02 Kasım '02
Sayı: 43 (83)


  Kızıl Bayrak'tan
  Çakalların uluması boşunadır!
  Faşist saldırılar çalışmamızı ve mücadelemizi engelleyemez!
  Cumhuriyetin 79. yıldönümü, düzenin istikrar beklentisi ve seçimler
  ABD emperyalizmi Irak'a saldırı kararı için BM'yi sıkıştırıyor
  Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı sınıf savaşını yükseltelim!
  Emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  ABD'de büyük savaş karşıtı hareket
  Çeçenistan, Rus gericiliği ve ikiyüzlülük
  Sosyal yıkıma karşı BDSP saflarında örgütlenelim!
  BDSP çalışmalarından...
  Emperyalist savaş ve güncel görevler
  BDSP çalışmalarından...
  Perinçek'ten inciler...
  El Salvador'da özelleştirmelere karşı kitlesel protestolar
  Bir kez daha KADEK ve Güney üzerine...
  İşçi Kültür Evi Bülteni'nden...
  Selam olsun Partimizin 4. kuruluş yıldönümüne!
  Alman devletinin kirli savaş tarihinde önemli bir sayfa
  İşkence yaygın ve sistematik olarak sürüyor!
  Küçükarmutlu katliamı 1. yılında...
  Pendik İKE'den "Kadın sağlığı" konulu panel
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
DEÜTF'de savaş karşıtı etkinlik

ABD’nin Irak’a yönelik saldırı hazırlığına ve sürmekte olan siyonist saldırganlığa karşı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 25 Ekim günü savaş karşıtı bir etkinlik düzenledik. Duyarlı öğrencilerin biraraya gelerek yürüttüğü bu çalışmada Yurtsever Gençlik yer almadı.

Etkinliğimiz çerçevesinde bir hafta boyunca emperyalist savaşı kınayan bildirilerimizi dağıtırken, Cuma günü yapılacak tiyatro gösterisi ve fotoğraf sergisi için çağrı yaptık. Etkinlik günü duyarlı öğrenci arkadaşlar, öğretim üyeleri ve çalışan işçiler toplanmaya başladılar. Güvenlik güçleri etkinliğin izinsiz olduğunu, dekanlıktan izin alınması gerektiğini söylediler. Okulun gerçek sahiplerinin öğrenciler olduğunu, izin almamız gerekmediğini söyleyerek etkinliği başlattık.

Bu esnada katılım yaklaşık 150 kişiyi bulmuştu. Tiyatro gösterisi başladığında, dekan ve dekan yardımcısı duyarlı öğretim görevlilerine bu etkinliğin izinsiz olduğunu söyleyerek müdahale edilmesini istediler. Gösterdiğimiz kararlılık karşısında herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Oyuncu arkadaşların “Savaşa hayır de!” diyerek oyunu bitirmeleriyle etkinliğimiz herkesin alkışlarla destek verdiği bir eyleme dönüştü. Ön hazırlık çalışmalarının yetersizliğine rağmen anlamlı bir etkinlik gerçekleşmiş oldu.

Ekim Gençliği okurları/İzmir



El Salvador’da özelleştirmelere karşı
kitlesel protestolar

El Salvador’da tarihinin en kitlesel yürüyüşü gerçekleşti. 23 Ekim’de Committee in Solidarity With the people of El Salvador Cispes’in çağrısı üzerine 200 bin kişi başkent sokaklarını doldurdu. 2. kez gerçekleşen Beyaz Yürüyüş eylemiyle halk sağlık sektöründeki özelleştirmeleri protesto etti. Yürüyüş ayrıca aylardır grevde bulunan işçilere de destek amaçlıydı. Eyleme otobüs şoförleri, öğretmenler, orta ve yüksek okul öğrencileri, FMLN’li milletvekillerinin yanısıra sosyal hareketler ve örgütler de katıldı.

Yanı sıra binlerce köylü de özelleştirilmelere ve ABD emperyalistleri tarafından planlanan ve FTAA olarak bilenen serbest ticaret bölgesine ve serbest ticaret anlaşmasına karşı San Salvador’un ana kavşaklarını işgal ettiler. Cuma günü Salvador hükümeti Cispes’in verdiği bilgiye göre hiçbir gerekçe göstermeden elektrik işçileri sendikası STSEL’in genel sekreterini ve 4 sendikacıyı işten attı. Enerji sektörü de özelleştirme kapsamında bulunuyor.



DİSK/Tekstil Sendikası Şube Başkanı Ali Caymaz'la görüştük:

“Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız!”

Ağustos ayında başlayan TİS görüşmelerinde %95 artış istedik. Görüşmelerde işverenin %24’te ısrar etmesi üzerine, biz ücreti %40’a çektik. Buna rağmen uzlaşma sağlayamadık. Ücret, kıdem tazminatı ve sosyal haklar üzerine anlaşma sağlayamadık. Bunun üzerine arabulucu zaptı tutuldu. İşçilerle görüşüp sesimizi duyurmak için Adana'ya yürüme kararı aldık ve E-5 karayolunu kapatıp Teksa fabrikasına kadar yürüdük. Burada güvenlik güçleri tarafından engellendik. Çukobirlik tarihinde ilk defa bir yürüyüş eylemi gerçekleştirdik. 31 Ekim’de işyerimize grev kararımızı asacağız. 60 gün içinde uygulamaya geçeceğiz. Bu süreç içerisinde gelişmeleri değerlendireceğiz. Greve çıkmaktan başka çıkar yolumuz yok. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız.

SY Kızıl Bayrak/Adana



Düzen partilerini teşhir ederek
BDSP’yi anlatıyoruz...

Kırşehir’de Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu bulunmadığı için, işçi ve emekçilerle yaptığımız konuşmalarımızın ana ekseni düzen partilerine oy verilmemesi gerektiği yönündeydi. Oyunun boşa gitmesini istemediklerini söyleyenler oldu. Verilen her oyun bizim için çok daha ağır koşullarda yaşamak anlamına geldiğini, düzen partilerinin hangisi gelirse gelsin bunun değişmeyeceğini söyledik. Bağımsız sosyalist adayların olmadığı yerlerde boş oy atmanın “hepiniz İMF yanlısısınız” anlamına geleceğini anlattık.

Kızıl Bayrak afişlerimizi ve pullarımızı şehrin merkezi yerlerinde kullandık. Ekim Gençiği afişlerimizi kampüs içerisine ve okul yolundaki panolara, trafo ve durağa ve Kızıl Bayrak afişlerimizle birlikte merkezi yerlere astık. Kampüs içerisindeki afişlerimiz uzun süre kalmasa da ilk kez yapıyor olmamızın bir anlamı vardı.

Gerek afiş çalışması gerekse sohbetlerimiz sırasında oldukça olumlu tepkiler aldık. Pek çok insanla konuşup tartışma olanağı yakaladık. Düzeni ve düzen partilerini teşhir ettik. Bir alternatif göremediklerini söyleyenlere BDSP’yi anlattık.

SY Kızıl Bayrak/Kırşehir



İzmir seçim çalışmalarından...

Bağımsız sosyalist milletvekili adayının çıkarılmadığı İzmir’de seçim sürecini düzen partilerinin teşhirini yaparak değerlendiriyoruz. Menemen’den Buca’ya kadar bazı emekçi semtlerinde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun çıkarmış olduğu seçim bildirgesini yaygın bir şekilde dağıttık. Yanı sıra emekçi semtlerinde Kızıl Bayrak ve Ekim Gençliği imzalı afişlerle, emperyalist savaşı hedef alan afişler yaptık.

SY Kızıl Bayrak/İzmir