22 Eylül 2006 Sayı: 2006/37 (37)
  Kızıl Bayrak'tan
   Özgürlüğün yolu emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı birleşik devrimci mücadeleden geçer
  Diyarbakır halkı devlet terörüne boyun eğmedi
  Uzun soluklu bir mücadeleye hazırlanmalıyız
  Sendikacılar Miami'ye, askerler Lübnan'a!
  İMF-TÜSİAD patentli sosyal yıkım programlarına geçit vermeyelim!
"Laik Cumhuriyet" düzeninde tarikatlar cirit atıyor
"Meşru ve fiili mücadele" bir söz kalıbı olmaktan çıkarılmalıdır!
BJ Tekstil işçileri mücadelelerine devam ediyor!
Eylem ve etkinliklerden
 "Tarihin sonu"ndan "post demokrasi"ye... / Orta sayfa
  Ulucanlar katliamının 7. yılında; Direniş öğretmeye devam ediyor!
  Tersane İşçileri Birliği Derneği açıldı!
  TMMOB mecliste görüşülen yasalara karşı yürüdü
  Siyonistler savaşı yeniden başlatma tehdidi savuruyor
  14. Bağlantısızlar Zirvesi Havana'da gerçekleşti
  Dünya'dan kısa kısa
  Büyük tekeller rekabetin faturasını işçilere kesiyor
  Diyarbakır katliamını lanetliyoruz! / Sosyalist Şoreşger
  Eylem ve etkinlik haberleri
  Bir-Kar Gençliği "Enternasyonal Gençlik Buluşması"na hazırlanıyor!
  Sermayeyi okullardan, emperyalizmi Ortadoğu'dan kovacağız!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Diyarbakır katliamını protesto eylemlerinden...

15 Eylül Diyarbakır: Katliamı protesto edenlere polis saldırdı…

Diyarbakır'da gerçekleşen ve 11 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının ardından patlamanın olduğu yere gelerek 15 Eylül günü karanfil bırakan DTP'lilerin anması sırasında, Ofis semtine doğru yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Yeniden olay yerine doğru yürüyen grup polis aracına taş attı ve aracı tekmeledi.

Polisin saldırısı üzerine ara sokaklara taşınan çatışma bir süre daha devam etti. Ayrıca Mardinkapı, Melikahmet, Kuruçeşme ve Emek Caddesi'nde de toplanarak yürüyüş yapmak isteyen gruplara polis saldırdı. Ara sokaklara çekilen gruplar eylemlerine burada devam ettiler.

 

Diyarbakır ve Silvan'da kepenk kapatma...

Diyarbakır'daki saldırıları protesto amacıyla şehir merkezi ve ilçelerde 14-16 Eylül tarihleri arasında üç gün süren kepenk kapatma eylemi yapıldı.

Bombalama olayını lanetlediklerini belirten esnaflar, saldırı olayının bir an önce aydınlatılmasını istediler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler de hizmet binalarına ve belediyenin hizmet araçlarına siyah-beyaz bez astı.

Belediyeler tarafından yapılan açıklamada, olayı kınamak ve protesto etmek amacıyla hizmet binalarına, hizmet araçlarına siyah-beyaz bez asıldığını ve çalışanların da yakalarına siyah-beyaz kurdele taktıklarını belirttiler.

Silvan'da ise bir günlük kepenk kapatma eylemi yapıldı.

 

16 Eylül Van: Yürüyüşe polis engeli…

Van'da, Diyarbakır'da meydana gelen patlamayı protesto amacıyla yapılmak istenen yürüyüşe polis “yasal olmadığı” gerekçesiyle izin vermedi.

Yüzlerce kişi “Diyarbakır katliamını kınıyoruz! Herşeye rağmen barış!” pankartı ve “Kadınlar ve çocuklar önce hedef gösterildi sonra katledildi!”, “Sayın Başbakan TİT kimdir!”, “Aşiti Bombe kırın!”, “Özel Harp JİTEM şimdi de TİT!” yazılı dövizlerle Çarşı Merkezi'ne doğru yürümek istedi. Kolluk güçleri tarafından önü kesilen kitle Sanat Sokağı'nda yapılması planlanan açıklamayı polis barikatının olduğu yerde, Garaj önünde yaptı.

