20 Temmuz 2007 Sayı: 2007/28(28)

  Kızıl Bayrak'tan
   Düzenin seçim oyununu bozalım,
mücadeleyi yükseltelim!
  Hükümetin ABD’ye kafa tutma
maskaralığı!
CHP emperyalizme uşaklıkta kusur etmeyecek!
Sermaye düzeninin harcı devlet terörüyle karılmıştır!
Bağımsız sosyalist adayların tanıtım şenliklerinden...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  Seçim çalışması üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  Ümraniye, Samandıra, Sultanbeyli’de seçim çalışması…
  Herkese sınavsız, parasız eğitim hakkı!
  KESK’te üye ve yetki kaybı...
  Mahkeme sendikacılık yapmaya çağırıyor!..
Yüksel Akkaya
  Sınıf hareketinden...
  Sermaye devleti ormanları da katlediyor
  Irak’ta ABD vahşeti sürüyor!
  İP çetesinin Mamak İşçi Kültür Evi’ne saldırısı püskürtüldü...
  Hüseyin Karabulut’u unutmayacağız!
  Binali Soydan’la dayanışmayı
yükseltelim!
  Yurtsever Kürdistan halkına!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Bağımsız sosyalist adayların tanıtım şenliklerinden...

Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!

Kartal’da emekçilerin sahiplendiği coşkulu şenlik!

Yaklaşık 1.5 aydır yürüttüğümüz seçim çalışmamızın son haftasına girmiş bulunuyoruz. Toplam seçim çalışmamızın temel planlamalarından biri de aday tanıtım şenliğinin güçlü geçmesiydi. Seçim komisyonu olarak hafta başında yaptığımız toplantıda aday tanıtım şenliğine güçlü bir ön hazırlık yapmayı planladık.

Ön hazırlık süreci

Şenliğin ön hazırlık süreci oldukça güçlü geçti. 500 adet çağrı afişini Kartal merkez, Karlıktepe, Kartal sanayi ve Esenkent civarına yaptık. Özellikle Karlıktepe ve Esentepe’de emekçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Şenlik için hazırladığımız 500 davetiyeyi aday bildirgeleriyle birlikte yüzyüze konuşarak emekçilere ulaştırdık. Ayrıca faaliyetimizden etkilenen gençler çalışmamıza destek verdi, tanıştığımız gençler arasından bizimle birlikte dağıtıma çıkanlar oldu. Kartal merkezde yaptığımız gazete satışında da emekçileri şenliğimize çağırdık. Karlıktepe’de yoğun olarak oturan ADEL, ABB, Kartal Belediyesi işçilerine de etkinlik çağrılarımızı ulaştırdık.

Mahalle halkı etkinliğimize katıldı

16 Temmuz günü etkinliğimiz açılış konuşması ve devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Nurettin Güleç türkü, marş ve halaylarıyla sahne aldı. BDSP temsilcisi yaptığı konuşmada bugüne kadar hükümet olan düzen partilerinin işçi ve emekçilere hiçbir şey vermediğini, programlarının aynı olduğunu ifade etti. Bu düzende işçi ve emekçilerin yaşam hakkı olmadığını söyledi. Tüm emekçileri omuz omuza umudu büyüterek bu düzeni yıkmaya, işçi sınıfının komünist partisi saflarında işçileri emekçileri kendi iktidarlarını kurma mücadelesine çağırdı.

Genç bir yoldaşımızın okuduğu şiirlerin ardından bir kadın yoldaşımız düzenin kadına bakışını anlatan ve emekçi kadınları yaşadığı sorunlara karşı sınıfın partisi saflarında mücadeleye çağıran bir konuşma yaptı. Gençliğin geleceksizliğinden bahseden ve gençliği mücadeleye çağıran konuşmanın ardından ‘tersaneler cehenneminden cehennem yürekli bir işçi’ yaşadıkları sorunları aktardı. ‘Tersaneler cehennem işçiler köle kalmayacak’, ‘çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde’ dediği için Şafak Özdoğan’ı desteklediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından tüm devrimci coşkusunu kitleye yansıtan Grup Fırtına sahne aldı. Etkinliğimiz sürerken bir kez daha devletin kolluk güçlerinin engelleme girişimiyle karşılaştık.

