02 Kasım '02
Sayı: 43 (83)


  Kızıl Bayrak'tan
  Çakalların uluması boşunadır!
  Faşist saldırılar çalışmamızı ve mücadelemizi engelleyemez!
  Cumhuriyetin 79. yıldönümü, düzenin istikrar beklentisi ve seçimler
  ABD emperyalizmi Irak'a saldırı kararı için BM'yi sıkıştırıyor
  Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı sınıf savaşını yükseltelim!
  Emperyalist savaş karşıtı eylemler...
  ABD'de büyük savaş karşıtı hareket
  Çeçenistan, Rus gericiliği ve ikiyüzlülük
  Sosyal yıkıma karşı BDSP saflarında örgütlenelim!
  BDSP çalışmalarından...
  Emperyalist savaş ve güncel görevler
  BDSP çalışmalarından...
  Perinçek'ten inciler...
  El Salvador'da özelleştirmelere karşı kitlesel protestolar
  Bir kez daha KADEK ve Güney üzerine...
  İşçi Kültür Evi Bülteni'nden...
  Selam olsun Partimizin 4. kuruluş yıldönümüne!
  Alman devletinin kirli savaş tarihinde önemli bir sayfa
  İşkence yaygın ve sistematik olarak sürüyor!
  Küçükarmutlu katliamı 1. yılında...
  Pendik İKE'den "Kadın sağlığı" konulu panel
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Faşist saldırılar çalışmamızı ve
mücadelemizi engelleyemez!

BDSP olarak 3 Kasım seçimlerine dönük devrimci siyasal faaliyetimiz değişik araçlarla zenginleşerek sürüyor. Bölgemizde onbinlerce aday tanıtım bildirisi dağıtılıyor, temel talep ve şiarlarımızın yer aldığı binlerce afişimiz emekçi semtlerinde duvarları süslüyor.

Esenyurt devrimci siyasal faaliyetimizin yoğunlaştığı alanlardan biri. Burada yürüttüğümüz siyasal çalışma işçi-emekçi düşmanı güçlerce de “ilgiyle” izleniyordu. Burada yuvalanmaya çalışan sivil faşist çeteler, Esenyurt’taki faaliyetimizi baltalamak için fırsat kolluyorlardı.

Nihayet 31 Ekim günü BDSP afişleri yapan bir grup arkadaşımıza MHP Belde Örgütü’nden çıkan silahlı faşistler tarafından saldırıldı. Saldırı sonucu arkadaşlarımızdan Murat Elverişli kurşunla bacağından yaralandı. Yarası ağır olan arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. Ayrıca bir arkadaşımız da jandarma tarafından saatler boyunca keyfi şekilde gözaltında tutuldu.
Son günlerde yaşanan, bir kısmı basına da yansıyan kimi olaylar, düzenin MHP’li sivil faşist çeteleri ilerici ve devrimci güçlerin çalışmasını baltalamak için sistemli şekilde kullandığını gösteriyor. Sivil faşist çeteler ilerici partilerin ve devrimcilerin araç konvoylarına saldırıyor, seçim bürolarını taciz ediyor.

Bu saldırıların nedeni bizim için açıktır. Sermaye, ipliği iyiden iyiye pazara çıkmış düzen partileriyle kandıramadığı; devlet terörüyle, gözaltı ve tutuklamalarla yıldıramadığı işçi ve emekçilere karşı sivil faşist çetelerden medet ummaktadır. İlerici ve devrimci güçlere dönük sivil faşist terörü tırmandırarak ilerici, devrimci siyasal faaliyetin yığınlarla buluşmasını engellemeye uğraşmaktadır. Geçmişte de böyle olmuştu; bugün de yaşanan farklı bir şey değildir.

Seçimden sonra kurulacak hükümetin içte sömürü, dışta ise savaş politikaları uygulamak için işbaşına geleceğini, bu politikaları uygulayabilmek için de işçi ve emekçi yığınlara dönük sistematik baskı ve terör uygulamalarını yoğunlaştırmaktan başka çarelerinin olmadığını her yeri geldiğinde söyledik. Yaşadıklarımız söylediklerimizin doğruluğunu bir kez daha göstermiştir.

Sermayenin tüm bu politikalarını boşa çıkarmanın ise tek bir yolu var; bağımsız devrimci sınıf hareketini örgütlemek. Bu ise başta sınıf devrimcileri olmak üzere tüm gerçek devrimcilere ve öncü işçilere büyük sorumluluklar yüklüyor. BDSP çalışanları olarak seçim faaliyetimizi bu bakışla örgütlemiştik, seçim sonrasının mücadele görevlerine de aynı bilinç ve kararlılıkla sarılacağız. İşçi sınıfının devrimci programını kitlelere taşımak için her türlü engeli kararlılıkla aşacağız.

Kazanan biz olacağız! Kazanan işçi sınıfı olacak!

BDSP çalışanları/Esenyurt



BDSP’ye silahlı faşist saldırı

31 Ekim günü sabah saatlerinde Esenyurt Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun 2 Kasım Cumartesi günü Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağı etkinliğe davet için çıkarttığı afişleri asan BDSP çalışanlarına sivil faşistlerce silahlı saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıda İşçi Kültür Evi Bülteni Yazı İşleri Müdürü Murat Elverişli bacağından vurularak yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Kendisi hayati tehlikeyi atlatmıştır, ancak sakat kalma tehlikesi ile yüzyüzedir.

Aynı zamanda Ankara’da 26 Ekim sabahı evlerinden çıktıkları sırada dört kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan iki kişi serbest bırakılırken BDSP çalışanı Yıldırım Doğan ve Nurbay Irmak tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi’ne konuldu.

Sermayenin faşist diktatörlüğüne karşı işçi ve emekçileri haklı ve meşru talepler etrafında devrim ve sosyalizm mücadelesine çağıran Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’na yapılan bu saldırı tüm işçi, emekçi ve ezilen halklara yöneliktir. Bu saldırı devrimci sınıf mücadelesini hiçbir şekilde engelleyemeyecektir!

Kahrolsun sermayenin faşist diktatörlüğü!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!

SY Kızıl Bayrak
Ekim Gençliği
Sosyalist Kamu Emekçileri
31 Ekim 2002



Esenyurt’ta faşist teröre karşı basın açıklaması eylemi...

“Yaşasın devrimci dayanışma!”

Esenyurt’ta BDSP çalışanlarına dönük faşist saldırıyı, faşistlerin teşhirinde güçlü bir olanağa çevirebilmek için saldırı haberini alır almaz çalışmalara başladık.

Hazırlanan açıklama ve çağrılar yerel ve günlük basına, partilere, devrimci çevrelere fakslandı. Esenyurt’taki ilerici, devrimci kurum ve çevreler olayın haberini alır almaz seçim bürolarımıza akın etmeye başladılar. Dostlarımızı olayla ilgili bilgilendirdik, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için birlikte neler yapılabileceğini konuştuk.

Aynı zamanda akşam saat 17:00’de bu saldırıyı teşhir eden bir basın açıklaması yapmak için kolları sıvadık. Parti ve kurumlarla bu konuda görüşüldü. Çağrımız mümkün olduğu kadar her yere fakslandı.

Saat 17:00 olduğunda Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 90 kişi toplanmıştı. Eyleme Ekmek ve Adalet, Dayanışma ve İşçi-Köylü okurlarının yanı sıra ÖDP’den, EMEP’ten, DEHAP’tan ve Tuncelililer Derneği’nden de katılanlar oldu. Jandarma basın açıklamasının yapılacağı alanı abluka altına aldı. Açıklama yapılmadan önce jandarma komutanı basın açıklamasının izinsiz olduğunu söyledi. Ancak daha sonra slogan atmadan açıklamanın bir an önce yapılmasını istedi. Bunun üzerine kitle kararlı bir şekilde basın açıklamasının yapılacağını belirtti.

3. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Müslüm Turfan saldırıyı kınayan bir metin okudu. Açıklama tamamlandıktan sonra “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atılarak eylem bitirildi.

BDSP çalışanları/Esenyurt



Gözaltılar, tutuklamalar ve baskılar bizi yıldıramadı, yıldıramayacak!..

Ankara’da BDSP çalışanlarına yönelik
devlet terörü!

Siyasal gündemin yıkım, savaş ve seçim olduğu bir dönemde tüm gücümüzle çalışmaya kilitlenen bizler Ankara cephesinde faşist sermaye devletinin saldırısıyla karşılaştık. Ankara’da dört bir yanda her alandan işçi ve emekçilere ulaşan çalışmamızın gücü ve etkisine tahammül edemeyen devlet peş peşe gözaltılar, ev baskını, taciz ve tehditlerle Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun çalışmasını engellemek istedi. Tüm çalışma alanlarında bu siyasal gündeme kilitlenen bizler kitle faaliyeti içinde bir yandan seçim gündemi dahilinde ajitasyon-propaganda faaliyetini hızlandırıp işyerlerinde, onlarca mahallede, merkezi bölgelerde onbinlerce bildiri, binlerce afiş, pankart ve pek çok araçla ev, kahve, platform toplantılarıyla sistemli bir çalışma örgütledik.

Birbirini besleyen pek çok araç kullanılan faaliyet içinde BDSP’yi destekleyen Liseli Ekim Gençliği Bülteni dağıtımı yapan Oktay Türk polisin saldırısıyla karşılaştı. Saldırı karşısında direnen arkadaşımız yaka paça gözaltına alındı. Emniyet güçleri dağıtım sırasında Oktay Türk’ün yanında olduğunu iddia ettiği Ülker Şener’e savcılık araması çıkartarak 26 Ekim sabahı Yüzüncü Yıl Mahallesi’ndeki evi abluka altına aldı. Evin etrafında BDSP çalışanı Yıldırım Doğan ve Nurbay Irmak’ı gözaltına aldı. Gün boyu TEM şubesi gözaltıları kabul etmezken ev araması yapıldığı sırada eve gelen Serdar isimli arkadaşımızı da gözaltına aldı.

Oktay Türk 26 Ekim’de, Ülker Şener ve Serdar arkadaşımız ise 28 Ekim’de savcılıktan serbest bırakıldılar. Yıldırım Doğan ve Nurbay Irmak ise asılsız gerekçelerle 30 Ekim’de tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi’ne konuldular.

Tüm bu saldırıların bizim için anlamı açıktır. Siyasal faaliyete yönelik bu tür tehditlerle ilk kez karşılaşmıyoruz. Bu tür faşist baskı ve terör bugüne kadar bizi durduramadı, bundan sonra da durduramayacak. Mücadelemizi daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

BDSP çalışanları/Ankara