TR>
8 Mart '03
Sayı: 09 (99)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist savaşın faturasını onlara ödetmek ve hesap sormak için mücadeleyi yükseltelim!
  Savaşı engelleme görevi aksatılmamalıdır!
  Emperyalist savaş bahanesiyle demokratik haklar gaspediliyor, devlet terörü tırmandırılıyor
  Savaş çığırtkanlarının "ulusal çıkar" yalanı
  Ordu Pentagon'un, ekonomi İMF'nin emrinde!
  Yeni bir tezkere hazırlanıyor!
  ABD'nin Kürt kartı...
  1 Mart eylemi üzerine...
  1 Mart mitingi ve sendikalar
  1 Mart mitingi ve gençlik...
  Emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı bölge halklarıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Partiyi her alanda ve her açıdan güçlendirmek için!..
  "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmadık!.."
  Beytepe'de 1 Mart çalışması ve eyleme katılım
  ODTÜ'de 1 Mart eylemine yönelik çalışma
  Eylem ve etkinliklerden...
  Emperyalizme uşaklığın utanç fotoğrafı
  8 Mart etkinliklerinden...
  Cenevre'de emperyalist savaşa karşı yürüyüş...
  Cezayir'de iki günlük genel grev
  Tezkerenin reddi ve Güney Kürdistan...
  İnsan haklarına aykırı eğitim mi?
  Geleceği olan bir pazar: Savaş
  Doğan medya neden savaş istiyor?
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Reformistlerden hesabı
kamu emekçileri soracak!

1 Mart mitingine gitmek için Eğitim-Sen’in kaldırdığı arabalara bindik. Ancak Eğitim-Sen’in reformist yöneticileri bindiğimiz araca gelerek arabadan inmemizi söylediler. Gerekçeleri sadece öğretmen ve yakınlarının araçlara binebilecek olmasıydı! Bu tacize karşı, yıllardır KESK’in mücadelesine destek olan, kamu emekçilerine yönelen saldırılara karşı onlarla birlikte omuz omuza mücadele eden devrimciler olarak kamu emekçilerinin yakını olduğumuzu belirterek araçtan inmeyeceğimizi söyledik. Yanıtımız üzerine bizleri asalaklıkla suçladılar.

Bu reformist sendika ağalarına soruyoruz; yıllarca sömürüye, baskıya, zulme boyun eğmeyen, işçi ve emekçilerin kanını sömüren asalaklara karşı onurluca mücadele eden ve bedel ödeyen devrimciler mi asalak, yoksa kendi koltuklarını sağlama alabilmek için devrimcilere çamur atan utanmazlar mı?

Yıllarca eğitim emekçisi olarak mücadele eden ve emekliliğe ayrılan bir eğitimci dostumuzu bile aşağıya indirmeye çalışan reformistlere soruyoruz; partilerinin kongrelerine kendi insanlarını daha fazla taşıyabilmenin kaygısıyla hareket edenler kimlerdi? Devrimcilerin tutmuş olduğu araçlara izin verilmemesi üzerine devrimcileri sokak ortasında bırakanlar kimlerdi? Onurlu kamu emekçileri ve devrimciler bunları unutmayacaktır. Bunlar Adana’da kamu emekçilerinin gözleri önünde yaşanmıştır. Konuyla ilgili yorumu kamu emekçisi dostlarımıza bırakıyoruz.

SY Kızıl Bayrak/Adana



Adana’da 8 Mart ve savaş karşıtı etkinlikler...

Adana Kadın Platformu, 5 Mart günü 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde “Savaş ve kadın” konulu bir resim sergisi açtı. Kültür-Sanat Sokağında açılan sergi Adana halkının yoğun ilgisiyle karşılandı. Saat 13.00’de ise bir basın açıklaması yapıldı. Ardından Şakirpaşa İşçi Kültür Evi bünyesinde tiyatro çalışmalarını sürdüren Yürekli Tiyatro Grubu’nun çocuk oyuncuları “Savaş ve 8 Mart” konulu bir oyun sergilediler. Oyun kitlenin büyük beğenisini topladı. Adana Gençlik Derneği müzik grubu, Grup Arkadaş ve Eğitim-Sen’in müzik grubu birer dinleti sundular.