Kolluk güçleri keyfi bir şekilde çevreden şikayet geldiğini ve etkinliği bitirmemiz gerektiğini söylediler. Şenlik yapmanın hakkımız olduğunu, bitirmeyeceğimizi söyledik. Etkinlik alanının önüne araçlarını çekerek kitleyi tedirgin etmeye çalıştılarsa da başarılı olamadılar. Çünkü tedirgin olarak gitmeye kalkışan üç-beş kişiyi yine kitlenin içindeki emekçiler durdurdu. “Nereye gidiyorsunuz, neden korkuyorsunuz” diyen emekçiler şenliğimizi sahiplendiler. Daha sonra kürsüye Necmiye Şafak Özdoğan çıktı. Kitleyi selamlayan Özdoğan, “burjuva düzen partilerine, bunca yalan söylemelerine rağmen hiçbir engel konulmazken biz sınıfın devrimci sosyalist adaylarının seçim faaliyeti engelleniyor. Neden; çünkü işçi sınıfının kurtuluşunun yol ve yöntemlerini anlattığımız için, neden; kokuşmuş düzenlerinin yıkılacağını ve kurdukları bu saltanatın gerçek sahipleri tarafından ellerinden alınacağını bildikleri için korkuyorlar. İşte onların anladığı demokrasi bu. Bu demokrasi sadece kendi yaşamlarını kolaylaştırmak, kendi geleceklerini sağlamlaştırmak için kullanılıyor” diyerek tüm düzen partilerinin aynı yalanı söylediklerini, gerçek demokrasinin ise sosyalizmde olduğunu söyledi.

Bu konuşmanın üzerine düzenin kolluk kuvvetleri etkinlik yaptığımız alanı terketmek zorunda kaldılar. Bu durum kitledeki coşkuyu daha da arttırdı. Adayımız Şafak Özdoğan’ın etkili konuşması sık sık sloganlar ve yoğun alkışlarla kesildi. Konuşma burjuva sisteme karşı işçi ve emekçilerin birlikte devrimci mücadelesini büyütme çağrısıyla son buldu.

Ekinlikten gözlemler

Etkinlik öncesi seçim büromuzun önündeki alana “Kahrolsun sermaye diktatörlüğü! Yaşasın işçi-emekçi cumhuriyeti!”, “Amerikancı-İMF’ci, düzen partilerine oy yok! Soracak hesabımız var!/N.Şafak Özdoğan” imzalı pankartlarımızı astık. Aynı zamanda emperyalist savaş, ulusal sorun, kadın, gençlik ve sermaye devletinin yıkım politikalarının anlatıldığı resimlerin ve şiarların yer aldığı panomuzu etkin şekilde kullandık. Kızıl Bayrak gazetesinin yer aldığı ve kitaplarımızın bulunduğu standımıza işçi ve emekçiler yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca ses düzeninin iyi olması ve ışıklandırma sisteminin yaygın kullanılması etkinlik alanın görselliğini daha da artırdı.

Kartal-Karlıktepe Seçim Komisyonu


Sultanbeyli’de seçim şenliği

Seçim çalışmamızın bir parçası olan aday tanıtım şenliğimizi 15 Temmuz günü Başaran Mahallesi’nde gerçekleştirdik. Şenliğin ön çalışmasında yüzlerce işçi emekçiye ulaşarak hem şenlik davetiyelerinin satışını yaptık hem de BDSP olarak neden seçimlere girdiğimizi anlattık. Emekçilerin yoğun ilgi gösterdiği faaliyetimiz boyunca şenliğe çağrı afişlerini yaygın olarak yaptık.

Şenliğimiz saat 19.30’da davul-zurnayla başladı. Ardından Grup Fırtına’nın halayları ile devam etti. Gerçekleştirilen şiir dinletisinin ardından yerel sanatçımız Kul Âşık Oral Polat, Mahsuni’den okuduğu ezgilerle şenliğe destek verdi.

