09 Kasım '02
Sayı: 44 (84)


  Kızıl Bayrak'tan
  3 Kasım seçimleri
  Şimdi sıra AKP hükümetinde...
  3 Kasım seçimleri, AKP ve emperyalistlerin beklentileri
  Yıkımın sahnedeki sorumlularının yıkımı
  Felsefesi serbest piyasacı, programı İMF'ci...
  Yeni hükümete eski program!
  İstanbul'da 6 Kasım eylemleri...
  Ankara'da 6 Kasım eylemleri...
  6 Kasım eylemlerinden...
  Emperyalist savaş karşıtı eylemlerden...
  Günü kazanarak geleceğe hazırlanıyoruz!
  Esenyurt BDSP çalışması...
  Anadolu Yakası BDSP çalışması...
  Sefaköy ve İkitelli BDSP çalışması...
  Adana BDSP çalışması...
  Dikmen BDSP çalışması...
  Hüseyingazi BDSP çalışması...
  Mamak BDSP çalışması...
  Seçim sonuçları üzerine...
  Komünistler ve ulusal kurtuluş mücadeleleri
  Petrol devleri sabırsız
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Savaşa Karşı İzmir Girişimi’nden eylem...

“Kahrolsun ABD emperyalizmi!”

ABD emperyalizminin hazırlıklarını yaptığı Irak’a yönelik savaşa karşı, içinde İHD İzmir Şubesi, DSİP il örgütü, SDP il örgütü, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Özgürlük İçin Mücadele Platformu, Göç-Der, Tayd-Der, EKB İzmir irtibat bürosu, Nakliyat-İş Bölge Temsilciliği, Kristal-İş Ege Bölge Temsilcisi Muzaffer Çolak, Genel-İş 3 No’lu Şube, Küresel Sermayeye Karşı İzmir Girişimi, Yaşamda Atılım gazetesi ve Kızıl Bayrak gazetesi İzmir temsilciliklerinin yer aldığı “Savaşa Karşı İzmir Girişimi” oluşturulmuştu.

Başka kurumların da katılımıyla genişlemeyi ve savaş karşıtı platforma dönüşmeyi hedefleyen girişim düzenli olarak her hafta Konak Sümerbank önünde eylem yapmayı planlamıştı. Bu eylemlerden ikincisi 1 Kasım günü saat 17:30’da yapıldı.

Okunan basın metninde şunlar söylendi: “Ekonomik ve siyasal krizleri fırsat bilerek Türkiye’nin de bu karanlık savaşa sokulması için şimdiden ‘askeri yardım paketleri’ hazırlığı başlatılmış, savaşın maliyetleri üzerinden pazarlıklara girişilmiştir. Türkiye bu savaşın merkezine çekilmeye çalışılmaktadır. Bizler savaşı ancak halkların durdurabileceği inancı ve tarihsel sorumluluğu ile sesimizi tüm dünyada yükselen savaş karşıtlarının sesine katıyor ve sesleniyoruz; Savaşa hayır, Irak’a müdahaleye son! Kahrolsun ABD emperyazilmi!”

Daha sonra oturma eylemine geçildi, mumlar yakıldı. Bu esnada söylenen şarkı ve şiirlerle eylem çevredeki insanların da ilgisini çekti. 100’e yakın insanın katıldığı eylemde “Savaşa hayır!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Susma sustukça sıra sana gelecek!” ve “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı.

SY Kızıl Bayrak/İzmir



İsviçre’de savaş karşıtı yürüyüş...

“Petrol için savaşa hayır”

Haydut ABD emperyalizmi Irak halkına karşı saldırı hazırlıklarını tamamlarken, savaş karşıtı gösteriler de tüm dünyada kitlesel katılımlarla devam ediyor. Artık tüm ezilen emekçi halklar biliyor ki; bu savaş terörizme karşı değil, bir avuç emperyalist katil güruhun petrol savaşıdır.

Dünya halkları bu nedenle “Petrol için savaşa hayır!” şiarlarıyla sokaklara dökülüyor. Geçmiş savaş deneyimleri de gösteriyor ki, emperyalist savaşlar dünya işçi ve emekçileri için sosyal yıkım, açlık, yoksulluk ve koyu bir saldırı demektir.

2 Kasım’da savaşa karşı yapılan protesto gösterisine Bir-Kar taraftarları olarak çeşitli materyallerimizle katıldık. Yürüyüşten birkaç hafta önce Almanca ve Türkçe bildirilerimizi hazırlayarak faaliyet yürüttüğümüz bölgelerde yoğun bir şekilde dağıtım yaptık. Üç değişik pankartımızla yürüyüşe katıldık. Olumsuz hava şartları ve bir gün önce İsviçre devletinin işsizliğe karşı çıkarmak istediği saldırı yasasına karşı Bern’de 20 bin kişinin yaptığı yürüyüş katılımın beklenenden az olmasında etken oldu. Buna rağmen 5 bin kişi coşkulu bir şekilde “Petrol için savaşa hayır” şiarıyla yürüdü.

Kahrolsun emperyalist savaş!
Yaşasın halkların kardeşliği!

BİR-KAR/İsviçre