20 Temmuz 2007 Sayı: 2007/28(28)

  Kızıl Bayrak'tan
   Düzenin seçim oyununu bozalım,
mücadeleyi yükseltelim!
  Hükümetin ABD’ye kafa tutma
maskaralığı!
CHP emperyalizme uşaklıkta kusur etmeyecek!
Sermaye düzeninin harcı devlet terörüyle karılmıştır!
Bağımsız sosyalist adayların tanıtım şenliklerinden...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  Seçim çalışması üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  Ümraniye, Samandıra, Sultanbeyli’de seçim çalışması…
  Herkese sınavsız, parasız eğitim hakkı!
  KESK’te üye ve yetki kaybı...
  Mahkeme sendikacılık yapmaya çağırıyor!..
Yüksel Akkaya
  Sınıf hareketinden...
  Sermaye devleti ormanları da katlediyor
  Irak’ta ABD vahşeti sürüyor!
  İP çetesinin Mamak İşçi Kültür Evi’ne saldırısı püskürtüldü...
  Hüseyin Karabulut’u unutmayacağız!
  Binali Soydan’la dayanışmayı
yükseltelim!
  Yurtsever Kürdistan halkına!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim faaliyetinden...


İstanbul:

GOP’da seçim çalışmalarından...

Gaziosmanpaşa bölgesinde çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Bölgemizde yaygın bir kitle çalışması ve eylem, etkinliklerle bütünleştirilmeye çalışılan bir faaliyet içerisindeyiz. 3 temel çalışma alanının özgün sorun ve gündemleri ile çalışmalarımız sürdürülmekte. Bölge faaliyetimizde Gazi ve Karadeniz-Elmabahçesi bölgesinde öne çıkan gündemler olarak yozlaşma, uyuşturucu ve çeteleşmeyi işliyoruz. Bu gündemleri düzen partilerini teşhir eden bir biçimde ele alarak “uyuşturucu, yozlaşma ve işsizlik düzenine OY YOK!” temel şiarı etrafında şekillendirmekteyiz. Öte yandan fabrikalara dönük çalışmamızın ana eksenini ise 21 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan “GOP işçileri çözümü tartışıyor” etkinliği şekillendiriyor. Bu etkinlik kapsamında çalışmanın yaygın bir duyurusu gerçekleştirilerek, bölgemizdeki yerel işçi sorunlarını ve bu sorunlara çözüm yollarını tartışmak hedefindeyiz.

Gazi Mahallesi seçim çalışmaları:

Gazi Mahallesi’nde büro önü etkinliklerimizin ikincisini 11 Temmuz’da gerçekleştirdik. Oluşturduğumuz haftalık program çerçevesinde “Demir Çeneli Melekler” filmini gösterdik. Amerika’da kadınların oy hakkını kazanması yönündeki mücadelelerini anlatan filmin ön çalışmasını evlere el ilanı dağıtarak gerçekleştirdik. Film gösterimine 25 kişi katıldı.

Gazi Mahallesi’nde büro önü etkinliklerimize 16 Temmuz günü de müzik dinletisi ve seçim sinevizyonunun gösterimi ile devam ettik.

Etkinliğimiz Gazi Mahallesi’nden bir arkadaşımızın müzik dinletisi ile başladı. Yaklaşık 1 saat süren müzik dinletisinde, bağlama eşliğinde türküler ve marşlar söylendi, halaylar çekildi.

Etkinliğe büronun yakın çevresindeki evlerden, diğer etkinliklere katılan emekçilerden yoğun katılım oldu.

Etkinliğin ikinci bölümünde seçim sinevizyonunu gösterdik. Sinevizyon belli bir ilgiye konu oldu. Yoldan geçen insanlar da sinevizyonu izlemek için durdular. Etkinliği çarşamba günü yapacağımız şenliğe çağrı yaparak sonlandırdık. Etkinliğe 50 kişi katıldı.

Gazi Mahallesi, Yunusemre Mahallesi, Alibeyköy ve çevre merkezlere kadar taşıdığımız afiş çalışması kapsamında yaklaşık 500 afiş kullanıldı.

BDSP seçim bildirgelerimiz merkezi yerlerde, kapı kapı dolaşılarak dağıtıldı. Sadece son bir hafta içinde 2 bin civarında seçim bildirgesi bölgemizde yaygın bir biçimde dağıtıldı.

Gazi Mahallesi’nde “Düzen partilerine oy verme! Gazi emekçileri gelecek için buluşuyor” şiarlı ve Gazi emekçilerinin yerel sorunlarına vurgu yaptığımız bildiri ve şenlik çağrılarından yaklaşık 2 bin adet bölgemizde yaygın bir biçimde dağıtıldı.

Bölgemizde binlerce emekçinin ve kadının geldiği Perşembe pazarında düzen partilerini teşhir eden ajitasyon konuşmaları ve yoksulluğa, işsizliğe, yozlaşmaya ve uyuşturucuya karşı gerçekleştireceğimiz buluşmaya çağrı konuşmaları yapıldı. Bu dağıtım sırasında binlerce el ilanı ile etkinliğimizin duyurusu yapıldı.

