15 Aralık 2006 Sayı: 2006/49 (49)
  Kızıl Bayrak'tan
   AB aldatmacasına karşı “işçilerin birliği, halkların kardeşliği”!
  Devrimci dayanışmanın kaynakları ve birleşik mücadelenin geleceği üzerine
  Faşist devlet terörüne karşı birleşik devrimci direnişi büyütelim!
  Devlet terörüne geçit vermeyelim, birleşik direnişi geliştirelim!
Faşist devlet terörüne karşı omuz omuza!
Asgari ücret kampanyası çalışmalarından...
Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri...
 Üç kapan ve devrimci sınıf hareketi - Haluk Gerger
  Gençlik geleceğine sahip çıkıyor!.. Sermayenin kölesi, diplomalı işsiz olmayacağız!
  Faşizmi protesto eylemine 500 öğrenci katıldı.....
  İLGP’den Erdal Eren’i anma haftası...
  Gençlikten...
  12 Eylül sonrasında MHP ve sendikacılık - Yüksel Akkaya
  Nepal Komünist Partisi/Maoist ile hükümet arasında sorunlar
  Bitmedi, sürüyor o kavga!..
  Kanlı diktatörün sonu!
  Irak Çalışma Grubu hezimetin raporunu açıkladı
  İran: Emperyalistler arası çekişme arenası
  AB üyeliği masalının çöküşü! - Yüksel Akkaya
  Irak Çalışma Grubu’nun raporu ve Güney Kürdistan - M. Can Yüce
  Asıl mahpusluk, esareti dışarıda
yaşamaktır!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Faşizmi protesto eylemine 500 öğrenci katıldı...

Ege Üniversitesi: “Faşizme karşı omuz omuza!”

1 Aralık Cuma gecesi çeşitli üniversitelerle eş zamanlı olarak Ege Üniversitesi’nde de faşist saldırılar yaşanmıştı. Bu saldırılara devrimci, demokrat, ilerici ve yurtsever öğrenciler olarak gerekli cevaplar verildi, verilmeye devam ediliyor.

11 Aralık Pazartesi gününden başlayarak iki gün boyunca üniversitemizin çeşitli yerlerinde masalar açtık. Bu masalarda tüm hafta boyunca yaşanan faşist saldırıları ve yurdumuza kadar girme pervasızlığını gösterebilen eli kanlı TİT’i anlattık. TİT’in ne olduğunu ve gerçekleştirdiği katliamları duvar gazetelerimize astık. Yine faşist saldırıları konu alan karikatürlü afişlerimiz büyük ilgi gördü. 11 Aralık günü Hazırlık binası, Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi’de, 12 Aralık günü ise saldırıların yaşandığı Gıda Cafe’de masamızı açarak duvar gazetelerimizi astık ve bildirilerimizi dağıttık. İki gün boyunca öğrencileri 13 Aralık günü okulumuzu ve yurdumuzu savunmaya çağırdık.

13 Aralık Çarşamba günü ise Edebiyat Fakültesi önünde saat 12.00’de toplanmaya başladık. “Faşizme hayır!/Ege Üniversitesi Öğrencileri” imzalı pankartımızı açtık. Yaklaşık 500 kişilik bir kitleyle Edebiyat Fakültesi’nden başlayarak Fen Fakültesi, yurt binası, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin önünden Gıda Cafe’ye sloganlarımızı haykırarak yürüdük. Gıda Cafe’de 4 Aralık gecesi Mevlana’da saldırıya uğrayan bir arkadaşımız basın açıklamasını okudu.

Açıklamada son süreçte yaşanan saldırılar anlatıldı. Açıklama şu sözlerle bitirildi: “Biz şunu çok iyi biliyoruz ki, tüm bu saldırılar ne ilkti ne de son olacak. Bilinmelidir ki, bizim düşüncemiz ne bizi soruşturarak sona erecektir ne de yok ederek. Bizler bir halk kendi dilini özgürce konuşana dek, üniversitelerde bilim özgürce üretilene dek, üniversite çalışanlarımızla, öğretim üyelerimizle omuz omuza verip eşit, parasız, anadilde eğitim mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Basın açıklamasının ardından tekrar sloganlarla, marşlarla, alkış ve ıslıklarla Edebiyat Fakültesi’ne gittik. Burada pankartımızı asarak eylemimizi bitirdik. Yürüyüş esnasında “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Ege faşizme mezar olacak!”, “Okulda silah istemiyoruz!”, “Savaşa değil, eğitime bütçe!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Eşit, parasız, anadilde eğitim!” sloganları atıldı. Eylemin sonunda öğrenciler kalemlerini ve kitaplarını havaya kaldırarak yürüdüler.

Faşizme karşı tek yumruk, tek ses olarak kampüsümüzde gerçekleştirdiğimiz eylemle okulumuzu, yurdumuzu faşist beslemelere teslim etmeyeceğimizi bir kez daha haykırdık.

Ege Üniversitesi/Ekim Gençliği


YTÜ’de satırlı-sopalı faşist saldırı...

Faşist saldırılara geçit vermeyeceğiz!

YTÜ’de bir süredir yemekhane zamlarını protesto eden eylemler yapılıyor. Rektörlük soruşturma terörüyle bu eylemi kırmaya çalışıyor. Bugüne kadar 30’u aşkın öğrenciye soruşturma açıldı. Ancak soruşturma terörüne ve her türlü baskı ve yıldırma girişimine rağmen boykot kesintisiz olarak sürdürüldü. Bu saldırılarla sonuç alamayacaklarını anlayanlar başka planları devreye soktular.

