29 Haziran 2007 Sayı: 2007/25(25)

  Kızıl Bayrak'tan
   Sivas katliamının 14. yıldönümünde katliamcı devletten hesap soralım!
  Sivas katliamının hesabı sorulacak!
Düzen pisliklerini ortalığa saçmaya
devam ediyor!
Düzen bekçileri yeni silah alımları için Pentagon kapısında...
Tırmandırılan polis terörüne karşı
mücadeleyi yükseltelim!
Kamuda satış sözleşmesi imzalandı!
  Mamak İşçi Kültür Evleri’nin düzenlediği etkinliğe 700 işçi ve emekçi katıldı…
  BDSP’nin sosyalist milletvekili adayları
işçi ve emekçilerle buluştu...
  İstanbul bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  “Milli şirket” OYAK
yabancı sermayeye satılıyor!
  İşten atılan Esen Plastik işçileriyle
dayanışmayı yükseltelim!
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Petrol-İş Başkanlar Kurulu:
  Gaziosmanpaşa seçim çalışması üzerine…
  Bir çift güvercin havalandı...
  İlmeği tutan ellerle şenlik yapmak!..
  Binali Soydan’a özgürlük!
  Basından...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin sosyalist milletvekili adayları işçi ve emekçilerle buluştu...


İstanbul:

Kartal’da devrim ve sosyalizm çağrısı yükseldi!

BDSP 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı N. Şafak Özdoğan’ın Kartal/Karlıktepe seçim bürosunu 24 Haziran günü coşkulu bir etkinlikle açtık. Etkinliği kolluk güçlerinin tüm baskı ve provokasyonlarına rağmen başarıyla gerçekleştirdik.

Açılışa güçlü bir ön çalışmayla hazırlandık. Bölgedeki 6 fabrika çıkışına dağıtım, 10 kahvehanede ajitasyon konuşmaları ile çağrı yaptık. Ozalit afişleri mahalle geneline, dolmuş güzergahına ve Kartal merkeze yaptık. Bölgedeki ilerici kurumlara afişlerimizi astık. Ev toplantıları gerçekleştirdik.

Ön çalışma süreci anlamlı deneyimler bıraktı. Mahallede güçlü bir kitle çalışması ördük. Mahallede büromuzun düzenli açılmaya başladığı günden itibaren ziyaretler başladı. Seçime dair bakışımızı oldukça geniş bir kitleye taşımış olduk. Açılışa çağrı amacıyla 1800 BDSP seçim bildirgesi, 1500 el ilanı, 30 ozalit ve 50 afiş kullandık.

Açılış öncesinde resmi ve sivil polisler seçim büromuzun karşısına yığınak yaparak etkinliğimizi taciz etmek istediler. Ablukayı kaldırmalarını söyledik. Ablukayı kaldırmamaları üzerine toplu dağıtıma çıkarak emekçileri bir kez daha etkinliğe çağırdık, çabalarının boş olduğunu dosta-düşmana gösterdik. Kolluk güçleri Tersane İşçileri Birliği’nin düzen partilerini teşhir eden pankartları, sloganları ve coşkulu yürüyüşleriyle etkinliğe gelmek istemelerini engellemek istedi. Tüm bu baskı ve tacizlere tok bir yanıt vererek etkinliğe başladık.

Tersane işçileri “Bizleri iş cinayetlerinde katledenlere, bizleri sigortasız çalışmaya mahkum edenlere verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!/Tersane İşçileri Birliği” imzalı pankartla etkinliğimize katıldılar. Polisin engelleme çabasına “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganıyla karşılık verildi. İşçiler yürüyüş boyunca “Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!”, “Kahrolsun düzen partileri!”, “Kahrolsun sermaye iktidarı!”, “Tersaneler cehennem, işçiler köle kalmayacak!” sloganlarını öfke ve coşkuyla haykırdılar.

