15 Aralık 2006 Sayı: 2006/49 (49)
  Kızıl Bayrak'tan
   AB aldatmacasına karşı “işçilerin birliği, halkların kardeşliği”!
  Devrimci dayanışmanın kaynakları ve birleşik mücadelenin geleceği üzerine
  Faşist devlet terörüne karşı birleşik devrimci direnişi büyütelim!
  Devlet terörüne geçit vermeyelim, birleşik direnişi geliştirelim!
Faşist devlet terörüne karşı omuz omuza!
Asgari ücret kampanyası çalışmalarından...
Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri...
 Üç kapan ve devrimci sınıf hareketi - Haluk Gerger
  Gençlik geleceğine sahip çıkıyor!.. Sermayenin kölesi, diplomalı işsiz olmayacağız!
  Faşizmi protesto eylemine 500 öğrenci katıldı.....
  İLGP’den Erdal Eren’i anma haftası...
  Gençlikten...
  12 Eylül sonrasında MHP ve sendikacılık - Yüksel Akkaya
  Nepal Komünist Partisi/Maoist ile hükümet arasında sorunlar
  Bitmedi, sürüyor o kavga!..
  Kanlı diktatörün sonu!
  Irak Çalışma Grubu hezimetin raporunu açıkladı
  İran: Emperyalistler arası çekişme arenası
  AB üyeliği masalının çöküşü! - Yüksel Akkaya
  Irak Çalışma Grubu’nun raporu ve Güney Kürdistan - M. Can Yüce
  Asıl mahpusluk, esareti dışarıda
yaşamaktır!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Asgari ücret kampanyası çalışmalarından...

“İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret!”

KİP: “Sefalet ücretine boyun eğmeyelim!”

“İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret” talepiyle bölgemizde başlattığımız çalışmamızı yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Bu ay sonunda belirlenecek olan asgari ücretin, biz işçi ve emekçilere sömürü, sefalet ve yoksulluktan başka bir şey getirmeyeceğinin, asgari ücretin biz işçilerin ihtiyaçlarına göre değil, patronların çıkarlarına göre belirlendiğinin bilincindeyiz.

İlk olarak bölgemizdeki otobüs güzargahlarının ve fabrikaların bulunduğu hatlara “İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret istiyoruz!” talebinin yazılı olduğu afişlerimizi yaygınca yaptık. Bir yandan propaganda-ajitasyon faaliyetimizi sürdürürken, diğer yandan da işçilerden imza toplamaya devam ediyoruz.

Asgari ücret bildirilerimizi de bölgemizdeki merkezi yerlerde ve sanayi havzalarındaki fabrikalarda yaygın bir şekilde dağıtıyoruz. Bu dağıtımlar esnasında düzeni teşhir eden ajitasyon konuşmaları yapıyoruz.

İstanbul İşçi Kurultayı çalışmaları sırasında kimi fabrikalarda karşılaştığımız engelleme girişimleri asgari ücret çalışması yürütürken de karşımıza çıktı. Ancak ısrarlı ve kararlı tutumumuz karşısında gerek patronlar, gerekse özel güvenlik görevlileri geri adım atmak zorunda kaldılar. Bir fabrikada dağıtım yaparken fabrika müdürü ve özel güvenlik bizleri engellemek istedi. Engelleyemedikleri için polis çağırmak zorunda kaldılar. Gelen polislere karşı da faaaliyetimizin meşrululuğunu savunduk ve çalışmamıza devam ettik.

İşçi ve emekçilerle doğrudan iletişim kurabilmenin aracı olan imza metinlerimizi de yaygın kullanmaya başladık. Stand açamadığımız yerlerde elden imza toplamayı sürdüreceğiz, merkezi yerlerde ise imza standları açarak geniş işçi ve emekçi kitlelerine ulaşacağız. Böylelikle asgari ücretin belirlenme sürecinde, işçileri örgütlenmeye ve haklarına sahip çıkmaya çağıracağız.

Küçükçekmece İşçi Platformu

 

BİP’ten asgari ücret çalışması

İstanbul’daki yerel işçi platformlarının “İnsanca bir yaşamaya yeten asgari ücret” talebiyle başlatmış olduğu kampanyayı Büyükçekmece İşçi Platformu olarak bölgemizde de yoğun bir çalışmaya konu ediyoruz.

İlk olarak “Sefalet ücretini kabul etmiyoruz! İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret!/BDSP” imzalı afişleri Esenyurt, Kıraç Haramidere ve Balık Yolu’nda yaygın bir şekilde kullandık. Yanısıra çalışmamızı bildiri ve bülten gibi araçlarla sürdürüyoruz.

