23 Şubat 2007 Sayı: 2007/07(07)

  Kızıl Bayrak'tan
   Siyonist İsrail’le işbirliği pekiştiriliyor
  İşbirlikçiler yeni suçlara ortak
olmaya hazırlanıyor!
  Ordu ve hükümet arasında Güney Kürdistan gerilimi...
Dinci gericiliğe ve düzenin laiklik sahtekarlığına karşı
Milliyetçilik versiyonları ve düzen medyası
8 Mart faaliyetleri ve etkinliklerinden...
 8 Mart yaklaşırken emekçi kadınlara yönelik çalışmamız üzerine...
  “Ev kadınlarına sigorta hakkı!”
  İbrahim Ethem İlaç işçisi fabrikaya kapandı...
  Haluk Gerger ile Ortadoğu’daki son gelişmeler üzerine konuştuk...
  Dışişleri Bakanı Washington’dan sonra
Suudi Arabistan’da!
  Filistin yönetimine tam teslimiyet dayatılıyor
  Yükselen bir kapitalist güç: Sosyal-emperyalist Çin
  TİB-DER Genel Kurulu gerçekleşti...
  ÇAM-DER’de birinci yıl etkinliği
  100. sayımızla sesimizi daha da
yükseltiyoruz
  “GATS, AB uyum sürecinde
meslekler nereye?”
  Yaşar Büyükanıt’ın ABD gezisi ve bir
kez daha ortaya çıkan gerçekler - M. Can Yüce
  Bültenlerden...
  Basından...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

8 Mart faaliyetleri ve etkinliklerinden...

Tempolu bir faaliyet ile 8 Mart’a hazırlanıyoruz!

Mamak’ta 8 Mart etkinlikleri

Bir yandan bölgemizde yaşayan emekçi kadınların karşı karşıya kaldıkları sorunları tespit etmek amacıyla başlattığımız anket çalışması sürerken diğer yandan çeşitli materyallerimizle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne atfettiğimiz Şubat ayı etkinlik programımızı yüzlerce eve birebir ulaştırmaya devam ediyoruz.

Etkinlik programız kapsamında 17 Şubat Cumartesi günü saat 12:30’da Mamak İşçi Kültür Evleri Kadın Komisyonu olarak “Birlik ve Dayanışma Aşuresi” düzenledik. 150’yi aşkın emekçinin katılımıyla düzenlenen “Birlik ve Dayanışma Aşuresi”nde Mamak İşçi Kültür Evleri Kadın Komisyonu adına bir konuşma yapıldı. Sömürünün, sosyal yıkım saldırılarının arttığı, sistemin saldırılarının yoğunlaştığı bir süreçte sermaye düzenine karşı bir arada durmanın yakıcığı vurgulandı. Ardından “Kadınlarımızın yüzleri” isimli belgesel gösterildi. Aynı gün gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz “Yozlaşma ve Kadın” başlıklı seminer ise programın yoğunluğundan kaynaklı başka bir tarihe ertelendi.

8 Mart’a yönelik hazırladığımız program çerçevesinde 18 Şubat’ta bir etkinlik gerçekleştirdik. Emekçilere, Mamak İşçi-Gençlik Kültür Evi tiyatro topluluğunun hazırladığı “Vatan Kurtaran Şaban” isimli oyunu sergiledik. Haldun Taner’in yazdığı ve düzenin kültür-sanat anlayışının teşhir edildiği oyun, Mamak İGKE tiyatro topluluğu tarafından yoğun bir emeğin ürünü olarak ilk defa sahnelendi.

Saat 15:00’te Mamak İKE’de gösterilen oyuna emekçilerin ilgisi ve katılımı anlamlı oldu. 60 kişinin katıldığı tiyatro gösteriminin ardından emekçilerle birebir sohbet ettik. Özel sayılarımızı, etkinlik programımızı ve diğer materyallerimizi verdik.

8 Mart yaklaşırken yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Kampanyamızın sonunda emekçi kadınların sorunlarını ve taleplerini eylem alanlarına yansıtmaya çalışacağız.

Mamak İKE çalışanları


8 Mart çalışmalarımız sürüyor!

8 Mart çalışmalarımız sürüyor. Faaliyetimiz panellerle, film gösterimleriyle ve anket çalışmasıyla hızlanarak büyüyor. Önümüzdeki haftasonu gerçekleştireceğimiz şenliğin hazırlık çalışmalarına devam ediyoruz. 4 Mart günü de emekçi kadınlarla Kadıköy’de olmayı hedefliyoruz.

Geçtiğimiz hafta Sefaköy İşçi Kültür Evi’nde “Kadın sorunu” üzerine bir seminer gerçekleştirmiştik. Hem çevremizdeki işçi arkadaşlarımızla hem de yoldaşlarımızla kadının ikinci cins konumu ve sınıfsal ezilmişliği üzerine tartışmıştık. Özel mülkiyetin çıkışıyla birlikte kadın sorununu işleyerek, kurtuluşunun sosyalizmde olduğunu vurgulamıştık.

