26 Ocak 2007 Sayı: 2007/03(03)

  Kızıl Bayrak'tan
   Ermenilerin yüz yıllık yalnızlığında bir gedik açıldı... Gerisi mutlaka getirilmelidir!
  Hrant Dink’i uğurlama
töreninden yansıyanlar
  Cinayetin gerisinde devletin kirli ve karanlık odakları var!..
  Güvercin Kasapları’nın sefaleti - Haluk Gerger
Onbinler Hrant Dink’i uğurladı...
Yurtdışında Hrant Dink’in katledilmesi protesto edildi...
Mecliste Irak ve Kerkük için gizli oturum
 “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”
  Devlet sonunda geri adım atmak zorunda kaldı....
  Sınıf hareketi...
  Latin Amerika: 2006 yılından kesitler...
  Sendikal hareketin durumu/1
  İran emperyalist-siyonist saldırıya
karşı hazırlanıyor!
  Güney Irak’ta işgalcileri hedef alan saldırılar artıyor
  Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu 8 Mart’a doğru adımlarını hızlandırıyor…
  Bir emperyalist yeniden yapılandırma projesi: Geniş Ortadoğu İnisiyatifi-2
  2007’ye girerken/3
  Kendi uşağını asmak!
Mumia Abu-Jamal.
  Burjuva eğitim sistemi gençliğin gelecek özlemini öğütüyor!
  Havaya inat şarkı söylemek...
Bertolt Brecht
  Ruh halimin güvercin tedirginliği - Hırant Dink
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Yurtdışında Hrant Dink’in katledilmesi protesto edildi...

“Katil devlet hesap verecek!

Frankfurt’ta Hrant Dink protestosu

Hrant Dink katliamı 20 Ocak Cumartesi günü Frankfurt’un merkezi yerlerinden biri olan Hauptwache’de yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Saat 13:00’de başlayan açıklama belli aralıklarla saat 17:00’ye kadar sürdü. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eyleme Alman basını da ilgi gösterdi. Eylemde “Güvercine dokundular” başlıklı açıklama okundu.

Frankfurt Türk Halkevi, Türk Yunan Dostluk Derneği, Soykırım Karşıtları Derneği, Hessen Ermeni Kültür Derneği, Sindelfingen Enternasyonal Merkezi, İmece Wiesbaden e.V., ODA Hessen Koordinasyon, Mainz Özgürlük Dayanışma Derneği gibi kuruluşların birlikte düzenledikleri eyleme Bir-Kar olarak biz de destek verdik.

Bir-Kar/Frankfurt


İsviçre/Basel’de eylem

Devrimci gruplar olarak İsviçre’de bir süredir ortak eylemler gerçekleştiriyoruz. 20 Ocak günü gerçekleştirilen eylemde tecritin yanısıra Hırant Dink’in katledilmesi protesto edildi ve resimleri taşındı. Tecritle ilgili Almanca ortak pankartı açıldı. Ortak olarak hazırlanan Almanca metin okundu ve konuşmalar yapıldı. Ardından Hrant Dink’in katledilmesi ilgili açıklama okundu, iğrenç saldırı lanetlendi.

100’ü aşkın bir katılımın gerçekleştiği eylem BİR-KAR, İGİF, İTİF, Alınteri, Zürich Halkevi, SEH, SAP, TÖP, Alevi Birliği Federasyonu tarafından örgütlendi, TAYAD ise destek verdi.

Bir-Kar/Basel


Frankfurt’ta Hrant Dink yürüyüşü

23 Ocak günü Frankfurt Üniversitesi’nde toplanan yaklaşık 150 kişi saat 15.00’te Frankfurt Türk Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti. Polis kordunu altında konsolusluğa protesto mektubu ve siyah çelenk bırakıldı. Eylemde “Katil devlet hesap verecek!”, “Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeni’yiz!” sloganları atıldı.

Aynı akşam 18.00’de Frankfurt Hauptwache’de meşaleli bir etkinlik gerçekleştirildi. Güneş Tiyatrosu’nun söylediği türkülerle coşan 300 kişilik bir kitle “Katil devlet hesap verecek!”, “Hepimiz Hrant Dink’iz!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganlarını attı.

Çeşitli kurum ve kuruluşların yanısıra ADHK, AGİF ve BİR-KAR etkinliğe güçlü bir katılım sağladı.

Bir-Kar/Frankfurt


Berlin’de Hrant Dink mitingi

23 Ocak günü Berlin’de Hrant Dink’in katledilişini protesto etmek amacıyla bir miting düzenlendi. Devrimci ve demokratik kurum ve kuruluşların katıldığı miting saat 17:30’da başladı. Yapılan konuşmalarda H. Dink’in neden boy hedefi olarak gösterildiği anlatıldı. Hrant Dink’in son yazısı okundu. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı mitinge Bir-Kar olarak biz de katıldık. Bir-Kar imzalı Almanca ve Türkçe bildiri dağıttık.

Bir-Kar/Berlin


Köln’de Hrant Dink için eylem

Hrant Dink’in katledilmesini protesto etmek amacıyla 25 Ocak günü WDR televizyonunun önündeki alanda eylem gerçekleştirildi. Eylem Dink şahsında tüm özgürlük ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından ortak Almanca metin okundu. Daha sonra “Sarı Gelin” türküsü söylendi, şiirler okundu. Hrant Dink’in resminin bulunduğu yere karanfiller bırakıldı. Eylemde WDR televizyonu röportaj yaptı.

Çağrısını, AABF, ATİK, Av. Dersim DF, DİDF, HAK-PAR Almanya, KOM-KAR, ÖDP-Almanya ve TÜDAY’ın yaptığı, AGİF, Yaşanacak Dünya ve Bir-Kar’ın destek verdiği eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı.

Eylemde “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı, dövizler taşındı.

Bir-Kar olarak eyleme dövizlerimizle katıldık, “Hrant Dink’in katili faşist sermaye devletidir!” başlıklı Türkçe ve Almanca bildirilerimizi dağıttık.

Bir-Kar/Köln

Katliam Paris’te protesto edildi

İlerici Ermeni aydın Hrant Dink’ın katliamı 23 Ocak günü Paris’te Türk Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemle lanetlendi.

Bir-Kar, ACTIT-Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği, Odak, Köz, Yaşanacak Dünya, FTIF-Fransa Türkiyeli İşçiler Federasyonu, Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği, Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu ve ÖDP gibi kurumların yeraldığı eyleme 100 kişi katıldı.

Eylemde Fransızca ve Türkçe olarak Hrant Dink’in faşist sermaye devleti tarafından katledildiği belirtildi ve Dink’e sahip çıkma çağrısı yapıldı. Eylemde “Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeni’yiz!” pankartı açıldı, “Hrant Dink’in katili Türk devletidir!” ve “Yaşasın halkların kardeşliği!” yazılı dövizler taşındı.

Bir-Kar/Paris


Bielefeld’de katliam lanetlendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in alçakça katledilmesi Almanya’nın Bielefeld kentinde de protesto edildi.

Bielefeld’de bulunan Türkiyeli ve Alman kurumlardan (BİR-KAR, ATİF, Anadolu Kültür Merkezi, AGİF, AK-Asyl, Karawane, Bielefeld ve çevresi Alevi Derneği, İBZ-Barış Evi, DİDF) oluşan girişim, ortak bir bildiriyle, 23 Ocak günü yapılacak eyleme çağrı yaptı. “Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeni’yiz“ başlıklı ortak bildiri Türkçe ve Almanca olarak hazırlandı.

14.00’ten itibaren çarşıda stand kurduk ve bildirilerimizi dağıtık. Hrant Dink’in resimlerinden oluşan bir köşe oluşturduk. Saat 17.00’de saygı duruşuyla başlattığımız eylemimiz faşist sermaye devletini lanetleyen konuşmalarla devam etti. Türkçe ve Ermenice Sarı Gelin türküsünün dinlendiği eyleme yaklaşık 70 kişi katıldı.

BİR-KAR/Bielefeld