13 Aralık günü akşam saatlerinde üniversiteyi terketmekte olan devrimci-demokrat öğrenciler sivil faşistlerin saldırısına maruz kaldı.

Faşistlerin bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu sabah saatlerinden belliydi. Sivil faşistlerden biri sabah okula girmiş ve devrimcileri taciz etmeye çalışmıştı. Bunun üzerine saat 13.00’de devrimci öğrenciler tarafından bu faşist cezalandırıldı. Bu cezalandırmanın ardından faşistlerin her zaman başvurdukları bir yöntem olan pusu atmaya karşı devrimci öğrenciler okuldan toplu çıkış yaptılar. Üniversiteden toplu olarak çıkan 15-16 devrimci öğrenci otobüs durağına doğru toplu yürüyüşe geçtikten bir süre sonra, 30-40 kişilik bir faşist grubun saldırısına uğradılar. Faşistler demir sopalar, bıçaklar ve satırlarla gelmişlerdi. Oradan toplu bir biçimde uzaklaşan devrimcilerin ardından rastgele bıçak fırlatıldı.

Faşist güruh gündemimizi saptırmak için bir kez daha iş başında. Bizler bu saldırıları biliyor, saldıranları çok iyi tanıyoruz. Yarın da, ondan sonraki gün de YTÜ’deyiz. Biz üniversitemizi sermayedarlara, bezirgânlara, onların sivil faşist uzantılarına terketmemekte kararlıyız.

YTÜ bu saldırıyı hakkıyla püskürtecektir. Bunu biliyor, bu gücü kendimizde görüyoruz!

YTÜ Ekim Gençliği


İstanbul Üniversitesi’nde faşist saldırı!

11 Aralık günü İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi girişinde uzun süredir oturma eylemi gerçekleştiren öğrencilere sivil faşistler satır ve bıçaklarla saldırdı. Dönem başında İstanbul Üniversitesi’nden üniversitede “siyaset yapmak”, “afiş asmak”, “yemekhanenin özelleştirilmesini boykot etmek” vb. gerekçelerle 14 öğrenci üniversiteden atılmış, onlarcası ise uzaklaştırma cezaları almıştı.

Atılan öğrenciler üniversitenin açıldığı günden bu yana üniversite kapısında siyaset yapmaya devam ederek oturma eylemi gerçekleştiriyorlardı. Eylemlerinin yaklaşık 50. gününde olan “cezalı” öğrenciler, bugün de eylemlerini gerçekleştirmek üzere fakülte önüne geldiler. Özel Güvenlik Birimleri tarafından da desteklenen faşistler kapıda oturan öğrencilere saldırdı ve iki öğrenci aldıkları bıçak darbeleri ile yaralandı. Faşistlerin saldırısına uğrayan öğrenciler bu arada ÖGB’nin de saldırısına maruz kaldı.

Bilindiği üzere İstanbul Üniversitesi Rektörü üniversitede “siyaseti bitireceğini” açıklamış, bu açıklamanın ardından onlarca öğrenciye ceza yağdırmıştır. Fakat baskılara, soruşturmalara, atılmalara karşı mücadelede ısrar eden öğrencileri yıldıramamıştır. Her dönem olduğu gibi mücadelede ısrarcı olan öğrencilerin karşısına bu kez de polis, ÖGB destekli sivil faşistler çıkarılmıştır. Ancak İÜ öğrencileri ne soruşturmalarla, ne atılmalarla ne de faşist terörle yıldırılamayacak. İstanbul Üniversitesi’nden yükselen kararlı mücadele bayrağı asla inmeyecek!

İstanbul Üniversitesi Ekim Gençliği


İLGP: “Müşteri değil öğrenciyiz!”

İstanbul Liseli Gençlik Platformu (İLGP), 9 Aralık günü Galatasaray Postanesi önünde “Savaşa değil eğitime bütçe!” başlıklı, kampanyaları ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında şunlar söylendi: “Bizler bugün okullarımızda attığımız her adımı paralı hale gelen liselileriz. Anayasa’da eğitimin parasız bir hak olduğu söylenirken bizler gerçek yaşamda birer müşteri olarak görülüyoruz. Buna bir yanıt olarak imkanlarımız kısıtlı diyenler, 10 milyar dolarlık savaş uçağı alımı tartışmaları yapmakta tank modernizasyonuna hız vermektedir. Bir başka yandan yerli silah sanayiini geliştirmek için adımlar atılmaktadır. Bizler İLGP olarak paralı eğitime karşı bir çalışma başlattık. Şimdiden yüzlerce imzayla ‘Savaşa değil eğitime bütçe!’ talebimizi yükseltiyoruz. Çünkü bizler susmanın onaylamak olduğunu çok iyi biliyoruz.”

Yapılan konuşmada, 13 Aralık 1980’de idam edilen Erdal Eren’in de aynı bakışaçısıyla mücadele ettiği ve ölümsüzleştiği, Erdal Eren’i idam sehpasında ölümsüz kılanın, onun haklı ve meşru davasına inancı olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasında “Müşteri değil liseliyiz!”, “Savaşa değil eğitime bütçe!”, “Ortadoğu’da işgalci okulda müşteri olmayacağız!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul