15 Aralık 2006 Sayı: 2006/49 (49)
  Kızıl Bayrak'tan
   AB aldatmacasına karşı “işçilerin birliği, halkların kardeşliği”!
  Devrimci dayanışmanın kaynakları ve birleşik mücadelenin geleceği üzerine
  Faşist devlet terörüne karşı birleşik devrimci direnişi büyütelim!
  Devlet terörüne geçit vermeyelim, birleşik direnişi geliştirelim!
Faşist devlet terörüne karşı omuz omuza!
Asgari ücret kampanyası çalışmalarından...
Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri...
 Üç kapan ve devrimci sınıf hareketi - Haluk Gerger
  Gençlik geleceğine sahip çıkıyor!.. Sermayenin kölesi, diplomalı işsiz olmayacağız!
  Faşizmi protesto eylemine 500 öğrenci katıldı.....
  İLGP’den Erdal Eren’i anma haftası...
  Gençlikten...
  12 Eylül sonrasında MHP ve sendikacılık - Yüksel Akkaya
  Nepal Komünist Partisi/Maoist ile hükümet arasında sorunlar
  Bitmedi, sürüyor o kavga!..
  Kanlı diktatörün sonu!
  Irak Çalışma Grubu hezimetin raporunu açıkladı
  İran: Emperyalistler arası çekişme arenası
  AB üyeliği masalının çöküşü! - Yüksel Akkaya
  Irak Çalışma Grubu’nun raporu ve Güney Kürdistan - M. Can Yüce
  Asıl mahpusluk, esareti dışarıda
yaşamaktır!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İLGP’den Erdal Eren’i anma haftası...

Geçmişin mirasıyla geleceğe yürüyoruz!

Erdal Eren’in hikayesi Türkiye devrim mücadelesinin hikayesidir. O’nun hikayesinde ‘68 gençlik hareketi, ‘80 faşist askeri darbesi, Türkiye işçi sınıfının mücadelesi geçer. O’nun hikayesinde Denizler, Mahirler, İbolar geçer. Ümitler, Habipler ve daha nice devrimciler… Kısacası Erdal Eren’in hikayesi bizim hikayemizdir!

İLGP olarak 10 Aralık-16 Aralık tarihleri arasını Erdal Eren’i anma haftası olarak planladık. Planlamamız çerçevesinde uzun bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir hafta boyunca Erdal Eren’in ölüm yıldönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi planladık. Etkinliklerimizde Erdal Eren’in devrimci ve örgütlü kimliğinin yanı sıra mücadelenin önemini vurguluyoruz. Aynı zamanda çalışmaları devam eden “Savaşa değil, eğitime bütçe!” kampanyası çerçevesinde basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. 5 ayrı bölgede gerçekleştireceğimiz etkinlik ve basın açıklamalarımızla Erdal Eren’in mücadelesini bütün liselilerin gündemine sokacağız.

Erdal Eren anma haftasının ilk etkinliğini Sefaköy İLGP gerçekleştirdi. “Erdal Eren’in hikayesi” isimli sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinliğimiz, Erdal Eren şahsında bütün devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla devam etti. Ardından bir arkadaşımız günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşmada Erdal Eren’in özgeçmişi ve mücadelenin güncel önemi vurgulandı. Ardından bir arkadaşımız Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” adlı şiirini okudu. Daha sonra Sefaköy İLGP şiir grubu gitar eşliğinde bir sunum yaptı. Bir liseli arkadaşımız, kendisinin kaleme aldığı “17 yaşımız yaşıyor!” isimli tek kişilik bir tiyatro oyunu sahneledi. Oldukça etkili olan oyunu herkes büyük bir coşkuyla alkışladı. Alkışlar, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganıyla kesildi. Daha sonra bir arkadaşımız gitarla müzik dinletisi sundu. “Büyü” parçasının da söylendiği dinleti ilgi gördü. Ardından bir İLGP’li “Erdal Eren’i anmak demek, mücadele etmek demektir. Bugün bu etkinlik Erdal Eren anması değil, Erdal Eren şahsında bir mücadele çağrısıdır” sözleriyle etkinlik sonrası yapılan basın açıklamasına çağrı yaptı. Marşların söylenmesinin ardından etkinlik sona erdi. 40 kişilik bir katılımla gerçekleşen etkinlik coşkulu geçti.

Etkinliğin ardından etkinlik alanından Sefaköy PTT’ye doğru basın açıklamasını yapmak üzere yürüyüşe geçtik. Pankartımız ve sloganlarımızla sokakları çınlattık. 25 kişiyle gerçekleşen basın açıklamamızda “Savaşa değil, eğitime bütçe!” şiarlı pankartımızı açtık. Basın açıklamamızda Erdal Eren’in ardılları olarak özgür, parasız lise, sınıfsız, sömürüsüz dünya mücadelemizi büyüteceğimizi ifade ederek, kampanyamızı anlattık.

Erdal Eren’i anma haftasına oldukça güçlü ve coşkulu bir başlangıç yapmış olduk.

İstanbul Liseli Gençlik Platformu (İLGP)


Bursa’da Erdal Eren anması

Bursa’da gençlik örgütleri, 9 Aralık günü “Erdal Eren anması” gerçekleştirdi. Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği-Semra Başyiğit Halk Sahnesi’nde gerçekleştirilen anma etkinliği, ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleştirmeden dolayı bir dizi eksikliğini yaşanmasına yolaçtı. Ancak tüm bu eksikliklere rağmen gerçekleşen etkinlik anlamlıydı.

Etkinlik salonuna “Şehitlerimize devrim sözümüz var!/DGH-Ekim Gençliği-SGD” yazılı pankart ve üzerinde Erdal Eren’in resmi bulunan “Erdal Eren kavgamızda yaşıyor, yaşayacak!” yazılı ozalit asıldı.

Etkinliğe devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlandı. Ardından ‘68-96 dönemi gençlik hareketini anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirdi. Teknik arızadan kaynaklı olarak, bu bölümde etkinliği ara verilmek zorunda kalındı.

Sinevizyon gösteriminden ardından yapılan konuşmada, Erdal Eren’in devrimci kimliği ve düşmana teslim olmayan direngenliği anlatıldı ve emperyalist saldırganlık ve son dönemde Türkiye’de tırmandırılan faşist baskı ve teröre değinen bir konuşma yapıldı. Konuşmadan sonra etkinliğe gönderilen mesajlar okundu. Son olarak müzik dinletisi sunuldu. Çav Bella marşının hep birlikte söylenmesiyle etkinlik bitirildi.

DGH, Ekim Gençliği ve SGD’nin örgütlediği etkinliğe DPG, Gençlik Derneği, BATİS, ESP, BDSP, DHP ve Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği de destek verdi.

Etkinliğe yaklaşık 35 kişi katıldı.

Bursa Ekim Gençliği


Batıkent’te Erdal Eren anması...

Erdal Eren’i unutmadık, unutturmayacağız!

Liselilerin Sesi okurları olarak 13 Aralık günü Batıkent-Eğitim Sen’de Erdal Eren’i anma etkinliği gerçekleştirdik.

Anma etkinliği yapma kararı aldıktan sonra, bu çerçevede Erdal Eren’in mücadelesini anlattığımız bildirileri arkadaşlarımıza ulaştırdık. Ön çalışmasını kısa bir sürede yapabildiğimiz etkinliğe İLGP’nin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi ile başladık. Ardından tüm devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşu yaptık. Sinevizyon gösterimi ilgi ile izlendi. Ardından anma etkinliğine katılanlarla bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yapılan konuşmalarda, Erdal Eren’in dimdik yürüdüğü darağacında kuşanmış olduğu devrimci irade ve bilince vurgu yapıldı. Bugün liseli gençliğin içinde bulunduğu tablo üzerinde duruldu. Okullarda yaşanan sorunlara ve çözüm yollarına değinildi.

Anmaya Batıkent’ten 10 liseli katıldı. Anma, 15 Aralık günü Ekim Gençliği ve Liselilerin Sesi’nin birlikte düzenleyecekleri bir etkinliğe yapılan çağrı ile bitirildi.

Batıkent’ten Liselilerin Sesi okurları


Kartal İLPG: “Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!”

Erdal Eren’in ölüm yıldönümü dolayısıyla bölgemizde iki anma etkinliği gerçekleştirdik. İlki bir lisede yapıldı. Öncesinde bir hafta boyunca etkinliğe çağrı yaptık. Yaptığımız kuşlamalarla Erdal Eren’i tanıtmaya çalıştık. Dergi kullanımını artırarak Erdal Eren’in niçin idam edildiğini anlattık. 13 Aralık günü öğle arasında yapılan kısa bir programla anmamıza başladık. Saygı duruşu, konuşma ve “Büyü”nün söylenmesi ile anmamızı sonlandırdık. Anmaya 40 liseli katıldı.

İkinci anma etkinliğini Kartal’daki dershane öğrencileri gerçekleştirdi. Kartal Eğitim-Sen Şubesi’nde gerçekleşen anmada salona “Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!” yazılı ozalit astık. Sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlik saygı duruşu ile devam etti. Bir yoldaşımız konuşma yaparak, Erdal Eren’i anmanın mücadeleyi yükseltmek olduğunu vurguladı. Daha sonra Hatice Bayraktar Lisesi’nden dostlarımızın hazırladığı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun uzun süre alkışlandı. Tiyatrodan sonra sahneye Koma Meyman çıktı. Coşkulu geçen etkinliğe 32 kişi katıldı.

Bu iki anmayla Erdal Eren’in mücadelesini sürdüreceğimizi dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Çalışmalarımız Erdal Eren’in mücadeleci ruhuyla sürecek.

İstanbul Liseli Gençlik Platformu/Kartal