29 Haziran 2007 Sayı: 2007/25(25)

  Kızıl Bayrak'tan
   Sivas katliamının 14. yıldönümünde katliamcı devletten hesap soralım!
  Sivas katliamının hesabı sorulacak!
Düzen pisliklerini ortalığa saçmaya
devam ediyor!
Düzen bekçileri yeni silah alımları için Pentagon kapısında...
Tırmandırılan polis terörüne karşı
mücadeleyi yükseltelim!
Kamuda satış sözleşmesi imzalandı!
  Mamak İşçi Kültür Evleri’nin düzenlediği etkinliğe 700 işçi ve emekçi katıldı…
  BDSP’nin sosyalist milletvekili adayları
işçi ve emekçilerle buluştu...
  İstanbul bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  “Milli şirket” OYAK
yabancı sermayeye satılıyor!
  İşten atılan Esen Plastik işçileriyle
dayanışmayı yükseltelim!
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Petrol-İş Başkanlar Kurulu:
  Gaziosmanpaşa seçim çalışması üzerine…
  Bir çift güvercin havalandı...
  İlmeği tutan ellerle şenlik yapmak!..
  Binali Soydan’a özgürlük!
  Basından...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Binali Soydan’la dayanışmaya!

Başta Almanya olmak üzere, Avrupa’nın tüm ülkelerinde işçilere, emekçilere, ilerici ve devrimci güçlere dönük saldırıların ardı arkası kesilmiyor. On yılları bulan ve ağır bedeller ödenerek kazanılan haklarımıza dönük bu saldırılara her gün bir yenisi eklenerek, yeni boyutlar kazanıyor.

Demokratik hak ve özgürlüklerimize dönük bu saldırılardan biri de, son dönemlerde gündemleştirilen “iade istemi” saldırısıdır. Tümüyle asılsız gerekçelere dayandırılarak gerçekleştirilmeye çalışılan bu tümüyle gayri insani, haksız ve faşizan saldırıya maruz kalanların sayısı ise her geçen gün daha da artıyor.

Örneğin, bir süre önce Yusuf Karaca, Süleyman Şahin, Zeynep Yeşil, Ömer Berber, Muzaffer Ayata, Erdoğan Elmas, Veysel Çınar, Mehmet Eşiyok adlı devrimciler bu saldırının boy hedefi yapılmıştı. Şimdi bunlara, İspanya’da İnterpol tarafından tutuklanan Binali Yıldırım ve oturumunu uzatmak üzere Köln Yabancılar Dairesi’ne gittiğinde tutuklanan Binali Soydan adlı devrimciler eklenmiş bulunuyor. Bu saldırının önü alınmazsa bunlara yenilerini ekleyeceği kesindir.

İddia isteminde bulunan Türk devletidir. Türk devleti ise, yalnızca bulunduğu bölgede değil, dünyanın en terörist devletidir. İçeride kendi halklarına, dışarıda ise diğer kardeş halklara dönük saldırganlık onun temel karakteridir. Bu faşist devlet, düşünce özgürlüğü başta gelmek üzere, insan hakları ihlallerinde ve temel hak ve özgürlüklere olan düşmanlıkta, dünyada başı çeken ülkelerden biridir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dahi hakkında sayısız dava açılmış olup, pek çok davadan mahkum olmuştur ve hala bu utancı taşımaktadır. Gayri insani ve faşizan bir uygulama olan iade istemleri bunun yeni bir kanıtıdır.

Ne var ki, O bu konuda yalnız da değildir. Sözde insan haklarının cenneti (!) AB de, O’nun bu utanç verici suçlarına ortaktır. AB’nin, demokrasi ve insan haklarının kalesi olduğu tümüyle bir yalandan, bir iki yüzlülükten ibarettir. Gerçek budur.

Binali Soydan bir devrimcidir. Türkiye’de takibata uğramış, cezaevinde yatmıştır. Öte yandan o hala Kızıl Bayrak yazarıdır ve hakkında çok sayıda dava açılmış olup, bir çoğunun ağır cezalara çarptırılacağı kesindir. İadesi durumunda yeniden işkencelerden geçirilecek ve yine AB’nin eseri ve utancı olan F tipi cezaevine konulacaktır. Bunun sorumlusu da, TC ile birlikte AB olacaktır.

Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak, bu keyfi, haksız ve faşizan uygulamayı şiddetle protesto ediyor, yerli ve göçmen tüm ilerici ve devrimci kişi, kurum ve kuruluşu bir an önce harekete geçmeye, Binali Soydan’ın özgürlüğü için ortaya koyacağımız çabaları desteklemeye ve bizimle tam dayanışmaya çağırıyoruz.

Tüm devrimci ve ilerici kurumlar olarak, lütfen aşağıda belirtilen NRW İçişleri Bakanlığı’na Binali Soydan’ın bırakılması için dayanışma faksı ve e-mail gönderin. Ayrıca, Binali Soydan ile ilgili yaptığınız açıklamaları aşağıdaki (Bir-Kar) e-mail adresine gönderin.

Postanschrift

Innenministerium NRW

40190 Düsseldorf

Telefon: +49 (0) 211-871-01

Telefax: +49 (0) 211-871-3355

e-mail: poststelle(at)im.nrw.de

Bir-Kar’ın e-mail adresi: birkar_koeln@hotmail.de

ATİK, ATİF, BİR-KAR, İLPS Avrupa, ADHK, ADHF, AGİF, AveG-Kon, Anadolu Federasyonu, Yaşanacak Dünya Gazetesi

 


 

Dayanışma eylemlerinden...

