20 Temmuz 2007 Sayı: 2007/28(28)

  Kızıl Bayrak'tan
   Düzenin seçim oyununu bozalım,
mücadeleyi yükseltelim!
  Hükümetin ABD’ye kafa tutma
maskaralığı!
CHP emperyalizme uşaklıkta kusur etmeyecek!
Sermaye düzeninin harcı devlet terörüyle karılmıştır!
Bağımsız sosyalist adayların tanıtım şenliklerinden...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  Seçim çalışması üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  Ümraniye, Samandıra, Sultanbeyli’de seçim çalışması…
  Herkese sınavsız, parasız eğitim hakkı!
  KESK’te üye ve yetki kaybı...
  Mahkeme sendikacılık yapmaya çağırıyor!..
Yüksel Akkaya
  Sınıf hareketinden...
  Sermaye devleti ormanları da katlediyor
  Irak’ta ABD vahşeti sürüyor!
  İP çetesinin Mamak İşçi Kültür Evi’ne saldırısı püskürtüldü...
  Hüseyin Karabulut’u unutmayacağız!
  Binali Soydan’la dayanışmayı
yükseltelim!
  Yurtsever Kürdistan halkına!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Samandıra, Sultanbeyli’de seçim çalışması…

Israrlı, kararlı ve geleceği kucaklayan bir faaliyet!

22 Temmuz seçimlerine sayılı günler kaldı. Yaklaşık birbuçuk aydır kesintisiz ve yoğun bir tempoyla sürdürdüğümüz seçim faaliyeti boyunca düzeni teşhir etmek, emekçileri sınıfın devrimci programı altında mücadeleye kazanabilmek için yoğun bir ısrar ve emekle çalışmamıza devam ediyoruz.

Yaygın ve etkili bir propaganda çalışması

Geniş kitlelerin politik duyarlılığının arttığı seçim gibi gündemlerde doğal olarak bizlerin çalışmasının da en geniş kitleye ulaşmayı hedefleyecek tarzda yoğunlaşabilmesi gerekiyor. Birebir ulaşılabilecek azımsanmayacak sayıdaki emekçi kitlesi dışında mümkün olan en geniş kitleye propaganda materyallerimizi taşıyabilmek oldukça önem taşıyor. Bu çerçevede bölgemizde yaygın ve etkili bir propaganda çalışması yürüttüğümüzü söyleyebiliriz. Geride kalan birbuçuk aylık süreçte Ümraniye’den Sultanbeyli’ye kadar uzanan geniş bir alanda sanayi bölgelerinde, emekçi semtlerinde ve ana geçiş güzergahlarında afiş ve bildirilerimizle mümkün olan en geniş kitleye seslenmeye çalıştık. Üsküdar’dan Sultanbeyli’ye uzanan güzergahda, Dudullu sanayi havzasında, 1 Mayıs, Yeni Çamlıca, Sarıgazi, Akpınar, Veysel Karani, Teferüç ve Başaran gibi emekçi semtlerinde BDSP imzalı “Sınıfın bağımsız devrimci adaylarını destekleyelim!” ve aday imzalı “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!” şiarlı 4 bine yakın afiş kullandık. Yine aynı bölgelerde ve ek olarak Emek, Kemerdere, Esenşehir semtlerinde 20 binin üzerinde seçim bildirgesi ve aday bildirisi dağıttık. Bildirgelerin önemli bir bölümünü kitlesel bir şekilde ajitasyon konuşmalarıyla ve emekçilerle yapılan birebir sohbetlerle dağıttık. Yine afiş çalışmaları sırasında da çalışmamızı izleyen emekçilerle sohbetler gerçekleştirdik. Son haftada faaliyetimizi taşıdığımız alanlarda kullandığımız aday afiş ve bildirileri ile görsel propaganda çalışmamızı önemli ölçüde tamamlamış durumdayız. Son günlerde kalan aday bildirilerimizle bir kez daha emekçilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda kitlesel dağıtımlar gerçekleştireceğiz.

Kitlelerle buluşan bir örgütlenme çalışması

Seçim çalışmamızın önemli bir ayağını doğrudan kitlelerle buluşmayı sağlayacak imkanlar oluşturuyordu. Bu çerçevede biri Samandıra Akpınar Mahallesi’nde, diğeri Sultanbeyli merkezde olmak üzere iki seçim bürosu ile çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bürolarımızı ve çevre semtlerdeki alanları kitlelerle buluşmak için en etkili şekilde kullanmaya çalıştık. Hedef alanlarda mümkün olan en geniş kitleye çalışmayı taşıyarak bürolarımızın açılış etkinliklerini gerçekleştirdik. Doğrudan sanayiyi hedefleyen bölümünü dışarıda tutarsak yoğunlaştığımız alanların önemli bir bölümünü CHP’nin tabanını oluşturan Alevi emekçi kitlesi oluşturuyordu. Bu çerçevede çalışmamızı ilk başladığı andan itibaren bu tabloyu gözeten ve düzen partilerinin tekleşmiş programlarını öne çıkaran bir hatta yürütmeye çalıştık. 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümünde bu gündem ekseninde yoğunlaşmış bir çalışma yürüttük. Söyleşiler ve etkinliklerle birlikte kitlelere düzenin katliamcı kimliğini ve düzen partilerinin bu kimlikte nasıl ortaklaştıklarını teşhir ettik.

