15 Aralık 2006 Sayı: 2006/49 (49)
  Kızıl Bayrak'tan
   AB aldatmacasına karşı “işçilerin birliği, halkların kardeşliği”!
  Devrimci dayanışmanın kaynakları ve birleşik mücadelenin geleceği üzerine
  Faşist devlet terörüne karşı birleşik devrimci direnişi büyütelim!
  Devlet terörüne geçit vermeyelim, birleşik direnişi geliştirelim!
Faşist devlet terörüne karşı omuz omuza!
Asgari ücret kampanyası çalışmalarından...
Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri...
 Üç kapan ve devrimci sınıf hareketi - Haluk Gerger
  Gençlik geleceğine sahip çıkıyor!.. Sermayenin kölesi, diplomalı işsiz olmayacağız!
  Faşizmi protesto eylemine 500 öğrenci katıldı.....
  İLGP’den Erdal Eren’i anma haftası...
  Gençlikten...
  12 Eylül sonrasında MHP ve sendikacılık - Yüksel Akkaya
  Nepal Komünist Partisi/Maoist ile hükümet arasında sorunlar
  Bitmedi, sürüyor o kavga!..
  Kanlı diktatörün sonu!
  Irak Çalışma Grubu hezimetin raporunu açıkladı
  İran: Emperyalistler arası çekişme arenası
  AB üyeliği masalının çöküşü! - Yüksel Akkaya
  Irak Çalışma Grubu’nun raporu ve Güney Kürdistan - M. Can Yüce
  Asıl mahpusluk, esareti dışarıda
yaşamaktır!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri...

Adana: “Direne direne kazanacağız!”

Kamu emekçileri 14 Aralık’ta yapılacak iş yavaşlatma eylemine hazırlanırken Yapı Yol-Sen de daha önce gerçekleştirdikleri iş yavaşlatma eyleminde ileri sürdükleri taleplerin karşılanmaması nedeniyle 13 Aralık günü Adana gişelerde iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Sabah saatlerinde gişelerde başlayan iş yavaşlatma eylemi öğle saatlerinde KESK’e bağlı sendikalar ile Genel-İş ve Dev Sağlık-İş’in de katıldığı bir basın açıklaması ile devam etti. Saat 12.30’da gişelere gelen kamu emekçileri burada bir süre slogan attı. Kitle adına açıklama yapan Yapı Yol-Sen Mersin Şube Başkanı Mehmet Dağlı, daha önce 14 Eylül’de yaptıkları eylemlerin sonucunda kendilerine bir takım sözler verildiğini ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini anlattı. Ardından SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen konuştu ve “Bugün burada başlayan eylem yarın tüm KESK’in de katılımıyla sürecek. Talebimiz insanca yaşamaktır. Talebimiz 2007 bütçesinden kamu çalışanlarına insanca yaşamaya yetecek kadar pay ayrılmasıdır. Taleplerimiz karşılanana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Mehmet Dağlı tarafından yapılan basın açıklamasında ise 14 Eylül’deki talepler yeniden hatırlatıldı:

“1- İnsanca yaşanacak adil ücret,

2- Otoyol ve köprülerde çalışan gişe memurlarının ağır çalışma koşullarından kaynaklı erken emekli olabilmelerine olanak tanıyan Fiili Hizmet Kapsamına alınması ve sağlıklı çalışma ortamı,

3- Otoyol ve köprü geçişlerinin ücretsiz olması.”

Eylemde “Ek ödeme hakkımız, söke söke alırız!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Eşit işe eşit ücret!”, “İnsanca yaşamak istiyoruz!”, “Savaşa değil emekçiye bütçe!” sloganları atıldı. Eylemin sonunda gişelerde bekleyen ve geçiş yapan araçlardaki sürücülere Yapı Yol Sen’in hazırlamış olduğu küçük el ilanları dağıtıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

İstanbul: “İnsanca yaşama yeten asgari ücret!”

Yapı Yol -Sen İstanbul Şubesi üyesi emekçiler de köprü, otoyol ve işyerlerinde iş bırakma eylemi yaptılar. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerde saat 15:00’te basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Köprü para basıyor, memuru aç geziyor!”, “Egzoz gazı yutan biz! Vardiyalı çalışan biz! Fiili hizmet zammı istiyoruz!/Gişe memurları/Yapı Yol-Sen” imzalı pankartların asıldığı eylemde basın açıklamasını Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin yaptı. Tekin şunları söyledi: “Gişe memurları egzos dumanı altında, can güvenliği olmadan, günde 10 saat çalşıyor. Çalışma koşulları nedeni ile sağlıkları sürekli tehdit altında, yıllardır ömür törpüsü olan bu gişelerde çalışan arkadaşlarımızın sağlıkları kayboluyor, hayatları sona eriyor. Gişe memuru sayısı çok az olmasına rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yeni eleman alma talebi Maliye Bakanlığı’nca hep reddediliyor...”

Daha sonra KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul bir konuşma yaptı. Tombul, “GSS geri çekilene kadar, işkolundaki çalışma şartları düzeltilene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Yarın İstanbul’da Saraçhane’de, Ankara’da Kızılay’da, İzmir’de Konak Meydanı’nda olacağız” dedi.

Eylem boyunca sık sık “İnsanca yaşama yeten asgari ücret!”, “Toplusözleşme hakkımız grev silahımız!”, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz!”, “Çalışanlar burada bakanlar nerede!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından emekçiler araçlara bildiri dağıttılar. Eyleme 100 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

İzmir: “Eşit işe eşit ücret!”

Işıkkent otoyol gişelerinde iş yavaşlatan Yapı Yol-Sen üyesi emekçiler, burada basın açıklaması yaptılar. Saat 11:30’da gerçekleştirilen eylemde “Eşit işe eşit ücret!”, “Ücrette adalet istiyoruz!”, “2007 bütçesine hayır!”, “Sefalet bütçesine hayır!”, “İMF bütçesine hayır!” yazılı dövizler taşıdılar.

İş yavaşlatma eylemleri sırasında sendika üyesi emekçiler tarafından otoyolda oluşan kuyruklardaki araç sürücülerine konuyla ilgili bildiriler dağıtıldı. “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganlarının atıldığı eylem KESK’in 14 Aralık’ta yapacağı iş bırakma eyleminin duyurusuyla sona erdi.

Kızıl Bayrak/İzmir