16 Ocak 2015
Sayı: KB 2015/02

15 bin metal işçisi sömürüye karşı grev dedi
Erdoğan'ın saltanat hayalleri
AKP iktidarının İsrail'e yönelik sahte çıkışları
Avcılar'da faşist saldırıya kitlesel yanıt
Hırsızları sıfırladılar, katilleri akladılar
On binler Hrant'ı andı!
Cizre'de 'kamu düzeni': 1 ayda 5 çocuk katledildi
Metal grevi: Bitmeyen kavga! - T.Kor
"Bu mücadele bizim mücadelemiz"
Ya metal grevi yasaklanırsa?
"Her şeye hazırız"
"Metal grevi sahiplenilmeli"
Grev komiteleriyle greve hazırlık
İşçi eylemlerinden...
Charlie Hebdo katliamı, yeni ‘güvenlik zirvesi’ ve emperyalistlerin kanlı manevraları
Ne masa başı görüşmeler, ne anayasal düzenlemeler ne de emperyalist yalanlar...
Dünya işçi ve emekçi eylemlerinden…
8 Şubat’ın çağrısı: İşgal, grev, direniş!
DEV TEKSTİL’den örgütlenme çağrısı
Eğitimciler Forumu üzerine
Nasıl bir kadın çalışması’ ve emekçi kadın çalışmasının sorunları
DEÜ’de afiş ‘ateşli silah’ sayıldı
Hapishanelerdeki hak gaspları, saldırılar ve ötesi
"Dünya devriminin gelecek safhasında Türk proletaryası önemli bir yer işgal edecek!"
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Avcılar'da faşist saldırıya
kitlesel yanıt

 

8 Şubat’ta gerçekleşecek olan 'Kavel’den Greif’e… İşgal Grev Direniş! Gecesi'nin hazırlıkları tüm coşkusuyla sürüyor. Dört bir yana geceye çağrı afişleri asılırken, işçi sınıfı ve emekçilere farklı araçlarla Greif işgali anlatılıyor, geceye katılım çağrısı yapılıyor. Yürütülen devrimci sınıf faaliyeti sermayenin resmi ve sivil çetelerinin saldırısıyla karşılaşıyor. Yapılan afişler adeta özel ekipler eliyle sökülüyor.

Devrimci bir seferberlik olarak sürdürülen faaliyet planlaması dahilinde 21 Ocak'ta Avcılar’da gerçekleştirilen afiş çalışması faşist çetelerin engelleme ve saldırı girişimiyle karşılandı. Saat 15.00 sularında gerçekleşen ilk saldırı girişiminde sınıf devrimcilerinin tok tutumuyla karşılaşan faşist çeteler geri çekilmek zorunda kaldı. Ardından kitleye dönük teşhir konuşmaları gerçekleştirilerek faaliyet kaldığı yerden devam ettirildi. “İn”lerine giderek toplanan 20-25 kişilik faşist çete grubu tekrar gelerek ellerinde sopalarla 3 sınıf devrimcisine saldırdı ve biri ağır olmak üzere sınıf devrimcileri çeşitli yerlerinden yaralandı. Faşist saldırı Halkevleri ve SDP gibi dost kurumların destek ve dayanışmasıyla püskürtülerek yaralı sınıf devrimcileri hastaneye kaldırıldı. Yaralı sınıf devrimcisi Caner Burç Başkaya kafatasında meydana gelen çatlak sebebiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde gözlem altına alındı.

Faşist saldırının ardından Avcılar’da toplantı gerçekleştiren devrimci-ilerici kurumlar 19.30’da saldırının gerçekleştiği yer olan Avcılar Marmara Caddesi’nde eylem yapma kararı aldılar.

Avcılar Marmara Caddesi girişinde kitlenin toplanmasıyla başlayan eylemde, faşist saldırıyı teşhir konuşmaları eşliğinde faşizme karşı gür sloganlar haykırıldı. Devrimci faaliyetin engellenemeyeceği bir kez daha vurgulandı.

Saldırının gerçekleştiği yere yüründü

“Devrimci faaliyet engellenemez-Faşizme karşı omuz omuza” şiarlı ozalit açılarak saldırının gerçekleştiği yere kadar ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla yürüyüş gerçekleştirildi.

