26 Ocak 2007 Sayı: 2007/03(03)

  Kızıl Bayrak'tan
   Ermenilerin yüz yıllık yalnızlığında bir gedik açıldı... Gerisi mutlaka getirilmelidir!
  Hrant Dink’i uğurlama
töreninden yansıyanlar
  Cinayetin gerisinde devletin kirli ve karanlık odakları var!..
  Güvercin Kasapları’nın sefaleti - Haluk Gerger
Onbinler Hrant Dink’i uğurladı...
Yurtdışında Hrant Dink’in katledilmesi protesto edildi...
Mecliste Irak ve Kerkük için gizli oturum
 “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”
  Devlet sonunda geri adım atmak zorunda kaldı....
  Sınıf hareketi...
  Latin Amerika: 2006 yılından kesitler...
  Sendikal hareketin durumu/1
  İran emperyalist-siyonist saldırıya
karşı hazırlanıyor!
  Güney Irak’ta işgalcileri hedef alan saldırılar artıyor
  Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu 8 Mart’a doğru adımlarını hızlandırıyor…
  Bir emperyalist yeniden yapılandırma projesi: Geniş Ortadoğu İnisiyatifi-2
  2007’ye girerken/3
  Kendi uşağını asmak!
Mumia Abu-Jamal.
  Burjuva eğitim sistemi gençliğin gelecek özlemini öğütüyor!
  Havaya inat şarkı söylemek...
Bertolt Brecht
  Ruh halimin güvercin tedirginliği - Hırant Dink
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

“Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”


Okmeydanı’nda tecrit karşıtı birleşik eylem

BDSP, Partizan, HKM, HÖC, ESP, SODAP ve SDP, 17 Ocak Çarşamba günü saat 20:00’de Okmeydanı Dikilitaş Parkı’nda biraraya gelerek tecritin kaldırılması ve ölümlerin durdurulması için meşaleli bir eylem gerçekleştirdiler.

En önde “Tecrit kaldırılsın talepler kabul edilsin!” pankartı taşıdı. “Devrimci irade teslim alınamaz!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük!” ve “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!” BDSP; “Üç kapı, üç kilit açılsın, tecrit kaldırılsın!” ESP; “Tecrite son!” TAYAD; “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”, “Savaş Kör yalnız değildir!” Partizan dövizlerinin taşındığı eylemde, kitle mahalle aralarından ilerleyerek Piyalepaşa’dan ana caddeye kadar sloganlarla yürüdü. Caddede yol trafiğe kesilerek yürüyüşe devam edildi. Kitlenin önü polis ve panzerlerle kesildi. Kitle belirlenen güzergahın bir alt paralelinden yürüyüşe devam etti. Sağlık Ocağı’na kadar yürünerek, burada ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Çekilen halaylardan sonra eylem sona erdi. Eyleme 400 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Tecrit eylemine polis saldırısı

Tecrite karşı 17 Ocak günü 1 Mayıs Mahallesi’nde bir eylem gerçekleştirildi. Saat 20:00 civarında Karakol Durağı’nda toplanmaya başlayan kitleye saldıran polis yığınak yapmaya başladı. Yüzleri maskeli özel timle ortamı terörize etmeye çalışan polis basın açıklamasının yığınağın olduğu yerde yapılmasını dayattı, tehditler savurdu. Tehditler karşısında yürüyüş kararlılığı gösteren kitlenin sayısı 100’e yaklaşmıştı. Henüz eylem başlamadan polis gaz bombaları ile saldırıya geçti. Devrimci güçler ara sokaklara çekilirken polis mahallenin ana caddesinde tam bir terör estirdi. İki saat boyunca tüm sokaklarda çatışmalar yaşandı.

Eylemde “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun!”, “İçerde dışarıda hücreleri parçala!” sloganları atıldı. Kitle saat 22:00’de Karakol durağından ana caddeye çıkarak yolu kesti. Polis saldırısına direnişle yanıt verilirken, burada yaşanan çatışmanın ardından eylem komitesinin inisiyatifi ile eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak/Ümraniye


Tecrit karşıtlarından Aşçı’ya ziyaret

19 Ocak günü İzmir’de bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, devrimci güçler ve sendikalar oluşturdukları heyetle, İstanbul’a gelerek Behiç Aşçı’yı ziyaret ettiler. Kurum temsilcileri, ziyaretin ardından, direniş evinin önünde bir basın açıklaması yaptılar. Eylem sırasında sıklıkla “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!”, “Behiç Aşçı yanlız değildir!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Ankara’da tecrit karşıtı eylem

Ankara Tecrit Karşıtı İnisiyatifi 19 Ocak günü Yüksel Caddesi’nde bir eylem yaptı. Eylemde “Tecriti kaldırın ölümleri durdurun!” pankartı açıldı.