Gazi Mahallesi’nde ve Alibeyköy’de yaygın gazete satışı gerçekleştirildi.

GOP merkezde sınıf eksenli çalışmalar:

GOP merkezde Topçular ve Rami bölgesinde işçi sınıfına dönük olarak çalışmamızı yaygınlaştırarak sürdürmekteyiz. Yine bölgemizde caddelerde gazete satışı ve bildirge dağıtımları ile bölgemizdeki yakın yerlerdeki emekçi mahallelere seçim platformumuzu taşımaya çalışıyoruz.

Bölgemizde GOP merkez çevresinde Topçular ve Rami işçi bölgesinde fabrika çevrelerine yüzlerce “Amerikancı-İMF’ci düzen partilerine oy yok! Sınıfın bağımsız devrimci adaylarını destekleyelim!” şiarlı afişlerimizden yaptık.

Yine bu bölgede gerçekleştireceğimiz “GOP işçileri çözümü tartışıyor” etkinliğimizin bildirgelerinden yaklaşık 2500’ini fabrikalara ve atölyelere yaygın bir biçimde dağıttık.

Yine “Gaziosmanpaşa’da EMEĞİN KAVGASI” bültenimizi bölgemizde fabrika içlerinden yaygın ve hedefli bir satışa konu etmekteyiz.

13 Temmuz günü fabrikaların çıkış saatinde Bereç, Topçular yolu üzerinde gazetemiz Kızıl Bayrak’ın satışını gerçekleştirdik. Bu sayede çevrede çalışan işçilerle konuşma fırsatı yakaladık. İşçilerle seçim politikamızı konuştuk, onları etkinliklerimize davet ettik.

Karadeniz Mahallesi “Kokuşmuş düzene ve partilerine oy yok!”

Karadeniz mahallesinde çalışmamız bölgenin öne çıkan başlığı olan işsizlik, yozlaşma ve uyuşturucuya karşı bölge emekçilerini mücadeleye çağıran bir eksende sürdürülmektedir.

Bölgemizde yüzlerce afiş ile işçi ve emekçiler Amerikancı, İMF’ci düzen partilerine oy vermemeye çağrıldı. Bölgemizde BDSP bildirilerinden yüzlercesi kullanılarak BDSP’nin seçim platformu işçi ve emekçilere anlatılmaya çalışıldı.

Yine bölgemizde Elmabahçesi tarafındaki fabrika ve atölyelere yaygın bir biçimde 21 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan “GOP işçileri çözümü tartışıyor” etkinliğinin çağrı bildirileri dağıtıldı.

21 Temmuz’da saat 17:00’de Eğitim-Sen 4 No’lu Şubesi’nin toplantı salonunda etkinliğimiz gerçekleşecek.

GOP BDSP

 

Küçükçekmece’de yaygın seçim çalışması...

Son iki haftadır yoğunlaştığımız seçim çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bir yandan mahalle halkına düzen partilerinin teşhirini yaparken diğer yandan kitle çalışmalarımızı güçlendiriyoruz. Bildirge dağıtımları, gazete kullanımlarının yanında düzenlediğimiz etkinliklere devam ediyoruz.

İnönü Mahallesi’nde ise geçtiğimiz hafta başlattığımız açık hava film gösterimleri, ikinci haftasında daha planlı ve örgütlü bir tarzda gerçekleşti, “Dondurmam gaymak” adlı filmin gösterimine yaklaşık 150 kişi katıldı. Film perdesinin yanına “Düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var” ve “Uyuşturucuya ve yozlaşmaya teslim olmayacağız!” şiarlı pankartlarımızı astık.

Etkinliğin çağrısını etkin bir şekilde yaptık.

14 Temmuz Cumartesi günü E5 hattının bir şeridini “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!” şiarlı afişlerle donattık. Diğer şeritte afişlerimizi yaparken, polislerin keyfi engellemeleri ile karşılaştık. Bizlerin kararlı tutumu ile gözaltına almaya cesaret edemeyen kolluk güçleri geri çekilmek zorunda kaldılar.

10 bin aday bildirisini işçi ve emekçilerle buluşturduk. Hafta sonu boyunca aday bildirilerimizi bir dizi emekçi semtinde megafonla ajitasyon çekerek yaygın bir şekilde dağıttık. İlk olarak Cumartesi akşamı Söğütlüçeşme’nin ana caddesi ve sokaklarında “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı, BDSP imzalı önlüklerle bildirilerimizin dağıtımını gerçekleştirdik. Pazar günü de kitlesel bir şekilde İkitelli, İnönü Mahallesi, Sefaköy, Yenibosna’da yine önlüklerimizle birlikte yaygın bir dağıtım yaptık.