Tersane işçilerinin seçim bürosuna gelmesiyle açılış etkinliği başladı. İlk konuşmayı BDSP temsilcisi yaptı. Önce yaşanan siyasal süreçler üzerinden bir değerlendirme yaptı. Siyasal gündemin gerçek belirleyicisinin MGK-TÜSİAD olduğunu ve erken genel seçime nasıl bir atmosferde girildiğini anlattı. Türkiye’nin genel ekonomik ve siyasal atmosferine değindi ve BDSP’nin seçimlere neden girdiğini ifade etti.

Etkinlik N. Şafak Özdoğan’ın konuşmasıyla devam etti. Özdoğan, İMF’ci, Amerikancı, işbirlikçi düzen partilerinin tüm yüzsüzlükleriyle işçi ve emekçilerden oy istediklerini, ancak işçi ve emekçilerin bu oyuna gelmemesi gerektiğini belirtti. İşçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı.

Soru-cevap bölümünün ardından açılış coşkusu Grup Fırtına’nın söylediği devrimci türkü ve marşlar eşliğinde çekilen halaylarla daha da arttı. Bu sırada çevrede biriken halk da yavaş yavaş toparlanmaya ve polis ablukasına rağmen etkinliği izlemeye geldi. Etkinlik işçi sınıfının devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltme ve BDSP’nin seçim çalışmalarına destek çağrısıyla son buldu. Program bittikten sonra seçim bürosunun önünde emekçilerle sohbetler gerçekleştirdik.

Kartal BDSP


Sultanbeyli’de açılış coşkusu

Sultanbeyli seçim büromuz 24 Haziran günü gerçekleştirdiğimiz etkinlikle açıldı. Ön çalışmasında el ilanları ve afişlerle büromuzun açılışını Sultanbeyli emekçilerine duyurduk.

Saat 14:00’te başlayan etkinlik BDSP temsilcisinin konuşmasıyla devam etti. Konuşmada nasıl bir atmosferde seçimlere gidildiği anlatıldı. Komünistlerin seçimlere yaklaşımı ifade edildi.

Daha sonra bağımsız sosyalist milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan konuştu. Özdoğan, seçimlerin hiçbir çözüm getirmeyeceğini, ancak mücadele edildiği oranda haklarımızı kazanabileceğimizi anlattı. İşçi ve emekçilerin gerçek kurtuluşunun sosyalizmde olduğunu ve çözümün mücadeleden geçtiğini ifade etti. Son olarak seçimleri siyasal faaliyetimiz içerisinde bir araç olarak kullandığımızı anlatarak etkinliğe katılanları BDSP’nin çalışmalarına destek vermeye çağırdı.

Etkinlik yerel güçlerden oluşan şiir grubunun hazırladığı şiir dinletisiyle devam etti. Ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Oldukça canlı geçen bu bölümde birçok emekçi söz aldı.

Etkinlik Grup Fırtına’nın seçim bürosunun önünde seslendirdiği devrimci marşlar ve çekilen halaylarla sona erdi.

Faşistlerin ve dinci gericilerin ağırlıkta olduğu Sultanbeyli’nin merkezinde böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi oldukça anlamlıydı.

Sultanbeyli BDSP


Samandıra seçim bürosu açıldı!

Samandıra Akpınar Mahallesi’ndeki seçim büromuz, 23 Haziran günü gençlerin ve kadınların ağırlıkta olduğu bir etkinlikle açıldı. Açılış etkinliğine çağrı davetiyelerimiz ile seçim bildirgeleri mahalleli emekçilere ulaştırıldı. Ev ziyaretleri ile yapılan çağrılar dışında, kahvelerde dağıtımlar gerçekleştirildi. Açılışın bir gün öncesinde seçim bürosunun önünde kurulan pazarda yaygın dağıtım yapılarak açılışa çağrı yapıldı.

Açılış günü mahalleye devrimci marşlardan oluşan müzik yayını yapıldı. Büroya “Kahrolsun sermaye iktidarı! Yaşasın sosyalist işçi emekçi iktidarı!”, “Düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!” pankartları asıldı.