Seminerin ardından 25 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz Emekçi Kadınlar Şenliği’nin davetiyelerini ve el ilanlarını İnönü Mahallesi’nde Maslakçeşme caddesi boyunca emekçilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Emekçi kadınları şenliğimize çağırıyoruz.

Bu hafta sonu üzerinde “Vardık, varız, varolacağız!/Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu” yazılı önlüklerimizle toplu dağıtımlar gerçekleştirdik. Aynı gün içerisinde şenliğin afişlerini bölgemize yaygın olarak yaptık. Diğer yandan şenliği düzenleyeceğimiz salonu görsel açıdan düzenlemek için çeşitli planlamalar yaptık. Buna uygun bir görev dağılımı gerçekleştirdik.

Bu hafta içerisinde 8 Mart bildirilerini kadınların yoğun olarak çalıştığı fabrikalara dağıtacağız. Ayrıca Kızıl Bayrak’ın 8 Mart özel sayısını kadınlara ulaştıracağız, şenliğimize ve 8 Mart’a çağrı yapacağız.

Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu


GOP-DER’de film gösterimi

GOP-DER Emekçi Kadın Komisyonu olarak, daha önce açıkladığımız eylem ve etkinlikler programı çerçevesinde belirlediğimiz “Demir Çeneli Melekler” isimli filmin gösterimi 18 Şubat günü gerçekleştirildi.

Film gösterimi öncesinde çıkarttığımız davetiyeleri ev ziyaretleri yaparak emekçi kadınlara ulaştırdık. Filmin gösteriminden sonra gerek film, gerekse emekçi kadın mücadelesi üzerine bir söyleşi yaptık. Söyleşi canlı bir atmosferde, katılan herkesin söz alarak kendini ifade ettiği ve kafasındaki sorularla tartışmayı geliştirdiği bir biçimde sürdü.

Filmin konusunu da oluşturan “emekçi kadınlar için oy hakkından” bugünün “seçimlerine”, emekçi kadının sınıf mücadelesindeki yerinden, emekçi kadınların yaşadığı güncel sorunlara ve bu sorunlara karşı nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiğine kadar kapsamlı ve canlı bir tartışmalar yapıldı.

Şöyleşi, Emekçi Kadın Komisyonu’nun 24 Şubat günü GOP Meydanı’nda gerçekleştireceği basın açıklamasına ve 25 Şubat günü gerçekleştirilecek “GOP İşçileri Buluşuyor” etkinliğine çağrı yapılması ile bitirildi.

Daha önce açıkladığımız 8 Mart program çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

GOP-DER Emekçi Kadın Komisyonu


Anadolu Yakası’nda 8 Mart hazırlığı...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yaklaşmasıyla beraber Anadolu Yakası’nda yürüttüğümüz 8 Mart çalışmalarını hızlandırıyoruz.

Emekçi semtlerinde yaptığımız ev toplantıları ve başlattığımız imza kampanyasıyla emekçi kadınları eşitlik ve özgürlük için mücadeleye, örgütlenemeye çağırıyoruz. Her gün Kartal Meydanı’nda açtığımız imza standıyla 8 Mart’ı gündemleştiriyoruz. 8 Mart hazırlıkları çerçevesinde “8 Mart’ta alanlara!” çağrılı, BDSP imzalı afişlerimizi şimdiye kadar Pendik’in Aydos, Sülüntepe Mahallelerine ve Kurtköy Sanayi’ne, Kartal-Pendik Minibüs Yolu’na, Kartal’ın Esentepe ve Karlıktepe Mahalleleri ile Kartal Merkez’e, Gülsuyu, Gülensu Mahallellerine yapmış bulunuyoruz.

Diğer yandan 25 Şubat Pazar günü Kartal TMMOB Temsilciliği’nde yapacağımız 8 Mart Şenliği’ne dönük hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Şenlik hazırlığı çerçevesinde şimdiye kadar yaptığımız ev toplantılarıyla hem 8 Mart’ı, hem de kadınların ev ve işyerlerinde yaşadıkları sorunları tartışma imkânlarını yakalamış oluyoruz. Başlatmış olduğumuz imza kampanyasının taleplerinin de yine kadınlar tarafından sahiplendiğini söylemek gerekiyor. Ayrıca imza kampanyasını bazı semtlerde toplu bir şekilde kapı kapı dolaşarak, kadınlarla sohbet ederek yürütmeye çalışıyoruz.

Bu çalışmalarla 25 Şubat’ta yapacağımız şenliğe ve buradan da 4 Mart’ta Kadıköy’de yapılacak mitinge etkin katılım sağlamayı hedefliyoruz.

Anadolu Yakası BDSP


Maltepe PSA’da film gösterimi...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne hazırlık çerçevesinde Maltepe Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde film gösterimi gerçekleştirildi. 17 Şubat akşamı dernek binasında yapılan etkinlikte 1912 yılında Amerika’da başlayan ve yaklaşık 8 yıl süren Amerikalı kadınlara oy hakkı mücadelesini konu alan ‘Demir Çeneli Melekler’ filmi gösterildi.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı film gösterimi etkinliğe gelenler tarafından ilgiyle izlendi ve kadınların militan ve direngen tutumları izleyenleri oldukça etkiledi.

Kızıl Bayrak/Kartal