Ardından hem seçim büromuzun hem de İşçi Kültür Evi’nin olduğu İnönü Mahallesi’nin sokaklarında dolaşarak birebir sohbetlerle dağıtımımızı gerçekleştirdik. Ayrıca Sefaköy merkezinde de yoğun geçiş alanı olan Gümüşçüler Çarşısı’nda ve iki ana caddesinde de toplu dağıtımımızı yaptık. Buradan işçi ve emekçilerin yoğun olduğu Yeni Bosna semt pazarına geçerek, sesli ajitasyon eşliğinde aday bildirilerimizi emekçilerle buluşturduk. Bu hafta adayımızın imzasıyla hazırlanmış pankartları E5’e asacağız.

20 Temmuz Cuma akşamı seçim büromuz önünde “Haramilerin Saltanatını Yıkacağız” şenliği ile seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Küçükçekmece/BDSP


Esenyurt’ta film gösterimi...

15 Temmuz’da yaptığımız film gösterimini oldukça yoğun bir ön çalışmaya konu ettik. Beynelmilel’in gösterimini gerçekleştirdik. Depo Kapalı Cadde’de düzenlediğimiz etkinlik kısa bir açılış konuşmasının ardından başladı. Film gösterimine yaklaşık 100 kişi katıldı. Film gösterimlerimize bundan sonra da devam edeceğiz.

Kuruçeşme’de seçim etkinliği

15 Temmuz Pazar günü Kıraç/Kuruçeşme Mahallesi’nde de bir etkinlik gerçekleştirdik. 3. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Hüseyin Temiz’in de katıldığı, sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisinin yer aldığı etkinliğimize yaklaşık 150 işçi ve emekçi katıldı.

Etkinlik öncesinde mahallede bulunan ilişkilerimizle bir araya gelerek etkinliğimizin programını ve ön çalışmasını planladık. Etkinliğimizin duyurusunu içeren el ilanları ve büyük boy afiş hazırlayarak etkinlik öncesinde mahallede kullandık.

Etkinliğimiz, mahallede oturan bir arkadaşımızın söylediği türkülerle başladı. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun hazırlamış olduğu sinevizyonla devam etti. Sinevizyonun ardından “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Kahrolsun faşizm!”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!” sloganları gür ve coşkulu bir şekilde atıldı. Atılan sloganların ardından 3. bölge bağımsız sosyalist adayı Hüseyin Temiz bir konuşma yaptı. Hüseyin Temiz konuşmasında seçimlerin ve parlementonun işçi ve emekçiler için hiçbir zaman çözüm olamayacağını, düzen partilerinin de emekçi kitleleri aldatmakta birbirleriyle yarıştıklarını söyledi. CHP’nin de mahalle halkına özel bir ilgi göstermesine vurgu yapan Hüseyin Temiz, Maraş’ta, Sivas’ta yapılan katliamlara ve CHP’nin bu katliamlardaki payına değindi.

Daha önce de seçim çalışmalarımızdaki etkinliklerimize katılan Fırat Avalır, söylediği türkülerle etkinliğimizin coşkusunu arttırdı. Coşkulu bir atmosferde geçen etkinliğimiz Kuruçeşmeli işçi ve emekçileri işçi sınıfının devrimci programı etrafında birleşmeye ve kapitalist düzene karşı mücadeleyi yüksetmeye çağırarak etkinliğimizi sonlandırdık.

Esenyurt BDSP


Kartal’da coşkulu seçim çalışması...

13 Temmuz Cuma günü öğle saatlerinde Esentepe Mahallesi’nde aday tanıtım bildirisi dağıttık. 14 Temmuz Cumartesi günü ise sabah İçmeler Meydanı’nda her hafta gerçekleştirilen Kızıl Bayrak satışına katıldıktan sonra Tuzla İçmeler ve Aydıntepe arasında aday tanıtım afişlerini yaptık. Gün içinde Kartal merkeze aday tanıtım afişlerimizi ve şenlik afişlerimizi yaptık. Ardından Kartal Sanayi Bölgesi’ne aynı afişlerden yaygın bir şekilde yaptık.

Seçim bürosunda kadınlara seçim platformumuzu anlattık. Etkinlik aday tanıtım toplantısı olarak kurgulanmasına rağmen adayımız yoğunluğu ve aynı saatlerde gerçekleşen Gülsuyu seçim şenliğine katılmasından dolayı etkinlikte yer alamadı. Sinevizyon gösterimi ise teknik bir sorundan kaynaklı yapılamadı. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen 15’e yakın kadının katıldığı etkinlik olumlu bir atmosferde geçti.

BDSP adına bir yoldaşımızın yaptığı konuşmayla başlayan etkinlik, ardından sorular ve sohbetle devam etti.

Kartal-Karlıktepe BDSP


Gülsuyu’nda film gösterimi

Maltepe Seçim Komisyonu olarak her Çarşamba periyodik olarak düzenlediğimiz film gösterimi etkinliğine Beynelmilel adlı film ile devam ettik.

Gülensu Mahallesi Heykel Meydanı’nda yaptığımız film gösterimine 100’ü aşkın kişi katıldı. 12 Eylül askeri darbesi sonrası yürürlüğe giren birçok yasağın mizahi bir dille anlatıldığı film ilgiyle izlendi.