Etkinlikte ilk sözü BDSP temsilcisi aldı. Bölgede bir yılı aşkın bir zamandır çalışma yürütüldüğünü, işçi ve emekçilerin her türlü sorunu karşısında mahalle emekçilerinin, gençlerinin yanında olunduğunu ve bu süre boyunca devrimci propagandanın yükseltildiğini vurguladı. Burjuva partilerin 4-5 yılda bir gelerek oy avcılığı yaptıklarını, komünistlerin ise kesintisiz bir şekilde yürüttükleri siyasal çalışmaların bir adımı olarak seçim sürecinde de emekçilere gerçek çözümü anlatmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ardından söz alan N. Şafak Özdoğan, ülkedeki siyasal gelişmelere işaret etti. AKP-ordu arasındaki gerilimin ne anlama geldiğini ve BDSP olarak seçimlere nasıl yaklaştıklarını anlattı. Burjuva partilerine oy vermenin sömürüyü katmerleştireceğini, üzerimizdeki baskıları artıracağını, Kürt halkına düşmanlığın tırmandırılması anlamına geleceğini belirtti.

Seçimlerde bağımsız devrimci adaylara oy verme çağrısı yaparak bunun politik anlamını vurguladı. Konuşmasında son olarak “neden sosyalizmi istiyoruz” diyerek, sosyalizmin programını kısaca özetledi.

Soru-cevap bölümünde mahallede yaşanan çeteleşme, yozlaşma sorununa yaklaşım, boykot sorunu, Kürt halkının özgürlüğünün nasıl sağlanacağı, meclise girildiği koşullardaki tutum vb. sorular ekseninde canlı tartışmalar yaşandı.

Grup Göç’ün devrimci marş ve türküleriyle süren etkinlik çekilen halaylarla son buldu.

BDSP/Samandıra


Gazi Mahallesi seçim bürosu başarılı bir etkinlikle açıldı!

Yaklaşık 1.5 hafta önce başlayan Gazi Mahallesi seçim çalışmalarımız, 24 Haziran günü gerçekleştirdiğimiz açılış etkinliği ile ilk hedefini başarı ile gerçekleştirdi. Çalışmamız iki temel hedefe kilitlenmişti. Birincisi, BDSP seçim platformunun yaygın bir tanıtımını yapmaktı. Bu çerçevede BDSP’nin seçim bildirgelerini ve afişlerini bölgemizde yaygın bir biçimde kullandık. Seçim bildirgemizi evlere birebir insanlarla konuşarak dağıtmaya çalıştık. İşçi ve emekçilerden olumlu tepkiler aldık.

İkinci hedefimiz ise açılış etkinliğinin yaygın bir duyurusunu yapmaktı. Bu konuda oldukça başarılı olduğumuz söylenebilir. Yaklaşık 600 yerel afiş ve 4 bin civarında el ilanı ile işçi ve emekçileri seçim tanıtım toplantımıza çağırdık. Günlük toplantılar gerçekleştirerek çalışmanın hedefleri, kitle çalışmasının yöntemi ve araçları, araçların her özgün faaliyette nasıl kullanılacağına ilişkin tartışmalar yürüttük.

Açılış için etkili bir görsel hazırlık ve propaganda çalışması yaptık. “Düzen partilerine verilen her oy kardeş halkların katledilmesi demektir, çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı pankartı ve BDSP flamalarını seçim bürosunun bulunduğu ana caddenin girişlerine astık. Yine oldukça büyük hazırladığımız ozalitleri Gazi Mahallesi girişine ve merkezi yerlerine astık.

Afişlerimizle süslediğimiz seçim arabamız eşliğinde yaklaşık 20 kişi mahallenin ana caddelerinde ve kahvelerde ajitasyon konuşmaları yaparak bildirgelerimizin ve açılış davetiyelerimizin dağıtımını gerçekleştirdik.

Etkinliğimiz etkinlik programının sunumu ile başladı. Ardından BDSP’nin seçimler için hazırladığı sinevizyon gösterimi yapıldı. BDSP temsilcisi düzenin krizini ve seçimlerin nasıl bir siyasal atmosferde gerçekleştiğini anlattı. Ardından BDSP İstanbul 2. bölge bağımsız sosyalist adayı Fatma Ünsal bir konuşma yaptı. Adayımız konuşmasında seçimler sürecinde temel hedefimizin sınıf ve kitle hareketini güçlendirmek olduğunu vurgulayarak, tüm işçi ve emekçileri alanlarda, fabrikalarda mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Ardından soru-cevap kısmına geçildi. İlk sorular seçimlerde boykot tutumu üzerineydi. Sorulan tüm sorular alındıktan sonra BDSP temsilcimiz soruları yanıtladı. Ardından diğer bağımsız adaylara ve politik platformuna değinen kısa bir konuşma yapıldı.

