15 Aralık 2006 Sayı: 2006/49 (49)
  Kızıl Bayrak'tan
   AB aldatmacasına karşı “işçilerin birliği, halkların kardeşliği”!
  Devrimci dayanışmanın kaynakları ve birleşik mücadelenin geleceği üzerine
  Faşist devlet terörüne karşı birleşik devrimci direnişi büyütelim!
  Devlet terörüne geçit vermeyelim, birleşik direnişi geliştirelim!
Faşist devlet terörüne karşı omuz omuza!
Asgari ücret kampanyası çalışmalarından...
Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri...
 Üç kapan ve devrimci sınıf hareketi - Haluk Gerger
  Gençlik geleceğine sahip çıkıyor!.. Sermayenin kölesi, diplomalı işsiz olmayacağız!
  Faşizmi protesto eylemine 500 öğrenci katıldı.....
  İLGP’den Erdal Eren’i anma haftası...
  Gençlikten...
  12 Eylül sonrasında MHP ve sendikacılık - Yüksel Akkaya
  Nepal Komünist Partisi/Maoist ile hükümet arasında sorunlar
  Bitmedi, sürüyor o kavga!..
  Kanlı diktatörün sonu!
  Irak Çalışma Grubu hezimetin raporunu açıkladı
  İran: Emperyalistler arası çekişme arenası
  AB üyeliği masalının çöküşü! - Yüksel Akkaya
  Irak Çalışma Grubu’nun raporu ve Güney Kürdistan - M. Can Yüce
  Asıl mahpusluk, esareti dışarıda
yaşamaktır!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Faşist devlet terörüne karşı
omuz omuza!

Polis baskını protesto edildi

7 Aralık günü gerçekleşen baskınlar sırasında saat 16:00’da Yürüyüş Dergisi’nin Taksim Küçükparmakkapı’daki merkez bürosu önünde biraraya gelen kitle burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. BDSP, ESP, DHP, Partizan, Odak, İHD, PDD, Kaldıraç, ÖDP, Alınteri ve HKM adına yapılan açıklamanın ardından Atılım Gazetesi Yazıişleri Müdürü bir konuşma yaptı. Eylem sırasında “Yürüyüş susmadı susmayacak!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Toplumla mücadele yasası iptal edilsin!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. Çok sayıda çevik polis Yürüyüş dergisi bürosunun bulunduğu sokağa yığınak yaptı ve yaya trafiğine kapattı. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

İstanbul’da basın açıklamasına polis saldırısı

Devrimci kurumlara yönelik polis baskınlarını protesto etmek amacıyla Mecidiyeköy’deki Temel Haklar ve Özgürlükler Federasyonu önünde 7 Aralık günü saat 19.00’da yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı. Dernek binası önünde toplanan kitlenin önüne barikat kuran polis, önce kitleyi kalkanlarıyla ittirerek dağıtmaya çalıştı. Kitle Cevahir Alışveriş Merkezi önüne kadar ufak çapta arbedelerle ve “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Söz, eylem, örgütlenme hakkımız engellenemez!” sloganlarıyla geri çekildi. Burada kitlenin etrafı sarıldı ve çember altına alındı. Kitle burada uzun bir süre kolkola girerek ve sloganlarla direndi. Kitleye saldıran polis 32 kişiyi zorla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar aynı gece serbest bırakıldı. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

Okmeydanı: Saldırılar birleşik devrimci mücadeleyle püskürtülecek!

7 Aralık günü Okmeydanı’nda baskınlara karşı bir eylem gerçekleştirildi. Gündüz saatlerinde mahallede bulunan Temel Haklar Derneği’nin basılmasının ardından mahalle halkı ve devrimci güçler durumu protesto etmek için polisle çatıştı.

Akşam saatlerinde gerçekleştirilecek basın açıklaması için İstanbul’un birçok semtinden gelen ve sayıları 300’ü bulan devrimci güçler, Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı’nın yan tarafında toplanmaya başladı. Burada konuşma ve sloganlarla eylem saati beklendi. Saat 21.00’de sloganlarla yürüyüşe geçen kitle İdil Kültür Merkezi’nin de olduğu Sağlık Ocağı’na kadar ilerledi. Yürüyüş boyunca “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Örgütlenme hakkımız engellenemez!”. “Okmeydanı faşizme mezar olacak!” sloganları atıldı. Sağlık Ocağı’na gelinmesi ile birlikte burada basın açıklaması okundu. Ardından kitle sloganlarla dağıldı. Eyleme ESP, HKM, BDSP, Odak, SDP, DHP, Partizan, Alınteri, Özgür Yurttaş Hareketi, SODAP ve HÖC katıldı. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

Gülsuyu’nda gösteriler!