Maltepe Seçim Komisyonu


Adana:

Meydan Mahallesi’nde çalışmalarımız sürüyor!

Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu olarak seçimlere kısa bir süre kalması nedeniyle çalışmalarımızı hızlandırdık. Kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirebilmek, başlatmış olduğumuz devrimci seçim çalışmamızı güçlü bir biçimde sonlandırabilmek için zamanımızı daha verimli kullanmaya çalışıyoruz. Düzenli olarak seçim büromuzu açıyor, gelen emekçilerle tartışmalar gerçekleştiriyor, bağlarımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Günlük olarak yaptığımız değerlendirme ve planlama toplantılarımızı her hangi gibi aksamaya izin vermeden hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gazetemizi düzenli olarak işçi ve emekçilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Afişlerimizi, aday bildirilerimizi yaygın bir şekilde kullanıyoruz.

Afişlerimizi işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadıkları ve geçtikleri bölgelere yoğun olarak yapmaya çalışıyoruz. “Amerikancı, İMF’ci düzen partilerine oy yok! Sınıfın bağımsız devrimci adaylarını destekleyelim/BDSP” ve “Amerikancı düzen partilerine oy yok! Yaşasın devrim ve sosyalizm/ BDSP Adana Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Serpil Yıldız” şiarlı yüzlerce afişimizi; Obalar Caddesi, Bankalar Caddesi, Çakmak Caddesi, Kültür Sokak, Küçük Saat, Kıbrıs Caddesi, Emniyet Caddesi, İstiklal Mahallesi, Atilla Altıkat Köprüsü, E5’in bir kısmı ve Dörtyol’a yaygın bir şekilde yaptık.

Aday bildirilerimizi de olabildiğince yaygın bir şekilde işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz. Meydan Mahallesi, Emek Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Sucuzade, Havuzlubahçe, Dağlıoğlu, Gülpınar Mahallesi’ne tek tek kapıları gezerek, emekçilerle yüz yüze gelerek dağıttık. Birçok esnafa, kahvehaneye bildirilerimizi ulaştırdık.

16 Temmuz günü günlük olarak gerçekleştirdiğimiz planlamamızın bir parçası olarak sabahın erken saatlerinden itibaren bir dağıtım grubumuz, Kürt işçi ve emekçilerinin ağırlıkta olduğu Dağlıoğlu Mahallesi’nin bir kısmına, Gülbahçesi Mahallesi’ne evleri dolaşarak, caddelerden geçen insanlara, esnaflara, kahvehanelere, cadde üzerindeki küçük atölyelere binlerce aday bildirimizi ulaştırdık. İkinci dağıtım grubumuz da yine sabah erken saatlerden itibaren, Gülpınar Mahallesi’ne, Mirzaçelebi Mahallesi’ne, esnaflara, kahvehanelere binlerce aday bildirimizle seslendik.

17 Temmuz günü sabah saatlerinden itibaren Yurt Mahallesi’nde evleri tek tek dolaşarak ve mahallede kurulan semt pazarında yaklaşık 3 bin aday bildirimizi emekçilere ulaştırdık. Yurt Mahallesi, Evren Sitesi, Baraj Yolu, Mimar Sinan, İstasyon Meydanı ve Kanal Boyu’nu afişlerimizle donattık.

18 Temmuz günü ise Akkapı, Hadırlı Mahalleleri’ne binlerce bildirimizi ulaştırarak emekçilere seslenmeye devam ettik. Üzeri kapatılan afişlerimizi yenilemek için Meydan Caddesi, İstiklal Mahallesi, Emniyet Caddesi, Kocavezir ve Çarşı’nın dört bir tarafına aday ve BDSP afişlerimizi taşıdık.

Materyal çalışmalarımızın yansıra 20 Temmuz Cuma günü Adana BDSP tarafından gerçekleştirilecek olan “Düzenin seçim oyununa karşı UMUT SOSYALİZMDE şenliğinde buluşalım!” etkinliğimizin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Afişlerimizle ve çağrı bildirileriyle kapı kapı dolaşarak emekçileri şenliğimize davet ediyoruz. Mahallemizden Şakirpaşa’da gerçekleştirilecek olan etkinliğe otobüs kaldıracağız.

Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu


Şakirpaşa’da şenliğe hazırlanıyoruz!

Adana’da yürüttüğümüz seçim çalışmalarımızı işçi-emekçilerle buluşturmaya devam ediyoruz.

13 Temmuz Cuma günü işçilerin işe giriş saati olan sabah saat 07:00’de sanayinin giriş kapısında seçim bildirgelerimizi ve Adana bağımsız sosyalist milletvekili adayı Serpil Yıldız’ın seçim bildirilerini işçilere ulaştırdık. Dağıtım sırasında gelen polisin taciz girişimine rağmen çalışmamızı ara vermeden sürdürdük.