Büronun önünde çekilen halaylarla etkinliğimizi sonlandırdık. Yeni olan bir faaliyet alanında 40’ı aşkın işçi ve emekçinin katıldığı başarılı bir etkinlik ve ön çalışma gerçekleştirmiş olduk.

Gaziosmanpaşa BDSP


Gaziosmanpaşa seçim bürosu coşkulu bir eylem ve etkinlikle açıldı!

Gaziosmanpaşa merkezde yaklaşık bir haftadır devam eden kitle çalışması ve propaganda faaliyetlerimiz sermaye devletinin kolluk güçlerini rahatsız etti. Açılış etkinliğimizi provoke etmek için etkinliğimizin olduğu gün açılış faaliyetimizi yürüten yoldaşlarımıza saldırdılar.

GOP Meydan’da gerçekleştirilen bildiri dağıtımı sırasında yoldaşlarımızı önce sözlü olarak taciz eden sivil ve resmi polisler, faaliyetteki ısrarımız karşısında kimlik kontrolü gerekçesi ile bu kez fiili saldırıya dönüştürdüler. Kimlik kontrolü gerekçesi ile başlayan tartışmalar çevredeki faşist ve gerici güçlerin de kışkırtmaları ile yoldaşlarımıza yönelik açık bir saldırıya dönüştü. Yoldaşlarımızı araçlara sokmaya çalışan polis, başarılı olamayınca çevrede biriken faşistlerle birlikte yoldaşlarımıza saldırmaya başladılar. Buna sloganlarla yanıt veren yoldaşlarımızdan 2’si zorla araçlara bindirilerek Karayolları Polis Merkezi’ne götürüldü. Polisler, amirlerinden gelen “bırakın” emri üzerine yoldaşlarımızı yolda bıraktı. GOP merkezde bugüne kadar yapılmayan devrimci bir faaliyetten kaygılanan devletin kolluk güçleri linç girişiminde bulundu (polis saldırısı sırasında çevrede bulunan faşistler “bunlar bölücü, PKK’li diye bağırdılar”) ancak başarılı olamadı. Yoldaşlarımızın gözaltı sırasında işçi ve emekçilerin haklarını savunan sloganlar atması ve Gaziosmanpaşalı emekçilerin tutumumuzu desteklemeleri bu linç girişimini boşa çıkardı.

Devletin kolluk güçlerinin provokasyon girişimine karşın faaliyetimizin meşruluğunu savunmak, bu saldırı ve linç girişimini Gaziosmapaşalı emekçilere teşhir etmek için, saldırıdan 2 saat sonra saldırının gerçekleştiği meydanda yaklaşık 25 kişinin katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Sloganlarla yoldaşlarımızın alındığı yere giderek açılış etkinliğimize çağrı yapan açıklamamızı gerçekleştirdik. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Amerikancı düzen partilerine oy yok!” sloganları ile eylemimizi coşkulu bir biçimde bitirdik. BDSP bildirgeleri ve açılış davetiyelerinin dağıtımını yapılarak eylemi bitirdik.