7 Aralık günü polis Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’nin önüne barikat kurmaya başladı. Bunun üzerine devrimci güçler Heykel’de toplanmaya başladı. Saat 16:00’da derneğin önündeki polis ablukasına molotof atılmasının ardından kolluk güçleri Heykel’deki güçlere saldırmaya başladı. Kitle okul durağına çekilerek barikat kurdu. Polisle çatışma saat 21:00’e kadar sürdü. Çatışmanın ardından devrimci güçler sloganlar eşliğinde Dinler Sokağı’na doğru yürüyüşe geçti. Sokağın sonundaki barikatta eylem komitesi adına yapılan konuşmada faşist baskılara ve teröre karşı devrimci dayanışmanın yükseltileceği, eylemlerin süreceği ifade edildi. Eylemi BDSP, HKM, ESP, HÖC, PDD, İşçi Köylü gerçekleştirdi.

8 Aralık gecesi de kitlesel bir eylem düzenlendi. BDSP, HKM, HÖC, PDD, Alınteri, SDP, DHP, Partizan’ın örgütlediği eylem saat 19:00’da kitlenin toplanmasıyla başladı. Gülsuyu son durakta “Temel haklar ve özgürlükler mücadelemiz engellenemez!” yazılı pankart açıldı, devletin saldırısını teşhir eden konuşmalar yapıldı. 100 kişiyle başlayan eylem okul durağına yapılan yürüyüşle 300 kişiye ulaştı. Okul durağında polisin saldırması üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 3.5 saat süren çatışma boyunca polis yoğun gaz bombası ve plastik mermi kullandı. Polisin saldırısına molotoflarla ve taşlarla yanıt verildi. Bir polis panzeri yakıldı. Çatışma sonrası kitle Dinler Sokağı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. Burada yapılan açıklamanın ardından sloganlarla eylem sonlandırıldı. (Kızıl Bayrak/Kartal)

Ankara: Baskınlar, gözaltılar bizi yıldıramaz!

7 Aralık günü Yüksel Caddesi’nde saat 18:00’de Ankara Haklar ve Özgürlükler Cephesi tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Eylemde “Baskınlar, gözaltılar, yozlaştırma mücadelemizi engelleyemez!/Haklar ve Özgürlükler Cephesi” imzalı pankart açıldı ve “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Halkız, haklıyız, kazanacağız!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” dövizleri taşındı.

Eyleme birçok demokratik kitle örgütü ve devrimci siyaset destek verdi. Eylemde sık sık “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz!”, “Halkız, haklıyız, kazanacağız!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!” sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/Ankara)

Temel Haklar Federasyonu’ndan açıklama

8 Aralık günü Temel Haklar Federasyonu’nda saldırıları kınamak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına, Fedarasyon yöneticisi, Okmeydanı Temel Haklar Başkanı Musa Akkanat, TAYAD Başkanı Mehmet Güvel ve Nurtepe Temel Haklar Derneği Başkanı İhsan Bulut konuşmacı olarak katıldılar. Basın toplantısının bitmesinin ardından gazetecilere Federasyon binası gezdirilerek, polisin arama sırasında vermiş olduğu hasarlar gösterildi. Açıklamanın ardından, Federasyon binasından ayrılan Okmeydanı Temel Haklar Başkanı Musa Aykanat ve Gökhan Aktaş gözaltına alındı. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

Gazi Mahallesi’nde yürüyüş

Saldırılar 8 Aralık günü Gazi Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği tarafından gerçekleştirilen bir yürüyüşle protesto edildi. Gazi Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’nin önünden başlayan yürüyüşte “Baskılar bizi yıldıramaz!/Gazi Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği” imzalı pankart taşındı. Eylemde “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!” sloganları atıldı. Eylem Gazi Cemevi önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eyleme BDSP’nin de içinde bulunduğu birçok devrimci demokratik kurum katılarak destek verdi. (Kızıl Bayrak/GOP)

Ege Temel Haklar’dan açıklama

Ege Temel Haklar Derneği, İstanbul’daki polis baskınlarını ve gözaltı terörünü protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 8 Aralık günü saat 13.00’te, Konak Kemeraltı girişinde yapılan açıklamada, “Yozlaştırma, uyuşturucu ve fuhuşa karşı kampanyanın” devleti rahatsız ettiği, binlerce polisle yapılan baskınların bunu gösterdiği ifade edildi. Açıklamaya devrimci-demokrat kurumlar katılarak destek verdi. (Kızıl Bayrak/İzmir)

Adana: “Baskılar bizi yıldıramaz!”