DTP Van İl Başkanı İbrahim Sunkur yaptığı açıklamada, “Bu eylemin ABD Koordinatörü'nün Ankara'da olduğu, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ateşkes çağrısını deklare ettiği bir sırada yapılması tesadüfi değildir. Türk ve Kürt aydınları, sanatçıları, akademisyen ve siyasetçilerinin oluşturduğu sivil barış inisiyatifinin yaptıkları barış çağrısının yankı bulduğu bir dönemde ve 12 Eylül tarihine de denk getirilerek Diyarbakır gibi çok anlamlı bir kentte gerçekleştirilmesinin tesadüf olarak yorumlanması yanlışın ötesinde suçu ve suçluyu korumak anlamına gelir kanısındayız” dedi.

Faillerin bulunması için hükümete çağrıda bulunan Sunkur, polisle yapılan görüşmelere rağmen yürüyüşe izin verilmemesini de kınadı.

 

16 Eylül Ardahan: Diyarbakır saldırısı protesto edildi...

Diyarbakır saldırısı Ardahan'da DTP binasında kitlesel bir basın açıklaması ile protesto edildi. Toplantıda konuşan DTP Ardahan İl Başkanı Ömer Yılmaz, saldırının Türk ve Kürt halklarını karşı karşıya getirme amaçlı olduğunu belirterek “Savaşın kanı ile beslenmek isteyen güçlerin provokasyonlarını boşa çıkarmak, barışı ısrarla en çok istemek olacaktır” dedi. Saldırıyı kınadıklarını anlatan Yılmaz, hükümete katliamın sorumlularını bulma çağrısı yaptı.

Açıklamanın ardından DTP binasına siyah bez bayrak asıldı.

 

16 Eylül Mersin: Diyarbakır saldırısı “sessiz yürüyüş”le protesto edildi…

Demokratik Toplum Partisi saldırıyı Mersin'de gerçekleştirdiği “sessiz yürüyüş”le protesto etti.

DTP binasında toplanan kitle öğlen saatlerinde aşağı indi. Yası ve barışı temsil eden siyah-beyaz kurdelelerin yakalara takıldığı eylemde “Savaşa hayır, barış hemen şimdi!”, “Yeter artık dökülen gözyaşları!” ve “Savaşa hayır!” yazılı dövizler taşıdı. DTP binasına yakın bir noktadan gerçekleşen yürüyüş Büyükşehir Belediyesi önünde sona erdi. Kitle daha sonra toplu halde İHD'nin paneline katılmak üzere Metropol İş Merkezi'ne yürüdü.

 

16 Eylül Diyarbakır: Binler saldırıyı protesto etti…

Saldırıyı protesto etmek amacıyla biraraya gelen binler sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrası yaklaşık 3 bin kişi sloganlarla Hatboyu Caddesi'nden Polis Okulu'na doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin bir kısmı ise Ofis semtine doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Kitle yürüyüş sırasında “Katil devlet!”, “Bıji Serok Apo!”, “Katil Erdoğan!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!” sloganları attı.

 

16 Eylül Adana: “Diyarbakır halkı yalnız değildir!”

Saldırı Adana'da da protesto edildi. DTP'nin düzenlediği eylem Çakmak Caddesi'nden İnönü Parkı'na yürüyüşle başladı. Slogan atılmadan yapılan yürüyüşte, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Barışı vuran TİT kahrolsun!”, “Diyarbakır halkı yalnız değildir!”, “Kahrolsun TİT, JİTEM, kontgerilla!”, “Katiller bulunsun, hesap sorulsun!” yazılı dövizler ve siyah bayraklar taşındı.

İnönü Parkı'na gelindiğinde açıklama yapan DTP Adana İl Başkanı Kerem Uğur, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde gerçekleştirilen saldırının adresinin belli olduğunu ifade etti. Yetkililerin adresi belli olan bu failleri bulup cezalandırması gerektiğini söyledi. Saldırının kınandığı eylem barış mücadelesi ve yürüyüşünün engellenemeyeceğinin vurgulanmasıyla sona erdi.

Yaklaşık 40 kişinin katıldığı eyleme İHD, ESP, SDP, ÇHKM, EMEP, ÖDP, YDİ Çağrı, TUHAYDER, AKSM de destek verdi. (Kızıl Bayrak/Adana)