“Amerikancı, İMF’ci düzen partilerine oy yok! Sınıfın bağımsız devrimci adaylarını destekleyelim!/BDSP” ve “Amerikancı düzen partilerine oy yok! Yaşasın devrim ve sosyalizm!/ BDSP Adana Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Serpil Yıldız” imzalı afişlerimizi işçi ve emekçilerin yoğun olarak geçtiği güzergahlara ve emekçi semtlerine yaygın bir biçimde yaptık.

Bugüne kadar Şakirpaşa, Yeşilevler, Demetevler, Bahçelievler, Narlıca, Denizli, Mithatpaşa, Cumhuriyet, Anadolu, 19 Mayıs, Güneşli, Yamaçlı, Dervişler’de yaşayan işçi ve emekçilere bildirgelerimizi ulaştırdık. Bildirgelerimizin ardından şimdi de aday bildirilerimizi aynı şekilde Adana’nın dört bir yanındaki işçi ve emekçilere taşımaya başladık.

Akşamları da gazetemizi işçi ve emekçilere taşımaya devam ediyoruz. Yanısıra 20 Temmuz Cuma günü yapacağımız şenliğimizin hazırlıklarına başladık. Bu şenlikle birlikte seçim kampanyamızı sonlandırmayı planlıyoruz.

Faaliyetimiz sırasında düzeninin kolluk güçleriyle de karşı karşıya geliyoruz. Son olarak Yeşilevler’de yaptığımız dağıtım sırasında yanımıza gelen polisler iki yoldaşımız hakkında şikayet olduğunu söyleyerek kimliklerini istediler. Kimliklerini vermeyen yoldaşlarımıza saldıran polisler bu kez onları zorla arabaya bindirmeye çalıştılar. Arabaya binmek istemeyen yoldaşlarımıza saldıran polisler yaklaşık 15 dakikalık bir boğuşmanın ardından yoldaşlarımızı arabaya sokabildiler. Zorla arabaya bindirilen yoldaşlarımız bir süre sonra bırakıldılar. Polis aracından çıkan yoldaşlarımız ara vermeden bildirge dağıtımına devam ettiler. Böylece düzenin her türlü baskı ve zoruna karşı çalışmamızı kesintisizce sürdüreceğimizi gösterdiler.

Şakirpaşa Seçim Komisyonu


Adana’da gözaltı terörüne militan direniş!

13 Temmuz günü İP çetesinin saldırısını kınayan basın açıklamasının ardından büromuzdan seçim materyallerimizi alarak çalışma alanlarına giden yoldaşlarımız Adana’nın en merkezi yerlerinden olan Kültür Sokak’ta yaklaşık 15 resmi polis tarafından “elinizdekiler nedir, onların izni var mı, kimlik çıkartın” vb. söylemlerle durdurulmuşlardır. Yoldaşlarımız polisin bu keyfi ve bilinçli tutumu karşısında net bir tutum almışlardır. Polis tarafından gerçekleştirilen saldırının haberinin büroya ulaşmasıyla beraber burada bulunan yoldaşlarımız da olay yerine gitmiş yaşanılan saldırı süreci karşısında polislere anlamlı bir yanıt vermişlerdir.

Dakikalarca süren tartışmalar ve arbedelerden sonra olay yerine gelen çok sayıda polis yoldaşlarımıza tekme, tokat ve biber gazlarıyla saldırmış ve altı yoldaşımızı yaka paça yerlerde sürükleyerek gözaltına almıştır. Saldırı karşısında devrimci tutum ve militanlığıyla direnen yoldaşlarımız hep bir ağızdan “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganlarını haykırdı. Yaklaşık 20 dakika boyunca Çakmak Caddesi’ni trafiğe kapatarak direnen yoldaşlarımız karşısında aciz kalan polis yoldaşlarımıza kelepçe takarak sonrasında da onları taşıyarak gözaltına alabilmiştir.

Gözaltına alınan yoldaşlarımız yaklaşık üç saat boyunca tutuldukları polis merkezinde ifade vermeyi ve imza atmayı reddetmişlerdir. Yoldaşlarımız üç saatin sonunda adli tıpa çıkarılarak buradan serbest bırakılmışlardır.

Adana BDSP

 

İzmir:

Emekçilerle buluşmaya devam ediyoruz...

Yamanlar ve Menemen’de aday afişleri ile BDSP afişlerini Onur Mahallesi, Gümüşpala, Hıdırtepe, Kasımpaşa Mahallesi, İnönü Mahallesi, İngiliz Tepesi, Belediye Evleri, Çınarlı Mahallesi, Asarlık Beldesi, Ulukent, Yahşeli Köyü, Küçük Çiğli, Balatçık, Harmandalı, Egekent, Evka-5, Evka-2, Güzeltepe, Cumhuriyet Mahallesi, Karşıyaka, Bornova, Çınarlı ve Helvacı Köyü’ne yaptık ve bildirilerimizi yaygınca dağıttık.

Menemen Büyükpark önünde aday tanıtım standı açarak bildiri dağıttık. Ayrıca, İP çetesinin Mamak İşçi Kültür Evi’ne yönelik yaptığı saldırıyı teşhir eden konuşmalar yaptık.

