TR>
8 Mart '03
Sayı: 09 (99)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist savaşın faturasını onlara ödetmek ve hesap sormak için mücadeleyi yükseltelim!
  Savaşı engelleme görevi aksatılmamalıdır!
  Emperyalist savaş bahanesiyle demokratik haklar gaspediliyor, devlet terörü tırmandırılıyor
  Savaş çığırtkanlarının "ulusal çıkar" yalanı
  Ordu Pentagon'un, ekonomi İMF'nin emrinde!
  Yeni bir tezkere hazırlanıyor!
  ABD'nin Kürt kartı...
  1 Mart eylemi üzerine...
  1 Mart mitingi ve sendikalar
  1 Mart mitingi ve gençlik...
  Emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı bölge halklarıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Partiyi her alanda ve her açıdan güçlendirmek için!..
  "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmadık!.."
  Beytepe'de 1 Mart çalışması ve eyleme katılım
  ODTÜ'de 1 Mart eylemine yönelik çalışma
  Eylem ve etkinliklerden...
  Emperyalizme uşaklığın utanç fotoğrafı
  8 Mart etkinliklerinden...
  Cenevre'de emperyalist savaşa karşı yürüyüş...
  Cezayir'de iki günlük genel grev
  Tezkerenin reddi ve Güney Kürdistan...
  İnsan haklarına aykırı eğitim mi?
  Geleceği olan bir pazar: Savaş
  Doğan medya neden savaş istiyor?
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Cenevre’de emperyalist savaşa karşı yürüyüş...

“Petrol savaşına hayır!”

5 Mart günü Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi’nce İsviçre’nin belli başlı kentlerinde savaş karşıtı yürüyüşler yapıldı. Okullarda bir günlük boykot ilan edildi, öğrenciler okula gitmedi.

31 Ocak günü ise 4 bin öğrenci Amerika Konsolosluğu’nu işgal eylemi yapmıştı. Kamuoyunda yankı yaratan bu eylem medyada günlerce tartışıldı. Eyleme çeşitli kitle örgütleri de destek verdi.

5 Mart eylemine başta öğrenciler olmak üzere birçok kitle örgütü ve sol parti katıldı. Savaş karşıtı militan ve canlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Eylemde militan içerikli pek çok pankart ve döviz taşındı. “Petrol savaşına hayır!”, “Kasap Bush!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma!”, “Savaşa hayır!” vb. pankart ve dövizler yaygın bir şekilde taşındı.

BİR-KAR olarak hazırlıklarımızı yaparak eylemde yerimizi aldık. “Kapitalizm savaş demektir, kahrolsun emperyalist savaş!/Bir-Kar” imzalı pankartımızı taşıdık; “Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı yükseltelim!” başlıklı Fransızca bildirimizi yaygınca dağıttık.

4 bin kişinin katıldığı yürüyüş oldukça görkemliydi. Savaşa karşı çıkan birçok kurum adına yapılan konuşmalarla ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek yürüyüş ve eylemliliklere katılım çağrısıyla eylem sona erdi.

Bizim açımızdan etkili bir propaganda çalışması yaptığımız bir eylemlilik oldu. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek yeni eylemliliklere etkin bir tarzda katılmak için çalışmamızı kesintisiz sürdüreceğiz.

BİR-KAR/Cenevre



Savaşa Karşı Uluslararası Koordinasyon’un
Londra Toplantısı’nın yayınladığı duyuru

Londra/01 Mart 2003

15 Şubat savaşa karşı küresel eylem gününün olağanüstü başarısının ardından, önümüzdeki haftalarda savaşı durdurmak için eylemlerimizi dev boyutlarda yükselteceğimizi ilan ederiz. Irak’a karşı savaşın, Birleşmiş Milletler desteği olsa da olmasa da yanlış olduğuna inanıyoruz.

Önümüzdeki günlerde, askeri üs ve tesislerde doğrudan eylemler örgütlenecek ve askeri taşımalar engellenmeye çalışılacak; parlamenter ve Birleşmiş Milletler temsilcilerine kitlesel basınç uygulanacak; öğrenci boykotları ve işgalleri yapılacak; işyerlerinde eylemler örgütlenecek; savaşa karşı halk meclisleri ve halka danışma kampanyaları düzenlenecek.

Savaşı durdurma kampanyasında artık her gün can alıcı önem taşıyor.

Birçok ülkede, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kitlesel gösteriler düzenlenecek.

Birçok ülkede, 15 Mart günü Washington’daki “Beyaz Saray’a Doğru” gösterisiyle dayanışma gösterileri, protestolar ve kitlesel sivil itaatsizlik gerçekleştirilecek.

Mümkün olan her yerde, 21 Mart savaşa karşı işyerlerinde dayanışma ve eylem günü olacak. Bu eylemlere, işyeri meclisleri ve çeşitli grev ve direniş biçimleri dahil olacak. Bazı ülkelerde, daha şimdiden, o gün savaşa karşı genel grev yapılması planlanıyor. Her yerde tüm sendikalara 21 Mart günü savaşa karşı eylemleri desteklemeleri ve örgütlemeleri çağrısında bulunuyoruz.

Savaş çığırtkanlarını ikaz ediyoruz: dünya kamuoyunu duymazlıktan gelir ve Irak’a karşı yeni bir saldırı başlatırlarsa, dev bir direniş dalgasıyla karşılaşacaklar. Saldırıyı başlattıkları gün, dünyanın tüm kentlerinin merkezinde kitlesel gösteriler yapılması çağrısında bulunuyoruz.

Saldırıyı başlattıkları günü izleyen ilk Cumartesi, dünyanın tüm başkentlerinde kitlesel yürüyüşler yapılması çağrısında bulunuyoruz. Irak halkıyla omuz omuza duruyor ve her yerde herkesi bu savaş çılgınlığını durdurmak için üstlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.

(Kaynak: www.istanbul.indymedia.org)



“Emperyalist savaş ve kadın” üzerine söyleşi...

22 Şubat günü, Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde, “Emperyalist savaş ve kadın” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. İKE’nin 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen söyleşiye Amargi Kadın Akademisi ve Emekli-Sen’den konuşmacılar katıldı. Kadın sorunu ve savaş üzerine yapılan konuşmaların ardından, konuşmacıların da katılımıyla, söyleşi sohbet havasında devam etti.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı söyleşi iki saat sürdü. Etkinliğin Cumartesi gününe denk gelmesi özellikle çalışan kadın katılımını etkiledi. Kucağında çocuklarıyla gelen kadınların katılımıysa bizler için anlamlıydı.

İKE çalışanları/Şakirpaşa