29 Haziran 2007 Sayı: 2007/25(25)

  Kızıl Bayrak'tan
   Sivas katliamının 14. yıldönümünde katliamcı devletten hesap soralım!
  Sivas katliamının hesabı sorulacak!
Düzen pisliklerini ortalığa saçmaya
devam ediyor!
Düzen bekçileri yeni silah alımları için Pentagon kapısında...
Tırmandırılan polis terörüne karşı
mücadeleyi yükseltelim!
Kamuda satış sözleşmesi imzalandı!
  Mamak İşçi Kültür Evleri’nin düzenlediği etkinliğe 700 işçi ve emekçi katıldı…
  BDSP’nin sosyalist milletvekili adayları
işçi ve emekçilerle buluştu...
  İstanbul bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  “Milli şirket” OYAK
yabancı sermayeye satılıyor!
  İşten atılan Esen Plastik işçileriyle
dayanışmayı yükseltelim!
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Petrol-İş Başkanlar Kurulu:
  Gaziosmanpaşa seçim çalışması üzerine…
  Bir çift güvercin havalandı...
  İlmeği tutan ellerle şenlik yapmak!..
  Binali Soydan’a özgürlük!
  Basından...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...

“Amerikancı-İMF’ci düzen partilerine oy verme, hesap sor!”

İstanbul:

Esenyurt’ta devrimin ve sosyalizmin çağrısı güçleniyor

Esenyurt ve Avcılar’da seçim faaliyetlerimiz yaygın bir örgütlenme ve propaganda çalışmasıyla sürüyor. Seçimlerin ve meclisin teşhirini yaparak işçi ve emekçileri sınıfın devrimci programı etrafına çağırıyoruz.

Seçim faaliyetimizi Esenyurt merkez ve Depo-Parseller olmak üzere iki ana bölge üzerinden örgütlüyoruz. İki bölgede oluşturulan komisyonlarla çalışmanın değerlendirmesini yapıyor, planlamasını gerçekleştiriyoruz.

Esenyurt Depo, Fatih Mahallesi, Yeşilkent, Haramidere, Parseller, Kıraç, Avcılar ve Talatpaşa’da seçim bildirgemizi emekçilere birebir sohbetler gerçekleştirerek ulaştırdık. Düzenin, işçileri, emekçileri ve ezilen halkları sömürü, yıkım, baskı altında tuttuğu, kapitalizmin barbarlığından kurtulmak için devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmek gerektiği, mecliste koltukta oturanların değil sokakta taleplerini haykıranların geleceğimizi değiştireceği üzerine konuşmalar yaptık.

Avcılar Marmara Caddesi’nde Kızıl Bayrak satışı ve seçim bildirgelerimizin dağıtımını gerçekleştirdik. Gazete dağıtımını,“Amerikancı-İMF’ci düzen partilerine oy yok, sorulacak hesabımız var!”, “Ortadoğu’da emperyalist savaş ve işgal devam ediyor, direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı yükseltelim!”, “Kürt halkına karşı imha ve inkar politikaları sürüyor!”, “Kürt halkına özgürlük, eşitlik!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Biji bıratiya gelan!” sloganları eşliğinde yaptık. Yaklaşık 50 adet gazete sattık.

İşçi ve emekçileri bu seçim oyununun bir parçası olmamaya ve işçi sınıfının bağımsız sosyalist adaylarını desteklemeye çağırıyoruz. Sohbet etiğimiz işçi ve emekçilerin önemli bir kısmı bizleri sempatiyle karşılıyorlar. Düzenin yaydığı gerici-milliyetçi propaganda ve laik-anti laik kutuplaşma emekçiler içerisinde bir parça hissedilse de, büyük oranda düzene ve onun partilerine karşı güvensizler. Özellikle bildirgemizde yer alan “Amerikancı-İMF’ci düzen partilerine oy verme, hesap sor!” çağrısı oldukça ilgiyle karşılanıyor.

Esenyurt’ta açmayı planladığımız 3 seçim bürosundan biri olan Depo’daki seçim büromuz da faaliyetlerine başladı. Kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak açılış etkinliğini gerçekleştireceğiz.

