3 Kasım 2006 Sayı: 2006/43 (43)
  Kızıl Bayrak'tan
   Yeni Ekimler’le yeni bir dünya kurulacak, mazlum halklar sosyalizm bayrağı altında toplanacak!
  Depremlerde beton mezarlara gömülmemek için de sosyalizm!
  Kölelik bağlarını parçalamak için mücadeleye!
  Emperyalist işgalcilerin Irak batağından çıkış arayışları
Asgari ücretin tek taraflı belirlenmesine seyirci kalmayalım!
İstanbul İşçi Kurultayı hazırlık çalışmaları sürüyor
DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 3 No’lu Bölge Başkanı Veysel Demir ile konuştuk...
İşçilerle mücadelenin ve örgütlenmenin önündeki engeller üzerine konuştuk.
 AL-CO işçisi Atilla Atalay’la sınıf hareketinin, örgütlenmenin önündeki engeller ve çıkış yolları üzerine konuştuk...
  Sermayenin saldırılarına karşı asgari ücret hakkını savunalım! (Orta sayfa)
  6 Kasım çalışmalarından...
  İstanbul Ekim Gençliği: Kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor!
  Gençlik hareketinden
  Vatikan ve CIA’nın çocuklarının yeni biçimi - Yüksel Akkaya
  10. yılında Susurluk gerçeği…
  OSİM-DER 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti...
  NATO Afganistan batağında güç durumda!
  Oaxaca’da isyan devam ediyor!
  Eski Sandinistalar kilisenin hizmetinde!
  ESP’nin eylemlerinden
  İşçi sınıfının ruhu: Sovyetler/2 - Volkan Yaraşır
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İstanbul Ekim Gençliği: Kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor!

Emperyalizmin askeri, YÖK’ün kölesi olmayacağız!

“Ortadoğu’da işgalci, okulda müşteri olmayacağız!” başlıklı kampanyamızı yeni alanlara taşıyarak işçi ve emekçilerle, öğrencilerle tartışma fırsatı bulduk ve desteklerini aldık.

26 Ekim günü kampanyamız çerçevesinde imza toplamak için, “ÖSS’ye hayır!”, “Paralı eğitime hayır!”, “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim!” talepli kampanya tişörtlerimizle Taksim Postanesi önüne stand açtık.

Okullarda attıkları adım başına para istenen öğrenciler sorunlarını bizlerle paylaştılar, kampanyayı oldukça anlamlı bulduklarını ifade ettiler. Bir liseden tanıştığımız arkadaşlar, sene başında zorla alınmaya çalışılan kayıt paralarını vermediklerini, müdürlerinin okulu dükkanı gibi gördüğünü anlattılar.

TÜYAP Kitap Fuarı’nın birinci günü...

28 Ekim günü, kampanyamızı TÜYAP Kitap Fuarı’na taşıdık. Kampanya tişörtlerimizle giriş kapılarında toplu halde Ekim Gençliği, Liselilerin Sesi ve kampanya gazetemiz olan Öğrenci Gazetesi satışı yaptık ve imza topladık. Birçok kişi kampanya tişörtlerimizden talep etti. Özellikle ÖSS mağduru dersane öğrencileri “ÖSS’ye hayır!” yazılı olanı giyip tepkilerini gösterebileceklerini söylediler. Liselilerin Sesi satışı sırasında liselilerle kayıt paraları, paralı eğitimin yarattığı eşitsizlik, Ortadoğu’daki emperyalist savaş ve halkların katledilmesi, ÖSS’nin sunduğu geleceksizlik üzerine sohbet ettik. Kampanya taleplerimizle ilgili öğrencilerle tartıştık. Ticari eğitim ve emperyalist savaşı ortak bir kampanyada nasıl birleştirdiğimizi soranlara, okulda bizleri müşteri haline getirenlerle Ortadoğu’da halkları katledenlerin aynı sömürü düzeni sahipleri olduklarını vurguladık. Faaliyetimizi yaklaşık 5 saat sürdürdük.

Şu ana kadar işgalci ve müşteri olmamak için atılan imza sayısı 2000’e ulaştı. Taksim’deki stantta 10, TÜYAP’ta 50 kampanya gazetesi sattık. Ayrıca 20 Ekim Gençliği ile 40 adet Liselilerin Sesi dergisini sattık.


TÜYAP Kitap Fuarı’nın 2. günü...

29 Ekim günü, ticari eğitime ve Ortadoğu’daki emperyalist savaşa karşı sesimizi yükseltmeye devam ettik

Fuar alanının girişlerinde kampanya tişörtlerimizle gazete satışı yapmaya ve imza toplamaya başladık. Farklı illerde okuyan birçok üniversite öğrencisiyle üniversitelerinde yaşadıkları sorunlar üzerine konuşma fırsatı bulduk.

İmza kampanyamızı belli bir süre İsrail Başkonsolosluğu standının önünde sürdürdük. Filistin’de, Lübnan’da, Irak’ta işgallerin son bulması için, Ortadoğu halklarının katliamına dur demek için, Lübnan’a ABD-İsrail askeri olarak gitmemek için imza kampanyamıza destek çağrısında bulunduk. Bizim orada olmamızdan rahatsız olan stant görevlileri fuar güvenliğine haber verdiler. Bunun üzerine yanımıza gelen sivil polislere “Bizler Ortadoğu’daki işgale karşı bir kampanya yürütüyoruz. İsrail Başkonsolosluğu’nun burada stand açmasına tutum alıyoruz ve imzalarımızı belirlediğimiz süre bitene kadar burada devam edeceğiz” diyerek kararlılıkla imza toplamaya devam ettik.

Lise öğrencilerinin yoğun bulunduğu dersane tanıtım ve ÖSS’ye hazırlık kitaplarının bulunduğu standların civarında Liselilerin Sesi ve İLGP bülteni satışı yaptık. “ÖSS kaldırılsın!” yazılı tişörtlerimizle ÖSS’nin sunduğu geleceksizliği teşhir ettik. ÖSS’nin 5 seçeneğine karşı tek seçeneğimizin mücadele olduğunu anlattık. 93 tane İLGP Bülteni, 60 adet Liselilerin Sesi sattık.

“YÖK’e hayır!”, “Özerk-demokratik üniversite istiyoruz!” şiarlı tişörtlerimizle tüm alanı gezerek Ekim Gençliği satışı yaptık. Üniversite öğrencilerinin en çok yaşadığı barınma ve ulaşım sorunları, paralı eğitim uygulamalarının eğitim hakkını engellemesi üzerine konuştuk.

30 adet Ekim Gençliği ve 110 adet kampanya gazetesi sattık. İmzalarımız 3 bin civarına ulaştı. Okullarımızda ticari eğitime geçit vermemek ve direnen Ortadoğu halklarının yanında olduğumuzu göstermek için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Ekim Gençliği/İstanbul