Binali Soydan’la dayanışmayı yükseltelim!

Köln: Binali Soydan’a özgürlük!

Binali Soydan’la dayanışma amacıyla, 26 Haziran günü, Köln-Kalk Post’daki Yabancılar Dairesi merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Önce Binali Soydan’ın durumu ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Eylemde, üzerinde Almanca, Türkçe ve İngilizce olarak “Binali Soydan’a özgürlük!/Bir-Kar” imzalı bir pankart açıldı. Eyleme ATİK, ADHK, Yaşanacak Dünya, Anadolu Fedarasyonu ve AGİF destek verdi.

Almanca ve Türkçe ortak basın açıklaması okundu. Eylemde, “Binali Soydan’a özgürlük!” ve “Tüm politik tutsaklara özgürlük!” sloganları atıldı. Ayrıca, Yabancılar Dairesi ana kapısında giriş-çıkış yapanlara ve yakın çevreden geçenlere Almanca ve Türkçe bildiriler dağıtıldı.

Eylem 30 Haziran günü, Köln-Ossendorf Cezaevi önünde yapılacak eylem için yapılan çağrı ile sona erdi. Eyleme 40 kişi katıldı.

Köln Bir-Kar çalışanları


Dortmund : Binali Soydan’la dayanışmayı yükseltelim!

Yoldaşımız Binali Soydan’ın faşist Türk devletinin talebi doğrultusunda Köln Yabancılar Polisi tarafından gözaltına alınması ve Türkiye’ye iadesinin gündeme getirilmesi üzerine Dortmund Bir-Kar çalışanları olarak Binali Soydan ile dayanışma amacıyla başlatılmış olan kampanyayı bölgemizde çeşitli eylem ve etkinlikler ile örgütlüyoruz. İlk olarak, bölgemizde bulunan ilerici kurum ve kuruluşları ziyaret ederek bu konuda desteklerini talep ettik.

Yine bu konuya ilişkin hazırlanmış olan materyallerimizi yoğun bir şekilde kullanarak, son dönemlerde politik mültecilere karşı artan polis terörüne dikkat çektik. 22-24 Haziran tarihlerinde ise, Almanya Komünist Partisi-DKP’nin geleneksel olarak düzenlediği UZ Fest’i ziyaret ederek yaygın materyal dağıtımında bulunduk. Bir dizi parti, parti bölge temsilcilikleri, inisiyatif ve dernekle birebir ilişkiye geçtik.

İşiki kurduğumuz ilerici kurum ve kuruluşlar, Binali Soydan için başlattığımız kampanyaya desteklerini sundular. Kampanyanın bileşeni olacaklarını ve devrimci dayanışmayı büyütme mücadelesi vereceklerini ifade ettiler.

Destek veren kurumlar:

DKP Münster, DKP Dortmund, DKP Brandenburg, DKP Berlin, DKP Badenwürtenberg, DKP Sauerland, Die Linke, Sozialistische Zeitung, D.F.V (Deutsche Freidenker Verband e.V)

Inisiyativ Yugoslavien, İran Komünist Partisi, TUDEH ( Iran ), Solidaritäts Komitee für die Opfer der politischen Verfolgung in Deutschland, VVN-Bda, KP-Lüxemburg.

Dortmund Bir-Kar çalışanları olarak, bizlere destek veren bütün kuruluşlar ve ilerici kamuoyu adına Alman devletine bir kez daha sesleniyoruz:

Politik mülteciler üzerindeki polis terörüne son!

Dortmund Bir-Kar çalışanları


Berlin: “Tüm politik tutsaklara özgürlük!”

Berlin’de, Türkiye’de gelişen milliyetçiliğe ve ırkçılığa karşı ve Almanya’nın Köln şehrinde tutuklanan Binali Soydan için basın açıklaması yapıldı.

Türk devletinin egemen güçleri arasında ciddi bir çıkar çatışması olduğunun belirtildiği açıklamada ordunun internet muhtıraları, ertelenen cumhurbaşkanlığı seçimleri, Irak Kürdistanı’na müdahale tehditleri, yapılıp yapılmayacağı tartışılan 22 Temmuz seçimlerinin gündemde olduğu söylendi. Emekçileri ve yoksulları kendi yanlarına çekebilmek için her türlü yalan, demagoji ve tehdide başvuran egemenlerin, kitleleri kendi politikalarına yedeklemek için yarattığı ‘laik-anti laik’ çatışmalarına, Genelkurmay Başkanlığı’nın son e-muhtırasıyla Kürt halkına karşı kitlesel milliyetçi ve ırkçı saldırılar yapma çağrısının eklendiği dile getirildi. Milliyetçiliğe ve ırkçılığa halkların kardeşliği vurgusu yapıldı.

Eylemde Binali Soydan’a özgürlük talebi dile getirildi. Binali Soydan’ın özgürlüğü için ortaya konulacak çabaların desteklenmesi ve dayanışma çağrısı yapıldı.

Türkiyeliler’in yoğun olarak oturduğu Kreuzberg semtinde gerçekleştirilen basın açıklaması 22 Temmuz günü saat 18:00’de başladı. Eylemi Bir-Kar, ADHK, SEH-Berlin, PDD birlikte düzenledi. Eyleme 60 kişi katıldı. Eylemde “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Binali Soydan’a özgürlük!”, “Tüm politik tutsaklara özgürlük!” sloganları atıldı.

BİR-KAR/Berlin