26 Ocak 2007 Sayı: 2007/03(03)

  Kızıl Bayrak'tan
   Ermenilerin yüz yıllık yalnızlığında bir gedik açıldı... Gerisi mutlaka getirilmelidir!
  Hrant Dink’i uğurlama
töreninden yansıyanlar
  Cinayetin gerisinde devletin kirli ve karanlık odakları var!..
  Güvercin Kasapları’nın sefaleti - Haluk Gerger
Onbinler Hrant Dink’i uğurladı...
Yurtdışında Hrant Dink’in katledilmesi protesto edildi...
Mecliste Irak ve Kerkük için gizli oturum
 “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”
  Devlet sonunda geri adım atmak zorunda kaldı....
  Sınıf hareketi...
  Latin Amerika: 2006 yılından kesitler...
  Sendikal hareketin durumu/1
  İran emperyalist-siyonist saldırıya
karşı hazırlanıyor!
  Güney Irak’ta işgalcileri hedef alan saldırılar artıyor
  Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu 8 Mart’a doğru adımlarını hızlandırıyor…
  Bir emperyalist yeniden yapılandırma projesi: Geniş Ortadoğu İnisiyatifi-2
  2007’ye girerken/3
  Kendi uşağını asmak!
Mumia Abu-Jamal.
  Burjuva eğitim sistemi gençliğin gelecek özlemini öğütüyor!
  Havaya inat şarkı söylemek...
Bertolt Brecht
  Ruh halimin güvercin tedirginliği - Hırant Dink
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Demokrasi ve halkların kardeşliğinin savunucusu Hrant Dink’e yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink,19 Ocak 2007 tarihinde gazete binasına girerken alçakça katledildi.

Bu cinayetin sorumlusu demokratik bir siyasal sistem ve bağımsız bir Türkiye için mücadele edenlere karşı geliştirilen kontra saldırılarıyla, linç girişimlerini “duyarlı vatandaş eylemleri” olarak hoşgörüyle karşılayanlardır. Onu 301.madde cenderesiyle mahkemelerde süründürenler, saldırıların mahkeme koridorlarına kadar sürmesine göz yumanlar, hedef gösterenler, Susurlukçu paşalar, sivil faşistler ve valilik tarafindan tehdit edilerek (kendisinin ifadesiyle valiliğe çağrılmış ve iki sivil tarafindan tehdit edilmiştir. Ayrıca Susurluk çetesine adı karışan emekli general Veli Küçük tarafindan tehdit edildiği avukatı tarafindan ifade edilmiştir.) son yazısında da görüldüğü gibi, ona adeta ölümü hissetirenlerdir. Musa Anter, Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok vb. gazeteci yazar ve aydınları katleden zihniyettir.

Türkiye’de bu tehdit ve saldırılar; barıştan söz eden, halkların kardeşliğini isteyen, demokrasi özgürlük ve bağımsızlık isteyen, ulusal baskı ve yasakların son bulmasını ve kimsenin etnik kökeninden, farklı dil, din ve kültüründen dolayı baskılara hedef olmaması için mücadele eden hemen herkese yönelmiştir.

Dink cinayeti ve ortaya çıkan gerçekler göstermektedir ki, Türkiye’nin ilerici, devrimci demokrat güçleri ve her milliyetten halklar için tek seçenek; bu şer odaklarının dağıtılması Türkiye halklarının kardeş olduğu demokratik bir ülke olma mücadelesinde birleşmesidir. Bir demokrasi cephesi olarak birleşmek ve zalimlerden ve katillerden daha cesur bir mücadele çizgisine yönelmek gerekmektedir.Yoksa, bu azgınlaşan şoven-milliyetçi odaklar kana doymazlar.

Türkiyeli tüm ilerici, devrimci, yurtsever aydınlar ve Türkiyeli işçi ve emekçiler sermaye ve gericiliğin, faşist kontra güçlerin planlarını bozma gibi bir sorumlulukla bugün daha fazla karşı karşıyadırlar.

Hrant Dink şahsında insan haklarına, demokrasiye ve halkların kardeşliğine sıkılan kurşunları ve bu politikalara zemin hazırlayanları nefretle kınıyoruz. Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli emekçileri; milliyetçi kışkırtmalara karşı seslerini daha fazla yükseltmeye, Türk’ü, Kürd’ü, Ermenisi, Arab’ı, Çerkez’i ile halkların kardeşliğini güçlendirmeye ve yaşadığımız ülkedeki ırkçı ayrımcı politikalara karşı yerli emekçilerle güç birliği yapmaya çağırıyoruz.

Hepimiz Hrant Dink’iz!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Hrant Dink ölümsüzdür!