İstanbul’daki saldırılar 8 Aralık günü Adana’da yapılan bir basın açıklamasıyla protesto edildi. Saat 12.00’de İnönü Parkı’nda “Baskılar bizi yıldıramaz!” pankartı arkasında biraraya gelen kurumlar adına açıklama yapıldı. Adana Temel Haklar, Şakirpaşa Temel Haklar, Adana Gençlik Derneği, ESP, BDSP, Thayd-Der, Tekstil-Sen, İşçi Mücadelesi, SGD ve EMEP tarafından düzenlenen basın açıklamasında “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın!”, “Adalet istiyoruz, yaşasın mücadelemiz!” sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/Adana)

İstanbul: “Yaşasın devrimci dayanışma!”

Polis baskınlarını protesto etmek amacıyla 8 Aralık günü Taksim Tramvay durağında bir basın açıklaması gerçekleştirildi. DHP, BDSP, ESP, Partizan, EHP, HKM, Kaldıraç ve Odak tarafından yapılan ortak açıklamanın ardından, Mecidiyeköy’deki basın açıklamasında gözaltına alınan Proleter Devrimci Duruş Dergisi çalışanı Çağdaş Büyükbaş gözaltında kaba dayağa ve psikolojik işkenceye tabi tutulduklarını ifade etti. Yaklaşık 75 kişinin katıldığı basın açıklamasında “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

Temel Haklar Federasyonu: “Baskılar bizi yıldıramaz!”

Temel Haklar Federasyonu 9 Aralık günü Taksim Tramvay durağında saldırıları ve gözaltıları protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde “Haklar ve özgürlükler mücadelemiz engellenemez!/Temel Haklar Federasyonu” imzalı pankart açıldı. “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!” yazılı dövizler taşındı. Açıklamada saldırılar hakkında bilgi verildi, baskınlar teşhir edildi. Eyleme birçok devrimci grup katılarak destek verdi. Eylemde “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Halkız, haklıyız, kazanacağız!” sloganları atıldı. Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

Adana’da meşaleli yürüyüş!

Saldırılar 9 Aralık günü Adana’da düzenlene bir eylemle protesto edildi. Haklar ve Özgürlükler Cephesi Adana Temsilciliği’nin çağrısıyla biraraya gelen kitle saat 18:00’de İnönü Parkı’nda “Baskılar bizi yıldıramaz!” pankartının arkasında toplandı. Sloganlarla başlayan eylemde çevrede bulunan halka devletin terörünü teşhir eden konuşmalar yapıldı, eyleme katılım çağrısı yapıldı. Buradan AKP il binasına doğru meşalelerle yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca sloganlar coşkuyla haykırıldı. AKP il binasının önünde basın açıklaması yapıldı. BDSP, ESP, DHP, ÇHKM’nin de destek verdiği eylem sırasında “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. ( Kızıl Bayrak/Adana)

Bursa’da saldırılarla ilgili açıklama

9 Aralık günü Bursa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, dernek binasındaki Semra Başyiğit Halk Sahnesi’nde saat 14.00’te 7 Aralık günü İstanbul’da yapılan baskınlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamada saldırıların mücadeleyi engelleyemeyeceği vurgulandı.

10 Aralık günü Bursa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği saat 14.00’te Osmangazi Metro İstasyonu’nda yaptığı basın açıklamasıyla, 7 Aralık günü İstanbul’da devrimci kurumlara yönelik devletin terör güçlerince gerçekleştirilen saldırıları protesto etti. ESP, BATİS, BDSP ve Alınteri’nin destek verdiği eylemde, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/Bursa)

Mamak’ta meşaleli yürüyüş

10 Aralık günü Mamak Tuzluçayır Mahallesi’nde BDSP, İdilcan Kültür Merkezi, Mamak ESP, Halkevleri, Kaldıraç ve Kurtuluş Partisi’nin örgütlediği, SDP, Partizan ve PSAKD Mamak Şubesi’nin destek verdiği bir eylem gerçekleştirildi.