Eylemin ardından seçim büromuza geçerek açılış etkinliğimizi başlattık. 23 Haziran’da gerçekleşen açılışta GOP BDSP’den bir yoldaşımız etkinlik programının kısa bir sunumunu yaptı ve sözü sosyalist aday Fatma Ünsal’a bıraktı. Fatma Ünsal, yaptığı konuşmada, erken seçim kararının düzenin nasıl bir sıkışma içine girdiğini gösterdiğini, bu süreçte tüm düzen partilerinin programlarının tekleştiğini anlattı. Parlamenter hayalleri ve meclisi teşhiri ederek şunları söyledi: “Meclise üç-beş kişi yollamak sorunlarımıza çözüm oluşturamaz, 1971’de Şili’de solcu-ilerici olmak iddiasında bir hareket hükümet oldu. Yoksulların, emekçilerin sesi bu hareket, düzenin kurumlarını dağıtmadığı için Şili açısından kanlı bir darbe ile bastırıldı. Bunları engellemenin tek yolu işçi ve emekçilerin fiili mücadelesidir. Biz parlamentoda ancak sizin taleplerinizi ve mücadelenizi haykırabiliriz, asıl olan sizlerin işçi ve emekçilerin mücadelesidir.”

Ardından söz alan GOP BDSP’den bir yoldaşımız Gaziosmanpaşa’da tüm baskı ve zora rağmen yürütülen çalışmanın önemine vurgu yaptı ve etkinliğe katılan herkesi işçi ve emekçilerin devrimci sesine ses katmaya çağırdı.

Soru-cevap kısmında boykot politikası ve diğer bağımsız adaylara dair yaklaşımlarımızı öğrenmeye çalışan sorular yöneltildi. Adayımızın verdiği yanıtların ardından BDSP tarafından seçimler için hazırlanan sinevizyon ilgiyle izlendi.

Etkinlik sırasında seçim büromuzun çevresinde yoğun bir polis ablukası olmasına karşın 40’ın üzerinde emekçi ve gencin katıldığı etkinlik oldukça başarılı ve coşkulu geçti.

Gaziosmanpaşa BDSP


Küçükçekmece’de emekçilerle buluştuk!

Seçim bildirgelerimizin dağıtımıyla süren seçim faaliyetimiz, 23 Haziran günü İnönü Mahallesi’nde seçim büromuzun açılışıyla birlikte yeni bir ivme kazandı. Seçim bildirgemizi, 22 Haziran gün temel taleplerimizin yazılı olduğu önlüklerimizi giyerek, ajitasyon konuşmaları eşliğinde İnönü Mahallesi’nde dağıttık. Ayrıca birçok kahve ve dernekte de konuşmalar eşliğinde bildirgelerimizi emekçilere ulaştırdık. Yanı sıra Emekçinin Gündemi’nin satışını da fabrika önlerinde yaptık.

Seçim bürosumuzun açılış etkinliğini 23 Haziran günü saat 19.30’da gerçekleştirdik.

Etkinlik BDSP temsilcisinin konuşmasıyla başladı. Ardından İstanbul 3. bölge bağımsız milletvekili adayı Hüseyin Temiz bir konuşma yaptı. Düzenin ve düzen kurumlarının işçi ve emekçilere hiçbir gelecek sunamadığını, işçi ve emekçilerin kurtuluşunun sınıfın devrimci programının altında örgütlü mücadeleden geçtiğini ifade etti. Bu toplumda karşıt iki sınıfın varolduğunu, işçi ve emekçilerin kendi sınıf çıkarları için fabrikalarda, atölyelerde, sanayi sitelerinde ve semtlerde örgütlenerek yaşanacak bir dünya için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Son olarak tüm katılanları birleşik-örgütlü mücadeleye çağırdı. Hüseyin Temiz’in konuşması coşkuyla alkışlandı.

Ardından Sanovel İlaç Sanayi işçilerinin direnişine ziyaret ve destek çağrısı yapıldı. Kısa bir şiir dinletisinin ardından müzik dinletisi ve halaylarla etkinlik sona erdi.

Açılışa 70 işçi ve emekçi katıldı.

Küçükçekmece BDSP


Ankara:

Mücadele çağrısı Mamak’ta yükseldi!

BDSP Ankara 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Evrim Erdoğdu’nun Mamak seçim bürosu açılış etkinliği 24 Haziran günü coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Etkinlik BDSP adına yapılan konuşmayla başladı.

Daha sonra Mamak İşçi Kültür Evleri Tiyatro Topluluğu’nun sermaye düzeninin iç yüzünü teşhir eden “Hükümet paketi” isimli oyunu sahnelendi. Oyun beğeniyle izlendi. Ardından Evrim Erdoğdu kürsüye çağrıldı. Erdoğdu konuşmasında, yıllardır Mamak’ta işçi sınıfının devrimci mücadelesini yürüten komünistler olarak seçimler vesilesiyle bir mevzi daha açtıklarını ifade etti. Seçimlerin bir oyun ve işçi-emekçiler için aldatmaca olduğunu, meclisin ve seçimin çözüm olmadığını, kurtuluşun mücadele olduğunu vurguladı. Sivas katliamının 14. yıldönümünde katliamcı sermaye düzeninden ve sermaye partilerinden hesap sormaya çağırdı. Konuşma “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganıyla sona erdi.

Mamak İşçi Kültür Evleri Müzik Topluluğu’nun türkü ve marşlarıyla devam eden etkinlik 2 Temmuz anma etkinliklerine çağrı ile son buldu.

Mamak BDSP


Dikmen’de açılış etkinliği

BDSP Dikmen seçim bürosunun açılış etkinliği 24 Haziran günü başarıyla gerçekleştirildi.

On gün boyunca kapı kapı gezerek, işçi ve emekçilerle birebir sohbet ederek Dikmen’in dört bir tarafına astığımız afişlerle, seçim büromuzun açılış etkinliğinin duyurusunu yaptık. Etkinlik BDSP’nin seçim politikasını anlatan kısa bir konuşmayla başladı. 22 Temmuz günü tablo ne olursa olsun, yoksulluğun azalmayacağı, ABD ve AB’ye bağımlılığın artacağı, bu düzenin işçi ve emekçilerin çıkarlarını değil parababalarının, emperyalistlerin çıkarlarını savunduğu, düzen partilerinin programlarının aynı olduğu söylendi. Milyonlarca işçi ve emekçiyi sefalete, açlığa, işsizliğe mahkum etmek için oy istedikleri ifade edildi.

Konuşmanın ardından Mamak İşçi Kültür Evleri Sokak Tiyatrosu Topluluğu “Hükümet paketi” adlı oyunu sergiledi. BDSP Ankara 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Evrim Erdoğdu bir konuşma yaptı. Konuşmasında düzen partilerine karşı taraf olunması gerektiğini, sermayenin çıkarlarını savunan partilerden hesap sorulması ve bu hesabın düzene karşı mücadele ederek sorulabileceğini dile getirdi. “Bizler, sizlere meclise girerek bir şeyleri değiştirme vaadinde bulunmuyoruz, bizler sizleri yalanlarla kandırmıyoruz, bizler doğruları söylüyoruz. Yoksulluktan, açlıktan, emperyalizme bağımlılıktan kurtulmanın tek yolu devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmekten ve bu düzenin yıkılmasından geçmektedir” dedi.

Mamak İşçi Kültür Evleri Müzik Topluluğu söylediği türküler ve çekilen halaylarla etkinlik devam etti. Müzik dinletisinin ardından yapılan kapanış konuşmasıyla, işçi ve emekçiler düzene karşı mücadeleye, düzen partilerine oy vermemeye ve hesap sormaya çağrıldı.

Dikmen BDSP


İzmir:

Buca’da açılış etkinliği

Seçim çalışmamız 24 Haziran günü Buca Kuruçeşme’de seçim büromuzun açılışıyla ivme kazanmış oldu.

Yaklaşık iki hafta öncesinde başladığımız hazırlık çalışması boyunca el ilanı dağıttık, gazete satışı gerçekleştirdik ve afiş çalışması yaptık. Faaliyet yürütürken işçi ve emekçilerle birebir sohbetler gerçekleştirdik. Çalışmamız yaklaşık bir ay boyunca yoğunlaşarak sürecek.

Açılış etkinliğimiz akşam saat 19:00’da müzik ve halaylarla başladı. Açılış konuşması ve devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla devam etti. Daha sonra bağımsız sosyalist milletvekili adayımız Sinan Yürekli ile BDSP adına birer konuşma yapıldı.