Şenlikte konuşma yapan BDSP’li yoldaşımız seçimlere bakışımızı ve tavrımızı anlatan bir konuşma yaptı. İşçi-emekçileri komünist saflarda mücadeleye çağırması ise kitle tarafından yoğun alkışla karşılandı. Ardından seçimin düzenin kirli bir oyunu olduğunu ve bu oyunun bozulması gerektiğini, bunu bozabilecek gücün işçi-emekçilerin örgütlü mücadelesiyle mümkün olacağını vurgulayan İstanbul 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayımız Necmiye Şafak Özdoğan bir konuşma yaptı. Bu bölgede özellikle CHP’nin Alevi kitlesi üzerinden politika yaptığını vurguladı. Bu düzen partisinin hükümet olduğu dönemde Çorum, Maraş, Sivas vb. katliamları gerçekleştiğini söyledi. “Şeriat” geliyor çığırtkanlığıyla hareket eden CHP’nin din derslerini zorunlu hale getirdiğini, imam hatipleri açtığını söyledi.

BDSP tarafından hazırlanan “Düzenin seçim oyununu bozalım!” isimli sinevizyon gösterimi ilgi ile izlendi.

Bir kez daha sahne alan Grup Fırtına türkü ve marşlarıyla kitleyi coşturdu. Etkinlik programı Gün Doğdu marşının hep bir ağızdan söylenmesi ile sona erdi.

Şenlikte Eksen Yayıncılık’ın kitaplarını ve gazetemiz Kızıl Bayrak’ın satışı gerçekleştirildi.

Etkinliğe 100’ü aşkın işçi-emekçi katıldı.

Sultanbeyli BDSP


Gülsuyu’nda coşkulu şenlik

İstanbul 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan’ın Gülsuyu Mahallesi’nde düzenlenen aday tanıtım şenliği 14 Temmuz Cumartesi akşamı başarılı ve coşkulu bir biçimde gerçekleştirildi.

Maltepe Seçim Komisyonu tarafından güçlü bir ön çalışmaya konu ettiğimiz şenliğe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Etkinliğimiz Gülensu Mahallesi Nurettin Sözen Parkı’nın üstünde saat 21.00’de davul ve zurnayla başladı. Halayların ardından Grup Fırtına sahneye çıkarak türkü ve marşlarını seslendirdi. Grup Fırtına’nın sonrasında BDSP temsilcisi Eylem Duygu Çağlar sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Yaklaşmakta olan seçimlerin, meclise kim girerse girsin işçi ve emekçilerin, kadınların, gençlerin sorunlarına hiçbir çözüm getirmeyeceğini vurgulayan Çağlar kurtuluşun kokuşmuş burjuva iktidarının yıkılıp yerine sosyalist işçi emekçi iktidarının kurulması ile olacağı söyledi.

Bağımsız sosyalist milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan sahneye çıkarak Gülsuyulu işçi ve emekçilere seslendi. Özdoğan “Halkın seçme özgürlüğü adı altında oynanan bu oyunun tek amacı kokuşmuş düzenlerini ayakta tutmak, sömürü sistemlerini devam ettirebilmek içindir” dedi. Bugüne kadar yapılan seçim oyununu hangi düzen partisi kazanırsa kazansın, kaybedenin hep işçi ve emekçiler olduğunu, bu sömürü düzenini yıkmak için tek yapılması gerekenin kendimize inanmak, mücadeleye güvenmek, umudu büyütmek, örgütlenmek ve mücadeleye atılmak olduğunu vurgulayan Özdoğan; “Sizler gibi işçi ve emekçi olan, sizlere bu düzenin gerçek yüzünü anlatan, gerçek çözüm yolunu gösteren sınıfın bağımsız devrimci sosyalist adaylarını destekleyin. Onların mücadelesine sahip çıkın. Düzen partilerine oy vermeyin. Sizleri devrim ve sosyalizm mücadelesine çağıran sınıfın bağımsız sosyalist adaylarına oy verin! Kavgaya atılın, geleceğinizi ve özgürlüğünüzü ellerinize alın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ozan Hüseyin Çelik ve Aşık Turabi’nin söylediği türküler ile şenliğimiz sonlandı.

Gülsuyu BDSP


Samandıra’da emekçilerle bütünleştik

13 Temmuz günü Samandıra seçim büromuzda aday tanıtım şenliği gerçekleştirdik. Bir dizi teknik soruna rağmen oldukça coşkulu ve hedefini bulan bir şenlik düzenledik.