2 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz eylem ve etkinliklerin ve önümüzdeki hafta sürdüreceğimiz faaliyetin planlamasını yaptık. Bir yandan seçim gündemli çalışmalarımızı yürütürken, diğer yandan da gündemle bağlantısını kurarak 2 Temmuz Sivas katliamıyla ilgili etkinlikler yapmayı planlıyoruz. 2 Temmuz ile ilgili Esenyurt’ta merkezi bir etkinlikle, Depo ile Yeşilkent mahallelerinde de etkinlikler gerçekleştireceğiz.

Önümüzdeki günlerde de Esenyurt’un birçok mahallesinde emekçileri düzenin seçim oyununu bozma ve mücadeleyi yükseltme çağrımıza devam edeceğiz.

Esenyurt BDSP


Gaziosmanpaşa’da etkin çalışma

Gaziosmapaşa bölgesinde işçi ve emekçilere sesimizi duyurmak için merkezde yaygın bir afiş çalışması gerçekleştirdik. Afişlerimizi merkezi yerlere, duraklara ve sokaklara yaygın bir biçimde yaptık.

Yine bölgede çalışmamızın temel olarak yoğunlaşacağı Topçular/Rami bölgesindeki fabrika ve atölyelere seçim bildirgemizden ve GOP merkez bürosu açılış davetiyemizden yüzlercesini dağıttık. Sermayenin kolluk güçleri 23 Haziran günü GOP merkez büromuzun açılışı öncesinde bildiri dağıtan iki yoldaşımızı gözaltına aldı. GOP Meydanı’nda basın açıklaması yaparak saldırıya yanıt verdik.

Gazi Mahallesi’nde ise etkinlik davetiyelerinin ve seçim bildirgesinin dağıtımı yapıldı.

GOP çalışmamızın haftalık olarak gerçekleştirmeyi planladığı eğitim seminerlerinin ilkine 15 kişi katıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren eğitim semineri “Ekim Devrimi ve Bolşevik Parti” başlığını taşıyordu. Ekim Devrimi’nin gelişimi ve devrimin başarı ile gerçekleşmesini doğuran koşulların ana hatları ile anlatıldığı seminerde Ekim Devrimi’nin mirasının bugünkü anlamı tanımlanmaya çalışıldı. Etkinlik öncesinde katılımcılara öncesinde hazırlanan metinler dağıtıldı. Bundan sonra 4 hafta boyunca tekrarlayacağımız bu eğitim seminerleri ile ideolojik eğitim sorununa bir ilk adım olarak çözüm oluşturmayı hedefleyeceğiz.

Gazi Mahallesi’ndeki büromuzun açılışı öncesi çok yönlü bir faaliyet yürüttük. Emekçilere parlamentonun ve seçimlerin çözüm olmadığını, halklar arasındaki düşmanlığı körükleyen sermaye düzenine karşı Kürt ve Türk halklarının birlikte mücadele etmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bölgedeki Alevi emekçilerin seçimlerde ağırlıklı olarak oy verdikleri düzen partisi CHP’yi teşhir ediyoruz. BDSP’nin seçim platformunu etkili bir dille anlatarak, işçi ve emekçileri gerçek çözüm yolunu açacak olan mücadeleye çağırıyoruz.

Çalışmalarımızı günlük değerlendirme toplantılarında ele alıyoruz. Toplantılarda pratik faaliyetin yanısıra çalışmanın politik ve örgütsel hedeflerini, kitlelere yönelik çalışmada kullanacağımız araç ve yöntemleri tartışıyoruz.

Karadeniz Mahallesi’nde ise, bir yandan yozlaşmaya ve uyuşturucuya karşı propaganda çalışması yürütüyoruz. Diğer yandan eylemli bir hat izliyoruz.

1 Temmuz’da Karadeniz Mahallesi’nde GOP-İşçi Derneği’nde, BDSP’nin seçim platformunu emekçilerle tartışmayı hedefleyen bir aday tanıtım toplantısı gerçekleştireceğiz. Afiş ve el ilanlarıyla çağrı yapacağız. Etkinlik öncesi, 28 Haziran günü, adayımızın da katılımıyla ev toplantıları gerçekleştireceğiz.

Gaziosmanpaşa/BDSP


Küçükçekmece’de bildirge dağıtımı

Küçükçekmece seçim faaliyetimiz çok yönlü sürüyor.

26 Haziran günü Genel-İş Sendikası’na üye Küçükçekmece Belediyesi’nde çalışan Temizlik işçilerine seçim bildirgelerimizi dağıttık.

Her sabah çalışma bölgelerine dağılan sendikalı işçilerle sohbet etme imkanı yakaladık. İstanbul 3. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Hüseyin Temiz ile birlikte temsilcilerle görüşerek, seçimler, belediyelerdeki taşeronlaştırma saldırıları, sendikanın bugünkü çalışmaları ve konumu üzerine sohbetler gerçekleştirdik. Temsilciler tarafından ilgiyle karşılanan adayımız kendini tanıtarak, belediye işçilerinin bugünkü tablosunu değerlendirdi.

Küçükçekmece Şahintepe Mahallesi’nde seçim çalışmalarına başladık. Düzen partilerini teşhir eden ve kurtuluşun devrim ve sosyalizmde olduğunu vurgulayan bildirgelerimizin dağıtımına başladık. Dağıtımlar sırasında birçok işçi ve emekçi ile sohbet ettik. Emekçilerle, en çok tepki duydukları yıkımlar ve olmayan yollar üzerine konuştuk.

Küçükçekmece BDSP


Kartallı emekçilerle buluşuyoruz!

Sınıfın, devrimin ve sosyalizmin bayrağını Kartallı işçi ve emekçilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Yaygın bildiri dağıtımının yanısıra hemen her gün mahalle emekçileriyle seçim bürosunda tartışmalar yürütüyoruz. Büromuzu emekçi kadınlar ve gençler de ziyaret ediyor. Sohbetlerimiz bazen gece saat 24.00’e kadar sürüyor.

Açılışımızı güçlendirmek için Petrol-İş Mahallesi’ndeki emekçi kadınlarla bir ev toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan kadınlar CHP’ye oy vereceklerini söylediler. Bizler de CHP’nin işçi ve emekçilere bugüne kadar hiçbir şey vermediğini ve veremeyeceğini somut örnekler üzerinden anlattık. Doğru söylediğimizi ancak sosyalizmin çok zor geleceğini, alternatifsiz olduklarını, yine de açılışımıza katılacaklarını söylediler.

Kitlelerin siyasal duyarlılığının arttığı bu dönemde Karlıktepe seçim büromuza asgari bir ilgi olacağını biliyorduk. Ancak bu ilginin beklentilerimizin üzerinde olması coşkumuzu daha da arttırıyor.

Kartal BDSP


Gülsuyu seçim bürosunda etkinlik

Geçtiğimiz hafta sonu açılış etkinliği ile faaliyete geçen Gülsuyu-Gülensu Mahallesi seçim bürosunda işçi ve emekçileri aydınlatmaya yönelik etkinliklerimiz devam ediyor.

Bu kapsamda 22 Haziran akşamı seçim büromuzun önünde açık havada “Sonsuza dek özgürlük” adlı filmi gösterdik. Film gösterimi öncesinde afişlerimizi minibüslere ve esnafın camlarına astık, el ilanlarını pazarda, Heykel durağında ve seçim büromuzun civarındaki evlere dağıttık.

Geleceğin İngiltere’sinde geçen, küreselleşmeye karşı gelişen toplumsal muhalefet karşısında büyük kayıplar verdikten sonra kurtuluşu baskıcı bir yönetimde bulan devlete karşı İngiliz halkının uyanış öyküsünü anlatan “Sonsuza dek özgürlük” filmini yaklaşık 50 kişi izledi. Maltepe seçim komisyonu olarak her hafta Çarşamba günleri film gösterimlerini devam ettirmeyi planlıyoruz.

Gülsuyu BDSP


Adana:

Şakirpaşa’da eğitim çalışmaları

Seçim büromuzu açmamızın ardından işçi ve emekçilere yönelik daha güçlü bir çalışma gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz.

Bu süreçte eğitim çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. “Seçimler ve işçi sınıfı” başlığı altında gerçekleşen ikinci sunumumuzda, seçimler döneminde işçi sınıfının içinde bulunduğu tablodan başlayarak bu dönem alınması gereken tutum ve biz sınıf devrimcilerinin neler yapması gerektiği üzerinde duruldu. Tartışmanın sonunda elimizdeki güç ve olanaklar üzerinden daha somut adımlar atılması ve atılacak adımların kalıcılaştırılarak daha ileriden adımlar için bir dayanak haline getirilmesi üzerinde duruldu. Seçim çalışmamızın başarısının sınıf çalışmamızda ne kadar adım atabildiğimizle ölçülmesi gerektiği vurgulandı.

Önümüzdeki hafta içinde “Seçimler sürecinde kapitalizm, burjuva partilerin etkin teşhiri” ve “Seçimler ve emekçi kadın çalışması“ başlığı altında iki sunum daha gerçekleştireceğiz. Bu sunumları kendi içinde bir eğitim toplantısı olmanın ötesinde, çalışmamızda ortaya çıkan eksikleri aşmamızı sağlayacak bir çalışma olarak değerlendireceğiz.

Şakirpaşa Seçim Komisyonu


Adana Meydan Mahallesi’nde seçim çalışmaları

Adana Meydan Mahallesi seçim büromuzu düzenli açıyoruz.

21 Haziran günü Meydan Mahallesi’nin birçok yerine açılış şenliğine çağrı afişlerimizi yaptık. Seçim büromuza gelen emekçilerle seçim üzerine sohbet ettik ve şenliğimize katılmaları için çağrı yaptık.

Akşam üzeri ise gazetemizi emekçilere ulaştırdık. Şenliğe çağrı davetyelerini tek tek kapıları çalarak ve mahalle emekçileriyle çeşitli konularda konuşmalar yaparak dağıttık.

Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu


Ankara:

Devrimin ve sosyalizmin sesi Ankara’da!

Ankara’da seçim faaliyetimiz bildiri dağıtımları, afiş çalışmaları, aday tanıtım toplantıları, kitle etkinlikleri vb. araçlarla sürüyor.

22 Haziran günü Ankara 2. Bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Evrim Erdoğdu’nun tanıtım toplantısını Özgür Üniversite Salonu’nda gerçekleştirdik. Toplantıda BDSP adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada mevcut siyasal gericilik atmosferinde yapılacak genel seçimlerin önemine vurgu yapıldı. 2007 yılının sermaye düzeni ve emekçiler açısından her zamankinden daha zorlu bir yıl olacağı güncel gelişmeler üzerinden ifade edildi. Reformist bloğun bağımsız adaylar üzerinden yaydığı parlamentarist hayaller teşhir edildi. Parlamenter düzenin işçi ve emekçilere umut olamayacağı söylendi.

Ardından bağımsız sosyalist milletvekili adayı Evrim Erdoğdu söz aldı. TÜSİAD’ın, Genelkurmay’ın, Pentagon’un söz sahibi olduğu koşullarda meclisin emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin çıkarı için çalıştığını vurguladı. Sermayenin meclisinde emekçilerin çıkarı için bir düzenleme yapılamayacağını, ne seçimlerin ne de meclisin çözüm olmadığını, çözümün devrimde kurtuluşun sosyalizmde olduğunu dile getirdi. Meclise girmek için değil ama devrimci amaçlar doğrultusunda yararlanmak için seçimlere katılmak gerekliliğinden bahsetti. Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Oldukça canlı geçen tartışmaların ardından toplantı sona erdi.

Dikmen’deki faaliyetimiz de başarıyla sürüyor. Dikmen henüz yeni girmeye başladığımız bir çalışma alanı. Buna rağmen şimdiden yüzlerce afişle, binlerce el ilanıyla işçi ve emekçilere ulaştık. Tek tek kapılarını çaldığımız emekçilere düzeni teşhir ettik. Düzene karşı devrim tarafında olma çağrısı yaptık.

Sinan Caddesi Namdar Sokak’ta açtığımız seçim bürosuyla beraber hem çalışmaların planlanması, hem de Dikmen’de oturan işçi ve emekçilerle bağ kurmada anlamlı adımlar atmış olduk.

Mamak’ta da düzenin seçim oyununa karşı işçi ve emekçileri devrim ve sosyalizm davasına çağıran seçim faaliyetimize devam ediyoruz.

Toplam faaliyetimiz sırasında emekçilerin seçim gündemine duyarlı olduklarını görüyoruz. Emekçiler sermaye düzeninin yarattığı gerici atmosferden etkilenmiş olmakla birlikte, meclisin ve seçim sonuçlarının yaşam koşullarını özünde değiştirmeyeceğini biliyorlar, geleceğe dair bir umut taşımıyorlar. İşsizlik, yoksulluk, sağlık ve eğitim hakkı gibi temel ekonomik-sosyal sorunlar üzerinden tüm düzen partilerinin aynılaştığını ifade ediyorlar.

Düzen partilerinin gerici, katliamcı, soyguncu ve sömürü düzeninin kuklaları olduğunun farkında olmakla birlikte, meclisi aşan bir çözüm bilincinden yoksun olduklarını söyleyebiliriz. Çalışma yürüttüğümüz bölgede Alevi emekçilerin laik-şeriat kutuplaşması üzerinden düzenin yarattığı atmosferden etkilendiğini, ancak bunun pamuk ipliğine bağlı olduğunu gördük. “İyi de hiçbirine vermeyelim de ne yapalım?” sorusuyla sıkça karşılaştık. İşçi ve emekçilerin çözümü ve kurtuluşu kendi dışında gördüklerini söyleyebiliriz. Düzenin gerici etkisi ve umutsuzluk ruhhaline karşı devrimci alternatifi anlatan güçlü bir müdahale gerçekleştiriyoruz. Çözümün işçilerin ve emekçilerin birliğinde olduğunu, bu düzeni tüm kurumlarıyla yıkmak gerektiğini vurguluyoruz. Sosyalizm alternatifinin, işçi ve emekçi iktidarının tek kurtuluş yolu olduğunu anlatıyoruz.

Ankara BDSP


 

Topselvi seçim bürosu faaliyetlerine başladı...

1 Temmuz günü 1. Bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan’ın Topselvi seçim bürosunda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısının ön hazırlıklarından önce seçim bürosunu ozalitlerle, fotoğraflarla ve pankartlarla süsledik. Seçim komisyonu olarak ön hazırlık sürecine ilişkin ayrıntılı bir planlama yaptık.

Tanıtım toplantısı için faaliyetlerimizi yoğu bir biçimde sürdürüyoruz. Yaklaşık bin adet el ilanını kapı kapı dolaşarak seçim bildirgeleriyle birlikte dağıttık. Yüz adet afişi merkezi noktalara ve mahalle aralarına astık. Etkinliğe çağrı yapan 20 ozaliti ise merkezi noktalara astık. Bölgeye ilk kez kitle çalışmasıyla gireceğimiz bir semt olmasından kaynaklı bir takım zorlanmalar yaşıyoruz. Faaliyet alanını yeterince tanımamak, kitle ilişkilerinin sınırlı olması ve semtin ilerici niteliği olmaması temel sorun alanları arasında yeralıyor. Seçim dönemini bu sorun alanlarını kırabilmenin zeminine dönüştüreceğiz. İşçi semti olan Topselvi’de mevcut olumsuzlukları kırmak, kitlelere programımızı anlatmak ve ilişklerimizi güçlendirmek için faaliyetimiz yayılarak sürecek.

Topselvi/BDSP


Etkinlik programı

Tarih : 1 Temmuz 2007 (Pazar)

Saat : 19:00

Adres : Yayla Mah. Şen Sk. No: 20 (Marmara İlköğretim Okulu’nun karşısı, Başak 5 Düğün Salonu yanı) Topselvi/Kartal

* BDSP temsilcisi kouşması

*1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan’ın konuşması