Adana Kadın Platformu 6 Mart günü de İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Şakirpaşa’da emperyalist savaş karşıtı eylem

Şakirpaşa Mahallesi’nde yaklaşık 15 gündür her akşam emperyalist savaşa karşı yapılan ışık söndürme eylemleri sokağa taşınmış bulunuyor. BDSP ve Atılım’ın birlikte örgütlediği eylem için kapı kapı, sokak sokak dolaşılarak çağrılar yapılıyor. Eyleme her gün sayısı 50-100 arasında değişen bir kitle katılıyor. Katılım yürütülen çalışmaya ve hava durumuna bağlı olarak değişebiliyor. Yaklaşık 20-25 dakika süren eylemde mumlar ve meşaleler taşınıyor, halaylar çekiliyor, emperyalist savaş karşıtı sloganlar atılıyor.

Yurt Mahallesi’nde emperyalist savaş karşıtı eylem

Yurt Mahallesi’nde 2-5 Mart günleri emperyalist savaşa karşıtı eylemler gerçekleştirildi. Emperyalist Savaş Karşıtı Gençlik Platformu’nun örgütlediği eylemler, ev ev dolaşılarak ve el ilanları dağıtılarak örgütleniyor. Eylemin 2. ve 3. gününde yoğun bir polis ablukası vardı. Bu eyleme katılan kitle üzerinde ciddi bir basınç yarattığı için, eylem yeri 3. günden sonra değiştirildi. Meşale ve mumların yakıldığı eylemlere 40-50 civarında bir kitle katıldı.

SY Kızıl Bayrak/Adana



Esenyurt’ta emperyalist savaş karşıtı eylem...

Emperyalist Savaş Karşıtı Platform’un her Cumartesi akşamı yaptığı meşaleli eylemler devam ediyor. 1 Mart Cumartesi günü yine Depo’da yapılan eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı. Bu eylemin 1 Mart Ankara eylemine denk gelmesine rağmen anlamlı bir kitle katıldı. Eylemlerin süreklileşmesi ve eylem öncesinde bölgedeki kahvelerin ve evlerin dolaşılması katılımı olumlu etkiledi.

“Emperyalist savaşa hayır!” pankartının açıldığı eylemde “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Amerikan askeri olmayacağız!”, “Irak halkı yalnız değildir!”, “Susma haykır, halklar kardeştir!” vb. sloganlar atıldı. Okunan basın metninin ardından halayların çekilmesiyle eylem sona erdi.

BDSP çalışanları/Esenyurt



Hüseyingazi ve Dışkapı’da savaş karşıtı eylemler...

“Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”

22 Şubat’ta Hüseyingazi’de, 23 Şubat’ta Dışkapı Pazarında olmak üzere emperyalist savaşa karşı iki eylem yapıldı.

Eylemler, bileşenlerini Hüseyingazi İKE, Halkevi, BES 2 No’lu Şube, ÖDP, EMEP, Hacıbektaş Veli Kültür ve Tanıtım Vakfı Altındağ Şb., Sarıkızlı Köy Derneği’nin oluşturduğu Altındağ Savaş Karşıtı Platform tarafından düzenlendi. Hüseyingazi’deki eyleme 120, Dışkapı’dakine yaklaşık 60 kişi katıldı. Eylemlerde “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Savaşa karşı savaşacağız, emperyalist savaşı durduracağız!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı.

Her akşam saat 20:00’de Hüseyingazi’de alkış ve sloganlarımızla emperyalist savaşı lanetliyoruz.

Savaşa hayır, barış sosyalizmde!

İKE çalışanları/Hüseyigazi



“Kahrolsun ABD emperyalizmi!”

27 Şubat’ta “İzmir Savaş Karşıtı Platform” tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19’da, meşaleli bir basın açıklaması eylemi gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde açıklamayı dönem sözcüsü Alim Murathan okudu. Savaş karşıtı pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde “Susma haykır, halklar kardeştir!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Savaşa karşı sınıf savaşı!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Savaşa hayır!” sloganları sıkça atıldı. Saat 20:00’ye yaklaşırken “Işıkları söndür, savaşı durdur!” sloganı atıldı.

SY Kızıl Bayrak/İzmir