Tuzluçayır Abidin Aktaş Caddesi’nde “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar örgütlü mücadelemizi engelleyemez! Yaşasın devrimci dayanışma!” pankartı arkasında toplanan kitle saat 16:30’da sloganlarla Tuzluçayır Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti ve yolu trafiğe kapattı. Mahallenin merkezine gelindiğine basın metni okundu. Basın açıklamasının ardından kitle kortej oluşturarak meşalelerle mahallenin içlerine doğru yürüyüşe geçti. Kitle eylemin başladığı noktaya geldiğinde bir konuşma yapıldı. Artan devlet terörü karşısında birleşik mücadelenin ve devrimci dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/Ankara)

Mahkeme günü eylem…

Gözaltına alınan devrimciler, 11 Aralık günü saat 11.30’da, Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildiler. Temel Haklar Federasyonu tutuklananların derhal serbest bırakılması talebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının mahkeme önünde yapılmasına izin verilmemesi üzerine eylem parkta gerçekleştirildi.

Eylemde “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Baskılar, gözaltılar, komplolar bizi yıldıramaz!” şiarlarının yazılı olduğu Temel Haklar Federasyonu imzalı pankartı ile “Halkız, haklıyız, kazanacağız!”, “Komploları boşa çıkartacağız!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!” yazılı dövizler açıldı ve sloganlar atıldı. Basın metninin okunmasının ardından Sarıgazi, Esenyurt, Nurtepe Temel Haklar Derneği çalışanları konuşma yaptılar. Açıklamadan sonra kitle mahkeme salonunun önüne kadar yürüdü. Eyleme TUYAB, BDSP, Partizan, ESP, Mücadele Birliği, SDP, EHP ve Kaldıraç destek verdi. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

Ankara: Meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması

Ankara’da devrimci kurumlara yönelik baskıları protesto etmek ve devrimci kurumlarla dayanışmak amacıyla, 11 Aralık günü saat 17:30’da Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasından önce meşaleli kısa bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüş Yüksel Caddesi’nin Mithat Paşa girişinde başladı. En önde “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar örgütlü mücadelemizi engelleyemez!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” şiarlı pankart açıldı. Yürüyüş sırasında “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!’ sloganları sıklıkla atıldı. Alınteri, BDSP, DHP, EHP, ESP, HÖC, Kaldıraç, Kurtuluş Partisi ve Partizan’ın örgütlediği eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/Ankara)

İstanbul’da tutuklamalar protesto edildi

12 Aralık günü yapılan eylemle 15 devrimcinin tutuklanması protesto edildi. Saat 13:00’te Temel Haklar Federasyonu önünde yapılan eylemi Alınteri, BDSP, DHP, EHP, ESP, Ezilenlerin Kurtuluşu, HKM, HÖC, Kaldıraç, Mücadele Birliği, Odak, Partizan, SDP ve TKP düzenledi. Eylemde “Baskınlar durdurulsun, tutuklananlar serbest bırakılsın” pankartı açıldı ve kurumlar adına ortak açıklama yapıldı. Eylemde “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Tutuklananlar serbest bırakılsın!” sloganları atıldı.

Eylemin ardından devrimci kurum ve platform çalışanları saat 15:00’te Yürüyüş Dergisi ile dayanışmak amacıyla, İstiklal Caddesi boyunca toplu olarak Yürüyüş dergisinin satışını gerçekleştirdiler. BDSP, ESP, SDP, HKM, Odak, Partizan, EHP, DHP, HÖC çalışanlarının katıldığı toplu dergi satışında Taksim Meydanı’ndan Tünel’e doğru ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıtım yapıldı. Yaklaşık 25 kişinin katıldığı dergi satışına halkın ilgisi yoğun oldu. (Kızıl Bayrak/İstanbul)

Gülsuyu’nda gözaltı protestosu

Gülsuyu Temel Haklar Derneği’ne 12 Aralık günü öğle saatlerinde yapılan baskında Gülsuyu Temel Haklar çalışanı Özlem Olgun gözaltına alındı. Gülsuyu Temel Haklar Derneği, 13 Aralık günü akşam saat 19.30’da gözaltıları ve saldırıları protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Okul Durağı’nda meşaleli bir yürüyüşle başlayan eylemde, “Haklar ve özgürlükler mücadelemiz engellenemez!” pankartı açıldı ve “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Tutuklamalar, baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!” sloganlarıyla Heykel Meydanı’na yüründü. Basın açıklamasının ardından eylem bitirildi. Eyleme PDD, BDSP, ESP, DHP ve Alınteri destek verdi. (Kızıl Bayrak/Kartal)