Menemen merkezde ve mahallelerinde BDSP imzalı afişlerimizi yaygın bir şekilde yaptık.

Yanısıra ev ziyaretleri düzenleyerek devrimci seçim çalışmamızı emekçilere taşıyoruz.

Sabahları Çiğli Organize işçilerine ve Menemen demir-çelik işçilerine bildirilerimizi ulaştırıyoruz.

Çiğli’de ses aracıyla emekçi kitlelere sesleniyoruz. Sesli propagandanın yanı sıra aday bildirilerimizin de dağıtıldığı semtlerde olumlu tepkilerle karşılaştık.

Çiğli BDSP


Buca: “Seçim oyununu bozacağız!”

İzmir birinci bölgede yürüttüğümüz seçim çalışmamızı adım adım örmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda çalışmamızı adayımız Sinan Yürekli ile beraber, seçim büromuzun bulunduğu Kuruçeşme Mahallesi’nde ve derneğimizin bulunduğu Çamlıkule Mahallesi’nde ardarda ev ziyaretleri gerçekleştirerek sürdürüyoruz. Ev ziyaretlerinde seçim üzerine sohbetler düzenliyoruz.

“Haramilerin saltanatını yıkacağız, Sosyalizmi kuracağız!” şiarlı İzmir birinci bölge bağımsız devrimci aday Sinan Yürekli imzalı afişlerimizi Gıda Çarşısı, Mtk, Yeşildere , Buca Köprü, Gaziemir, Gediz, Üçkuyular, Basmane, Şirinyer ile Gültepe ve Çamlıkule Mahalleleri’ne yoğun bir şekilde yaptık. Afiş çalışmamızdan sonra Gültepe’de bir yandan aday tanıtım bildirisini dağıttık, diğer yandan ise afişlerimizle semti donattık.

Daha sonra ise Çamlıkule ve Kuruçeşme semtlerinde bulunan kahvelere giderek sesli propaganda ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde aday tanıtım bildirilerimizi dağıttık. Bu yaptığımız çalışmalarda insanların olumlu tepkileriyle karşılaştık.

Planlamamız dahilinde Kuruçeşme ve Çamlıkule pazar yerlerinde aday tanıtım bildirisinin dağıtımı ile devam ettik. Çamlıkule pazar yerinde dağıtım yaparken, düzen partisi olan AKP de bulunduğumuz alanda dağıtım yapıyordu. Bu sırada AKP yandaşlarının bizden aldıkları seçim bildirimizi buruşturmalarıyla beraber kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Olaya tanıklık eden insanlara AKP’yi teşhir eden konuşmalar yapıldı. Yaptıkları hareketten dolayı bizden özür dilemek zorunda kaldılar.

Buca BDSP


Bursa’da emekçileri saflara çağırıyoruz...

Bursa’da seçim çalışmamız bütün hızıyla sürüyor. İşçi ve emekçileri yaygın bir materyal kullanımı ve birebir ilişki kurarak düzen partilerinden hesap sormaya çağırıyoruz. Geride bıraktığımız hafta boyunca seçim büromuzun bulunduğu Esenevler’de etkili bir kitle çalışması örgütlemeye çalıştık, aynı zamanda seçimlere ilişkin çağrımızı bütün Bursa geneline taşımayı hedefledik. Bu çerçevede afişlerimizi Esenevler dışında da Bursa’nın bütün merkezi yerlerine yaygın bir biçimde yaptık.

Yine seçim bildirgelerimizi ve aday bildirilerimizi Esenevler Mahallesi ve Erikli civarına yaygın bir biçimde dağıttık.

Ayrıca seçim çadırımızı sürekli açık tutuyoruz. Semtteki emekçiler özellikle akşam saatlerinde yanımıza geliyorlar ve oldukça sıcak sohbetler ediyoruz. Emekçiler bir büro yerine çadır açmamızın kendilerini bizlere yakın hissetmelerine yol açtığını, sabah akşam alanda bulunmamızın ise onlara güven verdiğini ifade ediyor.

13 Temmuz günü “Gençlik geleceğini ve seçimleri tartışıyor!” başlıklı bir toplantı yapmayı hedeflemiştik. Ancak çağrımızı yeterince yaygın yapamadığımız için 6 kişilik ve yakın çevremizle sınırlı bir katılım olunca biz de çalışmamızın gençlere nasıl ulaştırılabileceğinin yol ve yöntemleri ile, gençliğin bugün devrim mücadelesine katılmasının, böyle bir tercih yapmasının önemini tartıştık.

Yine 13 Temmuz günü kadınlarla bir ev toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan kadınlarla önce kadınlar ve seçimlerle ilgili bir sinevizyon izledik. Ardından ise emekçi kadınların sorunlarına ilişkin sohbet ettik. Kadınların sorunlarının düzen partileri tarafından çözülmediğini vurguladığımız toplantıda çoğunluğu ev kadını olan kadınlar kendilerini en çok yıpratan sorunun ev köleliği olduğunu vurguladı. Bu sorunu aşmanın yolları üzerinde durduk. Sohbetin seçimlerle ilgili kısmında ise ağırlıklı olarak kadınlar “AKP geleceğine CHP gelsin” yaklaşımı taşıdıkları için düzen partilerinin aynılığını ve CHP’nin kimliğini tartıştık.

