23 Ocak 2015
Sayı: KB 2015/03

15 bin metal işçisi sömürüye karşı grev dedi
Erdoğan'ın saltanat hayalleri
AKP iktidarının İsrail'e yönelik sahte çıkışları
Avcılar'da faşist saldırıya kitlesel yanıt
Hırsızları sıfırladılar, katilleri akladılar
On binler Hrant'ı andı!
Cizre'de 'kamu düzeni': 1 ayda 5 çocuk katledildi
Metal grevi: Bitmeyen kavga! - T.Kor
"Bu mücadele bizim mücadelemiz"
Ya metal grevi yasaklanırsa?
"Her şeye hazırız"
"Metal grevi sahiplenilmeli"
Grev komiteleriyle greve hazırlık
İşçi eylemlerinden...
Charlie Hebdo katliamı, yeni ‘güvenlik zirvesi’ ve emperyalistlerin kanlı manevraları
Ne masa başı görüşmeler, ne anayasal düzenlemeler ne de emperyalist yalanlar...
Dünya işçi ve emekçi eylemlerinden…
8 Şubat’ın çağrısı: İşgal, grev, direniş!
DEV TEKSTİL’den örgütlenme çağrısı
Eğitimciler Forumu üzerine
Nasıl bir kadın çalışması’ ve emekçi kadın çalışmasının sorunları
DEÜ’de afiş ‘ateşli silah’ sayıldı
Hapishanelerdeki hak gaspları, saldırılar ve ötesi
"Dünya devriminin gelecek safhasında Türk proletaryası önemli bir yer işgal edecek!"
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hırsızları sıfırladılar,
katilleri akladılar

 

Haziran Direnişi sürecinde Eskişehir’deki eylemler sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın polisler tarafından dövülerek katledilmesiyle ilgili davanın 7.'si ve karar duruşması 21 Ocak’ta Kayseri 3′üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Düzen yargısı, Ali İsmail'in katillerine göstermelik cezalar verirken ilerici ve devrimci güçler de Ali İsmail davasına sahip çıkmak için adliye önündeydi.

Berkin’in annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Korkmaz Ailesi’yle dayanışmak için duruşmaya katıldı. Katil polis Mevlüt Saldoğan, duruşmaya katılmayarak Ankara'da SEGBİS görüntülü kamera önünde savunmasını yaptı.

Katil polisten saldırgan savunma

Katil polis savunmasında Haziran Direnişi’ne yönelik karalamalarda bulundu. AKP’nin, Haziran Direnişi’ne yönelik karalamalarıyla paralel ifadeler kullanan Saldoğan, “Gezi darbe girişimidir, halkın malına canına kast etmişlerdir. Polise, ambulansa, kamu malına zarar vermek demokratik bir hak değildir” ifadelerini kullandı.

Katil polisin, “Gerçek katiller o salonda değil. Benim teşkilatımda değil. Gerçek bir katil aranıyorsa, katil halkı sokağa dökenlerdir” sözleri duruşma salonunda tepkiyle karşılandı.

Katillere göstermelik cezalar

Ali İsmail Korkmaz davasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, katil polis Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a 10 yıl hapis cezası verdi. Ali İsmail'in dövülerek katledilmesi olayında yer alan fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammed Vatansever ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak kurtarıldı.

Anne Emel Korkmaz karara 'Lanet olsun böyle adalete!' şeklinde tepki gösterirken sanıklar çıkarıldığı sırada, "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganı atıldı.

Adliye önünde polis saldırısı

Adliye önünde avukatlar ve aile adına basın açıklaması yapıldı. Avukat Ayhan Erdoğan, azmettericinin Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Baba Korkmaz ise "Mağdurlar daha mağdur edildi, katiller ödüllendirildi” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının hemen ardından ise kitleye polis saldırısı oldu. Polis, adliye önündeki kitleyi gaza boğarken, başına gaz kapsülü gelen bir kişi yaralandı. Bir kişinin de astım dolayısıyla fenalık geçirdiği belirtildi. Kitle atılan gaz bombalarının ardından adliye önünden çekilmek zorunda kaldı.

İlerici ve devrimci güçlerden eylem

Kayseri Almer önünde toplanan kitle Kayseri Adliyesi’ne yürüdü. Eyleme BDSP, DHF, Emek Partisi, Alınteri, Kaldıraç, SDP, Halkevleri, Genç-Sen, ve DGB katılım sağladı. Kortej sırasına itiraz eden EMEP’in SDP’ye yönelik provokasyonu ortak tutumla engellendi.

Kızıl Bayrak / Kayseri

 

 

 

 

Ali İsmail eylemlerine
polis terörü

 

Ali İsmail davasında katil polislere göstermelik cezalar verilmesi Ankara ve İstanbul’da protesto edildi. Eylemlere polis saldırdı.

Güvenpark’ta polis saldırısı

Ankara Dayanışması’nın çağrısı üzerine gerçekleştirilen eylem için Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktada toplanıldı.

Güvenpark’ı abluka altına alan polis, kitlenin Güvenpark’tan yürümesini bahane ederek kitleye saldırdı.

Basın açıklamasının ardından Güvenpark yönüne dağılan kitleye polis saldırdı. Eylemde en az 13 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Mamak’ta eylem

BDSP, AKADER ve Halkevi’nin çağrısını yaptığı eyleme DGB ve EKK da destek verdi. Tuzluçayır Meydanı’nda bir araya gelen kitle mahallenin ara sokaklarında yürüyüşe başladı. Yürüyüş sırasında ajitasyon konuşmaları yapılarak emekçiler mücadeleye çağrıldı.

Kadıköy’de polis saldırısı

Forumlar ve dayanışmaların çağrısıyla Kadıköy Boğa’da toplanan kitle Kadıköy sokaklarında yürüyüşe başladı.

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na gelinmesinin ardından basın açıklamasını okumak için Bahariye Caddesi üzerinden tekrar Boğa Heykeli’ne yüründü. Basın açıklamasının ardından dağılmayan kitlenin içinden polis barikatına havai fişekler atıldı. Polis ise gaz bombaları ve plastik mermilerle kitleye saldırdı. Bu esnada yaralananlar, kafasına gaz bombası gelenler ve gözaltına alınanlar oldu. Kitle ara sokaklara çekilerek dağıldı. Polis bir süre ara sokaklarda saldırıya ve gözaltı yapmaya devam etti. Kadıköy’de ara sokaklarda polis tarafından GBT ve üst araması uzun süre devam etti. DGB de flamalarıyla eyleme katıldı.

Adana’da eylem

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından örgütlenen eylem İnönü Parkı’nda gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, Ali İsmail Korkmaz davasında verilen karar protesto edildi. Ardından sloganlarla Atatürk Parkı’na yürünerek eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara-İstanbul-Adana

 
§