2 Şubat 2007 Sayı: 2007/04(04)

  Kızıl Bayrak'tan
   Düzenin şovenizm dalgasın kırmak için
devrim rüzgarını güçlendirelim!
  Kerkük çıkışının anlamı ve hedefleri
  ABD’nin hesapları ve
uşakların “muhatap” krizi!
  Demokrasi işçi sınıfının dişe diş
mücadelesiyle kazanılacaktır!
İncirlik Üssü derhal kapatılmalıdır!
İsmail Cem devlet töreniyle uğurlandı
Tecrit karşıtı eylemlerden...
 Büyük korku!.. - Yüksel Akkaya
  Karneler çöpe!
  Sağlık emekçilerinin eylemlerinden...
  Sermaye düzeninin zor yılı
  Filistin’deki çatışmanın gerisinde ABD-İsrail var
  Emperyalist/siyonist güçlerin Lübnan
halklarını birbirine kırdırma planı
  Suudi bakandan İran’a tehdit!
  Afganistan’a ek kuvvet gönderme hazırlığı
  Kadınlar mücadele ile özgürleşir!
  2007’ye girerken/4
  Programlanmış felaket! - Mumia Abu-Jamal
  GOİ, NATO ve Türkiye -
A. H. Yalaz
  Eylem ve etkinliklerden...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Limter-İş Genel Kurulu sonuçlandı!

Limter- İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulu 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. Genel kurulda delegeler söz alarak, mücadele ve tutuklu sendikacılara destek çağrısı yaptılar. Yaşadıkları sorunları dile getiren işçiler, genel kurula sunulan önergeler üzerine tartışmalar gerçekleştirdiler. TMY gibi baskıcı yasalara karşı mücadele, 2821-22 kölelik yasalarına karşı mücadele, 1 Mayıs ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ücretli izin günü olması talepleriyle mücadele yürütme başlıkları altında sunulan önergeler oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Genel Kurul’a iki ayrı yönetim aday listesi sunuldu. Her iki listede Cem Dinç, Genel Başkan adayı olurken en gergin tartışmalar genel sekreter adayı üzerine yapıldı. Listelerden ilkinde genel sekreterliğe Zafer Tektaş, yönetim kuruluna ise Kamber Saygılı, Hakkı Demiral ve Hakan Erdeğin aday gösterilirken, diğer listede genel sekreterliğe Ali Doğan, yönetim kuruluna ise Önder Çağlar, Fedai Yelli, Yusuf Ertuğrul ve Ozan Çelik aday oldu.

28 Ocak günü seçim sandıkları sabah saatlerinde kuruldu. 111 delegenin oy kullandığı seçimlerde ilk liste kazandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından söz alan Kamber Saygılı, havzada “işçi meclisleri” kuracaklarını ve yeni mücadele yöntemleri geliştirdiklerini açıkladı. İkinci listenin genel sekreter adayı Ali Doğan ise, “Eksik bıraktığımız tüm noktaları hep birlikte doldurma dileğiyle. Bundan sonrada birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Kızıl Bayrak/Kartal

İLKSAN genel kurulunda protesto

27 Ocak günü Eğitim-Sen’li delegelerin protestosuna sahne olan İlksan Genel Kurul toplantısında arbede yaşandı. Kurulda Eğitim-Sen’li delegelerin salonu terk etmesinin kınanmasını isteyen bir önerge verilmesi ve önergenin kabul edilmesi üzerine Eğitim-Sen’lilerle kontra sendika Türk Eğitim-Sen’li delegeler arasında tartışma çıktı.

Gergin başlayan İlksan’ın “5. Dönem 2. Olağanüstü Temsilciler (Genel) Kurul Toplantısı’nda, “İlksan’ın fesh edilmesi”ne ilişkin önergenin oylanması sırasında tartışma çıktı. Eğitim-Sen’lilerin verdiği fesih önergesi 62 kabul oya karşın 95 oyla reddedildi. Önergenin ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurt, iki yıldır bu görevde “dik durduk”larını belirtti ve Eğitim-Sen’lilerin salonu terk etmesini eleştirdi. Ardından Eğitim Sen’li üyelerin dışarı çıkarılmasının kınanması için bir önerge verildi. Önergenin 105 oyla kabul edilmesi Eğitim Sen’lilerin tepkisini çekti. “İlksan’da soyguna son!” sloganlarıyla ayağa kalkan Eğitim Sen’li delegeler, faaliyet raporunu okumak için kürsüde bekleyen Mehmet Yurt’a tepki gösterdiler.

Divan Başkanı, “gerginlik” nedeniyle kolluk güçlerini salona çağırdı. Ardından genel kurul devam etti.


İHD’den Halil Savda açıklaması

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Çorlu Askeri Mahkemesi tarafından 7 Aralık 2006’da tutuklanan vicdani retçi Halil Savda’nın serbest bırakılması için 29 Ocak günü saat 19:00’da İHD İstanbul Şube önünde mum yakarak oturma eylemi yaptı. İHD İstanbul Şube önünde yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Halil Savda insanları Türk, Kürt, Ermeni, Çerkez diye ayırmadığı için tutuklandı. Militarizmi reddettiği için tutuklandı. Vicdani retçi olduğu için tutuklandı. Askeri Mahkeme vicdani retti normalde suç olarak saymamasına rağmen, asker kaçağı muamelesi yapıyor. Halil Savda çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılacağı yerde tekrar askeri kışlaya gönderilmiştir. Bizler Halil Savda’nın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Kızıl Bayrak/İstanbul


Maltepe PSAKD’da müzik dinletisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maltepe Şubesi 28 Ocak Pazar akşamı dernek binasında bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Nurettin Güleç ve Grup Fırtına’nın katıldığı dinletiye 100’ü aşkın kişi izledi.

Programın ilk bölümünde Nurettin Güleç sahneye çıktı. Nurettin Güleç, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca türkülerler söyleyerek dinleyenlerin beğenisini kazandı.

Güleç’in ardından sahneye çıkan Grup Fırtına’nın söylediği türküler ve çekilen halaylarla etkinlik son buldu.

Kızıl Bayrak/Kartal


Gülsuyu’nda yıkım ekiplerine tepki

30 Ocak günü sabah saatlerinde TOKİ ve Maltepe Belediyesi ekipleri yıkım keşfi için girdikleri Başıbüyük Mahallesi’nde emekçi halkın direnişi ile karşılaştı. Yıkıma karşı toplanan mahallenin emekçi halkına saldıran kolluk güçleri kitleyi gaz bombaları ile dağıtmak istedi. Saldırıya karşılık veren halk tepkisini mahalle muhtarına yöneltti ve muhtarlık binasını taşladı. Kolluk güçleri muhtarı kaçırarak olay yerinden uzaklaştırdı. Bu olaylar sırasında mahalle halkından iki kişi gözaltına alındı. Mahalledeki gerginlik saat 21:30’a kadar sürdü.

BDSP Gülsuyu