BDSP temsilcisi, seçimlere yaklaşımlarını anlattı ve seçim oyununu bozmak için işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı. Daha sonra sözü 1. bölgeden bağımsız sosyalist milletvekili adayı Sinan Yürekli aldı. Yürekli, sermaye iktidarının saldırılarını sürdürmek için güven tazelemeye ihtiyaç duyduğunu, bunun için de seçimlere gittiğini söyledi. “AKP hükümetinden kalan saldırıları hayata geçirmek için canla başla çalışmaya aday olan düzen partilerine verecek oyumuz yok, soracak hesabımız var” dedi.

İlgiyle dinlenen konuşmaların ardından “Ya barbarlık ya sosyalizm” isimli sinevizyon gösterildi. Müzik dinletisiyle son bulan etkinliğimize 50 kişi katıldı.

Buca BDSP


Menemen: Emekçiler düzenden hesap sormaya çağrıldı

Menemen seçim bürosunun açılış etkinliğine güçlü bir şekilde hazırlandık. 2 bin davetiyeyi duraklarda, emekçi semtlerinde ve Menemen ilçe pazarında yaygın bir şekilde dağıttık. Ayrıca işçi servislerinin güzergahlarına 100’ü aşkın afişimizi astık. Kızıl Bayrak gazetesini etkin bir şekilde kullandık. Kapı kapı dolaşarak yaptığımız satışlarda emekçilerle birebir sohbet ettik.

24 Haziran’da gerçekleşen etkinlik açılış konuşması ile başladı. Ardından BDSP temsilcisi söz aldı. Konuşmada seçimlere katılan sermaye partileri teşhir edildi. Reformistlerin seçimlere ilişkin tutumu ile komünistlerin devrimci seçim taktiği arasındaki fark anlatıldı. Komünistlerin neden seçimlere katıldığı ifade edildi. Parlamentonun işçi ve emekçiler için çözüm olmadığı, gerçek kurtuluşun devrimde ve sosyalizmde olduğu vurguladı. Daha sonra bağımsız sosyalist milletvekili adayı Ahmet Subaşı söz aldı. Subaşı emekçileri, düzenin sahte kutuplaşmalarında değil, sınıfın bağımsız devrimci programı etrafında kenetlenmeye çağırdı. Gelecek hükümetin çözümsüzlük getireceğini, sorunların artarak devam edeceğini söyledi. Bağımsız devrimci milletvekili adaylarının meclise girmesi halinde, orayı da devrimin kürsüsü olarak kullanacaklarını vurguladı. Soru-cevap bölümüyle devam eden etkinlikte şiirler okundu, Kavel Müzik Grubu sahne aldı.

Menemen BDSP

Yamanlar’da coşkulu açılış

Yamanlar’da başlattığımız devrimci seçim faaliyetimizi 23 Haziran günü saat 19.00’da yaptığımız açılış etkinliği ile bir adım daha ileriye taşıdık.

Büromuzun açılış etkinliğinin duyurusu için çıkardığımız afişlerimizi ve el ilanlarımızı yaygın bir biçimde kullandık. Ayrıca gazetemiz Kızıl Bayrak’ı Yamanlar emekçilerine ulaştırdık ve büromuzun açılış etkinliğinin duyurusunu yaptık.

Etkinliğimiz devrimci seçim faaliyetlerimizin değerlendirilmesi ile başladı. Düzenin seçim oyunuyla işçi ve emekçilerde kafa karışıklığı yarattığı vurgulandı. Açılış konuşmasının ardından BDSP temsilcisi söz alarak, işçi ve emekçilerin mahkum edildikleri kölece yaşam koşullarına değindi. Seçim döneminde bu koşulları “iyileştirmek” adı altında söylenen boş laflar bir yana gerçekte düzen partilerinin işçi ve emekçilere sefaletten başta bir şey veremeyeceğini vurguladı. BDSP olarak seçim döneminin politize ettiği atmosferde düzenin oyununa müdahale etmenin önemine değindi.