Şenlik saat 20:30’da açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Aşık Hüseyin Çelik sahne aldı. BDSP adına yapılan konuşmada komünistlerin seçimlere sermaye düzenini ve düzen partilerini teşhir etmek, işçi ve emekçileri sosyalizm mücadelesine çağırmak amacıyla girdiği ifade edildi.

BDSP konuşmasının ardından etkinliğe Sultanbeyli’den katılan genç arkadaşlarımız bir şiir dinletisi sundular.

İstanbul 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ise yaptığı konuşmada gerçek kurtuluşun işçi sınıfının kendi iktidarını kurmasından geçtiğini söyledi. Özdoğan, emekçileri düzen partilerinin sahte vaadlerine kanmamaya ve kendisine gerçekleri söyleyen bağımsız devrimci adayları desteklemeye, onların mücadelesine güç katmaya çağırdı.

Etkinlikte son olarak Grup Fırtına sahne aldı. Devrimci türkü ve marşlarıyla etkinliğe güç katan Fırtına’nın halay parçalarında kitlenin coşkusu daha da arttı. Seçim bürosunun önünde etkinliği izleyen birçok emekçi de etkinliğe katıldı. Çekilen halayların ardından yumruklar havada hep bir ağızdan söylenen Gündoğdu Marşı ile etkinlik sona erdi.

Açık havada yapılması planlanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle seçim bürosunun içinde gerçekleştirilen etkinliğe 80’in üzerinde emekçi katıldı. Coşkulu ve canlı geçen etkinliğimiz devletin kolluk güçlerinin baskılarına ve sosyal şoven CHP’nin devrimci faaliyete yönelik gerçekleştirdiği anti-propagandaya karşı anlamlı bir yanıt oldu. Devletin estirdiği terör ve CHP gibi gerici partilerinin mahalle üzerindeki olumsuz etkisi bir parça da olsa kırılmış oldu.

Samandıra BDSP


Karadeniz Mahallesi: “Düzen partilerine oy yok!”

Gaziosmanpaşa İşçi Derneği olarak bir süredir uyuşturucuya, çeteleşmeye ve yozlaşmaya karşı yürüttüğümüz çalışma kapsamında bugün bir şenlik düzenledik. “Kokuşmuş düzene ve partilerine oy yok, işsizliğe yozlaşmaya ve uyuşturucuya sessiz kalmayacağız!” başlığıyla örgütlediğimiz şenlik sayesinde mahallemizde yozlaşmaya, uyuşturucuya ve çeteleşmeye karşı işçi ve emekçileri mücadeleye çağırmanın, alternatif bir kültür ve birliktelik oluşturmanın imkanını yakaladık.

Etkinliğimiz 15 Temmuz günü Karadeniz Mahallesi Mehmet Akif Parkı’nda saat 19.00’da başladı. Sözü ilk olarak, uyuşturucuya, çeteleşmeye ve yozlaşmaya karşı mücadelemizi anlatmak üzere GOP-DER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldırım aldı. Derneğin bugüne kadarki çalışmalarından bahseden Yıldırım; uyuşturucuya, çeteleşmeye karşı verilecek mücadelede birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

GOP-DER Kültür Sanat Topluluğu “Bu Oyunu Bozmaya Geldik” isimli tiyatro oyununu sergiledi. Polisin uyuşturucu çeteleriyle girdiği işbirliğini anlatan oyun oldukça anlamlıydı.

Oyunun ardından, yozlaşmanın emekçi semtlerde yaygın olmasının tesadüf olmadığı ifade edildi. Derneğin bağlama kursları, tiyatro çalışmaları vb. faaliyetlerinden bahsedildi. Ardından seçimlerle ilgili kısa bir konuşma yapıldı. Düzen partilerinden hesap sorma çağırısı yapıldı. BDSP İstanbul 2. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Fatma Ünsal konuşmasında uyuşturucu ve çeteleşmenin, devletin işçi ve emekçileri mücadeleden koparmak için uyguladığı politikalar olduğunu belirtti. Düzenin polisiyle ordusuyla tüm bu çeteleri, mafyayı temizleme gücüne sahip olduğunu, ancak baktığımızda tüm bu çetelerin ardından emekli generaller, üst düzey görevlilerin çıktığını belirtti. Konuşmasında “Düzen partileri mevcut düzenin devamı için bizleri, çocuklarımızı yozlaştırmaya, yokluğa ve yoksulluğa sürüklemeye mahkumdurlar. Onların başka bir çıkar yolu ve çözümü bulunmuyor. Bizim çözümümüz ise geleceğimiz için mücadele etmektir” dedi. Konuşmasını kendi haklarımıza, kültürümüze birlikte mücadele ederek sahip çıkabileceğimizi söyleyerek bitirdi.