Ayrıca “İnsanca yaşamaya yeten bir ücret!” talebiyle yürütüğümüz imza kampanyasını da sürdürüyoruz. Yaygın bir şekilde kullandığımız bildirileri büyük ölçüde tüketmiş bulunuyoruz. Bölgemizde imza standlarının açılması için emniyete yaptığımız başvuru reddeldi. Bu nedenle fabrikalarda, mahallelerde, sokaklarda ve kahvelerde ajitasyon konuşmaları eşliğinde imza topluyoruz. Böylece kampanyamızın duyurusunu yapıyoruz.

12 Aralık günü Haramidere, Balık Yolu, Yeşilkent ve Depo’da bir yandan bildiri dağıtımı yaparken, diğer yandan imza topladık. Yaptığımız ajitasyon konuşmalarıyla işçi ve emekçileri, sermayenin dayattığı sefalet ücretini kabul etmemeye ve insanca bir yaşam için mücadeleyi yükseltme çağırdık. Bu çalışmanın sonucunda 800’ü aşkın imza topladık.

Büyükçekmece İşçi Platformu

 

ÜİP: Asgari ücret çalışmamız devam ediyor!

Geçtiğimiz hafta “İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret!” talebiyle bir kampanya başlatan Ümraniye İşçi Platformu, çalışmalarını hızlandırarak devam ediyor. Hafta içi, vardiya girişlerinde fabrika kapılarında bildiri dağıtan ve imza toplayan Platform çalışanları, 10 Aralık Pazar günü ise Dudulu semt pazarındaydı.

Önlükler giyilerek yürütülen çalışmada, megafonla ajitasyon konuşmaları yapıldı. Sermayenin işçi ve emekçilere dayattığı kölece yaşam koşulları teşhir edildi, insanca yaşamaya yeten bir asgari ücret için mücadele çağrısı yapıldı. Dudulu OSB ve İMES’te çalışan işçilerin yoğun olarak kullandığı semt pazarında, işçilerin çalışmaya ilgisi oldukça yoğundu. Birçok işçiyle birebir ve gruplar halinde sohbetler edildi. Yer yer işçiler imza atmak için sıraya girdiler.

Çalışmanın sonuna doğru gelen polislerin engelleme girişimleri platform çalışanları tarafından boşa düşürüldü. Resmi polisler ve ardından gelen TMŞ ekipleri ortamı terörize ederek insanları korkutmaya çalıştılar. Ancak platform çalışanları ajitasyon konuşmaları eşliğinde faaliyetlerini sürdürdüler. İşçiler ise polisin ortamı terörize edici tutumuna aldırmadan platform çalışanlarıyla sohbet etmeye ve imza atmaya devam ettiler.

Bir saat süren çalışma boyunca 100’ü aşkın imza toplandı.

Kızıl Bayrak/Ümraniye

 

Adana: “İnsanca yaşamaya yeten bir ücret istiyoruz!”

Önümüzdeki günlerde asgari ücret belirlenecek. Sermaye sınıfı, işçi ve emekçileri asgari bir yaşama mahkum etmeye çalışıyor. İşçiler olarak diyoruz ki, asgari bir yaşama mahkum değiliz, asgari bir yaşamı kabul etmiyoruz. Bu konuda sözümüzü söylemek için bir çalışma başlatmış bulunuyoruz.

Bu amaçla bir süredir çıkardığımız Sanayi İşçileri Bülteni’ni çalışmamızda etkin bir şekilde kullanıyoruz. Bültenimizin 3. sayısını asgari ücret ve sermayenin saldırılarına karşı nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiği üzerine hazırlamıştık.

Yaklaşık bin adet bülteni Şakirpaşa sanayi girişinde ve atölyelerde sanayi işçilerine ulaştırdık. Asgari ücret bildirilerimizi de sanayi işçilerine ve sanayi işçilerinin bulundukları bölgede yaygın olarak dağıttık. Yanısıra imza kampanyası başlattık. İmza kampanyası çerçevesinde çevremizdeki işçilere de imza föyleri vererek onları da çalışmamıza katmaya çalıştık.

Çalışmamızın daha da güçlenmesi ve daha fazla işçiye ulaşabilmesi amacıyla, çevremizdeki işçileri biraraya getirerek hem kampanyamızı anlatmak ve hem de önümüzdeki süreci planlayabilmek için bir işçi toplantısı ve ardından sanayide bir basın açıklaması yapmayı planladık. Bu amaçla hazırladığımız afişleri sendikalara, sanayi girişine ve işçilerin geçiş güzergahlarına yaptık. Yine hazırladığımız el ilanlarını işçilerin işe giriş saatlerinde sanayi girişinde dağıttık. 10 Aralık günü gerçekleştirdiğimiz bir işçi toplantısıyla hem kampanyamızı anlattık ve hem de önümüzdeki süreci planlanladık.

11 Aralık günü sabah 07.30’da sanayi girişinde, “Sefalet ücretini kabul etmiyoruz, insanca yaşamaya yeten asgari ücret istiyoruz!/SİDER(G)” imzalı pankartın arkasında sloganlarla biraraya gelen işçiler olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

Eylemde, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”, “Köle değil işçiyiz örgütlüysek güçlüyüz!”, “İnsanca yaşamaya yeten ücret istiyoruz!” sloganları atıldı. Eylem basın metninin okunmasının ardından sona erdi.

Sanayi İşçileri Derneği Girişimi çalışanları/Adana

 

Mamak’ta yaygın asgari ücret çalışması

Mamak’ta “Asgari ücret; asgari eğitim, asgari sağlık, asgari ekmek demektir! Sefalet ücretlerini kabul etmiyoruz!” şiarıyla başlattığımız çalışma sürüyor. Asgari ücret gündemini en geniş emekçi kitlesine taşıyabilmek için çeşitli toplantılar düzenliyoruz. 7 Aralık Perşembe günü Şirintepe Mahallesi’nde emekçi kadın toplantısı yapıldı. Bire bir görüşülerek ve el ilanları ile davet edilen emekçi kadınların birçoğu toplantıya katıldı. Aynı gün Ege-Eski Çöplük Mahallesi’nde işçi-emekçi toplantısı gerçekleştirildi. 17 Aralık’ta yapılması planlanan geniş katılımlı Mamak toplantısına çağrı yapıldı.

8 Aralık Cuma günü ise Tuzluçayır Mahallesi’nde emekçilerin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Asgari ücretin tespit edileceği gün sermayenin karşısına çıkma çağrısı yapıldı.

Toplantıların yanısıra yoğun bir propaganda çalışması yürütüyoruz. Asgari ücrete ilişkin bir de imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. 8 Aralık günü sabah saatlerinde Tuzluçayır Mahallesi’nde bulunan işçi-emekçi servislerine bildiri dağıttık. Dağıtım sırasında emekçilerle bire bir sohbet ederek imza topladık. Ardından bölgeye afiş yaptık,

11 Aralık günü, Şirintepe, Eski Çöplük ve Ege Mahallesi güzergahındaki otobüs ve servislere bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Dağıtım sırasında emekçilerden imza topladık. Emekçilerin ilgi ile karşıladığı dağıtım faaliyetimizde birçok insandan imza aldık. Bildiri dağıtımının hemen ardından yine aynı bölgeye afişlerimizi yaptık.

12 Aralık günü, daha önce sabah dağıtım ve afiş yaptığımız Tuzluçayır Mahallesi’ne imza standı açtık. İş çıkış saatinde açtığımız standa emekçilerin ilgisi yoğun oldu. Bildirilerimizin ve Ankara İşçi Bülteni’nin bulunduğu standda materyallerimiz kısa sürede tükendi.

Mamak BDSP olarak yürüttüğümüz asgari ücret çalışmasında bugüne kadar birçok işçi ve emekçiye ulaştık. Bu eksende, hazırladığımız çalışma programı üzerinden önümüzdeki günlerde işçi ve emekçilerle daha güçlü bir şekilde buluşmaya devam edeceğiz.

Mamak BDSP

 

İzmir: “Sefalet ücretine hayır!”

2007 yılı için işçilere reva görülen asgari ücretin belirleneceği şu günlerde Çiğli BDSP olarak çalışmalarımıza hız verdik. “Sefalet ücretine hayır! İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret istiyoruz!” talebiyle bölgedeki işçi ve emekçilere sesleniyoruz. Asgari ücretle ilgili afişler bölgemizde yoğun olarak yapıldı. Çiğli Organize’nin içi, Çiğli merkez, Güzeltepe, Harmandalı, Yamanlar semtlerine yaptığımız afişler oldukça dikkat çekti. Bildirilerimizi ise Çiğli Organize’deki fabrikalara ulaştırmaya devam ediyoruz. Bildiri dağıtımlarına işçilerin ilgisi oldukça anlamlıydı. İşçilerin gündeminde sermayenin kıdem tazminatının gaspına yönelik saldırısı bulunuyor. Çalışmalarımıza farklı araçlarla devam edeceğiz.

Çiğli BDSP çalışanları


Bursa BDSP’den asgari ücret çalışması

Bursa BDSP’nin, “İnsanca yaşamaya yetecek asgari ücret” kampanyası devam ediyor. Yaygın propaganda araçlarının kullanıldığı kampanya çerçevesinde imza standları açılıyor. Görsel olarak afişlerle, ozalitlerle donatılan Fomara Meydanı’nda açılan imza standı işçi ve emekçilerin ilgisini çekiyor.

Küçük Sanayi Sitesi Bursaray İstasyonu’nda açılacak imza standı ile daha çok işçi ve emekçiye ulaşılması hedefleniyor.

Kızıl Bayrak/Bursa