Ajitasyon konuşmalarında faşist saldırıların Avcılar’da ilk kez yaşanmadığı ve faşistlerin polis korumasında birçok kez devrimci faaliyete saldırma cüreti gösterdiği ifade edildi. Hiçbir gücün devrimci faaliyeti engelleyemeyeceği vurgulandı. Saldırıların hesabının sorulacağının haykırıldığı yürüyüş boyunca Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin ödül gibi cezaya çarptırılmaları da teşhir edildi. Saldırının gerçekleştiği yere gelindiğinde yapılan açıklamada devrimci faaliyetin engellenemeyeceği vurgulanarak, baskı ve zorbalıkla harcı karılmış sermaye devleti teşhir edildi. Açıklamada şunlar ifade edildi: “Sermaye devletinin tarihi devrimci ve ilerici kurumlara, Kürt halkına saldırının tarihidir. İşçi ve emekçilere yoksulluğu ve sefaleti dayatanlar, Kobanê’de, Kürdistan’da Kürt halkına saldıranlar, Berkin Elvan’ı katledenler, Ali İsmail’i katledenler bugün burada devrimcilere saldıranlardır. Devrimci faaliyet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ne pahasına olursa olsun savunulacak ve sürdürülecektir. Sermaye devleti ve onun sivil uzantılarından tüm bu saldırıların hesabı er ya da geç sorulacaktır.”

Eylem boyunca “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Avcılar faşizme mezar olacak!”, “Devrimci faaliyet engellenemez!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Faşistlerden hesabı devrimciler soracak!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı.

Eylem öncesi Avcılar’ın birçok noktasına çevik kuvvet ve sivil polis yığınağı yapıldı. Polis yığınağının yanı sıra faşistlerin kurumlarının olduğu yer TOMA ile korumaya alındı.

Eyleme BDSP, SYKP, SDP, Halkevleri, Emek ve Özgürlük Cephesi, EMEP, YDİ Çağrı, DHF, Karakızıl Anarşi, Devrimci Halkın Birliği, HDP ve Halk Cephesi katılım gösterdi.

Eylemden sonra birçok kurum geçmiş olsun dileklerini ileterek her türlü dayanışmaya hazır olduklarını belirttiler. Eylemin ardından BDSP’liler, mücadele sloganlarıyla Avcılar Metrobüs durağına kadar yürüdüler.

Kızıl Bayrak / Avcılar

 

 

 

 

Faşist saldırı Ankara’da lanetlendi

 

Anakara BDSP’nin eylem çağrısı üzerine Yüksel Caddesi’nde toplanıldı. Eylemde yapılan açıklamada, İstanbul Avcılar'da sınıf devrimcilerinin 8 Şubat’ta yapılacak Greif işgalinin yıldönümü etkinliğinin çağrısı amacıyla yürüttükleri devrimci faaliyet sırasında faşistler tarafından uğradıkları hain saldırı teşhir edildi.

Açıklamada, faşistlerin katil polisin koruması altında her fırsatta devrimcilere saldırdığı belirtilerek faşist saldırıların hesabını işçi ve emekçilerin soracağı, devrimci faaliyetin hız kesmeden sürdürülerek yeni Greif’lerde yakılacak mücadele ateşi ile devrim ve sosyalizm kavgasının büyütüleceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Avcılar’daki faşist saldırıyı lanetliyoruz! Greif’te tüm işçi ve emekçilerin haklı kavgasına omuz verenlerin sesini duyurmak için devrimci faaliyet yürüten sınıf devrimcileri bizzat sermaye devletinin desteklediği ülkücü-faşist çetelerce saldırıya uğramış ve onlarca eli kanlı faşist tarafından linç edilmiştir. Ancak devrimci faaliyet hiçbir koşulda engellenememiştir ve tüm faşist saldırılara karşın engellenemeyecektir! Sınıf devrimcilerinin akan her bir damla kanının hesabı sorulacaktır!”

Eyleme DGB, Halk Cephesi ve anarşistler destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 
§