Daha sonra mahalleden bir arkadaşımızın bağlaması ile söylediği türkülerle, coşkulu halaylarımızla etkinliğimize devam ettik. Havanın kararmasıyla sinevizyon gösterimine başladık. Düzenin medyasıyla, kültürüyle yozlaştırdığı hayatları anlatan sinevizyon ilgiyle izlendi.

Program Öteki Kültür Merkezi’nden arkadaşların ezgileriyle devam etti. Mahallelinin yoğun isteğiyle tekrar halaylar çekildi.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği şenliğimiz oldukça başarılı geçti. Şenlik boyunca insanların derneğin yerini ve çalışmalarını öğrenmeye çalışması, etkinliklerin devamını beklediklerini ifade etmesi oldukça anlamlıydı.

Tekrar tekrar mücadele çağrıları yaptığımız şenlik bir arkadaşımızın söylediği uzun hava ile saat 22.00’de son buldu. Teknik sıkıntılar ve ayarladığımız müzik grubu “Grup Ligarba”nın hiçbir gerekçe göstermeden etkinliğe katılmamasına rağmen sıkıntılar kolektif bir biçimde çözüldü, herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

Şenliğe yaklaşık 300 kişi katıldı.

Karadeniz Mahallesi BDSP


Mamak BDSP’nin seçim şenliği!

Mamak BDSP- Mamak İşçi Kültür Evleri olarak 15 Temmuz Pazar günü ‘Bozuk düzende sağlam çark olmaz! Düzenin seçim oyunu bozalım’ şiarıyla Tek Mezar Hacı Bektaş-i Veli Parkı’nda bir şenlik düzenledik. Şenlik saat 20:30’da başladı. Etkinlik öncesi alanı düzenlemek için düzen partisi CHP’nin pankartlarının ve flamalarının parktan çıkartılması sırasında bir grup CHP’linin müdahalesi boşa düşürülerek, flamalar ve pankartlar indirildi ve pankartlarımızla, flamalarımızla alan donatıldı. Alana Ankara 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Evrim Erdoğdu ve BDSP imzalı “Kahrolsun sermaye iktidarı!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” pankartları ile “Faşist katliamların hesabını işçi-emekçiler soracak!”, “Faşizme ve şovenizme karşı şimdi Deniz olunmalı!”, “Emperyalizm savaş demektir, barış sosyalizmle gelecek!” şiarlı BDSP ve İşçi Kültür Evleri imzalı pankartları asıldı.

Şenlik programı açılış konuşmasının ardından Mamak İşçi Kültür Evleri Sokak Tiyatrosu Topluluğu’nun ‘Hükümet paketi’ isimli oyunuyla başladı. Oyunun ardından Mamak BDSP adına yapılan konuşmada mücadele çağrısı yapıldı.

Ardından BDSP’nin hazırladığı seçimlerle ilgili sinevizyonun gösterimi yapıldı. Ankara 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Evrim Erdoğdu ise konuşmasında, İP çetesinin saldırısını teşhir ederek tüm düzen partilerinin birbirinin aynı olduğunu vurguladı. Bedel ödeyerek, kan dökerek elde edilen mevzilerimize sermaye devleti tarafından yapılan saldırıların ve bu saldırıların nedenleri üzerinde durdu.

Şenlikte BDSP ve Mamak İşçi Kültür Evleri imzalı İP çetesinin Mamak İşçi Kültür Evi’ne saldırısını teşhir eden bildiri dağıtıldı. Kızıl Bayrak standı açıldı. Emekçilerle seçim gündemiyle ilgili sohbetler gerçekleştirildi.

Mamak BDSP