09 Kasım '02
Sayı: 44 (84)


  Kızıl Bayrak'tan
  3 Kasım seçimleri
  Şimdi sıra AKP hükümetinde...
  3 Kasım seçimleri, AKP ve emperyalistlerin beklentileri
  Yıkımın sahnedeki sorumlularının yıkımı
  Felsefesi serbest piyasacı, programı İMF'ci...
  Yeni hükümete eski program!
  İstanbul'da 6 Kasım eylemleri...
  Ankara'da 6 Kasım eylemleri...
  6 Kasım eylemlerinden...
  Emperyalist savaş karşıtı eylemlerden...
  Günü kazanarak geleceğe hazırlanıyoruz!
  Esenyurt BDSP çalışması...
  Anadolu Yakası BDSP çalışması...
  Sefaköy ve İkitelli BDSP çalışması...
  Adana BDSP çalışması...
  Dikmen BDSP çalışması...
  Hüseyingazi BDSP çalışması...
  Mamak BDSP çalışması...
  Seçim sonuçları üzerine...
  Komünistler ve ulusal kurtuluş mücadeleleri
  Petrol devleri sabırsız
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Dikmen BDSP çalışması...

Etkin ve yoğun bir çalışma düzeyi yakaladık

Dikmen’de 3 Kasım seçimlerine yönelik BDSP çalışması bir ayı bulan yoğun bir tempoyla sürdürüldü. Çalışmalarda özellikle karşı karşıya kaldığımız soru ve sorunları platform olarak gündemimize aldık. Sorulara tok bir yanıt verebilmek çalışmanın önünü açtığı gibi geleceğe ilişkin sağlam bir bakışaçısına kavuşmamızı da sağladı. Çalışmayı başlatırken önümüze gerek materyal gerekse de etkinlik programları olarak planlı bir faaliyet koyduk. Hedeflediğimiz çalışmanın büyük bir kısmını hayata geçirdik. Özellikle materyal dağıtımlarını kapı kapı dolaşarak yaygın sokak dağıtımları şeklinde gerçekleştirdik. Dağıtımlarımızda işçi ve emekçilerle, gençlerle, kadınlarla kurduğumuz ilişkiler oldukça sıcak ve olumluydu. Bu ilişkilerin ayrıca bizim için eğitci bir yönü de oldu.

Hemen hemen çaldığımız bütün kapılarda işçi ve emekçiler düzene ve düzen partilerine öfkeliydiler. Başlangıçta bizleri kendilerine oy toplamak için uğrayan düzen partilerinden sanmaları nedeniyle bu öfke bize de yöneldi. Platformumuzu ve amacımızı anlattığımızda öfkenin yerini ilgi ve sempati aldı, oldukça sıcak sohbetler gerçekleştirdik.

Çalışmamızda karşılaştığımız önemli sorunlardan biri ise işçi ve emekçilerdeki “ben tek başıma ne yapabilirim?” düşüncesi idi. Bu düşünceye karşı; “Sizin gibi düşünen milyonlarca işçi ve emekçi var. Bu milyonlar biraraya gelerek tepkisini örgütlü bir tarzda ortaya koyduğunda düzeni değiştirebilecek güce ulaşacaktır. İşte o zaman güçlü gibi görünen sermaye sınıfının aslında ne kadar zayıf ve güçsüz olduğunu göreceğiz. Gecesinde aç yatılmayan gündüzünde sömürülmeyen, işçi ve emekçilerin iktidarda olduğu bir dünya hiç de uzak değil” düşüncesini vurguladık.