17 Temmuz günü sabahın erken saatlerinde Teleferik Mahallesi’nde seçim bildirgemizi ve aday bildirilerimizi kapı kapı dolaşarak dağıttık. Bursa’nın hemen hemen her bölgesinde “Amerikancı, İMF’ci düzen partilerine oy yok! Sınıfın bağımsız devrimci adaylarını destekleyelim!/BDSP” ve “Amerikancı düzen partilerine oy yok! Yaşasın devrim ve sosyalizm!’’ şiarlı ve aday imzalı afişlerimizi yaygın olarak yaptık.

Bursa BDSP


Ankara:

Ankara’da tempolu seçim faaliyeti

Sınıf devimcileri olarak Ankara’da seçim çalışmamızı kesintisiz sürdürüyoruz. Bu eksende sınıfın ve emekçi kitlelerin bulunduğu her alana devrimci politikalarımızı ulaştırıyoruz.

16 Temmuz günü sanayi bölgesi olan Sincan’a ve Eskişehir yolu üzerine afişlerimizi yaptık. Aynı şekilde Mamak Mutlu Mahallesi’ni afişlerimizle donattık. Seçim gündemli afiş faaliyetimiz dün de sürdü. Tuzluçayır Mahallesi’ne yoğun bir şekilde aday afişlerimizden yaptık.

Afiş çalışmasının yanısıra seçim bildirgemizle aday bildirilerimizi etkin bir şekilde kullanıyoruz. Sincan, Aşık Veysel Mahallesi’ndeki emekçilere seçim ve aday bildirilerimizi ulaştırdık.

Dikmen’de seçim faaliyetimiz tüm hızıyla devam ediyor. Dikmen’de bir süre önce başladığımız seçim faaliyetimiz boyunca birçok işçi ve emekçiyle sohbet ettik. Seçimlerin son haftasında bağımsız sosyalist aday Evrim Erdoğdu’nun seçim bildirilerini dağıttık, yüzlerce afiş yaptık. İşçi ve emekçilerden olumlu tepkiler aldık.

Mamak’ta düzen partilerine öfke

Mamak Tuzluçayır Mahallesi’nde İP çetesinin saldırısı sonrası yoğun bir süreç yaşandı. Özellikle Mamak İşçi Kültür Evi’ne yönelik faşist saldırının büyüttüğü anti-faşist öfke 13 Temmuz günü bir kez daha sokağa taştı. Tuzluçayır Mahallesi Meydanı’nda faşist partilere yönelik öfke “Faşizme geçit vermeyeceğiz!”, “Faşistlerden hesap sorduk soracağız!” sloganları ile kendisini ortaya koydu. Meydanda toplanan kitle Tuzluçayır’dan MHP, BTP ve AKP araçlarının geçmesine izin vermedi, geçmek isteyen faşistlerin araçları tahrip edildi. Ardından Tuzluçayır’ın ara sokaklarında “Tuzluçayır faşizme mezar olacak!”, “Halkımız saflara hesap sormaya!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları ile yürüyüş yapıldı. Mahallede gece sasatlere kadar polis ablukası sürdü.

Son üç gündür yoğun polis ablukası altında olan Tuzluçayır’da, faşizme olan bu öfke ve aynı zamanda mahalle halkının devrimcileri yoğun bir şekilde sahiplenmiş olması, sermayenin gözünü korkutmuş olmalı ki aynı günün gecesi meydanda asılı olan iki BDSP pankartı indirilmişti. Yine aynı şekilde Tek Mezar Parkı’nda aslılı olan BDSP, Mamak İşçi Kültür Evleri ve Bağımsız Sosyalist Aday imzalı şenlik pankartlarımız da indirilmişti. Mamak’tan komünistler olarak bugün sabah pankartlarımızın indirildiği yerlere tekrar pankart astık ve bölgede afiş faaliyeti gerçekleştirdik.

Ankara BDSP

****

Sınıfın bağımsız sosyalist adayları Kadıköy’de işçi ve emekçileri devrim ve sosyalizm mücadelesine çağırdı...

Ne seçim ne meclis, kurtuluş sosyalizmde!

22 Temmuz seçimlerine “Ne seçim! Ne meclis! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarıyla giren ve sınıfın bağımsız milletvekili adayları ile katılan BDSP 17 Temmuz günü Kadıköy İskele Meydanı’nda seçim etkinliği gerçekleştirdi. 18.30’da başlayan etkinlik hep bir ağızdan Gündoğdu Marşı’nın söylenmesi ile son buldu.

“Türkiye işçi sınıfına selam” şiiri ile başlayan etkinlik işçi sınıfının kurtuluş mücadelesinde şehit düşen devrim şehitleri adına saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşunun bitiminde “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganı coşkuyla atıldı. Açılış konuşmasında tekleşen düzen partileri teşhir edildi, işçi ve emekçiler; sınıfın bağımsız sosyalist devrimci adaylarını desteklemeye çağrıldı.