Basın metninin okunmasının ardından çeşitli kitle örgütleri, sendikalar ve aydınlar adına konuşmalar yapıldı. Ardından “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”, “Behiç Aşçı, Sevgi Saymaz, Gülcan Görüroğlu yalnız değildir!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara


Adana’da tecrit karşıtı eylem

ATO, THİV, Emekli-Sen, ESP, İşçi Mücadelesi, ÇHKM, HÖC, Tecrite Karşı Avukatlar, KESK, CHP Seyhan İlçe Gençlik Kolları, Tekstil-Sen, Halkevleri, TÖP, İHD, SDP, EMEP, DİSK 6. Bölge, TKP, Alınteri’nin bir araya gelerek oluşturduğu Tecrite Karşı Adana Platformu, 20 Ocak günü Adana Şakirpaşa Mahallesi girişinde toplanarak, Gülcan Görüroğlu’nun ölüm orucuna devam ettiği direniş evine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eyleme BDSP de destek verdi.

Kızıl Bayrak/Adana


Taksim’de Cumartesi eylemi

20 Ocak günü saat 16.00’da Taksim Tramvay durağında bir araya gelen kitle oturma eylemi yaptı. “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun” pankartının açıldığı eyleme yaklaşık bin kişi katıldı.

Eylemde ilk olarak Hrant Dink için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve “Hepimiz Hrand’ız, hepimiz Ermeni’yiz!” sloganıyla selamlandı. Ardından Çav Bella marşı söylendi ve basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını kitle adına Güngör Gençay okudu. Eylemde sık sık “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!” sloganı atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Bursa’da tecrit karşıtları yürüdü!

20 Ocak günü Setbaşı-Mahfel önünde toplanan tecrit karşıtları buradan Heykel-AVP Tiyatro önüne kadar yürüyerek tecrit terörünü protesto ettiler. İHD, ÇHD, Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu, TMMOB, KESK, DİSK Genel-İş, BMİS, BDSP, BATİS, İşçi Hakları Derneği, Tunceliler Derneği, 78’liler Derneği, Halkevleri, SDP, DTP, EMEP, ÖDP, ESP, DHP, Partizan ve HKP tarafından örgütlenen eyleme yaklaşık 250 kişi katıldı.

Eylemin ardından Heykel-Postane önüne kadar yürüyen kitle Hrant Dink’in katledilmesini protesto etti. Eylemde, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Hepimiz Hrant Dink, hepimiz Ermeniyiz!”, “Hepimiz Türküz, Kürdüz, Ermeniyiz!”, “Kahrolsun MİT, CİA, kontrgerilla!”, “Çeteler halka hesap verecek!”, “Katil devlet hesap verecek’ sloganları atıldı. Eylem Adalet ve İçişleri Bakanlığı’na faks çekilmesiyle sona erdi.

Kızıl Bayrak/Bursa


Eskişehir’de tecrit karşıtı eylem

20 Ocak günü İki Eylül Caddesi’nde “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!” talebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını DİSK, İHD, Halkevleri, EMEP, EHP, ÖDP, BDSP, ESP, Mücadele Birliği Platformu, DGH, DPG, SGD ve Eskişehir Gençlik Derneği örgütledi. Açıklamaya yaklaşık 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Eskişehir


Mamak’ta tecrit karşıtı eylem

23 Ocak günü BDSP, İdilcan Kültür Merkezi, Mamak Halkevi ve Kaldıraç tarafından tecrite karşı bir eylem gerçekleştirildi. Eyleme ESP ve Partizan destek verdi.

Eylem saat 18:00’de Tekmezar HBV Parkı’nda sloganlarla başladı. “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!” pankartının açıldığı eylem, Tuzluçayır Mahallesi’nin ara sokaklarında gerçekleştirilen meşaleli yürüyüşle devam etti. Mahalle merkezinde yol trafiğe kapatılarak basın açıklaması gerçekleştirildi. Ardından tekrar mahallenin ara sokaklarına doğru yürüyüşe geçildi. Bu yürüyüşün ardından eylem sona erdi. Eyleme yaklaşık olarak 80 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara


Bursa: HÖC’ten tecrit eylemi

23 Ocak günü Adalet Bakanlığı’nın F tipi cezaevleri için yayınladığı genelge sonucu ölüm orucuna ara verilmesi nedeniyle HÖC tarafından bir eylem yapıldı. Saat 18.00’de Setbaşı-Mahfel önünde toplanan HÖC üyeleri “Yaşasın direniş, yaşasın zafer!” pankartıyla Orhangazi Parkı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yapılan basın açıklamasında 7 yıldır süren direniş sonucu zaferin kazanıldığı vurgulandı. Eyleme 40 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa


İzmir: Tecrit karşıtı eylem

23 Ocak günü Adalet Bakanlığı’nın F tipi hapishanelere yönelik yeni bir genelge yayınladığı ve Behiç Aşçı, Sevgi Saymaz ve Gülcan Görüroğlu’nun direnişe ara verdikleri saatlerde, İzmir’de çeşitli DKÖ, sendika ve devrimci kurumlar tecrit karşıtı bir eylem gerçekleştirdiler.

Karşıyaka Çarşısı’nda yapılan eylem dolmuş son duraklarında başladı. “Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun!” pankartı arkasında meşalelerle yürüyen yaklaşık 200 kişi, çarşı girişinde yürüyüşü bitirdi. Eylemde ölüm orucu direnişine ara verildiği belirtildi, tecritin tamamıyla kalkması için duyarlığın artarak devam etmesi gerektiği ifade edildi.

“Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”, “İçerde dışarda, hücreleri parçala!” vb. sloganlarının atıldığı eylem çekilen halaylarla sona erdi.

Kızıl Bayrak/İzmir