2 Mart 2007 Sayı: 2007/08(08)

  Kızıl Bayrak'tan
   Sağlık emekçileriyle elele, mücadeleye!
  ABD’de ikna edildiler, MGK’de karara dönüştürdüler...
  TTB’nin “Beyaz Eylem” takvimi
Tutuklanan DTP’liler serbest bırakılsın!
Saraylara savaş kulübelere barış!
Büyüyen açlık ve yoksulluk kaderimiz olamaz!
 8 Mart etkinlikleri...
  Anadolu Yakası’nda emekçi kadın çalışması
  “Eşit işe eşit ücret!” talebinin tarih sahnesine çıkışı
  İLGP’den “ÖSS’ye hayır!” kampanyası:
  İşsizlik: Kara ölüm mü? - Yüksel Akkaya
  Haluk Gerger: ‘Yurtseverlik ile
halk sevgisi iç içedir’
  Ortadoğu’da süreç kışkırtılıyor Abu -Şehmuz Demir
  İran’a saldırı hazırlıkları devam ediyor!
  Abdullah Gül Pakistan’daydı!
  Çocuklar, misket, bomba, kapitalizm!
  Büyük tekellerden geniş çaplı
tensikat saldırısı
  DİSK’in 40. yılı ve Çelebiler’in misyonu!
  Ulugay işçilerinin direnişi sona erdi
  Bültenlerden
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

TTB’nin “Beyaz Eylem” takvimi

Devletin dört yıldır “Sağlıkta Dönüşüm” adı altında uygulamaya çalıştığı programın sağlıkta yıkıma neden olduğunu vurgulayan TTB, Mart ayında Beyaz Eylemler’e hazırlanıyor.

“Torba Yasa”nın ithal hekim uygulamasının tüm hekimlere zorunlu mali sorumluluk sigortası getirdiğini, mecburi hizmet yapan hekimleri istekleri dışında aile hekimliği yapmaya zorladığını, radyasyonla çalışan sağlıkçıların haklarının kısıtlandığını, anestezi teknisyenlerine uzman olmaksızın hasta uyutma yetkisi verdiğini vurgulayan TTB, “sağlıkta norm ve standart birliği” gerekçesiyle çıkarılan ve Anayasa Mahkemesi’nin verdiği iptal kararıyla uygulanma şansı kalmayan GSS’nin 1 Temmuz’da yeniden yürürlüğe sokulmak istenmesine karşı eylemde olacaklarını açıkladı.

Sağlıkta yıkım anlamına gelen uygulamalara karşı 10 Şubat’ta toplanan TTB Genel Yönetim Kurulu Türkiye’nin sağlık ortamını, “Sağlıkta Dönüşüm” programının geldiği aşamayı, TTB’nin önümüzdeki dönem önceliklerini ve güncel gelişmeleri değerlendirdiğini açıkladı.

Bu değerlendirmeler ışığında sağlık ve hekimlik ortamını tahrip eden politikalara karşı Mart ayı boyunca bir dizi eylem ve etkinlik yapma kararı aldığını duyurdu.


TTB’nin açıkladığı eylem takvimi şöyle:

Beyaz Çağrı (Sağlık Ocaklarımıza Sahip Çıkıyoruz): 1 Mart 2007 Perşembe günü Tabip Odaları kendi tespit edecekleri bir sağlık ocağının önünde hekimler ve sağlık çalışanlarıyla birlikte kitlesel basın açıklaması yapacaklar ve tüm halkımız sağlık hakkına, kamu sağlık kurumlarına, sağlık ocaklarına sahip çıkarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını desteklemeye davet edilecektir.

Beyaz Referandum (Nabız sayımı): 5-9 Mart 2007 Pazartesi-Cuma günleri boyunca tüm sağlık kurumlarında gerçekleştireceğimiz Beyaz Referandum ile dört yıldır uygulanmakta olan sağlık politikaları konusunda hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yükselen “nabzını sayacağız”.

Beyaz MİTİNG: 11 Mart 2007 Pazar günü Ankara Sıhhiye’de Sağlık Bakanlığı önünde bütün illerden gelecek hekimlerle gerçekleştirilecek mitingde Beyaz Referandum’dan çıkan Nabız sayımının sonuçları açıklanacak ve Türkiye sağlık ortamına yönelik görüşlerimiz kamuoyuna duyurulacaktır.

Beyaz GöREV: Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı ve uzun yıllardır Tıp Bayramı olarak kutladığımız 14 Mart 2007 Çarşamba günü bütün sağlık birimlerinde GöREVde olacağız. GöREV etkinliğimiz sırasında sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi politikalarına yönelik itirazlarımızın yanı sıra TTB’nin yıllar içerisinde biriktirdiği değerlerden oluşacak pozitif çözüm önerilerimizi kamuoyuna açıklayacağız.

Dr. Füsun Sayek 2. Eğitim Hastaneleri Kurultayı: 23-24 Mart 2007 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı’nın eğitim hastanelerini arka bahçesine çevirme girişimlerine karşı ülkemizde uzmanlık eğitiminde eğitim hastanelerinin yeri, önemi ve sorunlarını bu alanın gerçek sahipleri ile birlikte tartışacağımız kurultayı gerçekleştireceğiz.