“Haramilerin saltanatını yıkacağız!”

Açılış konuşmasının ardından Grup Fırtına sahneye çıktı. Grup Fırtına’nın seslendirdiği türkülerin ardından Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu Temsilcisi Atlen Yıldırım kürsüye çıkarak güncel siyasal tabloyu özetleyen ve BDSP’nin seçim platformunu öne çıkartan bir konuşma gerçekleştirdi. Yıldırım konuşmasında, düzen partilerinin teşhirini yaptıktan sonra, bugün işçi ve emekçilerin kurtuluşunun seçimler değil, mücadele olduğunu vurguladı.

BDSP adına yapılan konuşmanın ardından İstanbul 1. Bölge’den bağımsız sosyalist milletvekili adayı olan Necmiye Şafak Özdoğan söz aldı. Özdoğan konuşmasında, işçi sınıfının bugün karşı karşıya olduğu saldırıları sıraladı ve seçimlerden sonra bu saldırıların süreceğini ve sorunların devam edeceğini vurguladı. Özdoğan sermaye düzeninin karşısına “haramilerin saltanatını yıkmak, sosyalizmi kurmak” için çıktıklarını, işçi ve emekçileri de bu mücadeleye destek vermeye çağırdıklarını belirtti. Özdoğan, sermaye düzeninin demokrasisinin de ikiyüzlü olduğunu belirttikten sonra “Biz onların demokrasi anlayışlarını seçim çalışmamız boyunca defalarca görmüş olduk. Dün Kartal’da, Gaziosmanpaşa’da, Şirinevler’de, Taksim’de, bugün biraz önce burada faaliyetimizi nasıl keyfi olarak engellemeye çalıştıklarını biliyoruz. Biz onların demokrasi anlayışını tanıyoruz!” diyerek BDSP faaliyetlerine dönük sürdürülen saldırıları teşhir etti.

Bu ses geleceğe yürüyenlerin sesi...

Sınıfın bağımsız sosyalist devrimci milletvekili adayı Şafak Özdoğan’ın konuşmasının ardından “Bu ses fabrika atölyesinde azgın sömürü koşullarına inat yaşama sıkı sıkıya sarılanların sesi…

Bu ses sermaye düzeninin 13 yaşında katlettiği Uğur Kaymaz’ın çığlığı, “namus suçu” işledi diye töre gereği öldürülen nice kadının isyanı…

Bu ses devlet terörü karşısında inançlarını iradeleriyle birleştirenlerin, Ulucanlar’da, 19 Aralık’ta düzenin saldırdığı her alanda direniş destanını yazanların inançlı sesi…

Bu ses daha anne kucağındayken zulmü gören Kürt bebenin ağlaması…

Bu ses umudun ve inancın sesi!

Bu ses geleceğe yürüyenlerin, gelecekleri için dövüşenlerin ayak sesi!

Şimdi bir kez daha türkülerimiz ve marşlarımız eşliğinde düzene karşı duyduğumuz isyanı, gelceğe dair duyduğumuz özlemi haykıracağız!” sözleriyle Grup Fırtına tekrar sahneye çağrıldı. Grup Fırtına’nın çaldığı türküler eşliğinde halaylar çekildikten sonra Gündoğdu Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Gündoğdu Marşı’nın coşkulu bir tarzda söylenmesinin ardından sınıfın bağımsız sosyalist adaylarının yükselttiği mücadele çağrısının bundan sonra da fabrikalarda, mücadelenin sürdüğü tüm meydanlarda, okullarda, mahallelerde yükseltileceği ifade edildi.

“Seçim oyununu bozacağız!”

Etkinlik alanında devlet terörünü, emperyalizmi teşhir eden ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun programını örnekleyen fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı. Ayrıca Eksen Yayıncılık’tan çıkmış kitapların, Kızıl Bayrak Gazetesi’nin, BDSP’nin seçim bildirgesinin ve N. Şafak Özdoğan’ın aday bildirilerinin bulunduğu bir stand açıldı. BDSP çalışanlarının kızıl bayraklarla ve önlüklerle katıldığı etkinlikte “İşçi sınıfı savaşacak sosyalizm kazanacak!”, “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Seçim oyununu bozacağız!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları BDSP kitlesi tarafından coşkuyla atıldı. “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!” pankartının açıldığı etkinlik alanında seçim bildirgesi ve aday bildirileri dağıtıldı.

Etkinlik öncesi sivil polislerin etkinliği provoke çabaları boşa düşürüldü. BDSP’nin bir ayı aşkın bir süredir sürdürdüğü etkili, canlı ve coşkulu seçim faaliyetine yaraşır bir etkinlik başarıyla gerçekleştirilmiş oldu. İskele Meydanı’ndan gelip geçen insanların oldukça ilgi gösterdiği, kürsüden yapılan konuşmaları kenarda biriken emekçilerin izlediği etkinliğe yaklaşık 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul