiş bulunuyoruz. Amacımız yalnızca Türkiyeli üçüncü kuşak gençliğe ulaşmak değil, aynı zamanda onları ortak sorunları temelinde yerli ve göçmen diğer uluslardan gençlerle birleşik bir mücadele hedefiyle buluşturmaktır.

Bu amaçla 7 Ekim 2006 Cumartesi günü Almanya'nın Essen kentinde, “Yeni bir dünya, yeni bir kültür için; enternasyonal gençlik buluşması!” şiarıyla bir etkinlik yapacağız. Etkinliğe ilişkin bilet, el ilanı ve afişler basılmış bulunuyor. Etkinliğin materyalleri sadece Almanca basılmış olup, gecenin sunumu da Almanca yapılacaktır. Etkinliğin programı da Alman, Filipinli ve Türkiyeli gruplardan oluşmakta, dolayısıyla enternasyonal bir nitelik taşımaktadır.

Enternasyonal Gençlik Buluşması'nın materyalleri bütün bölgelere ulaştırıldı. Özellikle pilot bölgelerimiz, yerel gençlik toplantılarını yaparak çalışmalarını başlatmış bulunuyorlar. Bununla da yetinmiyor, her vesileyle Alman ve Türkiyeli çeşitli gençlik gruplarını ve tek tek gençleri, etkinliğimize davet ediyoruz.

Oldukça heyecanlıyız. Bu tür bir etkinlik bizim için bir ilk olacaktır. Bu etkinlikle, başta buradaki üçüncü kuşak Türkiyeli gençler olmak üzere, her ulustan gence sesleneceğiz. İşsizliğe, eğitimsizliğe, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına, emperyalist savaşa, kültürel yozlaşmaya ve geleceksizliğe karşı yerli ve göçmen her ulustan gençliğin birleşik-devrimci mücadelesini geliştirmeye hizmet eden bu mütevazi çabamızın başarısı için yoğun bir emek harcayacağız.

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

Gençlik gelecek, gelecek sosyalizmdir!

Bir-Kar Gençliği/Almanya

15 Eylül 2006