Ardından İzmir 2. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayımız Ahmet Subaşı konuştu. “Bugün, devrimci düşüncelerimiz ve pratiğimiz nedeniyle burjuvazi tarafından bize yönelen yoketme politikasını anlıyoruz. Çünkü biz yaşanılacak, özgür ve sömürüsüz sosyalist bir Türkiye’nin mücadelesini vermekteyiz. Onlarsa saltanatlarını sürdürmenin telaşı içerisindeler” diyen Subaşı işçi ve emekçileri devrimden yana saf tutmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından karşılıklı sohbete geçildi. Canlı geçen sohbetin ardından Yamanlar’da seçim faaliyeti yürüten yoldaşlarımızın hazırlamış olduğu şiir dinletisi gerçekleştirildi. Oldukça beğeni toplayan şiir dinletisini Grup Kavel’in söylediği devrimci marş ve türküler izledi. Açılış etkinliğine Çiğli Organize işçileri çelenk gönderdi.

Yamanlar BDSP


Adana:

Meydan Mahallesi: “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”

Adana Meydan Mahallesi’ndeki seçim büromuzun açılış etkinliğini 24 Haziran’da gerçekleştirdik. Açılıştan önce büro açılışını yaygın bir faaliyete konu ettik.

Açılış günü mahallede ajitasyon konuşmalarıyla işçi ve emekçileri açılışa davet ettik. Ayrıca seçim büromuzun içerisini ve etrafını düzenledik. Dışarıya “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!/BDSP” imzalı pankartımızı ve çeşitli şiarların bulunduğu flama ve afişlerimizi astık.

Etkinliğimiz BDSP adına yapılan konuşma ile başladı. Ardından bağımsız sosyalist milletvekili adayımız Serpil Yıldız konuştu.

Yıldız, konuşmasında sermaye devletini ve parlamentoyu teşhir etti. Birbirinden hiçbir farkı olmayan düzen partilerinin söylemlerine değil icraatlarına bakmak gerektiğini, hepsinin de işçi ve emekçi düşmanı olduğunu belirtti. Reformistler tarafından yayılan parlementerist hayallerin iç yüzüne değindi ve reformist politik platformu teşhir etti. Konuşmasının son bölümünde ise, işçi sınıfının bağımsız adaylarının neden seçimlere katıldığını anlattı, devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltme çağrısıyla konuşmasını bitirdi.

Konuşmanın ardından söyleşi yapıldı. Müzik dinletisi sunuldu. Oldukça coşkulu geçen etkinliğimize yaklaşık 40 kişi katıldı.

Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu


Şakirpaşa seçim bürosu coşkulu bir etkinlikle açıldı!

Seçim kampanyamızın önemli bir aracı olan seçim büromuzu, işçi sınıfının bağımsız devrimci çizgisini kitlelere anlatma imkanı bulduğumuz coşkulu bir etkinlikle açtık. Büromuzun açılışıyla seçim kampanyamız yeni bir mevzi kazanmış oldu.

Açılış şenliğimizin ön hazırlık sürecine yoğun olarak hazırlandık.

23 Haziran günü öğlen saatlerinde kitlesel olarak mahalleler arasında dolaşarak ve tek tek kapıları çalarak davetiye dağıtımı gerçekleştirdik ve açılış şenliğimizin çağrısını yaptık. Seçim büromuzun içerisini ve etrafını pankartlarımızı, bayraklarımızı asarak görsel olarak düzenledik.

Saat 18.00’de başlayan etkinliğimiz BDSP adına yapılan konuşma ile başladı. Konuşmada, sistemin yaşadığı bunalımlara ve ortaya çıkan yönetememe krizinin bir sonucu olarak alınan erken seçim kararının arka planına değinildi. Devrimci sınıf çizgisi ve bu çizginin seçimlere bakışı anlatıldı. Oldukça etkili ve tok bir şekilde yapılan konuşmanın ardından Serpil Yıldız söz aldı.

Yıldız konuşmasında sermaye devletini ve parlamentoyu teşhir etti. Emekçileri devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

Ardından etkinliğe katılan emekçilerle seçimler üzerine tartışmalar yapıldı, çeşitli konulardaki sorular yanıtlandı. Devrimci marş ve türkülerle etkinlik sona erdi.

Etkinliğe 50 işçi ve emekçi katıldı.

Şakirpaşa Mahallesi Seçim Komisyonu