09 Kasım '02
Sayı: 44 (84)


  Kızıl Bayrak'tan
  3 Kasım seçimleri
  Şimdi sıra AKP hükümetinde...
  3 Kasım seçimleri, AKP ve emperyalistlerin beklentileri
  Yıkımın sahnedeki sorumlularının yıkımı
  Felsefesi serbest piyasacı, programı İMF'ci...
  Yeni hükümete eski program!
  İstanbul'da 6 Kasım eylemleri...
  Ankara'da 6 Kasım eylemleri...
  6 Kasım eylemlerinden...
  Emperyalist savaş karşıtı eylemlerden...
  Günü kazanarak geleceğe hazırlanıyoruz!
  Esenyurt BDSP çalışması...
  Anadolu Yakası BDSP çalışması...
  Sefaköy ve İkitelli BDSP çalışması...
  Adana BDSP çalışması...
  Dikmen BDSP çalışması...
  Hüseyingazi BDSP çalışması...
  Mamak BDSP çalışması...
  Seçim sonuçları üzerine...
  Komünistler ve ulusal kurtuluş mücadeleleri
  Petrol devleri sabırsız
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Çukurova Üniversitesi’nde YÖK protestosu

Bu yıl Çukurova Üniversitesi’nde seçim çalışmaları nedeniyle 6 Kasım’a tam hazırlık yapılamadı. İlk önce Yeni Demokrat Gençlik, Ekim Gençliği, Partizan Gençlik ve demokrat öğrencilerin yer aldığı “YÖK Karşıtı Öğrenciler” adı altında bir platform kuruldu. TÖDEF, gençlik derneği olarak katıldı. Diğer yapılar Yurtsever Gençlik’le birlikte hareket etme kararı aldılar. Biz platform olarak geçen sene yaşanan olayların özeleştirisi yapılmadan Yurtsever Gençlik’le ortak hareket etmeyeceğimizi söyledik. Özeleştiri verilmesi üzerine birlikte hareket ettik.

“Çukurova Üniversitesi Öğrencileri” imzalı “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim için YÖK’e hayır!” ve “İncirlik Üssü kapatılsın!” yazılı iki pankartın açıldığı eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı. Eylemde emperyalist savaş, YÖK, soruşturma terörü ve yeni YÖK yasa tasarısı karşıtı sloganlar atıldı.Yurtsever Gençlik ise ortak iradeyi bozucu sloganlar attı. Rektörlüğün önünde okunan basın metninde YÖK’ün üniversiteler üzerindeki baskılarına ve niçin kurulduğuna değinildi. Ayrıca Amerika’nın Irak’a karşı başlatacağı savaşa değinilerek gençliğin Amerikan askeri olmayacağı vurgulandı.

Ekim Gençliği/Adana



İzmir’de 6 Kasım protestoları...

İzmir’de üniversite öğrencileri okullarında yaptıkları eylemlerle YÖK’ü protesto ettiler. Ege Üniversitesi’nde 6 Kasım Örgütleme Komitesi’ni oluşturan İzmir Üniversiteleri Öğrenci Koordinasyonu, Ege Üniversitesi Öğrenci Oluşumu, Eğitim ve Dayanışma Kooperatifi Girişimi, Demokratik Öğrenci Birliği, Demokratik Üniversite Komiteleri, Özgür Gençlik, Devrimci Proleter Gençlik, Emek-Barış-Demokrasi Gençliği, Gençlik İnisiyatifi ve Demokratik Gençlik Hareketi tarafından yapılan YÖK karşıtı eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ise BEFÜDER’li öğrenciler tarafından bir eylem yapıldı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı eylemde, “YÖK’e hayır!”, “Herkese parasız, eşit, anadilde eğitim!” pankartı açılırken “İM(F) tipi üniversite istemiyoruz!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!”, “Kimlik ücretleri geri verilsin!”, “Soruşturma terörüne son!” dövizleri taşındı.

Eylemlerde “YÖK’e hayır!”, “Polis dışarı bilim içeri!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” vb. sloganlar atıldı.

SY Kızıl Bayrak/İzmir