Çeşitli gündemlerle toplantılar ve etkinlikler ve film gösterimleri örgütledik. Gerçekleştirilen etkinliklerin hepsinde yaygın çağrı afişleri yapıldı ve davetiyelerle kapı kapı gezilerek emekçiler etkinliklere çağrıldı. Samandıra’da düzenin laiklik ve şeriat tartışmaları üzerinden “Seçim arifesinde sahte saflaşmalar” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdik. Seçim bürolarımıza gelen emekçilerle gerçekleştirdiğimiz sohbetler dışında ev toplantıları ve emekçi kadın toplantıları ile seçim platformumuzu emekçilerle tartışma fırsatı yakaladık.

Seçim çalışmasında sona doğru yaklaşırken kitle çalışmasının önemli bir ayağını da aday tanıtım şenlikleri oluşturuyordu. Bu çerçevede Samandıra seçim bürosunda ve Sultanbeyli Başaran Mahallesi’nde iki şenlik gerçekleştirdik. Şenliklerimiz seçim platformumuzun etkili bir şekilde anlatıldığı, emekçi kitlelerdeki çekingen atmosferin kırıldığı, coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Kalan günlerde de çeşitli toplantılar vesilesi ile işçi ve emekçilerle seçim platformumuzu tartışmaya devam edeceğiz. 20 Temmuz Cuma günü Samandıra’da bir gençlik toplantısı örgütleyeceğiz. Çalışmanın sınıf ayağını güçlendirmek üzere yine 20 Temmuz Cuma günü Sultanbeyli’de ve 19 Temmuz Perşembe günü Ümraniye sanayi bölgesinde işçi toplantıları düzenleyeceğiz. Bu toplantılara yönelik çalışmalarımız da kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Baskılara ve engelleme girişimlerine rağmen ısrar ve kazanma cüreti

Çalışmamız başladığı günden itibaren hem devletin kolluk güçlerinin, hem de gerici ideolojinin etkisi altındaki insanların engelleme girişimleri ile karşılaştı. Sultanbeyli seçim büromuzun açılışı ve Teferrüç Mahallesi’ndeki film gösterimlerinde kolluk güçleri çalışmamızı engellemeye ve emekçileri tedirgin etmeye çalıştılar. Samandıra’da ise jandarma daha farklı bir yöntemle mahallenin emekçi kitlesi üzerinde terör estirmeye çalıştı. Mahalledeki yazılamaları bahane ederek tek tek evleri gezen ve emekçilere küfrederek faaliyetimizin yasadışı olduğunu iddia eden jandarma pratik faaliyet içerisinde defalarca karşı karşıya gelmemize karşın faaliyetimize müdahale etmedi. Emekçilere yönelerek etkimizi kırmaya çalıştılar. İlk günlerde etkili olan bu baskılar faaliyetteki ısrarımız sayesinde belli ölçülerde kırılmış oldu.

Devletin baskısının yanısıra alanlarda özellikle CHP’li kimi insanların faaliyetimize karşı olumsuz tutumları ile karşılaştık. Yer yer faaliyetimizi engelleme girişimlerine, “sol”un oylarını bölme iddialarına gereken yanıtları verdik.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen faaliyette gösterdiğimiz ısrar emekçi kitlelerle aramızda mesafe oluşturmaya çalışan bu girişimlerin büyük oranda sonuçsuz kalmasını sağladı.

Seçim çalışmasının gücüyle geleceğe hazırlanıyoruz

Tüm olumsuzluklara rağmen seçim gündemi vesilesiyle yaygın ve güçlü bir çalışma örgütledik. Oldukça geniş bir alanda programımızı ve politikalarımızı emekçi kitlelere ulaştırdık. Yeni tanıştığımız birçok insanla bağlarımızı güçlendirdik. Çalışmayı yürüten ve destek olan güçlerle birlikte yoğunlaşmış bir kampanya sürecinin sonuna geldik.

Seçim çalışması kapsamında çalışmaya başlarken hedeflediğimiz kitlenin ancak sınırlı bir kısmına ulaşabilmiş olsak da bu vesileyle kazandığımız deneyim ve birikim, gösterdiğimiz kararlılık politik etkimizi güçlendirdi. Bu yanıyla yürüttüğümüz seçim çalışması bölge faaliyeti adına önemli bir kavşak noktası olmuştur.

Ümraniye-Samandıra-Sultanbeyli’den komünistler