22 Eylül 2006 Sayı: 2006/37 (37)
  Kızıl Bayrak'tan
   Özgürlüğün yolu emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı birleşik devrimci mücadeleden geçer
  Diyarbakır halkı devlet terörüne boyun eğmedi
  Uzun soluklu bir mücadeleye hazırlanmalıyız
  Sendikacılar Miami'ye, askerler Lübnan'a!
  İMF-TÜSİAD patentli sosyal yıkım programlarına geçit vermeyelim!
"Laik Cumhuriyet" düzeninde tarikatlar cirit atıyor
"Meşru ve fiili mücadele" bir söz kalıbı olmaktan çıkarılmalıdır!
BJ Tekstil işçileri mücadelelerine devam ediyor!
Eylem ve etkinliklerden
 "Tarihin sonu"ndan "post demokrasi"ye... / Orta sayfa
  Ulucanlar katliamının 7. yılında; Direniş öğretmeye devam ediyor!
  Tersane İşçileri Birliği Derneği açıldı!
  TMMOB mecliste görüşülen yasalara karşı yürüdü
  Siyonistler savaşı yeniden başlatma tehdidi savuruyor
  14. Bağlantısızlar Zirvesi Havana'da gerçekleşti
  Dünya'dan kısa kısa
  Büyük tekeller rekabetin faturasını işçilere kesiyor
  Diyarbakır katliamını lanetliyoruz! / Sosyalist Şoreşger
  Eylem ve etkinlik haberleri
  Bir-Kar Gençliği "Enternasyonal Gençlik Buluşması"na hazırlanıyor!
  Sermayeyi okullardan, emperyalizmi Ortadoğu'dan kovacağız!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Edirne: “Sağlık haktır satılamaz!”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi GSS ile birlikte Aile Hekimliği'nin uygulanmaya başladığı pilot bölgelerden biri. Aile Hekimliği uygulamasına karşı oluşturulan ve içinde sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin bulunduğu “Aile Hekimliğine Karşı Platform” 16 Eylül günü Edirne'de bir miting gerçekleştirdi.

Selimiye Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan kitle saat 13.00'te yürüyüşe başladı. Trafik ekipleri kitleyi kaldırımdan yürütmeye çalıştı, ancak eylem komitesi fiili olarak trafiğin tek şeridini kapatarak yürüyüşe devam etti. Saat 14.00'te miting yeri olan Atatürk Meydanı'na gelen kitle kürsünün etrafını çevreleyerek konumlandı.

İlk konuşmayı SES Genel Başkanı Köksal Aydın yaptı. Aydın konuşmasında şunları söyledi: “Uzun yıllardır sağlık ocaklarını yalnızlığa terkeden, birinci basamak sağlık çalışanlarını kimliksizleştirmek, sağlık ocaklarımızı ‘ilaç yazdırılan', ‘ikinci basamağa sevk alınan' bir konuma düşürmek için yoğun uğraş verenler şimdi de Aile Hekimliği sistemi ile sağlık ocaklarımızı yok etmeye karar vermişlerdir, bunun için çalışmaktadırlar...”

Ardından konuşan Edirne Tabip Odası Başkanı Mehmet Akbal ise, sağlık ocaklarının yok edilmeye çalışıldığını, sağlık hizmetinin günden güne özelleştiğini, GSS'nin aslında medyada gösterildiği gibi herşeyin çözümü olmadığını dile getirdi. Konuşmaların ardından duyarlı bir kişinin kendi inisiyatifi ile oturduğu mahallede topladığı imzalar gösterildi ve bu kişinin yeni uygulamalarla ilgili görüşlerine yer verildi.

Kitlenin coşkusu yürüyüş ve miting boyunca devam etti. Yaklaşık 650 kişinin katıldığı mitingde sık sık “Sağlık haktır, satılamaz!”, “Herkese eşit, ücretsiz sağlık!”, “Hastaneler halkındır, satılamaz!”, “AKP sağlığa zarar veriyor!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı.

Eyleme DİSK, KESK Şubeler Platformu, Türk Sağlık-Sen, TMMOB, TTB, Tabipler Odası, TÖK, Trakya'da Birlik ve Dayanışma Dernekleri, ÖDP, Trakya Üniversitesi'nden Öğrenciler katıldı.