Neuchatel ve La Chaux-de-Fonds’dan

devrimci, demokrat ve yurtseverler


Kırşehir Eğitim-Sen’den dayanışma gecesi

Kırşehir Eğitim-Sen Şubesi 19 Ocak akşamı dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlik eğitim emekçilerinin mücadele tarihini ve örgütlenmelerini anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından demokrasi mücadelesinde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Gecenin ilk konuşmasını Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Kutlu yaptı. Kutlu konuşmasında sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin önündeki engellere değindi. Genelde emeğin toplumsal güçlerine, özelde eğitim emekçilerine yönelik ekonomik, sosyal, siyasal saldırıların her geçen gün daha da arttığını örneklerle anlattı. Emperyalist ABD’nin savaş politikası nedeniyle Irak’ta süren katliamın sonuçlarına değindi.

Daha sonra Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ali Berberoğlu bir konuşma yaptı. Eğitim emekçilerine yönelik saldırıları başlıklar şeklinde anlattı. Milli Eğitim Bakanı’nın eğitimin gericileştirilmesi noktasında seçilmiş özel bir isim olduğunu belirtti. Emeğe yönelik saldırıların arttığını vurguladı. SSGSS’nin sadece kamu emekçileri yönünden iptal edilmiş olmasını yetersiz bulduğunu, Anayasa Mahkemesi’nden ya da Cumhurbaşkanı’ndan çözüm beklemenin doğru olmadığını ifade etti. Çözümün emek güçlerinin SSGSS yasasına karşı kararlı mücadele etmesiyle olabileceğini belirtti.

Gecenin son bölümünde müzik grupları sahne aldı. Müzik gruplarının söylediği türkü ve marşlar eğitim emekçilerinin coşkusunu artırdı. Geceye destek veren siyasi partilere, demokratik kitle örgütleri belirtildi. Katılımcılar arasında yeralan Kızıl Bayrak okurlarına da teşekkür edildi.

Etkinliğe yaklaşık 300 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Kırşehir


Necati Abay suç duyurusunda bulundu

19 Ocak günü Hrand Dink’in katledilmesinden sonra, “Bir gazeteci daha katledildi, Hrant Dink’i ‘iyi çocuklar katletti’” başlıklı yazısının ardından akşam saat 18.00’de Mert Şahin imzalı kişiden internetten email yoluyla tehdit aldığını söyleyen Necati Abay bugün suç duyurusunda bulundu.

Abay, Sultanahmet Adliyesi’ne yaptığı suç duyurusu öncesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunları söylendi: “Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni gazeteci-yazar Hrant Dink katledildi. Hrant Dink’i katledenler bellidir. Musu Anter’i kimler katlettiyse, Turan Dursun, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok’u kimler katlettiyse, Özgür Ülke ve Cumhuriyet gazetelerini, Umut Kitabevi’ni kimler bombaladıysa, Akın Birdal’a kimler saldırdıysa Hrand Dink’i de onlar, yani ‘iyi çocuklar’ katletmiştir. Failleri bellidir. Katiller, karanlıkta falan değildir. Failli meçhul bir cinayetle daha yüzyüze değiliz...”

Daha sonra Berfin Yayınevi sahibi İsmet Arslan, sanatçı Hasan Sağlam ve Atılım Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Yaman bir konuşma yaptı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


“Sağlık haktır, satılamaz!”

20 Ocak günü Eskişehir’de Halkevleri tarafından Sağlık Müdürlüğü önünde SSGSS karşıtı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında şunlar söylendi: “Dünya Bankası talimatlarıyla hazırlanan ve sağlıkta reform paketi olarak sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası yürürlüğe girmeden çöktü. Halkın sağlık hakkını tamamen yok eden, onu hastane kapısında ölümle karşı karşıya kalacağı bir geleceğe mahkûm eden yasa, ertelenmek yerine toptan ortadan kaldırılmalıdır.

Şu anda Düzce, Bolu, Eskişehir, Denizli ve Edirne’de ‘pilot uygulama’ adı altında başlatılan uygulamalara son verilmeli, kapatılan sağlık ocakları gerekli teknik ekipman ve personel sağlanarak tekrar halk yararına hizmete açılmalıdır...”

Basın açıklamasının ardından ÖDP’nin Hrant Dink’in katledilmesiyle ilgili yapılacağı basın açıklamasına katılım çağrısı yapıldı.

BDSP, ESP, Eskişehir Gençlik Derneği ve İHD’nin destek verdiği açıklamada “Sağlık haktır, satılamaz!”, “Parasız eğitim, parasız sağlık!”, “Sağlık ocakları kapatılamaz!”, “AKP’nin imamı, kaça sattın sağlığı!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Eskişehir