Çalışmalarımızın gücü ve etkisi sonucu işçi ve emekçilerin günlük sohbetlerine konu olduğumuzu gözlemledik. Öyle ki bizim olmadığımız aile sohbetlerinde platformumuzun tartışıldığına tanık olduk. Bu tartışma konuları ilerleyen günlerde bizlere de aktarıldı ve ilişkilerimizin gelişmesini sağladı. BDSP olarak işçi ve emekçilerle farklı ortamlarda sürekli karşılaşmamız platformumuza belli bir ilgi ve yönelimi sağladı. Pazarda bildirgemizle ulaştığımız insanların ayrıca evlerine konuk olduk. Caddelerde yaygın dağıtım yaparken aynı yüzlerle karşılaşmamız ilgiyi daha da arttırdı. Hatta afiş çalışmamızda bile bağımsız adayımızın düşünceleri üzerinden programımızı anlattığımız sohbetler gerçekleştirdik. Bugüne kadar düzen partilerine oy vermiş bazı işçi ve emekçiler bizlere yardımlarını sunmaktan çekinmediler. Emkçiler sadece seçim üzerinden değil daha sonraki süreçte yaşanacak sorunlar üzerinden de bizleri görmek istediklerini vurguladılar.

Pazar dağıtımlarımızı ise sesli ajitasyonla birlikte yapmaya gayret ettik. Söylemlerimizde “Kokuşmuş düzenin kirli adayları biz işçi ve emekçilerden oy istiyor, onlara verilecek oyumuz değil sorulacak hesabımız var”, “Çözüm ne seçimde ne mecliste, çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde” şiarlarını öne çıkardık.

Çalışmalarımız sırasında karşılaştığımız en önemli sorular arasında: “Tek yol devrim kurtuluş sosyalizm diyen ve örgütlü mücadeleden bahseden birisi neden seçimlerde milletvekili adaylığını koyuyor?” oldu. Soruyu yanıtlamaktaki tokluğumuz insanların bize sempatiyle yaklaşmasını sağladı.

Çalışmalarımızda olumsuz durumlarla da karşılaştık. Bunlardan biri Sokullu Pazar yerini afişlerken yaşandı. DEHAP’lı bir pazarcının karşı tutumu nedeniyle engellenmeye çalışıldık. Buna karşı, düzen partilerine oy vereceklerini söylemekle birlikte şiarlarımızı da sahiplenen pazarcıların tutumu kayda değerdi.

Seçim çalışmamız boyunca hedeflediğimiz materyal dağıtımını başarıyla gerçekleştirdik. Bölgemizde 9 bine yakın BDSP bildirgesi, 10 bine yakın aday bildirgesi dağıttık. 2 bin adet aday imzalı afişleri Dikmen’in büyük bir bölümüne ulaştırdık. İlker, Sokullu, Öveçler, Keklik Pınarı, Atatürk Sitesi, Meclis güzergahı ve Dikmen Caddesi afiş çalışmamızda özellikle gözettiğimiz alanlardı. Çalışmalarımızdaki yoğunluk seçim yasağına kadar sürdü.

Seçim çalışmamızı Dikmen BDSP olarak böyle bir tablo ile noktaladık. Sıra çalışmamızı daha da güçlendirecek ileriye dönük adımları atmamıza geldi. ABD emperyalizminin Ortadoğu’yu kana bulama hesabına, İMF-TÜSİAD yıkım programlarına karşı işçi sınıfının devrimci programını yükselterek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

İlker Mahallesi’nde tanıtım şenliği...

27 Ekim tarihinde İlker Mahallesi’nde adayın tanıtımını amaçladığımız “İşçilerin birliği, hakların kardeşliği” şenliği gerçekleştirdik. Şenliğimiz halaylarla başladı. Semtteki kadınların, işçilerin, emekçilerin ve gençlerin sıcak ilgisi motivasyonumuzu arttıran önemli bir etkendi. Şenliğimiz “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “ABD askeri olmayacağız!” sloganlarının atılmasının ardından BDSP çalışanı bir arkadaşın ve bağımsız sosyalist milletvekili adayı Mustafa Uğur Akkaya’nın konuşmasıyla devam etti. Etkinliğimiz Şafak Türküsü grubunun sunduğu müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi. Emekçilerden bazıları bizleri seçimlerden sonra da görmek istediklerini belirttiler.

BDSP çalışanları/Dikmen