Ekim Gençliği/Edirne

---------------------------------------------------------------------------------------

GOP-DER'le dayanışmak için ziyaret gerçekleştirdik

Geçtiğimiz hafta bir grup serseri polis desteğini arkasına alarak Gaziosmanpaşa İşçi Derneği'ne yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Sefaköy İşçi Kültür Evi olarak GOP İşçi Derneği ile dayanışmayı yükseltmek için 17 Eylül Pazar günü GOP-DER'e ziyaret gerçekleştirdik. Dayanışma duygularımızı ifade eden bir konuşmanın ardından GOP-DER'den bir arkadaşımız saldırının nasıl gerçekleştiğini, mahalledeki insanların saldırıya yaklaşımlarını anlattı. Bu bilgilendirmenin ardından yozlaşmaya, çeteleşmeye ve uyuşturucuya karşı birlikte hareket etmenin önemini konuştuk. Bölgede uyuşturucu ve çeteleşmeye karşı nasıl bir kampanya örgütleyebileceğimizi tartıştık. Ortak kahvaltının ardından hazırladığımız kısa etkinliği sunduk. Türkülerimizle, marşlarımızla, halaylarımızla dayanışmanın anlamlı örneklerinden birini sergiledik.

Desteğimiz sadece ziyaretle sınırlı kalmayacak. İki hafta sonra gerçekleştireceğimiz etkinliğimizin gelirini GOP-DER'e ileteceğiz. Saldırı sadece derneğe yönelik değildir. Saldırının asıl hedefi devrimciler ve devrimci faaliyettir. Mücadeleyi yükseltmenin, dayanışmayı örmenin zamanıdır.

Sefaköy İşçi Kültür Evi

---------------------------------------------------------------------------------------

Koldere beldesinde “Çöpe hayır!” referandumu

Manisa'ya bağlı Develi köyü sınırları içinde yapılmak istenen katı atık tesislerine karşı bir süredir eylem yapan köylüler, 17 Eylül günü, kurdukları 9 sandıkla “Çöpe hayır!” referandumu yaptılar.

Katı atık tesisine onay veren protokolü imzalayan Manisa, Saruhanlı, Koldere, Halitpaşa, Mütevelli ve Alibeyli belediyelerini protesto eden köylüler Koldere beldesinde gerçekleştirdikleri “Çöpe hayır!” referandumuyla tutumlarını ortaya koyacaklar.

Sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet, Yeni, Burhaniye mahallelerinde kurulan sandıklarda kimliklerini göstererek oy kullanan belde halkı “Çöpten ölmek istemiyoruz!” yazılı tabutu meydana bıraktı.

Sandıklardan çıkan sonuçlar daha sonra açıklanacak. Referanduma öncülük eden Oktay Konyar, “Büyük bir ihtimalle yüzde 90 hayır oyu çıkacak. Eğer sandıktan çıkacak referandum, burada çöp depolanmasına onay vermiyorsa, belde belediye başkanı, seçilmişliğini gözden geçirmelidir. Bu referandum aynı zamanda başkanın referandumudur” dedi.

--------------------------------------------------------------------------------------

Haydarpaşa Buluşması 23-26 Eylül'de gerçekleşecek

Haydarpaşa Garı'nın sermayenin talanına açılmasına, garın tarihsel, kültürel dokusunun piyasanın hizmetine sunulmasına ve yokedilmesine karşı çeşitli meslek odaları, kitle örgütleri ve sendikalar biraraya gelerek Toplum Kent ve Çevre için Haydarpaşa Buluşması'nı gerçekleştirecekler.

23-26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan buluşmada; fotoğraf, resim, karikatür, sergilerinden tiyatro ve film gösterimlerine, konserlere, söyleşilere kadar birçok etkinlik yapılacak.

4 gün sürecek etkinliklerde Haydarpaşa Garı ve çevresinin sermayenin talanına açılması ve yok edilmesi konusu işlenecek. 23 Eylül günü saat 11.00'de sergi açılışıyla başlayacak olan Haydarpaşa Buluşması'nda onlarca sanatçı dinleyecilere seslenecek. Buluşmayı örgütleyen kurumlar herkesi Haydarpaşa'ya sahip çıkmaya, Haydarpaşa'nın işgal ve talanına karşı çıkmaya çağırıyorlar.

Kızıl Bayrak/Kartal

--------------------------------------------------------------------------------------

Emekli-Sen 7 Ekim'de alanlarda!

Emekli-Sen 16 Eylül günü Adana'da Akdeniz ve Güneydoğu bölge toplantısı gerçekleştirdi.

Genel-İş Sendikası'nda saat 13:00'te Adana, Mersin, Antep, Antalya şube başkanlarının ve Adana'dan Emekli-Sen üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantının ardından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen'in okuduğu basın metninde emeklilerin yaşadığı sorunlar dile getirildi. İMF direktifleriyle uygulanan politikalarla emekliliğin artık hayal olduğunu vurgulandı. Yaklaşık 7 milyon emeklinin taleplerinin hükümet tarafından göz ardı edildiği dile getirildi.

Açıklama, Beysülen'in, Emekli-Sen'in 7 Ekim günü düzenleyeceği “Yeter artık bıçak kemiğe dayandı!” mitingine çağrı ile sona erdi.

Kızıl Bayrak/Adana